sakazvaka:

Stalno mucim muku sa ribom na rostilju, a posto sad kreće sezona potrebna mi je Vasa pomoć.Već sam citao na forumu da ribu treba posusiti krpom, namazati uljem pre pecenja,isto tako i za brasno (ali nisam još probao), mada sve u svemu slabo mi ide.Doduse i riba koju koristim nije uvek bas sveza, obično ono sto tražim nađemu zaledjenom stanju, do Smudja ili soma svezeg teško mogu doći.Takođe me muce i fileti oni mi se najcesce raspadnu cele pastrmke još nekako i prezive ali fileti nikako.
Pa ne stavljaj "filete" na rostilj!
Pravi fileti su u jednom komadu, seceni su od bez kicme, samo sa "rebarcima".Ono smrznuto je uljepljeno od vise komadica i moze samo da se pripomogne brasnom, a rezutat je neizvestan.
Zasto ti se raspadne riba? Obicna skusa ispadne odlicno, i to ona smrznuta pa odmrznuta. Cekas da se uhvati korica s jedne strane, pa tek onda okrenes, pa onda ponovo, krace vreme, i tako...
Moze i ona dalmatinska grancica ruzmarina umocena u maslinovo ulje pa prskas ribicu s vremena na vreme.
Posle pozoves komsije na klopu, a ovi donesu hladno belo...
Onda komsija kaze "Sto je doooobra ova riba...!" A ti ogovoris "Moracemo da ponovimo, al' zvacemo i ljude sa Kulinarstva..."
Onda ja priupitam je l' mozemo da dovedemo pratioce, znamo sta je uslov - belo i koji komad ribe - ti kazes: "Naravno, bre!"
Posle dodju muzikanti, sira familija, poznanici iz trece ulice a i nepoznati - narodno veselje!
A samo zato sto si se javio ovde, pa iako nisi dobio neki narociti savet...