Rivotril za koliko deluje

da li si ekstravetna osoba?
da vidimo d li je tačna priča da zoloft prepisuju ekstrovertima a seroxat introvertima.
Nisam ekstravetna osoba ..A sto se tice terapije mislim da mi za sad odgovara.Posto sam studentkinja u Rumuniji i tamo se obratila psihijatru ona mi je dala bromazepam ujutru 3mg,Serlift(Zoloft)50 mg popodne i sanval 10mg zbog nesanice..Terapija mi nije odgovarala,osecala sam se ko zombi i zato sam potrazila pomoc drugog psihijatra..Ali mislim da cu poceti i sa psihoterapijom zbog opsesivnih misli i hipohondrije.

čak 50 mg zolofta, uh.... to je baš pozamašno za početnika, rekao bih ovako laički... nije čudno što te odvalilo, dok ovo 3mg mi deluje ok... mada ne bih preporučio da se benzos pije redovno jer izaziva zavisnost a skidanje je teško
meni je prepisano 20mg seroxata, pio sam ga nekoliko dana čisto da vidim šta će da se desi ali nisam ništa primetio i prestao sam, pošto mi alkohol vrši pos'o što da se navlačim i na tu farmaceutsku hemiju...

Poslednja izmena od moderatora:
čak 50 mg zolofta, uh.... to je baš pozamašno za početnika, rekao bih ovako laički... nije čudno što te odvalilo, dok ovo 3mg mi deluje ok... mada ne bih preporučio da se benzos pije redovno jer izaziva zavisnost a skidanje je teško
meni je prepisano 20mg seroxata, pio sam ga nekoliko dana čisto da vidim šta će da se desi ali nisam ništa primetio i prestao sam, pošto mi alkohol vrši pos'o što da se navlačim i na tu farmaceutsku hemiju...
Alkohol nikako 😁

sta to znaci?
deluje mora da se pije uredno, to je atidepresiv...
Rivotril nije antidepresiv
Genericko ime mu je klonazepam
Spada u grupu benzodiazepina, zajedno sa bromazepamom, diazepamom i sl
To je antikonvulzivni lek i sedativ
Nema nikakve veze sa antidepresivima ni po dejstvu ni hemiskom sastavu
Samo se cesto daje uz antidepresive pa te to buni mozda i mesas ga sa njima

Ne mora da se pije redovno, ali najbolje rezultate daje ako se pije redovno kod hronicnih anksioznih i sl stanja

Треба да га пијеш три, четри месеца да би осетио побољшање. Ја сам пио широк спектар антидепресива.
Antidepresivima treba vreme
A rivotril deluje na prvu tabletu, umiruje, opusta misica, jak je sedativ tako da smiri na prvu tabletu, uspava i sl...

Ljudi prekinite da mesate antidepresive i benzodiazepine kad pricate o njima.... dobili ste ih da ih pijete zajedno, al to nisu isti lekovi.... i jos gore da se usudjujte da sa takvim neznanjem ovde dajete pogresne informacije i savete
Pobogu

Sve sto te zanima o uzimanju tako ozbiljnog leka ne pitas ovde, nego farmaceuta i svog psihijatra
Jer ces ovde kao sto vidimo dobiti strasno pogresne info

Rivotril ce ti delovati od prve tablete, za sve ostalo moras sa svojim dr, ne prija svakome da ga uzima, uvek mozes sa svojim dr da dogovaras pocnetnu dozu i raspored pijenja, i to moze da se menja u dogovoru...a ako ti ne bude prijao zamenice ti za neki drugi iz iste grupe....

rivotril posle ksanaksa stvara veliku,bas veliku zavisnost ako se pije godinama da je gor nego skidanje sa teskih droga
Masis poentu
Ako se pije godinama svakodnevno velike doze napravice tesku zavisnost
Ako ga neko uzima za akutni problem par dana ili jedan mesec nece upasti u zavisnicki limbo
Jak je i ozbiljan lek i cesto se desava zloupotreba, al to je do licne odluke
Ne znaci po difoltu da ce svako ko uzme postati zavisnik

A da ne zalazimo u temu da sve lecene zavisnike od opijata i alkohola trpaju njime u procesu lecenja :lol: to ti je tek ironija....

To je tačno, i zato se ne pije godinama.
Na zalost se pije, po delovanju drzavnih psihijatara drze pacijente godinama na njemu, jer im je tako lakse nego da se bave pacijentima
Vecina u srb koja ga dobije od drzavnog psihijatra dobije ga na duzi period od nekoliko godina
Sjajno maskiraju njime sve siptome, o uzroku se ne bave jer ih briga, i njima super, primili platu, otaljali pacijente...
Nenormalan broj ljudi u srb sam videla da su godinama na njemu po preporuci drzavnih psihijatara, samo na 6 mes idu na obnovu recepta
E sad vecina daje neke omanje doze, ali stvara se sve manja osetljivost kako prolazi vreme, pa vremenom najcesce povecavaju doze svojim pacijentima kad dolaze po obnovu recepta
I tako stizemo do toga da prave gomilu zavisnih pacijenata koji ako zele da prekinu da ga piju moraju da prodju period od 1 do 3 mes odvikavanja, polako smanjivanje doze uz pracenje siptoma, i tu onda imas razne probleme

Zato sto sam i hipohondar..i naravno da mi sam nekako sam pomislila na to.. :/
Idi na razgovore sa psihijatrom, to ti je obavezno kod takvog stanja...vremenom ces shvatiti i promeniti taj sablon strahova....polako
Sad poslusaj sta ti je prepisala, pi redovno, i idi na razgovore....
Moras dati sebi vremena

Neces dobiti epilepsiju, kada bude doslo vreme da ti se ukine rivotril dr ce ti objasniti kojim cete tempom to obaviti, nece ti ga naglo izbaciti, nego polako smanjivati dozu

Nisam ekstravetna osoba ..A sto se tice terapije mislim da mi za sad odgovara.Posto sam studentkinja u Rumuniji i tamo se obratila psihijatru ona mi je dala bromazepam ujutru 3mg,Serlift(Zoloft)50 mg popodne i sanval 10mg zbog nesanice..Terapija mi nije odgovarala,osecala sam se ko zombi i zato sam potrazila pomoc drugog psihijatra..Ali mislim da cu poceti i sa psihoterapijom zbog opsesivnih misli i hipohondrije.
Kod opsesivnoh misli i hipohondrije cesto se na tu terapiju koju imas daju i antipsihotici
E sad to ce tvoja dr odluciti sta i kako i da li ce
Najbitnije je da moras ici na psihoterapije, kreni sto pre, probaj da se disciplinujes i da ides na njih redovno
Imas grupne i pojedinacne, probaj nadji sta ti odgovara, ali se aktiviraj
Mlada si i treba sebi da pomognes da ti sto pre bude bolje :)

Masis poentu
Ako se pije godinama svakodnevno velike doze napravice tesku zavisnost
Ako ga neko uzima za akutni problem par dana ili jedan mesec nece upasti u zavisnicki limbo
Jak je i ozbiljan lek i cesto se desava zloupotreba, al to je do licne odluke
Ne znaci po difoltu da ce svako ko uzme postati zavisnik

A da ne zalazimo u temu da sve lecene zavisnike od opijata i alkohola trpaju njime u procesu lecenja :lol: to ti je tek ironija....
mala,od male doze uzimajuci godinama ljudi postaju zavisni,to nije med

Antidepresivima treba vreme
A rivotril deluje na prvu tabletu, umiruje, opusta misica, jak je sedativ tako da smiri na prvu tabletu, uspava i sl...

Ljudi prekinite da mesate antidepresive i benzodiazepine kad pricate o njima.... dobili ste ih da ih pijete zajedno, al to nisu isti lekovi.... i jos gore da se usudjujte da sa takvim neznanjem ovde dajete pogresne informacije i savete
Pobogu
Да ли је ривотрил сличан ксалолу по свом дејству ?

Pocni ti sa psihoterapijom i gledaj da ti to bude dovoljno jer kad napunis 30 godina neces znati vise sta ces i kako,
prepisivace ti sve jace doze tih lekova pa ces postati zombi na kvadrat.

rivotril je antiepileptik,ali u psihijatriji se daje kod anksioz.on je takodje antipanik,stabilizator raspolozenja,relaksira i jos ponesto.ksanks je anksiolitik i ima antidepresivno dejstvo za razliku od ostalih lekova za smirenje
Шта мислиш....да ли да га пробам уместо ксалола.....да видим како делује ?

Pocni ti sa psihoterapijom i gledaj da ti to bude dovoljno jer kad napunis 30 godina neces znati vise sta ces i kako,
prepisivace ti sve jace doze tih lekova pa ces postati zombi na kvadrat.
Naravno da cu poceti sa psihoterapijom..Dok sam jos bila u srednjoj odlazila sam psihologu ali mi nista posebno nije pomog'o.Posto vidim da mi se stanje pogorsalo nego prethodnih godina moram krenuti ponovo na psihoterapije i naravno uzimati terapiju..Hvala svima na savetima :)

Kod opsesivnoh misli i hipohondrije cesto se na tu terapiju koju imas daju i antipsihotici
E sad to ce tvoja dr odluciti sta i kako i da li ce
Najbitnije je da moras ici na psihoterapije, kreni sto pre, probaj da se disciplinujes i da ides na njih redovno
Imas grupne i pojedinacne, probaj nadji sta ti odgovara, ali se aktiviraj
Mlada si i treba sebi da pomognes da ti sto pre bude bolje :)
U pravu si..Moram pomoci sebi nekako..Psihoterapija je neizbezna.

Back