Ribe u horoskopu

• Začetnik teme Začetnik teme Muskarci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
jupi! :) 25.02.1986. u 8:50 ujutru u Sapcu. hvala ti puno

Fortuna ti je u shkorpiji u VII kutji.

Fortuna u 7. kutji:

Kako bi u natalnom horoskopu postojao ovaj polozhaj Fortune u 7. kući, Sunce i Mesec moraju biti u opoziciji - roditelji su bitno razlichiti u osnovi, a osoba sretju pronalazi u drugoj strani. Sretja nije kod nje nego kod drugih ljudi, kao da natus jedino kroz svog partnera mozhe dostitji sretju, koju nije imala u svom zhivotu, ili nedostaje u njegovom genetskom materijalu. Ljudi koji imaju Sunce/Mesec opoziciju, dobrim delom nose u svojoj prirodi opasnost, da prenesu svoju razlichitost roditelja na svoj brachni zhivot. Vetj u jednoj chetvrtini, oni su opredeljeni da tje imati problem sa partnerom - Sunce i Mesec su, bilo u mushkom ili zhenskom horoskopu, signifikatori za partnere, ono shto ih razlikuje je postavka same 7. kutje, i vladara, kao i Venere, mozhda i neshto iz znaka Vage. Generalno, ovaj polozhaj delom obavezuje da tje i osoba zhiveti na slichan nachin svojim roditeljima. Ako je dobro postavljena u 7. kutji, lepo aspektirana, u konjunkciji sa benefikom, ili ima dobrog dispozitora, zakljuchak je da tje od loshih roditelja, i teshkog odnosa medju njima, ova osoba napraviti veoma veliko zadovoljstvo kroz odnos sa svojim partnerom. Partner je na neki nachin prolaz, kroz koji sretja potencijalno dolazi.
Medjutim, ukoliko je Fortuna «ugashena», loshe postavljena, ili pasivna, a treba proceniti - shta je najnaglashenije, (pritom imajutji na umu da je shto manji orbis - to konkretnija slika), i posmatrati njenog dispozitora koji opisuje realizaciju. Dispozotior je uvek rezultanta - svako ima vladara Fortune, i po dispoziciji tje se videti realizacija. Ako je sretjno postavljena Fortuna u 7. kući, a dispozitor u 2., natus mozhe imati dobrog partnera, koji tje doneti puno novca, ako je dispozitor u 1. - partner tje pomotji natusu da sebe definishe, i donetje puno lichne sretje.

Za LJUB252

Fortuna u znaku Shkorpije

Ako izbacimo strast za koju najcheshtje vezuju znak Shkorpije, opet stoji istina da je povezana sa dinamikom, shto joj mozhda i najvishe odgovara. S obzirom da je Shkorpija i znak dubokog shvatanja stvari, Fortuna u ovom znaku naglashava i vishe nego dobar uvid i mogutjnost prodiranja i ulazak u srzh svakog problema, shto je posebno povoljno za sve vrste nauchnih istrazhivanja. Shkorpija voli opasnost i opasne situacije, pa Fortuna ovde ima ulogu da shtiti osobu od opasnosti i obichno potpuno brishe ili neutralishe osetjaj straha. Fortuna u znaku Shkorpije daje neverovatnu fizichku snagu i izdrzhljivost. Bankarske ustanove i sve slichno tome je podruchje gde Fortuna zna najbolje da se pokazhe.

A jel moze da se desi da nemas to x?Ja u svojoj karti sa astrodienst-a ne vidim...?

Fortuna ti je u 11. kutji u Strelcu.

Fortuna u Strelcu

Poredak jednako Strelac! Jupiter koji predstavlja veliku sretju, vlada ovim znakom,
shto znachi da je polje delovanja, osim poretka, usko vezano za visoko obrazovanje i sve visoko
rangirane ustanove, moral, religiju i veru. Znak Strelca vezujemo i za putovanja i sve shto ima veze sa
inostranstvom, ali je ovaj znak usko povezan sa sportom. Fortuna u ovom znaku je sretja u sretji,
a ono što budi ovu Fortunu i garantuje uspeh je forsiranje visokog obrazovanja, putovanja i mnogo
kretanja. Neretko takve osobe nalaze sretju u inostranstvu, jer su Jupiter i znak Strelca - vechna potraga.
Najvetju sretju, Fortuna u znaku Strelca tje obezbediti ako se izabere put dobra i sluzhenja dobru.

Fortuna u jedanaestom polju

Bez obzira na to shto je moto ovde JA ZNAM, jedanaesto polje – genius bonus je polje druzhenja i prijateljstva, pa Fortuna nudi najvetju sretju i obezbedjuje je kroz to. Kao shto je sluchaj sa sedmim poljem gde sretja dolazi preko partnera, tako je ovde veoma bitno natji i imati istinskog i pravog prijatelja uz kojeg se dostizhe i postizhe sretja. Ovde brak ne igra posebno vazhnu ulogu, pa je sretja u tom polozhaju neshto umanjenija. Pre sretja ide u predbrachnim vezama ili preko zeta ili snaje koji neretko pruzhaju veliku pomotj i podrshku, posebno ako osoba ima starijeg brata ili sestru. Polja delovanja moraju biti preduzetja koja imaju mnogo radnika, razni klubovi i lozhe, sindikati, ali i mesta savetnika. Fortuna u ovom polju omogutjava lako ostvarenje svih planova i tezhnji i ono shto je posebno interesantno je da osobe sa ovom Fortunom uzhivaju u vrlo lepim i velikim penzijama po isteku radne karijere.

Za Vesnu KS

Ukoliko je Fortuna u 11. kutji, u kombinaciji sa vladarem ili Uranom, natus ima neochekivanu dobit, postojanje iznenadnih povoljnih okolnosti tokom zhivota, mozhe biti veoma lepo voljena u zhivotu, i imati sjajnu sretju, podrshku od strane prijatelja. Ovako polozhena Fortuna ukazuje na mogutjnost ostvarivanja planova, narochito ako je dispozitor dobar, a opisuje i da tje natus ostvariti sve svoje zhelje.

Pa, naravno da valja! I ja sam takva! :lol:

Fortuna u 2. kutji:

Ako bi se Tachka Fortune nashla u drugoj kutji, to bi znachilo da Mesec u trenutku rodjenja raste, i znachilo bi da osoba ima sretje u sticanju novca, u materijalnom dobitku, uzhivanju u hrani, no samo pod uslovom da je Fortuna povoljno postavljena. Kroz tachku Fortune se sipa sudbina onoga shto je natus nekada davao - ukoliko je ona povoljno postavljena u spiritualnom smislu, osoba je u prethodnom zhivotu imala postupak davanja, i sada ima sretje da dobija. Ljudi koji dobiju na nagradnoj igri ili lutriji, ili na drugi nachin imaju sretje sa novcem vishe nego shto bi se ochekivalo, imaju taj blagoslov Fortune u 2. kutji, preko vladara 2. kutje ili, razlichito aspektirana sa vladarem 2. Ovo je dosta povoljna pozicija za Fortunu, koja je lichni Mesec, i priroda sticanja je ovde dosta bliska.

FORTUNA U DRUGOM POLJU - SAVET

Potrudite se da razvijate skrivene talente i da jachate samopouzdanje i da izbegavate posesivnost, kao i preokupiranost novcem i materijalnim vrednostima.

Fortuna u znaku Jarca

Tvrdokornost se kao osobina najvishe uklapa u znak Jarca, ali su njegove vrline i velika istrajnost, hladnokrvnost, ozbiljnost, pouzdanost, odgovornost i sposobnost materijalizovanja zhelja. Dakle, Fortuna u ovom znaku znachi ispunjenje i materijalizovanje zhelja. U znaku Jarca, ona omogutjava da se stvara neshto shto ima trajnu vrednost, pa su polja delovanja mahom vezana za arhitekturu, gradjevinarstvo i industriju, ali i vajarstvo u umetnosti.
Fortuna u znaku Jarca daje dar da se urade i na oko nemogutje stvari i da se postane apsolutni gospodar sopstvene sudbine.

Moze li neko u par reci da mi kaze kakva je osoba koja je rodjena u znaku ribe sa podznakom u biku? Osnovne karakteristike, da li bik ublazava ribinu sanjalacku i preterano emotivnu i romanticnu prirodu, uopste da li je to dobra kombinacija? Sta mislite?

Ribe / Bik

U ovoj kombinaciji Zemlje i Vode osetljivost Riba spaja se sa jednostavnom osećajnošću Bika. Raširiti svoje telo u beskonačnost, zagrliti i voleti svemir sa hiljadu ruku, rasuti molekule svog tela i umnožavati osećanja da bi se osetio život u sred vrenja celog svemira: to bi mogla da budu glavna maštanja ovog bića obuzetog opštenjem sa velikim Jednim.

Ali, Vodoliju - Bika muči dvostruko iskušenje: kako da pomiri svoju senzualnu proždrljivost prema svetu - da bi ga posedovao - i svoju neodoljivu želju da se u njemu utopi bez prepreka, ograničenja tela i ljudske sudbine? Ova osoba nema u sebi snage da se odrekne životnih zadovoljstava i ličnog uzitka. Njen projekt suviše je širok da bi bio doživljen ako se ne pomiri samo sa svojim najtrezvenijim željama.

Srećom, sporost njenog razmišljanja, njena težnja za pasivnošću i odlaganjem odlučujuće akcije dopuštaju joj da umiri haotične pokrete protivrečnosti. Tako nalazi snagu da bude strpljivija, skromnija. Velikodušan karakter, sklon žrtvama i nesebičnosti dopušta joj da malo po malo uči da se očuva i da postepeno umiruje svoju ličnost čuvajući je od rasturanja i traćenja njenih sposobnosti.

Bila bi velika šteta kada ovakva osoba ne bi umela da se okoristi bogatstvom svoje osetljivosti u jednom svetu gde je sve klasifikovano, izmereno, pripremljeno. Njena inventivnost, talenat za inovacije i dobra volja, mogu da budu veoma korisni društvu jer pomažu da se nađe izlaz iz stabilnih situacija gde ona vegetira i može da podstakne progres u zajedničkom životu i razumevanju među ljudima...

- Imate tihu, nenametljivu prirodu i Vaše poznanike i okolinu smiruje Vaša mirna i sređena pojava. Potrebno Vam je izvesno vreme da primite utiske i naučite novo; kad, međutim nešto naučite, retko to zaboravljate. Otvoreni ste prema svetu i životu i pokazujete želju da u njemu aktivno sudelujete. Obazrivo izričete pohvale, niste skloni trošenju novca i nikad ne donosite brze zaključke.

Vaš imidž - čulni ste i pomalo sami sebi povlađujete; volite udobnost i dobre stvari u životu. Bolje se razvijate u čvrstoj kući, sa obilato nameštenom i opremljenom kuhinjom, kao u šatoru ili karavanu. Kada se jednom vežete za jedno mesto, teško se prepuštate odvajanju ukoliko to okolnosti zahtevaju. Zaljubljeni u stabilnosti, voleći prirodu i istinske, jednostavne stvari, Vi ste jedna od onih osoba koje istinski uživaju u životnim zadovoljstvima. Možete da budete prilicno posesivni, ali znate da budete brižni u odnosu na druge.

Više volite dugoročne odnose, duboke i iskrene, bez obzira koliko oni bili blještavi. Dušom i telom predajete se voljenoj osobi. Zauzvrat, očekujete istu odanost i naročito izuzetnu vernost Vašeg partnera. Potrebno Vam je da Vaš ideal dobije i materijalno obeležje da bi u njegovom ostvarenju mogli u miru da uživate. Pošto Vas je teško pokrenuti i promeniti, loše podnosite preispitivanja i preokrete. Ipak, kada se upustite u nešto imate više snage i izdržljivosti od drugih Riba. Ovaj podznak Vam daje vise odlučnosti da ostvarite svoje planove i umete da idete do kraja a da ne pokleknete..

Evo, pisala sam o kombinacijama znak - podznak 4. oktobra na ovoj temi. ;)

naravno da je tacno horoskop je tacan u opisu pojeddinih znakova a ako vamana nije tacan to je onda sto vam je podnaz prevladao u vasim osobinama. barem sam ja tako citao

Ne samo podznak.. Stelijum govori najvishe o osobi, ako ga uopshte ima.
Ma, sve mora da se gleda, ali istina je da neke osobine, onako najgrublje recheno,
opisuje znak u kome se nalazi Sunce. :D

Ali ipak, ne bih se usudila da zanemarim osetljivost Meseca, energiju Marsa,
ljupkost i sharm Venere.. kao i sve mogutje aspekte koje planete prave u trenutku nasheg
rodjenja. :?

E moje Ribe pojede nas konkurencija.. Pre nego sto sam postavila ovu poruku bile smo na drugoj strani!! Zar je moguce da vas astrologija bas ni malo ne zanima ili zabavlja?!Hajde angazujte se malo, ugledajte se na drugare Vodolije koje stalno pricaju o sebi.. :D

Kvalitet:promenljivi
Element:voda
Planeta:Neptun
Lične karakteristike:‚‚ja verujem‚‚kraj,tajne

Ribe ćete retko naći za nekim šalterom ili u radionici.Ribe se retko zadržavaju duže vremena na jednom mestu.Bićete bolje sreće ako odete na spiritističku seansu,ili posetite umetničku galeriju,prošetate kroz manastir,odete na koncert ili u noćni klub.
Ribe su uvek na kreativnim i umetničkim,lagodnim i ezoteričnim mestima.
Ribe imaju malo svetovnih ambicija.Obogaćuju se samo ‚‚dobrom‚‚ udajom ili ženidbom ili ako naslede bogatog ujaka.Ali nemaju ništa protiv para.Oni su više od svih nas svesni nestalnosti svetovnih dobara.
Ni obična ni ljudska riba ne pliva lako uzvodno.Lakše je ići nizvodno,ali plivanje uzvodno je pravi izazov,i bez toga je život besmislen.
Ribe privlači voda - pitka izvorska voda ili na litre kafe i čaja,mogu se namamiti i na nešto ‚‚jače‚‚.Retko postaju pravi alkoholičari.
Ribama je urođeno da svet gledaju kroz ružičaste naočare.Ribe imaju neobično raskošan talenat i mogućnost da biraju u kom pravcu će ga razvijati,ali pošto riba ima dva oka koja gledaju na stranu,retko vide šta je ispred njih.
Ribe imaju naglašenu sposobnost pamćenja,mada pod uticajem Meseca ili Merkura mogu zaboraviti sopstveni telefonski broj.

I ja sam Riba po horoskopu, sve je tacno! :D:D

NOVA TEMA:

Napishite mi gde vam se u horoskopu nalazi Fortuna?
Simbol joj je zaokruzheno X.

<snip>

Pokusavam da nadjem Fortunu, ali mi ne polazi za rukom. Imam program Solar Fire Deluxe i na karti ne mogu da nadjem znak zaokruzenog X-a. U Chart Report-u sam odabrao "Arabic Parts" i pronasao sledeci podatak:

* Part of Fortune (Night) * 19°Pi23 No aspects in orb

Riba sam sa podznakom Vage.

Godishnji horoskop za 2008. godinu

viannen_12.gif

Ocekuje vas burna godina. Morate upotrebiti svu svoju odlučnost i stručnost,
ako želite da pravi ciljevi budu ostvareni i pre svega naplaćeni. Morate
uložiti mnogo energije da bi bili na dobitku kada se budu svodili računi na
kraju godine.

Posao
connie_13.gif

Iako ne pripadate stogo materijalno orijentisanim osobama, sigurnost je ono
bez čega ne možete, pa u skladu sa tim treba i da postavite čvrste odredbe koje
će važiti za bližu i dalju budućnost. Dobićete sjajnu ponudu u vezi
proširivanja posla početkom godine, ali od vas će se zahtevati velika
odgovornost i naporan rad. Povoljni periodi u kojima će biti pozitivnih
dešavanja na poslovnom planu su kraj Juna, početak Septembra i sredina
Novembra. Veće novčane dobitke i uvećavanje finansijskog salda možete očekivati
sredinom Aprila i u Septembru. Tokom leta izbegavajte veća ulaganja i ne
pzajmljujte nikome novac, jer se mogu javiti odredjeni problemi kada treba da
se uloženo vrati.

Ljubav
connie_49.gif

Na emotivnom planu ne očekujte mnogo toga lepog u ovoj godini. Saturn će
tranzitirati kroz sazveždje device, inače vaše prirodno sedmo polje
partnerstava, i uticaće negativno na vaš ljubavni život. Trpeće te mnogo toga
od strane partnera i osetiće te se usamljeno, bilo da ste slobodni ili u vezi.
Ukoliko ste slobodni privlačiće vas starije osobe od vas, i tražiće te partnera
koji može da vam ulije neku vrstu sigurnosti. Postoji mogućnost da u udjete u
vezu sa nekime koga već duže vreme poznajete, sa nekim od prijatelja
(prijateljica). Ukoliko ste u vezi ili u braku morate biti mnogo tolerantniji i
spremni na trpljenje. Morate strpljenjem i pažnjom da osvajate poene u ovoj naizgled
za vas besmislenoj bici. Posebno popustljivi morate biti u prvoj polovini
Avgusta, jer svaka rasprava sa partnerom u ovom periodu može biti fatalna.

Zdravlje
viannen_76.gif

Tokom leta osetićete se umornim i iscrpljenim. Nećete imati dovoljno
energije i imunitet će vam biti u padu, naročito u Avgustu. Bićete skloni
upalama grla i virusnim infekcijama, a krajem godine, tačnije u decembru mogući
su problemi sa povredama ili oticanjem nogu. Više spavajte i vodite redovniji
život.

Back