Rupa II

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I meni su tako izdali državljanstvo na devojačko prezime posle nekih 10-12 godina braka i 3-4 državljansta u medjuvremenu na novo prezime. Nek si napravila haos. Porasla si! Uglavnom sve može, nego mi ćutimo i puštamo da nas maltretiraju.
I ja sam tako otišla sva besna, vikala, o on me pita, Pa što se ljutite, evo odmah ćemo. I odmah mi izdao kako treba.

Ma, išla koleginica pre toga, jer je ona ovlašćena, da donese knjižice za sve. I sve donela, donela i moju, sve ok, tek ja slučajno vidim - staro prezime. Pa ona žena istog trena krenula nazad u socijalno, da vidi šta je to, da isprave. Vraća se i kaže - ne može, treba ti sto i jedan dokument.
E, rekoh, nećeš! Idem ja da se svadjam malo... i malo sam se svadjala i malo sam vikala i taaakooooo.... :rumenko: i dobih knjižicu.
Ma mrzi ih bre i da saslušaju. Imam lk na udato prezime, imam ugovor o radu na udato prezime, prijavu na zdravstveno osiguranje na udato prezime, ali u kompjuteru je devojačko, a ona gleda samo kompjuter. Pa kad sam je pitala gde joj je šef, tako me je ironično i zlobno uputila kod njega. A on je malo kasnije zvao telefonom i rekao joj da mi izda novu knjižicu na udato prezime. Pa kad sam se vratila kod nje na šalter - da vidiš promene.... Manja od makovog zrna, pa nasmejana, pa ljubazna... pa nikakav izvod više ne treba...
I kuca ona podatke, pa proverava prezime, pa adresu, pa ne znam šta još, ja sve potvrdjujem, ona sve to menja u kompu, pa me opet pita, ja :roll:, al opet potvrdjujem... ,ma šou... morala sam da joj kažem da matični broj i krvnu grupu nisam menjala, jer me je 4 puta pitala za promenu adrese.... :roll:
Bahato, bezobrazno, neobrazovano, neupućeno u svoj posao, neljubazno, nadrndano i glupo... sve od reda i sve po redu! :evil:

uvek ima i jeftiniji samo treba znati ;)
idi u apoteku pokazi zube da ti kaze kolko kosta jeftniji

...taj lek nema jeftiniji, ima samo jos jedan koji ima drugi naziv, a isti efekat...mislis da nisam pitala vec..
...gledala sam na sajtu klinike daju ga i pacijentima koji leze, u tabletama i inekcijama..on deluje na zidove
vena...ii do sad se pokazao kao jedini dobar....e da pitala sam za one gelove lekara, kaze to je bzvz bacanje
para, samo malo hladi i deluje psiholoski na pacijenta, a realno i nema efekta...

...ucezu lek svakako, jer mi kako su rekli sleduje operacija vena, ako nesto ne preduzmem..pa ajd da probam
da to izbegnem ako je ikako moguce....samo da se malo sastavim...

...inace lek se zove Detralex..

..ajde, ja pitala u apoteci, znaju me zene, svaki cas sam tamo....narocito im nisam izlazila iz apoteke prosle godine
zbog mame, kazu nema...to je to...i znaju da je skupo, ali na kraju nije do njih.....

Phlebodia isto francuski
ovaj sto su ti dali ima dve supstance
ovaj sto sam nasla ko zamenu ima jednu od te dve supstance i jeftiniji je, samo ne mogu da ti kazem kolko kosta jer imam registar iz 2010 tad su bili po 500 din...
pitaj pa ako je znacajno jeftiniji pitaj dr kazi nemam brate jel moze

- - - - - - - - - -

vrlo je verovatno da ima jos neki, u pslednje 3 godine se znacajno izmenjalo
prosetaj do jos nekih apoteka, oni su mozda sa tobom ok ali ne znaci da nabavljaju sve sto ima na trzistu, niko to ne radi, moras u vise apoteka da vidis

bilo ranije domaci jugoremedija pravila slicno nije ista supstanca, ali to je ubijeno odavno toga nema....

dodatak: taj sto ima te dve supstance (prepisan tebi) u stvari jedna je osnovna jedna je njen derivat, pa oni stave obe da povacaju dejstvo
ova zamena ima tu glavnu, nema njen derivat
u sustini isto s drugo pakovanje...

evo ti aktivne supstance leka i na osnovu toga trazis zamene
diosmin
hesperidin

hesperidin je derivat diosmina...isto ti to u prevodu
ovaj zamena je diosmin

Poslednja izmena:
Prekosutra mi je šesta godišnjica braka, a danas dobih zdravstvenu knjižicu na devojačko prezime :eek: Kažu mi - nisam u kompjuteru :roll:
Jao, pa haos sam im tamo napravila, kod šefa sam išla, okrenula sam im ono socijalno na krov... U lice sam tom vajnom njihovom šefu rekla da nikakve izvode neću da im donosim, da je to sve već dva puta priloženo, i da imam staru knjižicu na udato prezime. Kako bre nisam u kompjuteru pod tim prezimenom, valjda su mi staru knjižicu na Veneri negde izdali, ma kakvi da su na tom istom šalteru :roll:
:dash:
Naravno, na kraju sam isterala pravdu i evo mi je knjižica u tašni. Ali sam morala da pretim i inspekcijom, i novinama i televizijom... :roll:

Hmmmm, šta se samnom dogadja, ona stara ja nikada ne bi ovakav haos napravila? :think: Jesam li postala gorka, ili sam konačno porasla? :think: Nemam pojma, ali sam otišla u ebeno socijalno sa namerom da napravim haos ako mi ne daju knjižicu, a sve papire imam kod sebe.
Šou, koliko li će mi puta još tražiti taj izvod iz mk venčanih i slične gluposti? Ebem ti uredjenje i red i poredak.... :dash:

- - - - - - - - - -

I zaboravih još jednu stvar za rupu... radim sutra, a taman sam mislila da odspavam ujutru bar do pola 8...

To ko meni sto su dali zdravstvenu sa adresom na kojoj nisam bio poslednjih 26 godina :lol: To je bila adresa kad sam se rodio do neke 3-4 godine i oni ladno nju upisu :lol:

Ma, išla koleginica pre toga, jer je ona ovlašćena, da donese knjižice za sve. I sve donela, donela i moju, sve ok, tek ja slučajno vidim - staro prezime. Pa ona žena istog trena krenula nazad u socijalno, da vidi šta je to, da isprave. Vraća se i kaže - ne može, treba ti sto i jedan dokument.
E, rekoh, nećeš! Idem ja da se svadjam malo... i malo sam se svadjala i malo sam vikala i taaakooooo.... :rumenko: i dobih knjižicu.
Ma mrzi ih bre i da saslušaju. Imam lk na udato prezime, imam ugovor o radu na udato prezime, prijavu na zdravstveno osiguranje na udato prezime, ali u kompjuteru je devojačko, a ona gleda samo kompjuter. Pa kad sam je pitala gde joj je šef, tako me je ironično i zlobno uputila kod njega. A on je malo kasnije zvao telefonom i rekao joj da mi izda novu knjižicu na udato prezime. Pa kad sam se vratila kod nje na šalter - da vidiš promene.... Manja od makovog zrna, pa nasmejana, pa ljubazna... pa nikakav izvod više ne treba...
I kuca ona podatke, pa proverava prezime, pa adresu, pa ne znam šta još, ja sve potvrdjujem, ona sve to menja u kompu, pa me opet pita, ja :roll:, al opet potvrdjujem... ,ma šou... morala sam da joj kažem da matični broj i krvnu grupu nisam menjala, jer me je 4 puta pitala za promenu adrese.... :roll:
Bahato, bezobrazno, neobrazovano, neupućeno u svoj posao, neljubazno, nadrndano i glupo... sve od reda i sve po redu! :evil:

A i lik u poreskom mi napravio setnju bzvz, ja popunio obrasce a on mi izdao uverenje na staru adresu jer, njegove reci "ljudi svasta pisu tu ja gledam samo kompjuter"

Ja najbolje obožavam kada mi kažu da nešto neće da urade, a samo zato što ih mrzi... :per:
Eh, kakva larma krene, i skoro redovno se završava tim usiljenim smešcima sa njihove strane i traženim papirima kod mene...
Narod samo ne zna koliko ima prava da traži, vidim ih kako se skupe pred onim šalterom... samo traži ime šalteruše, ko joj je šef, i da ti jasno kaže zašto nešto neće da uradi... pa kod njenog šefa, pa kod njegovog... pa Kurir, pa B92... :D

bravo mileva!!!
moj drug u cg je danas sapsio divojarca koji je skocio na stenu sa koje nije mogao da izadje i gde je bio zarobljen nekolik dana
spustali su ga konopcima do gumenjaka kojim su jedino mogli da pridju, i posle su ga gumenjakom volzili do mesta gde je opet pusten da skakuce na slobodi
bravo za momke!

bravo
svaka cast

bravo dive za spasioce jarca:super:

e sad si me razocarala i kao covek i kao komunista
kad sam ja u pitanju i kuce nikom nista
ali kad je jarac, onda....
ne ynam da li to ima veye sa jarcima i prčevinom, ali....:mrgreen:

Phlebodia isto francuski
ovaj sto su ti dali ima dve supstance
ovaj sto sam nasla ko zamenu ima jednu od te dve supstance i jeftiniji je, samo ne mogu da ti kazem kolko kosta jer imam registar iz 2010 tad su bili po 500 din...
pitaj pa ako je znacajno jeftiniji pitaj dr kazi nemam brate jel moze

- - - - - - - - - -

vrlo je verovatno da ima jos neki, u pslednje 3 godine se znacajno izmenjalo
prosetaj do jos nekih apoteka, oni su mozda sa tobom ok ali ne znaci da nabavljaju sve sto ima na trzistu, niko to ne radi, moras u vise apoteka da vidis

bilo ranije domaci jugoremedija pravila slicno nije ista supstanca, ali to je ubijeno odavno toga nema....

dodatak: taj sto ima te dve supstance (prepisan tebi) u stvari jedna je osnovna jedna je njen derivat, pa oni stave obe da povacaju dejstvo
ova zamena ima tu glavnu, nema njen derivat
u sustini isto s drugo pakovanje...

evo ti aktivne supstance leka i na osnovu toga trazis zamene
diosmin
hesperidin

hesperidin je derivat diosmina...isto ti to u prevodu
ovaj zamena je diosmin

...evo sta kaze strucnjak o tome...http://vaskularnahirurgija.rs/vene_0007.html

pa dobro to je to, sta sa ovim sajtom?
ja ti rekoh zamenu i aktivne supstance leka na osnovu kojih trazis zamenu
pusti ti fabricko ime laka, da otvorim fabriku lekova napravim ga i zovem metlalex i platim reklamu napisali bi moj lek
znaci aktivne supstance su te dve, nadji lek sa jednom od njih ili obe i ako je jeftiniji uzimaj

to ti je ista prica ko sa aspirinom
imas bayerov aspirin i kosta tamo neka cifra
imas galenikin andol, plivin anbol i kosta troduplo jeftiniji...a ti biraj oces da platis marketing il neces....a placas isti lek drugo pakovanje

pa dobro to je to, sta sa ovim sajtom?
ja ti rekoh zamenu i aktivne supstance leka na osnovu kojih trazis zamenu
pusti ti fabricko ime laka, da otvorim fabriku lekova napravim ga i zovem metlalex i platim reklamu napisali bi moj lek
znaci aktivne supstance su te dve, nadji lek sa jednom od njih ili obe i ako je jeftiniji uzimaj

to ti je ista prica ko sa aspirinom
imas bayerov aspirin i kosta tamo neka cifra
imas galenikin andol, plivin anbol i kosta troduplo jeftiniji...a ti biraj oces da platis marketing il neces....a placas isti lek drugo pakovanje

...e pa ok onda imem u potragu za tim sto si pisala, javim bas kako sam prosla..

...taj lek nema jeftiniji, ima samo jos jedan koji ima drugi naziv, a isti efekat...mislis da nisam pitala vec..
...gledala sam na sajtu klinike daju ga i pacijentima koji leze, u tabletama i inekcijama..on deluje na zidove
vena...ii do sad se pokazao kao jedini dobar....e da pitala sam za one gelove lekara, kaze to je bzvz bacanje
para, samo malo hladi i deluje psiholoski na pacijenta, a realno i nema efekta...

...ucezu lek svakako, jer mi kako su rekli sleduje operacija vena, ako nesto ne preduzmem..pa ajd da probam
da to izbegnem ako je ikako moguce....samo da se malo sastavim...

...inace lek se zove Durex..
e taj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back