Robert De Niro Vs Al Pacino

De or Al

• Robert De Niro

• Al Pacino

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Bullitt13:
Tezhak izbor, ali stvarno tezhak! Ali Vito Corleone je ipak cale Majklu!!!!
padrino7.jpg

spy_pacino_G1.jpg

Gotivan izbor jarane ali ja ipak nikako ne mogu da svarim Hoffmana, zbog uloga u Papillon i Midnight cowboy! Prava slina od glumca!!!

A gde su ti ostale genijalne uloge pre svih, Diplomac, Mali Veliki Covek, Tutsi, Leni, Maratonac, Kramer protiv kramera, Svi predsednikovi ljudi, Psi od Slame, Heroj - Sam izaberi i navedi jos 3 glumca koji imaju makar priblizno jake uloge.Retko dobar glumac.
Pogotovo iz danasnje perspektive kada glumci kao Hoffman ne bi imali sanse kod ove MTV filmski neobrazovane publike i rezisera koji su kallili zanat snimajuci spotove za Christinu Agilleru i Britney Spears.

nemoguce je odluciti se. pogotovo zbog toga sto je to ista skola glume. i jedan i drugi jednim svojim pokretom naprave takvu masku da je nemoguce provaliti je. jednim svojim pokretom sakriju ono sto ne trteba u tom trernutku da se provali. Nemoguce je odvajati jednog od drugog. jer ako jednog spomenes odmah tu negdee moras da uglavis i ovog drugog. toliko od mene. pozdrav

Nekako mi je De Niro odbojan ne znam zasto...Slazem se da je izuzetan glumac,ali nekako mi je Al Pacino simpaticniji...Carski glumi mafijasa.A sto se tice rasprave o Hofmanu,ja licno smatram da je covek odlican glumac...Bas mi se dopao u onom filmu"Smrtonosni virus"...

Ja sam bila otvorila dve posebne teme o De Niru i Pacinu, jer ih stalno svi porede. Na skoro svakom forumu cete naci temu "De Niro vs Pacino".

A i zato sto su to dva najveca glumca naseg vremena, pa sam smatrala da valjda zasluzuju da zauzmu toliko prostora na ovom forumu, odnosno da dobiju po jednu temu, tako da ljudi mogu malo vise da pisu sta misle o svakom od njih pojedinacno i o njihovim filmovima, a ne samo da ih uporedjuju. Nije valjda da neko misli da o Pacinu nema sta da se kaze nevezano za De Nira i obratno? Pa nisu sijamski blizanci :)

ALI TE DVE TEME SU ZAKLJUCANE. OK....
Jedan Brad Pitt ima posebnu temu, a o ove dve legende i njihovim filmovima koji su obelezili prosli vek, mora da se raspravlja u okviru jedne. JADNO.... Jak je ovo filmski deo foruma....

No, nema veze... Odgovoricu na pitanje - Robert De Niro je za mene bolji. Ali posle njega najvise cenim Ala.

P.S Neko je ovde pomenuo da se njih dvojica ne vole i ne podnose u privatnom zivotu, sto je apsolutno netacno. Trenutno snimaju novi zajednicki film, koji se zove "Righteous Kill" a ideja je potekla od njih samih, jer pred kraj svojih karijera zele jos jednu zajednicku saradnju. Takodje su kolale price da cak nisu sedeli u istoj prostoriji kada se snimala scena u kaficu iz filma "Heat". To je takodje nebuloza. Ja imam "Heat" na dvd-u i kao dodatak postoji dokumentarac o tome kako su snimali film. Postoji i snimak priprema za snimanje bas te scene i lepo se vidi da oni sede za istim stolom (u istoj prostoriji :) )

Neko je takodje pomenuo da su ista skola. To je tacno, obojica su method actors i bili su u klasi istog profesora, koji se cak na njihovo insistiranje pojavio u filmu Kum II a zove se Lee Strasberg i osnivac je Actors studia.

Ajde da kazem zasto se meni vise svidja De Niro. Nisam u prethodnom postu, jer bi bio predugacak.

De Niro je na primer zivotinja ili vanzemaljac (ovo drugo zvuci dostojnastvenije :) ) po pitanju toga sta je sve u stanju da uradi i koliko ima jaku duhovnu snagu. Ja nisam cula za mnogo ljudi koji imaju duhovnu odnosno psihicku snagu poput njega. Iz ovoga proizilazi cinjenica da je mnoge uloge koje je u karijeri ostvario samo on i sposoban da odigra.

Konkretno, mislim da mnoge De Nirove uloge Pacino ne bi ni u snu mogao da odigra, a da bi sve Alove Robert bez problema mogao, samo je naravno pitanje da li bi bolje od Ala, ali to je vec druga stvar. Vazno je da bi mogao.

Na primer - Jake La Motta u filmu "Raging Bull" sto se zvanicno smatra mozda najboljim performansom u istoriji filma. To ni Al niti bilo ko drugi ne bi mogao da odigra. Jer je De Niro manijak- lik je prvo bildovao i doveo sebe u formu profi boksera srednje kategorije, a posle se za 2 meseca ugojio 27kg i po zavrsetku filma takodje za 2 meseca smrsao i vratio se na svoju standardnu kilazu.

Da ne pominjem sto je naucio da svira saksofon samo zbog uloge u filmu "New York, New York" i sve potrebne numere u tom filmu zaista svira De Niro. Takodje je ucio da prica na sicilijanskom dijalektu zbog Kuma II.
Ajde, to za jezik i nekako, ali priznacete da bi malo ko naucio da svira sax zbog jedne uloge i prvo bildao a posle se gojio ko stoka. Prosto da ne znas da li je to ludilo ili genijalnost :)

Pacino ne moze da odigra negativca kao De Niro. Pacino cak i izbegava da igra zloce. Uopste Pacino slabije prihvata izazove od De Nira, zbog cega je De Niro ostvario siri (raznovrsniji) spektar uloga tokom karijere. Pacino nece da rizikuje da glumi lika koji ne daj Boze nije faca :)

Pacino ne moze da ga zameni ni u The Untouchables, Cape Fear, This Boy's Life, The Godfather II i u jos mnogim drugim filmovima.

Al ne bi mogao da odigra mladog Vita, nema moc transformacije kao De Niro. De Niro fizicki ne lici na Branda, ali je u Kumu uspeo da ubedi ljude da je on mladi Vito Korleone, mladi Marlon Brando. Mislim da je to jako tesko...

De Niro je manijak po svom perfekcionizmu i snazi duha. Tacno je da su izmedju njih razlike u nijansama, ali mene ove De Nirove osobine fasciniraju.

Nek to bude jedna od teza u korist De Nira, koja je licno kod mene prevagnula - da on moze da odigra sve Alove uloge, a Al mnoge njegove ne bi mogao. Ponavljam, ne mislim da bi mogao bolje, to ne znamo, nego da bi samo mogao.

P.S Otkljucane su pojedinacne teme o De Niru i Pacinu, tako da svako ko zeli moze i tamo nesto da napise. Licno mislim da su obojica toliko dobri da ovim poredjenjima samo nanosimo nepravdu jednom od njih.

@Quiet Rebel
Moram da priznam, odlicno obrazlozeno.

Ja licno mislim, da De Niro ne bi mogao da odglumi Majkla, i da ne bi mogao da glumi u "Miris Zene" . Medjutim, slazem se sa tobom po pitanju "zloce". Cak i kada sam gledala filmove gde je Pacino zloca, do kraja se nadam da ce ipak nekako postati dobar. Nekako mu ne leze uloge zloce. Dok De Niro fantasticno moze da odglumi i zlocu i psihopatu i dobrog lika, cak i smesnog.

Mislim da se onako objektivno gledano ne moze odluciti izmedju njih. Medjutim, sto se mene tice Pacino ima nesto u sebi sto mi se dopada. Ne mogu da kazem da je bolji od De Nira, ali ga ja vise volim. :)

Ja mislim da bi De Niro mogao da odigra Majkla (ne vidim zasto ne bi), ali ne znam da li bi mogao dobro kao Al :) To niko ne zna.
Inace, prvi izbori za lik Majkla Korleonea su bili Robert Reford i Voren Biti, koje je nametao studio, ali ih Kopola nije zeleo. Tako da ne vidim zasto De Niro ne bi mogao.

E sad, ima jedan film "Budjenja" sa De Nirom i Robinom Vilijamsom zbog kojeg ja mislim da bi De Niro mogao da glumi u "Mirisu Zene". Znaci, samo kazem MOGAO, ne mozemo da kazemo da li bi bilo bolje od Ala ili ne, to niko ne moze da zna.
De Niro bi verovatno do besvesti proucavao slepilo, citao knjige, konsultovao lekare, slepce i radio ko zna jos koje stvari koliko je opsednut glumom. Ja volim da se nasalim i kazem da bi De Niro mogao i Snezanu da igra da hoce, samo da mu nabave 7 patuljaka :)

Salu na stranu, ja pricam samo o tome da Al mnoge De Nirove uloge uopste ne bi mogao da odigra, a De Niro bi sve njegove mogao.

JekaiGeorge, kapiram te sto ti je Al sipa :)

Mislim da bi De Niro totalno drugacije odigrao ulogu djavola i da zbog toga ne bismo mogli cak ni da ih uporedimo.
Pogledaj "Angel Heart" i videces o cemu pricam.

Samo, meni fali jedna stvar kod Pacinove interpretacije djavola - Koju emociju bi kod svakog coveka prvo probudio susret sa djavolom? Definitivno strah. Mene Pacino nije nijednog trenutka uplasio dok sam gledala Devil's Advocate, cak ni u cuvenoj sceni kad njegov bes i namere dozivljavaju kulminaciju. A zlo mora da izaziva strah....

A ovo za strah? :)

Truman: "Pogledao sam...dobar je ali to je drugaciji lik, malo fetisiziranog izgleda"

Zato sam i rekla da bi De Niro drugacije odigrao i predstavio djavola.

P.S Mislim da se nismo razumeli.... Ja nisam pricala ko bi bolje sta odigrao, to ne znamo. Samo sam rekla da je De Niro imao neke specificne i veoma zahtevne uloge, koje Al definitivno ne bi mogao da odigra umesto njega, niti je u karijeri imao slicne.

Quiet rebel, nisam video tvoj komentar za strah jer si izmenila poruku dok sam ja pisao, nije bitno. Sto se mog odgovora tice Al Pacino je bas kakav treba - pod maskom uspesnog advokata, u skupom odelu i prepun moci to mu je savrsena maska i pozicija sa koje moze ostvariti svoj plan, naprosto neodoljiv i genijalan. Pacinov djavo je vise lukav i inteligentan nego sto treba da plasi malu decu.Sa druge strane de Nirov lik je upravo napravljen da bude ekscentrican i mracan ( cudno oblacenje, dugi nokti ) I jos jedna stvar mi se cini, mozda gresim ali valjda je reditelj taj koji odredjuje kakav ce lik biti ( i/ili scenarista ), a ne glumac. Za ovakav lik djavola siguran sam da je Pacino perfektan. Zamisli to ovako - nema veze sto se oba lika zovu Djavo - posmatraj ih kao potpuno razlicite likove, samo kao dve zloce...

Naravno da kakav ce lik biti odredjuje pre svega scenario, odnosno sama prica, a tek potom reditelj i neke druge okolnosti. Ali nije bas ni glumac robot koga reditelj programira i ne pita se nista :)

Ja sam samo htela da kazem da ce dva coveka drugacije da vide i urade jednu istu stvar, pogotovu kad je u pitanju umetnost.

A za onaj komentar o plasenju male dece.... Ne treba on da bude kao vestica, ali kad se razotkrio na kraju, trebalo je da bude jezivije, bar po mom misljenju.
Naravno, to je subjektivno, cisto moj stav. On je odigrao sjajno, daleko bilo da to osporavam, ali mislim da je zanemaren utisak straha, sto je prva emocija koju bi susret sa djavolom kod coveka proizveo.

P.S Izvini, izmenila sam post, jer uvek pisem na brzinu,a verovatno sam se u trenutku setila da nesto dodam.

Back