Republika Srpska-Zapadni Srbi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odlično! 1981-e je mnogo 'narodne milicije' i pripadnika JNA otišlo na Kosovo i POBILO nepoznati broj separatističkih šiptarskih naivčina! Tada se niko NIJE bunio? :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:
Šta sam hteo da kažem: Dok šiptari ruši trulu Jugoslaviju, niko se ne buni kada šiptare ubijaju kao bubašvabe! Ali kada šiptari ruše Srbiju, dobiju podršku od svih ostalih!? STOKA PODLA i LICEMERNA koju treba ZGAZITI i ISTREBITI kao pacove! :super:

Da vidimo šta kaže Raif Dizdarević :

"Međutim, masovniji nacionalizam, ili plodno tle za masovnije javljanje albanskog nacionalizma je izazvala politika Slobodana Miloševića, koja je bila antialbanska, koja je u albanskoj narodnosti na Kosovu stvarala osjećanje potisnutosti, ugroženosti i, naravno, ona je gurala od sebe albansku narodnost, albansku nacionalnost. Ona je izazvala jednu nevjerovatnu nacionalnu solidarnost Albanaca, a mislim da je prodor nacionalizma među albanske kadrove na Kosovu bio ozbiljan i on se javljao i narastao kako se velikosrpskom politikom stvarala negativna atmosfera prema Albancima i prema albanskim kadrovima posebno. Oni su gurani u jedan nacionalni tor, u jedno stanje u kome je i njima, tim kadrovima, ovladavao nacionalizam.

RSE: Maj 1989. godine, jedan od ljepših dana, pretpostavljam, u vašem životu. Odlazite sa funkcije predsjedavajućeg Predsjedništva SFRJ.

Dizdarević: Vi ste mene tada intervjuisali koliko se sjećam i sjećate se šta sam vam odgovorio? Kada je riječ o Kosovu, moram da kažem da sam otišao sa dužnosti nesretan. Kad sam stupio na dužnost, kao što sam rekao, Kosovo je bilo najveći politički problem Jugoslavije. Kad sam napuštao dužnost u Predsjedništvu ostalo je još veće žarište krize odnosa u Jugoslaviji. A kao što znate, poslije toga su već ubrzo, već za par mjeseci nakon našeg odlaska, bile nove eksplozije na Kosovu. Iduće godine, 1990. već je Srbija ukinula autonomiju Kosova. Bukvalno, zavedena je policijska uprava na Kosovu - i stvari su išle iz lošeg u gore, iz goreg u sve gore."
https://www.slobodnaevropa.org/a/1045339.html

Ваљевци и Чачани отежу док говоре и не акцентују правилно речи. Ја сам из Ужица а студирао сам у Ваљеву вишу економску где је било и маса њих из Чачанског краја и Ивањице. Касније сам кроз живот упознавао и неке Шапчане и склопио мозаик у глави у погледу исправности говора. По мени.....најчистије се говори границом северно од Бајине Баште према северу општине Косјерић, затим источно ка Маљену и спуста се преко општине Пожега на Лучане. Од Лучана иде јужно од Ариља и тамо ка јужним падинама Златибора, Златара и Муртенице и доле испод Пријепоља. Дакле Стари Влах и Подриње нешто испод Љубовије и Ваљева. Иначе ијекавица у Златиборско-Милешевском крају није скроз мртва. По селима је још жива. У граду се чује ту и тамо. Плус што бих додао да је и "ЂЕкавица" још присутнија :) Ја говорим екавски али могу и ијекавски али ми није примарни дијалект.

I to je preterano! Svinje su inteligentnije od majmuna kojima ni danas NIJE jasno da su poslužili za rušenje trule Titove Jugoslavije u kojoj su živeli kao bubreg u loju!

Da vidimo šta je rekao Ante Marković :
"POTEŠKOĆE S BUDŽETOM 1991.
  • Budžet za 1991. utvrđen je krajem 1990. Taj budžet sastavljen je po istim principima kao i budžet iz 1989. godine za 1990. Međutim, događaji su promijenili situaciju. Financijske poteškoće su se neizbježno vratile, naročito nakon što su Slovenija i Srbija, a zatim i Hrvatska, odbile da uplaćuju porez u savezni budžet. U drugoj polovici 1991. savezni budžet je doživio kolaps. Imali smo financijski deficit za koji nije bilo koja pokrića, a dugovi su rasli. U vladi su me držali po strani i uskraćivali mi informacije. Odluke o financiranju počele su se donositi bez mog znanja ili pristanka. Protivio sam se upotrebi primarnih emisija kao sredstva financiranja budžeta, dok je Milošević naprotiv podržavao financiranje budžeta iz primarnih emisija. U drugoj polovici 1991. Milošević je zapravo kontrolirao rebalanse saveznog budžeta kontrolirajući predstavnike u saveznoj Skupštini i u saveznom Predsjedištvu.​
  • U decembru 1991. pripremao se budžet SFRJ za 1992. godinu, ali bez mene. To je bio ratni budžet. Prema tom budžetu otprilike 81% sredstava je trebalo dodijeliti za troškove JNA. Pokušao sam se boriti protiv toga u vladi, ali sam, po prvi put, ostao potpuno usamljen u tome. Nisam imao nikakve podrške. Nisam imao šanse da uspijem. Nisam želio sudjelovati u krvoproliću koje bi, sasvim sigurno, uslijedilo po prihvaćanju tog budžeta. Stoga sam 20. decembra 1991. dao ostavku. O svojoj odluci sam obavijestio oko 200-300 novinara i otputovao avionom preko Graza za Zagreb."​
https://www.icty.org/x/cases/slobodan_milosevic/proswitness/bcs/mil-wit-markovic.htm

A prije ovoga je Ante Marković srezao vojni budžet JNA sa 60 % na 35 % ukupnih sredstava proračuna sa kojima je raspolagala Jugoslavija.
Prije rezanja 60 % , gore nego "pola pije, pola Šarcu daje"
A poslije se ope' nakačili , to bi bilo "blagostanje" ko u SSSR kad nisu mogli kupiti 6 kobasica mjesečno.

• Budžet za 1991. utvrđen je krajem 1990. Taj budžet sastavljen je po istim principima kao i budžet iz 1989. godine za 1990. Međutim, događaji su promijenili situaciju. Financijske poteškoće su se neizbježno vratile, naročito nakon što su Slovenija i Srbija, a zatim i Hrvatska, odbile da uplaćuju porez u savezni budžet. U drugoj polovici 1991. savezni budžet je doživio kolaps. Imali smo financijski deficit za koji nije bilo koja pokrića, a dugovi su rasli. U vladi su me držali po strani i uskraćivali mi informacije. Odluke o financiranju počele su se donositi bez mog znanja ili pristanka. Protivio sam se upotrebi primarnih emisija kao sredstva financiranja budžeta, dok je Milošević naprotiv podržavao financiranje budžeta iz primarnih emisija. U drugoj polovici 1991. Milošević je zapravo kontrolirao rebalanse saveznog budžeta kontrolirajući predstavnike u saveznoj Skupštini i u saveznom Predsjedištvu.​
  • U decembru 1991. pripremao se budžet SFRJ za 1992. godinu, ali bez mene. To je bio ratni budžet. Prema tom budžetu otprilike 81% sredstava je trebalo dodijeliti za troškove JNA. Pokušao sam se boriti protiv toga u vladi, ali sam, po prvi put, ostao potpuno usamljen u tome. Nisam imao nikakve podrške. Nisam imao šanse da uspijem. Nisam želio sudjelovati u krvoproliću koje bi, sasvim sigurno, uslijedilo po prihvaćanju tog budžeta. Stoga sam 20. decembra 1991. dao ostavku. O svojoj odluci sam obavijestio oko 200-300 novinara i otputovao avionom preko Graza za Zagreb."​
https://www.icty.org/x/cases/slobodan_milosevic/proswitness/bcs/mil-wit-markovic.htm

A prije ovoga je Ante Marković srezao vojni budžet JNA sa 60 % na 35 % ukupnih sredstava proračuna sa kojima je raspolagala Jugoslavija.
A poslije se ope' nakačili , to bi bilo "blagostanje" ko u SSSR kad nisu mogli kupiti 6 kobasica mjesečno.
Šta si hteo da kažeš? U januaru 1991-e ja više NISAM mogao da dobijem svoje devize iz Ljubljanske banke!

Ти ме дамнтуј ако имаш релевантне доказе...

Штета па тебе јунака мајка не роди пре да те поставимо за команданта боље би ти устројио јединице и командовао :hahaha:

Какво лизање тита будало?
Ја сам 92 имао непуних 25 година,рат дочекао на дужности командира чете,а завршио каријеру на дужности заменика команданта самосталног батаљона. Дакле ја сам часно одслужио свом народу и крваво зарадио плате.

шта сте ви урадили за свој народ, друштво,државу изузев што кукате ко сиње кукавице по интернету?
Ми смо се бар борили са чим смо имали и како смо најбоље знали.
Jna parazit i grebo.
Cinove ti je zaradila sirotinja u vojski rs.
Lazovcino ni km ne biste presli bez nafte iz srbije....

Jna parazit i grebo.
Cinove ti je zaradila sirotinja u vojski rs.
Lazovcino ni km ne biste presli bez nafte iz srbije....

Јесте неће пушка да пуца ако нема нафте у њој. :hahaha:

Набављала се нафта и преко ЦГ и Хрватске такође. По којој цени не могу тачно да ти одговорим, то мораш питати ове из финансијске службе

Јесте неће пушка да пуца ако нема нафте у њој. :hahaha:

Набављала се нафта и преко ЦГ и Хрватске такође. По којој цени не могу тачно да ти одговорим, то мораш питати ове из финансијске службе
Finansije su vam bile u bg. Od 1994 ste zbog sankcija od Srbije i celokupnog dogovora sa zapadom trgovalo sa ustasama za naftu i pljunuli na sabracu u Kninu, koji su vam dobro dosli bili u probijanju koridora....

Pušku ne bi imo bez bg. Mladic je i sam bio podguzni grebo beograda i vojnik beograda. Da je Bg stajao iza svega govori i Cinjenica da vas Slobo predstavlja u hagu...

I tu si prikriveni ustasa kojem je cilj zavaditi sa srbijom...

Finansije su vam bile u bg. Od 1994 ste zbog sankcija od Srbije i celokupnog dogovora sa zapadom trgovalo sa ustasama za naftu i pljunuli na sabracu u Kninu, koji su vam dobro dosli bili u probijanju koridora....

Pušku ne bi imo bez bg. Mladic je i sam bio podguzni grebo beograda i vojnik beograda. Da je Bg stajao iza svega govori i Cinjenica da vas Slobo predstavlja u hagu...

Ajde se smiri.
Za početak ja sam Srbin.Veteran Odbrambeno-otadžbinskog rata.
Potpuno te razumem jer ovde sve vrvi od Muslimana a ima dosta i Hrvata,međutim,nisu svi nesrbi osim tebe.

Bilmeze tupi, lopingeri dijele pare, a ti ovdje podržavaš lopingere koji bh Srbima ni formalno ne daju ustavna prava :
"Dok su se Dodik i Čović samo deklerativno zalagali za ravnopravnost svih naroda u BiH, Ustavni sud Federacije BiH potvrdio je da Srbi nisu konstitutivni narod u čak tri kantona. Shodno tome, Ustavni sud FBiH juče je donio odluku prema kojoj bi Srbi u Hercegovačko-neretvanskom, Zapadno-hercegovačkom i Posavskom kantonu trebali konačno da postanu konstitutivni, a srpski jezik i pismo ćirilica ravnopravni sa ostala dva jezika i pismom. "
https://istinomjer.ba/sta-bijase-konstitutivnost-ravnopravnost-svih-naroda-u-bih/
Србима не треба да буду конститутивни народ у вашој џамахирији.Нама треба независна Српска.

Пуца нам ***** за ваше кантоне, то ви решите са Хрватима.

To je matriks u kojem se mi nalazimo i mi mislimo da se to desilo, ali ustvari su mudzahedini i ustaše jeli sorksu nejač uz pomoć Vatikana, Irana i masona ali je Slobo uspio pobijediti NATO i stvoriti savez srpskih zemalja. Martić i Dabić vladaju a Nijemci stoje na granici i čekaju da dođu da rade u srpskim zemljama...

Ја сам своју пушку и пиштољ задужио у ВП2729/21 Тузла, августа 1990 године а из истог складишта смо и опремили бригаду ВРС формирану 1992 године.

Немам ја намеру никога да завађам него ти причам како је било из прве руке.

У Београду се испијао макијато и певало мир брате мир,док су људи тамо крварили.
Неко је писао о братству па се изнервирах и укључих да објасним како је у пракси то братство изгледао из личних искустава 92до 95.

У мојој јединици је више Руса добровољаца било него нас из пореклом из Србије па ме срамота и дан данас кад неко почне да дроби о братству.

Набиј ти своју нафту себи у дупе и немој да ми одговараш више!!!

Ја сам своју пушку и пиштољ задужио у ВП2729/21 Тузла, августа 1990 године а из истог складишта смо и опремили бригаду ВРС формирану 1992 године.

У Београду се испијао макијато и певало мир брате мир,док су људи тамо крварили.
Неко је писао о братству па се изнервирах и укључих да објасним како је у пракси то братство изгледао из личних искустава 92до 95.

У мојој јединици је више Руса добровољаца било него нас из пореклом из Србије па ме срамота и дан данас кад неко почне да дроби о братству.

Ajde Ustaso nemoj da kmecis

Због вас смо попили санкције 1992-1995 године, које су нам уназадиле привреду за наредних 20 година.Власти РС су нам то вратиле, тако што је Додик заједно са Милом обезбеђивао инфраструктуру за преврат 5 октобра 2000 године, који нас је уназадио за још наредних 20 година.

Због вас смо попили санкције 1992-1995 године, које су нам уназадиле привреду за наредних 20 година.Власти РС су нам то вратиле, тако што је Додик заједно са Милом обезбеђивао инфраструктуру за преврат 5 октобра 2000 године, који нас је уназадио за још наредних 20 година.
Sankcije smo popili zato sto je napravljena SRJ, da se JNA jos nalazila na u tom momentu stranoj teritoriji. Nisu nas toliko unakazile ni sankcije ni rat,
nego nesto mnogo gore od toga: porodica Milosevic. 5.10 je bio logican sled nakon kapitualcije u Kumanovu, vojska i policija je otkazala
poslusnots a Milosevic je izgubio svaku podrsku u narodu...

A zašto niste digli svu vojsku na noge te potamanili ili naterali sve mujkane na kapitulaciju za šest meseci? Šta su trebali bosanski Srbi da naprave? Polože oružje i na traktorima za Srbiju?

Sa Srbijom se treba kulturno pozdraviti i otići svojim putem
Republika Srpska treba da potraži neki novi oslonac i savez a to može biti i Hrvatska.

Srpski narod sa ove i one strane Drine je jedan. Republika Srpska treba da vrati Krajinu kao sto Srbija treba da vrati Kosovo.

Te teritorije su nam oduzeli Hrvati i Albanci. U savez sa Albanijom usao je SNS iako prethodno nije vratio Kosovo.

Srpski narod sa ove i one strane Drine je jedan. Republika Srpska treba da vrati Krajinu kao sto Srbija treba da vrati Kosovo.

Te teritorije su nam oduzeli Hrvati i Albanci. U savez sa Albanijom usao je SNS iako prethodno nije vratio Kosovo.
Te teritorije nam je uzela USA. Moderni sistem ratovanja je takav da oni drze tu teritoriju prirodno nasim neprijateljima,
a da ne moraju sami, i efekat koji se postize je jos veci nego da su oni tu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back