Robert De Niro Vs Al Pacino

De or Al

• Robert De Niro

• Al Pacino

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ja sam mozda malo zakasnio sa ovim odgovorom na tezu o De Niru, a u korist Pacina, ali sam tek sada obratio paznju i voleo bi da vidim sta ce reci Quiet Rebel.

1. NIKADA NIKO TAKO DOBRO KAO AL PACINO NECE MOCI DA ODGLUMI TONIJA MONTANU I MAJKIJA KORLEONEA!!!

Glumci kao Al Pacino kojih je danas zaista malo, sposobni su da ubede publiku da oni u stvari ne glume nego da se ponasaju! Ako malo razmislite, sta bi ste rekli nakon Scarfacea?! Sigurno ne da je on neka naivna postenjacina! A posle filma miris zene?! Da li bi uopste neko posumnjao da je on slep?!
Reziseri Sidni Lamet i Brajan De Palma umeju kao niko drugi da izvuku najbolje iz Pacina. Jedan od njih je jednom primetio da Alu leze uloge "govornika". E sada, u Scarface-u mu je poklonjeno puno vremena u vikanju, drskom ponasanju i naredjivanju sto je on iskoristio 100%. Sigurno ste gledali Djavolji advokat, a ako jeste, setite se zadnjih pola sata filma! On ima pola sata da publiku ubedi da je sam djavo i ja mislim da bi samo on to tako uradio. Fim u kojem ima najvise gore navedenih "govora" je Miris zene. Ceo film je u njegovom naredjivanju, vladanju i drskom ponasanju, a opet se vidi da iza svega toga lezi jedna dobra napacena dusa koja je prosla sito i reseto. Zamislite bilo koga drugog u toj ulozi, pa i samog De Nira i videce te da je to ne moguce! Film Regrut je bez obzira na izvanrednog Koliana Ferela ceo na Al Pacinu! Zadnjih 20 minuta opet on "drzi govore!" Pise gore da je De Niro bolji u nijansama od Pacina?! Pa kako onda ovaj moze da glumi njegove uloge, a ovaj njegove ne moze?! To nisu nijanse! To je mnogo vise od toga!
Inace, Quiet Rebel rece da on ne glumi u filmu ako nije faca! Iskreno mislim da je smesno govoriti da Al Pacino nesto ne moze ili nece. Film Frenki i Dzoni apsolutno pobija tu teoriju. U tom filmu je totalna suprotnost svojim najboljim ulogama, a sa takvom stvari se tesko izboriti jer ga publika pamti samo kao Tonija Montanu, a on im je pruzio nesto sasvim drugo i originalno kao i u filmu Simona koji bi bio prosecan da nije njega.
U filmu Kum ne moze se pomenuti De Niro, a da ne pomenete Pacina i to ne kao rivale nego kao doprinos tom filmu. Inace, na tamo pomenuto spremanje za ulogu De Nira i Al Pacino se detaljno spremao za Miris zene! Jeste njemu bilo mnogo lakse, ali danima pratiti pokrete i gestikulaciju slepih, priznacete stvarno nije lako!

E, imam ja jos toga reci u Pacinovu korist, ali malo je strana. Al Pacino ce ostati upamcen kao jedan od najvecih glumaca u istoriji kinematografije i jedan od retkih ljudi koji jednako dobro glumi okorelog kriminalca sa Kube i porodicnog, ljubavlju zaslepljenog Johnny-a.

P.S. O De Niru imam samo najbolje misljenje!

Glumci kao Al Pacino kojih je danas zaista malo, sposobni su da ubede publiku da oni u stvari ne glume nego da se ponasaju! Ako malo razmislite, sta bi ste rekli nakon Scarfacea?! Sigurno ne da je on neka naivna postenjacina! A posle filma miris zene?! Da li bi uopste neko posumnjao da je on slep?!

Zar to nije osnov i polazna tacka glume- da bude uverljiv i da uspe da ubedi publiku?!
Ne vidim da je to nesto posebno, jer je OBAVEZNO, ko to ne uspe automatski nije dobar glumac, ne glumi nego glumata. Nemoj da se ljutis, sad je pola 2, ja sam dosla iz grada i umorna sam tako da ovo sto cu reci kazem samo zato sto nisam u stanju da smislim bolji izraz- mislim da si ovom opaskom izmislio toplu vodu. SVAKI GLUMAC AKO HOCE DA BUDE SMATRAN DOBRIM MORA DA BUDE TO STO SI TI NAPISAO. Da nam je bio sumnjiv kao slepac to bi bilo smesno, zbog toga je ta uverljivost OBAVEZNA. Koji dobar glumac nije uverljiv? To su dve protivrecnosti :)
E sad, sto je danas retko ko uverljiv i sto nema mnogo odlicnih glumaca, to je druga prica.

I ne vidim kako nije bio faca u Frenki i Dzoni, imao je toliko prostora da bude sarmirajuci je i prosipajuci razne fore. Ali opet je i za to sve subjektivna procena....
Ne znam kako objektivno da procenimo da li je on u tom filmu faca ili ne? :)

Pazi, ovo je subjektivno pitanje. Meni je De Niro za par nijansi bolji glumac. Citala sam knjige o obojici, znam mnoge stvari o njima, gledam njihove filmove od malena, tacnije od 13. godine aktivno i gledala sam ih sve. Imam cele filmografije obojice sto na DVD-u sto na DVx-u.

Ne zelim da me sad svako ko dodje ovde proziva da cuje sta imam da odgovorim na ono sto je napisao, jer necu da ulazim u rasprave. Ja sam rekla svoje misljenje, ali nisam to ucinila da bih one koji se ne slazu ubedila u suprotno, to ne zelim da radim. Ne zelim da se ubedjujem. Postujem svacije misljenje, sto ne znaci da necu reagovati ako neko napise neistinu ili neku nevidjenu glupost. Nemam stvarno nameru da ubedjujem bilo koga u ispravnost onoga sto mislim, jer licno smatram da je to ruzno i nekulturno. Ali to takodje ocekujem od drugih.

Znaci, De Niro i Pacino su moja dva omiljena glumca, ali De Niro mi je drazi. Imam neka misljenja i opazanja po kojima sam odlucila da je za mene on licno pre svega bolji glumac. I citajuci biografske knjige o obojici takodje su mi se vise dopale neke stvari o De Niru, sav je cudan na simpatican nacin i skroz je likcina.
Naravno da je i Al lik. Ali mi je De Niro licno zanimljiviji od Ala u svakom pogledu, vise volim njega da gledam.

Ma sto se ja uopste pravdam - De Niro mi je omiljeniji od malena i to je to. Kasnije sam samo videla da sam i kao klinka bila u pravu. I nisam njegov PR da se sa ostalima ubedjujem kako je on bolji od bilo koga. Ono sto mislim- jednostavno mislim. Meni je covek kompletno fascinantan i ja ga postujem zbog svega sto je napravio u zivotu i uspeo da izgradi sebe. END OF STORY :)

Lutko, nisam ja hteo nikoga ni da prozivam ni da uvredim, a takodje ne da ubedjujem nekoga da misli kao i ja! Cisto sam hteo da vidim tvoj komentar. Na frumu sam vrlo kratko iako sam uclanjen 2005, pa verovatno ne znam kako sve funkcionise ovde. Izvini ti ako si se nasla prozvanom! Ali jednostavno, mislim da se na onakav nacin ne moze pisati o jednom, a ni o drugom. Dobra ti je ova za vodu!!:) Ja sam naveo kao primer da on ne glumi nego se ponasa bas zato sto je danas malo toga, a Al Pacino to radi na mnogo poseban i dobar nacin tj. bolje nego De Niro:):) .Sto se tice pracenja fimografije obojice i ja sam prilicno informisan.

P.S. Meni je omiljeni glumac Jack Nicholson i mislim da takvu "duhovnu snagu" ne poseduju gore navedena dvojica zajedno!!

Pa napisala sam ti sta mislim o tvojoj tezi - DA JE TO STO SI NAPISAO NEOPHODNO I OBAVEZNO.
Imala sam izvesnih problema na forumu i odlucila da ne ulazim u diskusije sa ljudima niti u bilo kakvo detaljnije argumentovano polemisanje, zato sam napisala da ne mora svako da me prozove. Jer pojedini jesu a da nisam uradila nista lose. Samo sam htela da izbegnem beskrajne, besciljne i zamorne diskusije, jer pravo da ti kazem BRIGA ME KO JE KOME BOLJI :)

Drago mi je da mislis da je Jack najbolji :) Super je to :)

od svega ovog tvog gore mogu jedino da se složim da je Džek najveći (npr pogledati kraj 'Five easy pieces' i njegov razgovor sa ocem. ja tvrdim da to niko ne može onako da odigra).

glupo je ozbiljno se svadjati oko takvih stvari, kad su nijanse u pitanju.

Ne krijem izvinjenje. Izviniti se nije nista ponizavajuce i sramotno da bi se krilo. Treba da bude normalna stvar kad neko pogresi.

Izvinila sam ti se i svakome bih. Imala sam losu noc i zbog nekih ranijih losih iskustava sam zelela da izbegnem bilo kakvu debatu, samo sam to rekla pogresnim i nebiranim recima. Znaci, neke vrlo bez veze stvari su mi se ispodesavale sinoc i zbog toga sam odreagovala kako sam odreagovala. Izvinjavam se svima. A i tu je bila moja zelja da ne ulazim u debate s poentom da nemaju smisao jer je sve stvar ukusa, ali ocigledno sinoc nisam bila u stanju da to kazem kako treba i napravila situaciju jos gorom.

Ljudi, IZVINILA SAM MU SE! Eto, vidis da ne krijem.
A "As you wish" sam napisala ovde pre nego sto sam ti se izvinila preko pm. Izvila sam ti se privatnom porukom, jer ne moraju svi da citaju neke moje razloge koje sam ti bila navela u poruci, konkretno ne mora ceo forum da zna da sam imala "losu noc". A i zato sto je tako licnije. Mislim, izviniti se na taj nacin je licnije.
Ali posto vidim da zelis izvinila sam ti se i sada ovde, odnosno javno.

A "As you wish" sam zaista napisala pre prvog pm-a, samo jer si napisao "Znas, jasno mi je zasto si imala problema na forumu". I sta posle toga ja mogu da kazem?! Naravno, par minuta kasnije sam ti se izvila.

Ali izvinjenje ne krijem. I stvarno nisam imala nameru da se ozbiljno svadjam, nego bas suprotno- da izbegnem debate. Samo sam bila previse nervozna i objasnila lose stvar tako da je ispalo suprotno :)

Ne zelim vise nikoga da smaram ovim glupostima.
Shile, mislim da je posle ovog sada i JAVNOG izvinjenja sve ok?
Ja se bar nadam.
Ja mislim da je retkost da se danas neko nekome uopste i izvini i PRIZNA svoju gresku. Ali ako to mora da ucini i javno, a ne samo licno- evo, ja sam to uradila.

Kad smo se vec onako prijateljski dopisivali sinoc mogao si i tada lepo da mi kazes da zelis javno izvinjenje, napisala bih odmah to na forumu kao sto sam sada. Ti si tada cutao kao da je sve u redu i kad sam otisla na spavanje posto si mi licno pozeleo laku noc, dosao si na forum i napisao to sto jesi...
U redu, nikad nije kasno da neko kaze sta zeli.

Nadjoh ove smesne slicice :)
Matorci igraju basket u Harlemu na pauzi snimanja svog novog filma :)

is_15702665-1.jpg
rhsuhz-1.jpg

is_15702661-1.jpg
is_15702663-1.jpg

bball11www1hqparadisehuzr3-1-1.jpg
bball6www1hqparadisehurn4-1.jpg

Buntovnice, jesi li procitala onaj poslednji komentar Kopole o de Niru, Pacinu kao i o Dzeku Nikolsonu? Je l se slazes? To da ne uzimaju umetnicke projekte nego rade samo zbog para. Valjda je Kopola nesto pominjao kako je de Niro zedan moci i kako je stvorio poslovnu imperiju...

Buntovnice, jesi li procitala onaj poslednji komentar Kopole o de Niru, Pacinu kao i o Dzeku Nikolsonu? Je l se slazes? To da ne uzimaju umetnicke projekte nego rade samo zbog para. Valjda je Kopola nesto pominjao kako je de Niro zedan moci i kako je stvorio poslovnu imperiju...

Citala sam.
Kopola je povukao tu izjavu :) Kao rekao je da on njih mnogo postuje i voli, da su mu to prijatelji i da su to sve izmislili zli novinari, da on nista sem reci hvale nema za njih :)

Ja mu ne verujem - mislim da je stvarno izjavio to sto su napisali, ali ko zna u kom stanju....

Meni je bila cudna izjava jer bas vazi da je u vrlo prijateljskim odnosima sa De Nirom i Pacinom.

E sad, sta mislim o izjavi - mislim da vise prilici Paris Hilton da izjavi tako nesto nego Kopoli.
Ako ga zaista nisu novinari pogresno citirali kako on sada trvdi- izjava je vrlo ruzna.
Prvo, covek nije dao nijedan primer sta to tehnicki ili stilski fali njihovoj glumi, koji im je los film... Znaci, prozvao ih je da su se olenjili i nista dalje nije strucno pricao o tome, nego nastavio da ih ogovara licno.
Za Pacina je tako rekao da je škrtica, za De Nira da kopira njegov (Kopolin) biznis i da se tako bogati, a za Dzeka da je uvek imao veze sa mocnim i uticajnim ljudima i da je pored toga bludnik, tacnije da ima devojke.

Eto, to je Kopolina izjava koju sad porice i uvlaci se ljudima Bog zna kako. Sta mogu da mislim o ovome? Nisam znala da je Kopola u stanju da se spusta na ovakav nivo da pljuje ljude i proziva ih ovako licno. Ovo su ipak licne uvrede.

Lik nije uopste pricao sta to njima umetnicki konkretno zamera, samo je pominjao kako imaju pare i kako Dzek juri zene. Jel ne treba da imaju pare? Ako su ih zaradili Stalone i Svarceneger treba i ova trojica da ih zarade.

Ja sam bila u cudu kad sam procitala. Cela izjava lici na zutu stampu. Pomislila sam da mu se neko od njih zamerio oko para, pa zato to prica i toliko pominje pare. Posumnjala sam na De Nira, jer on i Kopola sa Robinom Vilijamsom drze neke restorane. To da je De Niro izgradio impreiju je licemerno, jer mu je bas Kopola jedan od partnera u svim poslovima :) To ti je fora- ti i ja smo poslovni partneri i delimo zaradu na pola, ali ja po gradu tebi iza ledja pricam kako si ti zedan moci, a ja sam umetnica :) Kopla je takodje glavni producet filma koji je De Niro rezirao (The Good Shepherd). Sto producira nesto sto smatra da nije umetnicki?

Ali, ocigledno je Frensis bio pijan, pa se sad kaje i povlaci izjavu, ili mozda nije to rekao kao sto tvrdi. Samo ja mislim da je toliko toga napricao, da je nemoguce da su to novinari iskarikirali. Znas, neko moze da ti poturi da si rekao jednu recenicu, ali bas ovoliko stvari....

U sustini, mislim da je izjava niska. A i Kopola brate, nije rezirao dobar film jos od Apokalipse i Kuma III. Poslednjih 10 godina se bavio produciranjem filmova svoje cerkice Sofije. I sta ima da im prica? Oni su bar radili nesto poslednjih 10 godina, a on nista. Kopola je genije, ali ova izjava je stvarno dno, ako je tacna.

Samo je fora sto Frensis sad tvrdi da nista tako u zivotu nije rekao :)

Evo clanka gde Kopola negira http://www.thewest.com.au/default.aspx?MenuID=23&ContentID=44158

Coppola denies criticising Pacino, De Niro, Nicholson
21st October 2007, 10:00 WST

Director Francis Ford Coppola contended today he has “nothing but respect and admiration” for Al Pacino, Robert De Niro and Jack Nicholson after he was quoted as scathingly criticising the three stars in a magazine interview.

“I was astonished because it wasn’t true, and I have nothing but respect and admiration” for them, Coppola told reporters in Rome where his film “Youth Without Youth” - his first movie in a decade - was having its premiere at the city’s film festival.

“These are the three greatest actors in the world today and they are my friends. So I have nothing but affection for them,” Coppola said.

Coppola, who directed Pacino and De Niro in The Godfather trilogy, said his comments were taken out of context.

GQ magazine in its November issue quoted the director as saying the three Oscar-winning actors have become apathetic.

Jedno pomalo mracno pitanje: Sta ce biti sa svetskim filmom kad oni umru? Kao i Dastin Hofman i Big Jack. To bi nazalost moglo da se desi u narednih deset godina. Hoce li se naci neko dominantan i genijalan kao oni? Dakle, ne da lici na njih nego da bude skroz original, a na njihovom nivou?

Al paćino......miris žene , glumi slepca i ne klasičnog de niro, paćino, mcloud , make my day.....agenta, policajca.......veću širinu uloga sam video kod al paćina....

Na drugom mi je robert de niro, i on ima veću širinu od klišea---

Robin Wiliams, tihi čovek sa hiljadu lica, od filozofa života, do požrtvovanog oca, RV, tutsi (mrs.doubtfire),društvo mrtvih pesnika,dobri vil hanting....

Robert redford, čovek umetnik, igra i u nisko budžetnim , širinu uloga, ima uloge gde nije šmeker....

Mlada garda:
Mat dejmon,bred pit,

Dastin ume da glumi zbunjenost do bola....

Najači tipski glumci:
-Klint Istvud (ima li nekog filma gde mu lice nije u onom njegovom stilu , kao da žvaće duvan)
-deni de vito
-Džon Travolta
-Kluni
-Andy Garcia
-leonardo di caprio

Robert De Niro i Al Pacino, obozavam ih, obojica su fenomenalni, vrhunski glumci. Fascinirana sam njihovom pojavom i glumom.
Obozavam film gde njih dvojica glume zajedno Godfather 2 deo...fenomenalan film. :D
Obozavam ih obojicu ali sam ipak glasala za Roberta De Nira.

Back