I meni su tako izdali državljanstvo na devojačko prezime posle nekih 10-12 godina braka i 3-4 državljansta u medjuvremenu na novo prezime. Nek si napravila haos. Porasla si! Uglavnom sve može, nego mi ćutimo i puštamo da nas maltretiraju.
I ja sam tako otišla sva besna, vikala, o on me pita, Pa što se ljutite, evo odmah ćemo. I odmah mi izdao kako treba.
Ma, išla koleginica pre toga, jer je ona ovlašćena, da donese knjižice za sve. I sve donela, donela i moju, sve ok, tek ja slučajno vidim - staro prezime. Pa ona žena istog trena krenula nazad u socijalno, da vidi šta je to, da isprave. Vraća se i kaže - ne može, treba ti sto i jedan dokument.
E, rekoh, nećeš! Idem ja da se svadjam malo... i malo sam se svadjala i malo sam vikala i taaakooooo....
i dobih knjižicu. Ma mrzi ih bre i da saslušaju. Imam lk na udato prezime, imam ugovor o radu na udato prezime, prijavu na zdravstveno osiguranje na udato prezime, ali u kompjuteru je devojačko, a ona gleda samo kompjuter. Pa kad sam je pitala gde joj je šef, tako me je ironično i zlobno uputila kod njega. A on je malo kasnije zvao telefonom i rekao joj da mi izda novu knjižicu na udato prezime. Pa kad sam se vratila kod nje na šalter - da vidiš promene.... Manja od makovog zrna, pa nasmejana, pa ljubazna... pa nikakav izvod više ne treba...
I kuca ona podatke, pa proverava prezime, pa adresu, pa ne znam šta još, ja sve potvrdjujem, ona sve to menja u kompu, pa me opet pita, ja
Bahato, bezobrazno, neobrazovano, neupućeno u svoj posao, neljubazno, nadrndano i glupo... sve od reda i sve po redu!

Kažu mi - nisam u kompjuteru