"Rock Me Amadeus"

Zgradich Bozho

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
136
Postoji ogromna razlika u psihi ljudi koji ne vole i vole "Rock" muziku. U cemu je? Jedni misle da je "sredina" ideal, a drugi da treba ici u krajnost?

Inace, "Rock" je izmisljen mnogo prije pojave elektricne, a i akusticne gitare, samo se nije zvao tako. Ono sto su radili neki Klasicni muzicari je bio nekad i "Hard Rock".

"F19 Mentalni poremećaji i poremećaji ponašanja uzrokovani upotrebom više vrsta droga i drugih psihoaktivnih tvari"

Da li je Hard Rock dijagnoza ili psihoaktivna tvar?

Ljudi koji generalizuju pojmove, to rade zato sto te pojmove ne shvataju.
Nisu dali sebi priliku da iz razlicitih uglova i vodjeno guruom cuju Hard Rock, pa se na sve sto ima fuziranu gitaru zgrazavaju.

Ja sam cuo najgore od Hard Rock-a i to nije ni za septicku jamu (mozda ja ne razumem?).
Cuo sam najbolje od Hard Rock-a i to izjednacavam sa najboljim baroknim delima.
Da li ja volim Hard Rock?

Mislim da je Betoven praotac rok muzike.:think:
Pravi rok podrazumeva bunt, i stvara onaj zvuk zbog kojeg - cak i kada ste bezvoljni ili bolesni - pozelite da skacete, trcite, ili barem lupkate nogom u ritmu muzike.
U moje klinacko doba bio je to Black Sabbath, Paranoid.
U moje klinacko doba klinci su se delili na one koji slusaju rok, i one koji slusaju Bobu Stefanovica (pandan Zdravku Colicu). I zaista su postojale brojne razlike izmedju ove dve kategorije slusalacke publike: prevashodno u vaspitanju, uslovima zivota, mentalnom sklopu ... pa i u stajlingu. Ne secam se nijedne drugarice koja nije volela rok a da je bezala sa casova i imala makar jednog keca na tromesecju. Obozavateljke tzv. zabavne muzike bile su zatvorene, krute, starmale, i cinile usamljenicki kruzook streberki. MOmci su se delili drugacije - na one koji vole Stounse i one koji vole Bitlse, i ta, takoreci ideoloska podela, i dan-danas kod njih, vec sredovecnih ljudi, ima izvesno znacenje, tj. posledice.

Drago mi je da si se setio Falka. On je svojom pojavom razbio predrasudu po kojoj je nemacki jezik isuvise ostar i grub (tipicnu za generaciju koja je izrasla na seriji o otpisanima, uz obaveznu repliku zwei partisanen schlafen in kukuruzen) za rok muziku. Rock me Amadeus je bio hit, mada je Falkova Dzini daleko iznad te numere i daleko ispred svog vremena.
Bijelo Dugme je hiljadu svetlosnih godina udaljeno od roka ... kao i more samozvanih rok sastava sa prostora ex Jugoslavije.
Smak - da, to je pravi rok.

Zanimljiv taj koncept da rok muzika ima nekakvu tapiju na buntovništvo, toliko da se svaka ikonoklastička, avangardna i buntovnička muzika etiketira kao ''rock'', pa makar nastala i 3 veka pre njega.
Rok je muzički žanr, i ništa drugo. Ima svoje muzičke znake raspoznavanja, a buntovništvo može da ga prati, ali i ne mora.

Haha... ovo je tebi 100 svjetlosnih godina udaljeno od roka:
aj jos koju pametnu zivota ti. Taj tvoj Paranoid je u odnosu na ovo pop. 03:02 - 03:21 sto je ovo draga moderatorko! Ti Smak dizes iznad ovoga!? Steta sto je youtube izgleda osteti snimak.

Poslednja izmena:
Zanimljiv taj koncept da rok muzika ima nekakvu tapiju na buntovništvo, toliko da se svaka ikonoklastička, avangardna i buntovnička muzika etiketira kao ''rock'', pa makar nastala i 3 veka pre njega.
Rok je muzički žanr, i ništa drugo. Ima svoje muzičke znake raspoznavanja, a buntovništvo može da ga prati, ali i ne mora.
Upravo nema svoje muzicke znake raspoznavanja, osim to sto su note u rok pjesmama smislenije povezane nego u drugim. Nas (iskljucivo se odnosi na onaj sa Eks-Ju prostora) etno (ne folk, nego etno), i klasicna muzika nemaju nikakve razlike u notama u odnosu na rock sustinke. Predrag Cune Gojkovic - Kafu mi draga ispeci je ustvari Hard Rok.

Upravo nema svoje muzicke znake raspoznavanja, osim to sto su note u rok pjesmama smislenije povezane nego u drugim. Nas (iskljucivo se odnosi na onaj sa Eks-Ju prostora) etno (ne folk, nego etno), i klasicna muzika nemaju nikakve razlike u notama u odnosu na rock sustinke. Predrag Cune Gojkovic - Kafu mi draga ispeci je ustvari Hard Rok.
Odlično, Bogoljube. Nekom bi možda ovaj hard rock Cune bio hajlajt tvog posta, ali na mene je najjači utisak ostavila sintagma ''smislenije povezivanje nota''. Ako bi bio ljubazan da malo detaljnije elaboriraš dotičnu, siguran sam da će biti zanimljivo.

Ајде де за Лондонски симфонијски оркестар, мање више то су многе рок групе практиковале, али концентрација рок величина је невероватна!
Бтв органиста Џон Лорд нажалост није више међу живима.

Poslednja izmena:
Tema@ na izbor muzike pojedinca utiče mentalni i psihološki sklop.
Muzika, a i umetnost uopšte, može biti odraz bunta-mada više posmatrano kolektivno ogledalo ili izraz čoveka koji je stvara.
Inače, zabluda je da je sva klasična muzika-opuštajuća, kao i da svaka vrsta rok muzike negativno utiče na nervni sistem.

Back