Rucno vs. masinsko pranje SUDOVA

Upravo tako. :ok:
Meni licno je ves masina na prvom mestu ako cemo praviti neku rang listu. Zatim zamrzivac, koji mi mnogo znaci (imam veliki frizider, ali mi ipak ne staje sve sto imam u njega). Masina za pranje sudja je na trecem mestu. A masinu za susenje vesa nemam, jer ne vidim potrebu za tim. Zena rasiri ves u dvoristu, i veoma se brzo osusi. To bi mi samo oduzimalo prostor, bez potrebe.
A da nabaviš bar jednu, onako, Wirpoolku, čisto pros*ravanja radi ?!? :D
P.S. obavezno briši ono, kako žena širi veš po avliji, pašće ti rejting !!! :lol:

ja se bunila protiv masine za sudove jako dugo uz obrazlozenje..da dok ja sve skinem sa tanjira za to vreme cu tanjir i oprati....i ta moja glupa borba protiv masine je trajala nepotrebno nekoliko godina...a onda je u moju kucu pre par meseci usla Srebrenka..tj moja masina za pranje sudova,,,dakle ja sam preporodjena...kakvo olaksanje...kakva divota....obozavam masinu za sudove
Ona je moja desna ruka kao sto je Matilda za ves (masina za ves..ime dobila po Kisonovoj masini za ves) i kao sto je moj Zabac za ustedu vremena u razvozenju dece i obavljanju svega sta mi treba (moj zeleni mali autic)
svim mojim divnim masinama sam dala imena..i obozavam ih :)

I Džordži, ja isto prvi put čujem da mašina oštećuje sudove. I kao što rekoh, posebno mi se sviđa što se dezinfikuju na visokoj T. Postoje 3 programa u zavisnosti od toga koliko su prljavi sudovi. Čak ima i program samo za čaše i ostale sudove koji nisu masni i peru se brzo.

Eto ti kazes da je program za case + a ja kazem da je i taj izgovor nebuloza..koja kuca ce skupiti toliko casa da bi napunila i ne vrtela praznu masinu 2 sata?ne znam ja jos nisam bio u kuci s masinom za sudove a da se taj domacin istom nije pohvalio i da nisam video ostecenu casu

Eto ti kazes da je program za case + a ja kazem da je i taj izgovor nebuloza..koja kuca ce skupiti toliko casa da bi napunila i ne vrtela praznu masinu 2 sata?ne znam ja jos nisam bio u kuci s masinom za sudove a da se taj domacin istom nije pohvalio i da nisam video ostecenu casu

mi smo cetvoroclna porodica i ako se posudje skuplja od ujutru, tokom noci može da se uključi mašina

čak i da se tog dana ne skupi dovoljno, sutradan će biti
ne vidim nikakakv problem u tome

Ja sam za masinu:)Nas je troje u kuci,po ceo dan se nesto jede,pije...itekako se nakupi do uvece puna masina...Inace sad su na akciji u Tempu Calgonit tablete 90+30 za 1200 din.Mislim da je to vrlo povoljno...
Takodje case se u masini tako dobro operu:zaljubljena:Oduvek sam mrzela da krpom glancam case:)

i ja sam za masinu,pa ma koliko bilo,kako neko rece,kancerogeno pranje u njoj.
ja zivim sa dekom u stanu,i prosto mi je neverovatno koliko se do uvece nakupi sudova.gusim se.
doduse,deka jede tacno u odredjeno vreme (mozes sat naviti po njemu),i to uredno 3 obroka i 2 uzine...a ja jedem kad stgnem i kad osetim glad.cudo koliko sudova,cudo,kao da ovde zivi velika porodica.
nemam mesto gde da stavim masinu,inace bih je vec danas kupila

Pozdrav! Procitali ste naslov teme. Eto, zanimaju me prednosti i mane jednog i drugog vida pranja sudova. Ni ja ni supruga nismo gadljivi na pranje sudova, mene to cak i opusta ali nesto se mislim da li mozda i uzeti masinu za pranje. Nekada ume da se nagomila sudova i niko nema volje da pridje sudoperi. Posto nam je vrlo maloi stan kao i kuhinja u obzir dolazi samo stona, mala masina za pranje. E sad - sta trosi vise struje, vode? Kako vi gledate na to??

Код ручног прања судова,судове ти пере жена тако да штедиш струју!
Гласам за ручно,јефтинијје је :))))

Ali ti uopšte ne moraš da ležiš, ima mnogo drugih pametnijih stvari koje možeš da radiš dok mašina pere sudove.

Isto tako i za svaku drugu radnju koja zamenjuje covekov rad i kretanje..ti ces naci olaksicu koja ti omogucava ustedu snage i akcije..bas sam nesto primetio ovih dana bio na selu..slava sveti sava i to..i svi redom nesto zapusteni pustili stomacine..kukaju boleshljivi..a secam se ko klinac su bili zdravi i pravi ko dren...mrsavi jaki..a zasto..zato sto nije bilo masina da ih zameni i sve su radili sami..pa ti sad vidi kolko je nama u gradu sve olaksano i na sta smo se napravili..neka fala

Isto tako i za svaku drugu radnju koja zamenjuje covekov rad i kretanje..ti ces naci olaksicu koja ti omogucava ustedu snage i akcije..bas sam nesto primetio ovih dana bio na selu..slava sveti sava i to..i svi redom nesto zapusteni pustili stomacine..kukaju boleshljivi..a secam se ko klinac su bili zdravi i pravi ko dren...mrsavi jaki..a zasto..zato sto nije bilo masina da ih zameni i sve su radili sami..pa ti sad vidi kolko je nama u gradu sve olaksano i na sta smo se napravili..neka fala

браво!
Просветлио си ме...
под један: следеће године идем пешке на море
под два: има да направим камену секиру и поћићу у шуме да зготовим дрва
под три: правим лук и стрелу и идем да ловим зеца и остале животињке за ручак...у ствари бре,има голим рукама да га уловим...
и има да будем здрав ки дрен :))) и да немам стомак...и да не будем болешљив :)))))))

ммм предомислио сам се...ипак не бих да идем пешке до Солуна....а плус немам шуму....немам ни шпорет...имам радијатор а радијатор греје топлана...
Значи има да се удебљам и да будем болешљив...така ми је судбина

s naglaskom na boldovano

Back