Quantcast

Ruma

Мишкони

Legenda
Poruka
55.273
Културно лето 2019 - Ју групаПетак, 2. август - Градски трг у 21.00 час
РУМФЕСТ
Концерт
- ЈУ ГРУПА
Организатори програма су Туристичка организација Општине Рума и Културни центар "Брана Црнчевић" Рума.
Покровитељ програма су: Општина Рума и Министарство трговине, туризма и телекомуникација.
ЈУ група је основана у јесен далеке 1970. године. Од тога дана па све до данас, оставили су снажан, богат и неизбрисив траг на музичкој рок сцени на овим просторима. ЈУ група је најстарији српски рок бенд, прави пионири рок музике на Балкану. Након вишегодишње паузе, изашао је и њихов дванаести албум под називом "Ево стојим ту". Аутори текстова су Никола Чутурило, Бора Ђорђевић, Бобан Јанковић, Петар Јелић, а композиције су шаренолике – од блуза и балада, преко рокенрола, до народних мотива који Ју групи нису страни. Постава Ју групе кроз своју историју пролазила је кроз ситне промене, али окосница и стуб групе одувек су чинили Жика и Драги Јелић, као њени оснивачи и активни чланови до дан данас.
 

Мишкони

Legenda
Poruka
55.273
Шест румских савате бораца изборило пласман у јуниорску репрезентацију СрбијеЈуниорску репрезентацију Србије на предстојећем Светском првенству, које се одржава у Будимпешти од 25. до 29. јула 2019. године, представљаће и шест спортиста Савате бокс клуба "Рума".
Репрезентацију Србије водиће Миодраг Ракић и она укупно броји 26 чланова тима, од којих 11 спортиста јуниора, 5 кадета, 5 тренера и 5 судија.
"Ово је велики успех чланова Савате бокс клуба "Рума" који на званичномјуниорском Светском првенству имају чак шест представника од 11 чланова репрезентације. Kао државни прваци трећу годину за редом ови спортисти већ имају запажене резултате на међународним такмичењима и надамо се да ће се и са Светског првенства вратити са најсјајнијим одличјима", изјавио је Ракић, тренер СБК "Рума" и репрезентације Србије.
 

Мишкони

Legenda
Poruka
55.273
Неколико успешних планинарских акција ПК "Борковац"Јуниори ПК "Борковца" учествовали су у суботу 13. јула на републичкој акцији за младе "Сусрет младих планинара на Ртњу", у оквиру које су се Јован, Миа и Ленка Малешевић попели на највиши врх ове планине - Шиљак (1.565 метара надморске висине).
Такође у суботу, више чланова "Борковца" попело се на највиши врх Балкана - Мусалу (2.925м.н.в.), на планини Рили у Бугарској, док су у недељу чланови клуба учествовали на планинској трци "Островица 2019" у Сићевачкој клисури, која се бодује у склопу Лиге планинског трчања Планинарског савеза Србије.
 

Мишкони

Legenda
Poruka
55.273
66768534_459011064882692_4124040916312784896_n.jpgЗА малог Стефана -мала деца-великог срца !!!
Деца из ОШ ,,Иво Лола Рибар" , улице Књаза Милоша у Руми су се досетила до сада невиђеног начина за помоћ током трајања наших хуманитарних акција.
Њих петоро је решило да сакупљају папир, картон и лим по граду и да све прикупљене сировине продају и средства предају породици Гончин за лечење малог Стефана. Касније им се придружило још десет другара!

Све комшије су са задовољством отварале своје капије и дозвољавале овим малим, хуманитарним еколозима да им очисте дворишта због неког вишег циља- Стефиног излечења!
На крају су сакупили преко 170 килограма картона и 40 килограма флаша и лименки. Продали су све то, додали мало свог новца и сакупили цифру од 4.000 динара! А да би се акција привела крају укључио се и дека Лале Шаламон, који је организовао превоз секундарних сировина.
Тај хумани гест је привукао пажњу и дечијег радија ,,Бродић-паркић", па су данас иницијатори те акције дали и интервју.
Захваљујемо се :Елени Џамбас,Александри Мајсторовић, Драгани Нинковић, Михајлу Јелићу, Анђели Јелићу, Милићу Јелићу, Вуку Рогићу, Данијелу Шаламон као и деки Лалету Шаламон.
CAK_2133.jpg
 

Мишкони

Legenda
Poruka
55.273
Десети ФоамФест - Субота, 20. јулНајвећи фестивал пене на Балкану - ФоамФест, који сваког лета у Руми окупља најзначајнија имена електронске музике на једном месту, прославља деценију постојања. Ове године фестивал ће се одржати 20. јула, а поред познатих ди-џејева наступиће и све популарнија певачица Ангелина.
Јубиларно фестивалско издање обележиће наступи светски познатог DJ-a Matrode,дуа Vantiz, као и познатог новосадског DJ-a Ra5tik.
 
Top