Restrikcije struje

tu i jeste problem , i to globalni problem. Mi se facamo za motke i ganjamo nase politicare a oni su samo izvodjaci radova. Gazda je u srednjoj engleskoj i vesto manipulise medijima tako da su za sva zla ovog sveta krivi Vucic, Zaev, Solc, Makron, Putin, Bajden, ......................i mi udaramo na njih ........dok uzrok svih problema planete u zadnjih 200 godina , sedi u svom zamku u engleskoj.
Nije lako tom gušteru..
Brine i o bitnom zapadu i manje bitnom zapadu...

Volela bih da ako se planiraju restrikcije, pa i sprovode, neko ima respekta prema nama svima koji od struje zavisimo esencijalno, i da najave kulturno restrikcije koje su već počele da se dešavaju od grada do grada!
Ako sam redovni i pošteni platiša usluge, moraju da imaju obaveze prema nama i jave nam o eventualnim prekidima napajanja unapred. Mi imamo obavezu da se unapred javimo onima koji nas zapošljavaju, pa neka i oni imaju obavezu da se nama unapred jave.
Da li vam se dopada situacija da mestimično po 6 sati nema struje?
Ali da ovo bi trebalo aktuelizovati, više nego sporadična tema... grejna sezona uskoro počinje.

Da se zna ko je drugog reda korisnik i kada?
Ali živimo u državi napredne idiokratije, tako da očekujem samo krizu za krizom. Mada možda se sa ovim ne budu igrali...
Ministarka i dalje ista?

Ali da ovo bi trebalo aktuelizovati, više nego sporadična tema... grejna sezona uskoro počinje.

Da se zna ko je drugog reda korisnik i kada?
Ali živimo u državi napredne idiokratije, tako da očekujem samo krizu za krizom. Mada možda se sa ovim ne budu igrali...
Ministarka i dalje ista?

Zato sam izabrao da zivim u državi koje je upravo, najopuštenije, izvadila iz džepa 200 milijardi evra da reši grejanje 😎

FB_IMG_1664817521905.jpg

Sad kad je hladno mi je bojler non stop upaljen i veca struja oko 500 din,kad palim TA peci nocu uz grejalicu vuce 9kv pa ne moze i bojler iskace osigurac,sve je to kocka i muka samo lozenje bi bilo spas al je nestasica i drva

To prvo sebi i svojima zabrani pa kaži kakvi su rezultati.
Tako je bilo do devedesetih.
Posle su smislili one zelene plave i crvene tarife, da ogranice potrosnju.
BTW zasto bih sebi i svojima zabranjivao nesto sto svi drugi koriste jer je jeftino?

Zabranjivace svako sam sebi kad crvena tarifa bude od 500 kWh pa navise

Poslednja izmena:
Eto vam prva ušteda ko živi sam ili dva člana.
Uključite bojler kada je jeftina struja na 70c , trebalo bi da imate ceo dan tople vode ako racionalno trošite.
Znači preko dana ugašen bojler od 23-7h može da radi ionako je jeftina struja.

Led sijalice pod obavezno.

Moj cilj je da npr vidim kako da utrošim manje od 400kilovata

Najteže je štedeti ako imate ukućane koji su tu stalno... Dakle ne rade ništa, bleje kući ...tu je potrošnja zagarantovana.
Zna to ova vlast ali se prave ludi forom ako vam je ove godine račun manji onda dobijate popust haha.

A da prvo odgovara onaj što je razjebo EPS?
Mala država , imali smo struje za izvoz i svi se sada prave ludi...
Do sada je mogla i nuklearka da se napravi.
Zbog nuklearnog lobija su i doveli do sjebavanja EPS.
Preporucio bih ti da ispratis sta o toj temi kazu ljudi iz branse EPS.

Mada to je sve ustvari globalno.
Pogledaj Sijeklocu s vremena na vreme
Kosmopolitika kanal na tubi

Back