Rodžer Federer

Ko je najveći teniser svih vremena?

• Roger Federer

• Rafael Nadal

• Pete Sampras

• Novak Djokovic

• Andre Agassi

• Rod Laver

• Bjorn Borg

• John McEnroe

• Jimmy Connors

• Ivan Lendl

• Boris Becker

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
:roll::roll:Molim te ne lupaj.
"Svi se nesto loze na tog Federera".:dash::klap::roll:
I nije onA najveci sigurno,ali ON jeste...:)
Djokovic ima 21 god.,verovatno ce i u narednih nekoliko godina imati 19 po nekome.
Ali dobro,sa 19 je postao 3. koliko mi se cini.

Poslednja izmena:
Sarabubasara niko nije predvidljiv može sutra dan neko od njih ne daj bože da se povredi i kraj tenisu kao Monika Seles ...(mada tu nije bila povreda već napad) a moze da igra u 25 vrhunski ko zna..? Que sera sera..

Ovo ti je sa vikipedije.
"Roger Federer (pronounced /ˈrɒdʒər ˈfɛdərər/[2]; born August 8, 1981) is a Swiss professional tennis player, ranked World No. 1 since February 2, 2004"

Sto znaci da je Rodzer Federer 1. od 2004. godine znaci od svoje 23.A Djokovic sada ima 21. godinu.
Rodzer je pune cetiri godine 1. na svetu.
Epa onda Nole ima vremena.Hehe

Poslednja izmena:
Koja gomila gluposti na jednom mestu....Pa sta ako je Nole treci sada,pa sta ako bude bio i drugi za mesec-dva....Daj Boze da nas Nole za neku godinu obraduje prvim mestom(kad se kralj povuce),ali to nista ne mora da znaci.Za Marata Safina je sam Sampras rekao da moze d abude bolji od njega,a gde je Safin,realno,sada?Moze da pobedi koga koce,ali ga boli briga.Ko kaze da se tako nesto nece desiti i sa Noteom?

I ko kaze da se za 2 godine nece pojaviti novi Nole,novi Rafa,ne daj Boze,novi Federer i uporpasti planove nekoliko forumasa koji planiraju osvajanje sveta sa Noletom :D :D :D

Koja gomila gluposti na jednom mestu....Pa sta ako je Nole treci sada,pa sta ako bude bio i drugi za mesec-dva....Daj Boze da nas Nole za neku godinu obraduje prvim mestom(kad se kralj povuce),ali to nista ne mora da znaci.Za Marata Safina je sam Sampras rekao da moze d abude bolji od njega,a gde je Safin,realno,sada?Moze da pobedi koga koce,ali ga boli briga.Ko kaze da se tako nesto nece desiti i sa Noteom?

I ko kaze da se za 2 godine nece pojaviti novi Nole,novi Rafa,ne daj Boze,novi Federer i uporpasti planove nekoliko forumasa koji planiraju osvajanje sveta sa Noletom :D :D :D

Ima onaj neki Amer..neshto na H..dete ima 15 godina a vec dobilo svoj prvi mech na ATP touru.
A poredjenje Safina i Novaka bash i nije na mestu...Safin nikada nije vezao dva velika turnira poshteno da dogura daleko a Nole vec u 21. ima pet uzastopnih bar polufinala na GS zaredom,od kojih su i dva finala i od ta dva jedna titula.To sem njega od aktivnih ima jedino Federer.
Svashta moze da se desi ali gledajuci sadashnju situaciju realno,Djokovic je od mladjih snaga univerzalniji od Nadala koji dominira na shljaci ali na betonu pa i na travi teshko moze da mu parira.Na betonu sigurno,na travi videtjemo.A sem Djokovica i Nadala objektivno nema nikog ko moze i da pomisli Federerovo prvo mesto da ugrozi.I teshko da to moze da se promeni u nekoliko narednih godina,i da se pojavi neko novi trebace mu vremena da stasa,nije ovo zenski tenis pa da moze da pufne neki klinac i niodkuda sa 16 17 krene da dominira ili osvoji GS....u stvari moze ali to se deshava jednom u 20-30 godina ko svojevremeno Beker i Cheng.:D i vazi samo za jedan GS kada su senzacija ..pa opet treba vreme da se ustale.

hej, ko ti je rekao za te planove?! i kakve veze ima nole sa njima?! :lol:

Hahahahahahh,ma moram da pomenem Noleta kao predstavnika nase vrste,nista licno protiv njega,daj Bzoe da Nole posle 2012. bude sampion svake godine :D :D :D

Ima onaj neki Amer..neshto na H..dete ima 15 godina a vec dobilo svoj prvi mech na ATP touru.
A poredjenje Safina i Novaka bash i nije na mestu...Safin nikada nije vezao dva velika turnira poshteno da dogura daleko a Nole vec u 21. ima pet uzastopnih bar polufinala na GS zaredom ...

Znam,znam,slazem se da tesko da neko moze bas pravo niotkuda da redja pobede,ali kazem da moze da se desi da neki nenormalan klinac krene sa 16 da dobija sve redom i za 2 godine eto ga na velikoj sceni,desava se to..Mada retko,ali ko zna ;)

Daleko od toga da se Safin i Nole mogu trpati u isti kos,Nole ce biti mnogo bolji od Safina ikada :D :D :D

Samo sam dao primer igraca koji je stvarno imao nevdijen potencijal,pa ga je prokockao.Ne kazem,svi znamo za Marata Safina,svi znamo da je jako nezgodan i da lomi rekete ko dobar dan,ali isto tako,ko god malo duze prati tenis,zna i da je Safin mogao mnogo vise u karijeri.

A Noletu za pet vezanih polufinala(plus finala US i pobeda na AO) na GS svaka cast,to nikako nije lako izvesti,to je bar jasno.

Oh,ovo moram reci....

Ko je svetski sampion? Roze,Roze! je svetski sampion,hej Roze,hej :D :D :D

1...Roger Federer........6 900....0
2...Rafael Nadal..........5 755....-1 145
3...Novak Djokovic.......5360....-395

Eh.....Treba li jos nesto reci? ;)

Haahhaahahahahah eeeeeeeeeeeeeeeee,Boga mi se lepo nasmejah u 2 posle ponoci :D

Naravno da ce doci bez sakoa,pa bice vruce,doci ce samo u patikama i sortsu da uzme veliki trofej :p :p :p

Mislim da i pored svega,Roze ipak ima veliku prednost na Vimbldonu u odnosu na ostale..Doduse,kao sto i sam kazes,2009 se stvarno mzoe ocekivati da skine sako i pokrije se sa njim,ali dok se to ne desi....Ajmo Roze,lepo ti stoji beli sako,nosi ga sto duze i uzmi sto vise londoskih pehara :D

Pazi,verujem,sto da ne? Opet,ako se secam prosle sezone i Vimbldona,na stranu kisa i ostalo,ali rafa s edosta mucio as vise protivnika,bio i blizu eliminacije...OK,na kraju je zasluzeno dosao u finale,i bi sta bi.Zato i kazem da ove godine,bez obzira a njegov ocigledan napredak,mora se malo obratiti paznja da to ipak nije njegova omiljena podloga i da i Federer i Nole mogu nadati nekoj nagaznoj mini za Rafu.

A po mojoj nekoj racunici,Nole ako osvoji Vimbldon a pre toga izbaci Rafu,moze da se nada 2.mestu na ATPu?

ma nema sanse da ga pobedi.. nema on srce da sa Rafom igra najmanje 3 sata,i ne samo on

jednostavno,zelja i glad za trofejima koju ima Majorcanin je porpuno cudesna,mozes mu je lako videti u ocima. a ovaj Kvins ce mu znaciti jako puno

Interesantno,meni se sve nesto cini da nas ludi Nole ima veci problem u mozgu kad igra sa NAdalom nego sa Federerom,zasto,ko bi ga znao....Nekako protiv Nadala fino padne po ceo set i jace,a sa Rozeom kad igra,kida se ,bori,ubija...Strasno...Ko ga tera da tako igra....

Zato ce Nolei imati veliki problem...Ja mislim da ce on najvise bavcati crnu magiju na Nadala da ne dodoje do tog polufinala....

ne mogu ja tako lako da tvrdim da ce Rafa u 1/2 ali stvarno igra kao zmaj.. takodje,kad ti padne server bez znanja (odrzao je lekcije u Kvinsu takvima) gruvace ga par gemova ili set,a onda ce stati. Rafa je ubedljivo najbolji igrac na svetu u zadnja dva meseca i koristi apsolutno svaki pad u igri,kao predator

ovaj mi turnir proslih godina nije znacio mnogo ali sad stvarno zelim da ga osvoji,kao i on sam

Back