lil_moon
Iskusan
- Poruka
- 6.941
Odlično! 1981-e je mnogo 'narodne milicije' i pripadnika JNA otišlo na Kosovo i POBILO nepoznati broj separatističkih šiptarskih naivčina! Tada se niko NIJE bunio?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Šta sam hteo da kažem: Dok šiptari ruši trulu Jugoslaviju, niko se ne buni kada šiptare ubijaju kao bubašvabe! Ali kada šiptari ruše Srbiju, dobiju podršku od svih ostalih!? STOKA PODLA i LICEMERNA koju treba ZGAZITI i ISTREBITI kao pacove!![]()
Da vidimo šta kaže Raif Dizdarević :
"Međutim, masovniji nacionalizam, ili plodno tle za masovnije javljanje albanskog nacionalizma je izazvala politika Slobodana Miloševića, koja je bila antialbanska, koja je u albanskoj narodnosti na Kosovu stvarala osjećanje potisnutosti, ugroženosti i, naravno, ona je gurala od sebe albansku narodnost, albansku nacionalnost. Ona je izazvala jednu nevjerovatnu nacionalnu solidarnost Albanaca, a mislim da je prodor nacionalizma među albanske kadrove na Kosovu bio ozbiljan i on se javljao i narastao kako se velikosrpskom politikom stvarala negativna atmosfera prema Albancima i prema albanskim kadrovima posebno. Oni su gurani u jedan nacionalni tor, u jedno stanje u kome je i njima, tim kadrovima, ovladavao nacionalizam.
RSE: Maj 1989. godine, jedan od ljepših dana, pretpostavljam, u vašem životu. Odlazite sa funkcije predsjedavajućeg Predsjedništva SFRJ.
Dizdarević: Vi ste mene tada intervjuisali koliko se sjećam i sjećate se šta sam vam odgovorio? Kada je riječ o Kosovu, moram da kažem da sam otišao sa dužnosti nesretan. Kad sam stupio na dužnost, kao što sam rekao, Kosovo je bilo najveći politički problem Jugoslavije. Kad sam napuštao dužnost u Predsjedništvu ostalo je još veće žarište krize odnosa u Jugoslaviji. A kao što znate, poslije toga su već ubrzo, već za par mjeseci nakon našeg odlaska, bile nove eksplozije na Kosovu. Iduće godine, 1990. već je Srbija ukinula autonomiju Kosova. Bukvalno, zavedena je policijska uprava na Kosovu - i stvari su išle iz lošeg u gore, iz goreg u sve gore."
https://www.slobodnaevropa.org/a/1045339.html