Rezerva

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
jbga brate sta da ti kazem, glavu gore. Samo drzi fokus i upamti pravi muskarci ne vole zvocanje.
žensko zvocanje:

pričanje u prazno
nezaklapanje a priča besmislena
torokanje tek da ne bude tišina
traženje muškarcu nepostojećih falinki
laprdanje a on radi/gleda nešto svoje
opominjanje za trivijalne gluposti
teranje maka na konac
davljenje nebulozama koje ga ne zanimaju
papagajisanje već ispričanog

... i sve tako nekako

Pošto ovo radim (zvocam) poštedeću ipak sve (posebno one prave) muškarce svog prisustva.. nisam ja bre tamo neka mučiteljka..

Slušam plejlistu koju mi neka divna deca šalju svaki dan.. prvo ćirilica.. kažu takav je program za babe.. evo već sam se privikla i na Ž.Joksimovića.. trenutno mi ide "Isto je"..

žensko zvocanje:

pričanje u prazno
nezaklapanje a priča besmislena
torokanje tek da ne bude tišina
traženje muškarcu nepostojećih falinki
laprdanje a on radi/gleda nešto svoje
opominjanje za trivijalne gluposti
teranje maka na konac
davljenje nebulozama koje ga ne zanimaju
papagajisanje već ispričanog

... i sve tako nekako

Pošto ovo radim (zvocam) poštedeću ipak sve (posebno one prave) muškarce svog prisustva.. nisam ja bre tamo neka mučiteljka..

Slušam plejlistu koju mi neka divna deca šalju svaki dan.. prvo ćirilica.. kažu takav je program za babe.. evo već sam se privikla i na Ž.Joksimovića.. trenutno mi ide "Isto je"..
Dobra ideja

Kad letos pročitah ovde šta je džentlmen pukla sam od smeha.. i još se zezala kako moram da proučim pojam jer očigledno pojma nemam..
E onda su redom počeli da izranjaju raznorazni "džentlmeni"..
Uvideh da veze s mozgom nemam ni šta je brak, laganje, ljubav, prevara, mž prijateljstvo, dobar seks, kres šema, pravi muškarac itd.. U stvari nešto ponegde malo natucam što se navedenih termina tiče ali sam po vama mj-čima ovdašnjim miljama daleko od suštine..

Najnovije je površnost.. imadoh i do sad neku predstavu o tome, ali MrNapokon mi evo dade skroz drugačiju definiciju (pričam o površnosti u izboru partnera, a može se preneti i na druge stvari)

I tako jutros malo čitah (doduše samo na netu, nisam se 'vatala ozbiljne literature) šta je to površnost.
Ispostavilo se da jeste baš ono što sam mislila. Ispada MrN, da (bar u delu o kome diskutujemo) ipak jesi površan.

E, sad.. kontam ja tebe.. nije lako priznati i reći "da, jesam, takav sam.."
Prosto nije neka jaka i pohvalna osobina.. ali jbga.. Mnogo ljudi je površno, pogotovo danas kad je svet oko nas instant i bofl.
Svi imamo mane..i ja svoje prezirem najstrašnije i umem da se pravdam tumačeći ih drugačije, onako kako meni odgovara..

Rezerve imaju površni ljudi.. dodala bih i sebični, proračunati.. nagonski nastrojeni, operisani od samokontrole. Pre će po*ebati i promašiti pa zameniti nekom sledećom, nego staviti prst na čelo i doći do zaključka da se nešto može i preskočiti..
I ovde si Napokone.. nisam zaboravila da imaš nekakve kriterijume.. ne *ebeš baš svaku.. Ipak činjenica da ih menjaš, mašiš, menjaš, menjaš, mašiš, pribavljaš nove, paralelišeš itd vrišti površnost.
Zatim 'rezervisti' su i oni koji su skloni laganju, muljanju, prevarama..
A po krstarici naravno SVI imamo rezerve.. žene pogotovo..

Čitajući vas kad pišete o onome što sam gore nabrajala (brak, laganje, ljubav, prevara, mž prijateljstvo, dobar seks, kres šema, pravi muškarac) pa i o tome šta je veza, bliskost, intima.. dolazim do zaključka da ja ovakva kakva sam u stvari ne postojim.. štoNO bi vi rekli foliram se, lažem, samoobmanjujem, izmišljam, živim u zabludama, pokušavam da sebe predstavim u nerealnom svetlu jer žene su zapravo.. da ne nabrajam sad kakve.. nažalost isuviše dobro utuvih u glavu sve forumske lekcije o tome.

Ostao mi je (a iz preporuka odavde da sam baš takva.. možda i jesam, otkud znam) još jedan pojam za proučiti. Njega ću detaljno.

Zvocanje..

I onda kol'ko umem realna procena moje zvocavosti. Pitaću i ljude koji me znaju pošto je vrlo gadna osobina u pitanju.. Svašta sam bila i jesam.. zvocaralo do sad nikad.

Nisi mi ponudio nijedan dovoljno dobar argument a pitanje je i šta je po tebi zvocanje.. ovo što je po meni je užas i groza.
Nisi me MrN ubedio da ti mogu poverovati i odmah prihvatiti da sam ultimate nepoželjna zvocara.

Interesantna je ta pojava da ljudi imaju rezerve. To razumem kao rezervne igrače.
(neko je spomenuo na Muškarcima, pa me podsetilo)

Pa imam pitanje za sve oni koji imaju ili su imali rezerve: ako vam nešto znače te osobe zašto su rezerve? Što nisu prvi igrač u timu?

A ako vam ne znače ništa posebno, šta imate od toga kada smuvate rezervu?

Da li se možete u potpunosti posvetiti svom partneru ako svesno gajite rezervu?

Kakav je to osećaj kada započneš vezu sa nekom/nekim ko je bio rezerva, ima li ushićenja i koliko ono traje, kakav je sex, da li se kajete što vam je uopšte bila rezerva jer otkrivate da je sjajno sa tom osobom, da li postoje trenuci da se pitate šta će mi sve ovo ?

Nisam imala ta iskustva, pa pitam.
Na primer ako je zena udata i imala je neki problem sa covekom ili necim nije zadovoljna, a pojavi se neko ko jos hoce da prihvati dete taj ce da bude vidjen kao rezerva ako pukne brak.

Pa baš ti fala na ovom korisnom i dubioznom savetu..
I obavezno promovisi u ovim emisijama, ne znam kojim, ne pratim, malo ono balkanski povrsni muskarci, gde je nestala prava ljubav, jesu li muskarci danas romanticni? malo izmiksas dzentlnestvo, malo pseudopsihologije, zodijak ima da budes na maldivima za tili cas.

Резерве постоје и њих углавном имају жене. Више пута сам се сусрео са таквима, које држе неког у другом или трећем реду, док покушавају да освоје неког до кога им је стварно стало и кога сматрају да је најбољи за њих у том тренутку. Када схвате да не могу да постигну оно што су зацртале, онда се "сете" док из другог или трећег реда и са њим настављају даље. Неке су се чак тако и удале.

Тај резервни играч може да буде неко ко им се удвара, неко са ким су биле раније или неко са ким су повремено, док немају званичног "партнера" или како се то већ данас каже.

Са друге стране, мушкарци углавном немају резерве и добар део њих иде на "дај шта даш" у одређеном тренутку када виде да од њихових жеља нема ништа.

U pravu si većinom napisanog..

I sve je to nekako i ljudski.. pogotovo za žene.. inače spletkašice i lažljivice u svemu gde se i mrvu može lagati, manipulisati i spletkariti.. Isuviše je jaka želja za onim izbeći sudbinu "neudata".. ili "sama ko panj" bez partnera.. ili "neostvarena kao majka a detetu treba.." pa traže što boljeg provajdera..

Ma svega ima.. trudim se bar da ne osuđujem one konkretne slučajeve koje mogu da razumem jer znam pozadinu. Prosto licemerno mi je da pametujem u vezi stvari za koje sama nisam morala da se trudim i grizem, nisam ih marom postigla već su mi ih moja priroda/karakter, neke povoljne životne okolnosti ili tata obezbedili..

Back