Република Српска Крајина

Kad smo kod Slovenaca zanimljivo kako mi i oni živimo stoljećima jedni kraj drugih bez ikakvih svojatanja ili ratova. Ako smo mi uzrok svih nedaća na ovim prostorima kako to da s njima nikad nismo imali problema? Mislim da se naša međusobna granica nije minjala otkad se uspostavila i jedna je od najstarijih u Europi. Vi se zakačili praktički sa svima u okruženju(s nekim više s nekim manje) dok mi sa svojim susidima imamo uglavnom korektne odnose. Al mi smo uzrok svih nedaća na ovim prostorima :D
Zato što je Slovenija etnički čista država,i što je najbitnije nema Hrvate.Ko god je imo Hrvate u državi imo je probleme za vratom.
Slovenci imali sreće.

:hahaha:Samo proglašenje Hrvatske Republike Herceg Bosne 18.11.91.prije početka rata u BiH.

Kunu ste pustili u opticaj 1994.ne 1995.
Govorim da nije bilo huškanja prije rata, a 18.11.91. rat je bia u punom jeku jer tog dana je pa Vukovar. Čitaj s razumijevanjem.

A jel kuna ušla u opticaj 94., 95. ili 96. sasvim je nebitno, a ono šta je bitno da nije bila službena valuta 91. šta su neki od vas naveli za razlog pobune među Srbima na Krajini. Dakle opet čitaj s razumijevanjem.

Govorim da nije bilo huškanja prije rata, a 18.11.91. rat je bia u punom jeku jer tog dana je pa Vukovar. Čitaj s razumijevanjem.

A jel kuna ušla u opticaj 94., 95. ili 96. sasvim je nebitno
18.11.91.kad je proglašena Hrvatska Republika Herceg Bosna nije bilo nikakvog rata u BiH.
Čemu proglašenje republike,a nema rata u BiH ?
Sramota je da ne znaš koje godine ti je uvedena valuta kuna.To je tvoja valuta,ne moja.

18.11.91.kad je proglašena Hrvatska Republika Herceg Bosna nije bilo nikakvog rata u BiH.
Čemu proglašenje republike,a nema rata u BiH ?
Sramota je da ne znaš koje godine ti je uvedena valuta kuna.To je tvoja valuta,ne moja.
18.11.91. rat na ovim prostorima je bia u punom jeku, a ja sam govoria o vrimenu prije rata. Nikakva RH ili BiH. Ako je ovo trolanje i izvlačenje iz konteksta najbolje šta možeš rasprava postaje bespotrebna..

Istina moja je sramota da ne znam kad mi je uvedena valuta, al čija je sramota šta su neki radi nje išli na oružje 91. iako je uvedena 94.? :)

Srbi imali problem s Hrvatima
👇
Jedino su se Slovenci izvukli,jer nisu imali Hrvate u državi.Sretni ljudi.

Vi imali Hrvate u državi...ma daj Simo...kruva ti..misliš na ove khmmmm..Hrvate

sddefault.jpg

18.11.91. rat na ovim prostorima je bia u punom jeku, a ja sam govoria o vrimenu prije rata. Nikakva RH ili BiH. Ako je ovo trolanje i izvlačenje iz konteksta najbolje šta možeš rasprava postaje bespotrebna..

Istina moja je sramota da ne znam kad mi je uvedena valuta, al čija je sramota šta su neki radi nje išli na oružje 91. iako je uvedena 94.? :)
Kakve veze ima Hercegovina i Posavina s ratom u Hrvatskoj ? Rata u BiH nema,a Hrvati proglašavaju HRHB.
1991.muslimani osnovali patriotsku ligu BiH zelene beretke prije rata u BiH.
Hrvati proglasili HRHB 18.11.91.prije rata u BiH.
VRS osnovana 12.5.92.u početku rata u BiH,a Srbi proglašeni krivim za početak rata u BiH.
Divne komšije smo imali,oni su sva svoja proglašavanja radili radi mira.

Nisu se Srbi pobunili radi kune u Hrvatskoj,nego što nam se spremalo čišćenje iz Hrvatske.Zatvaranja, hapšenja, premlaćivanja,otkazi na poslu itd.

Kad smo kod BiH u ovom se dokumentarcu može pobliže vidit kako su disali Hrvati iz Hercegovine prid samo okrilje rata. Radi se o svibnju 91. kad je iz Mostara put Splita krenia konvoj tenkova i transportera kao odgovor šta je dan ranije u ST smrtno strada ročnik JNA iz Makedonije. Saznavši za taj konvoj Hrvati iz Hercegovine su se okupili i sa svojim autima, kamionima, busevima napravili barikade na cesti kako ovi ne bi mogli proć.

To sve nije toliko bitno za ovu priču koliko to da je narod kroz ta tri dana ponajviše tražia i zaziva Aliju Izetbegovića, a ne Franju Tuđmana ili Matu Bobana(prvi predsj te HRHB). Trenutak koji puno toga govori je kad predsj. HDZ za BiH drži govor, a okupljeni narod s HR zastavama mu zviždi i skandira "oćemo Aliju, oćemo Aliju" :D :D

Znači par dana prije rata Hrvati iz Hercegovine vide Aliju ka svog predstavnika, a BiH ka svoju državu. Kako je bilo u svibnju 91. u dijelovima BiH di su Srbi činili većinu i kome su skandirali?

Kad smo kod BiH u ovom se dokumentarcu može pobliže vidit kako su disali Hrvati iz Hercegovine prid samo okrilje rata. Radi se o svibnju 91. kad je iz Mostara put Splita krenia konvoj tenkova i transportera kao odgovor šta je dan ranije u ST smrtno strada ročnik JNA iz Makedonije. Saznavši za taj konvoj Hrvati iz Hercegovine su se okupili i sa svojim autima, kamionima, busevima napravili barikade na cesti kako ovi ne bi mogli proć.

To sve nije toliko bitno za ovu priču koliko to da je narod kroz ta tri dana ponajviše tražia i zaziva Aliju Izetbegovića, a ne Franju Tuđmana ili Matu Bobana(prvi predsj te HRHB). Trenutak koji puno toga govori je kad predsj. HDZ za BiH drži govor, a okupljeni narod s HR zastavama mu zviždi i skandira "oćemo Aliju, oćemo Aliju" :D :D

Znači par dana prije rata Hrvati iz Hercegovine vide Aliju ka svog predstavnika, a BiH ka svoju državu. Kako je bilo u svibnju 91. u dijelovima BiH di su Srbi činili većinu i kome su skandirali?
Prvo ste iskoristili muslimane ko i u 2.svj.ratu za svoje ciljeve protiv Srba,a kad muslimani nisu htjeli pod hrvatsku komandu onda ste zaratili s njima 93/94.Zapravo već krajem 92.

Neću da idem na ovakve teme .
Realno , ne znam što ste poslali 918te - Antu zubara , napili vinom Kralja , možda je Ante dobio i bananu , da vas Kralj prisajedinji tog dana .
Mi to Srbi NISMO hteli , i to zapamtite .
Narod je iskazao volju referendumom , baš onako kako se osećao .
Mapa referenduma postoji za svaku opštinu na Balkanu i Panoniji koja se prisajedinila novoj Kraljevini Srbiji , jer niko se nije ujedinio sa Jugoslavijom .
A ne da neki kraL , bivšu srbin , poništava narodni referendum .

Ovo je u ratu.Mirno okupljanje građana srpske nacionalnosti u Bukovici.

Ono što vidimo u klipu je kategorično odbijanje kompromisa sa vladom u Zagrebu („Nema tog specijalnog statusa“) i govora o nekakvom "srpskom moru" kao i o kontroli Zadra i Biograda, iako je u Zadru živelo samo 14% Srba a u Biogradu samo 7%. Ovo niko ne može tumačiti kao miroljubiv skup.

U ratnim 90im nama HSP(nekakvi politički sljedbenik politike NDH) ima potporu nekih 5% naroda dok vama u isto vrime stranke koje koketiraju s četničkim pokretom imaju podršku svakog petog Srbina. Na predsj. izborima 1997. vama Šešelj osvaja 30% glasova i ulazi u drugi krug dok Paraga(predsj. HSP-a) ne može skupit 10k potpisa da bi uopće istaknia kandidaturu za predsjednika države. A ako su tebi bubam Račan, Budiša ili Gotovac ustaše onda si u pravu i ustašizacija HR je provedena.

Vama su najviše zla učinili vaši političari skupa sa svojom svitom(patrijarsi, popovi, razni kvazi povjesničari, mediji..) koji su vas godinama trovali sa velikom Srbijom i vašim zemljama. S druge strane u nas su granice NDH ostale u četrdesetnekoj pa iako je i kod nas bilo pokušaja oživljavanja te tvorevine to je bilo u znatnoj manjoj mjeri. I vođeno od strane pojedinaca koji su ostali na marginama ne od državnog vrha i naših kardinala, svećenika ili intelektualaca koji su imali glavne uloge u društvu.

Krajem 80ih i na samom početku 90ih prije nego je krenia rat naš jedini cilj(želja) je bila samostalnost i to u granicama u kakvim smo se tad zatekli. Nije bilo huškanja Hrvata u Hercegovini, Kotoru, Vojvodini ili Bos. Posavini i da traže neka svoja prava niti pozivanja na svete zemlje. Jednostavno smo vodili drugačiju politku tih godina i koliko god neki od vas pokušavali neke stvari izjednačit ustašizacija u Hrvatskoj nije nikad prošla. Ka ni Kuna do 1995. :D

Zanimljivo kako je naša bivša valuta mnogim Srbima bila razlog da uzmu oružje u ruke 91. iako ona tek 95. kreće u uporabu, a do tad je u opticaju bia HR dinar. Pa kad ovakve stvari koje se lako daju provjerit idete izvrćat kako onda očekivat da govorite istinu kad se nešto ne može provjerit. Pretpostavljam da je ovo još jedna vijest iz vaše tvornice laži(rts) koja se s godinama uvatila u društvu.

PS šta se tiče kasarni to je oružje koje pripada TO RH i mislim da ga JNA nema tek tako pravo odvest sa sobom. Ako sam u krivu slobodno me ispravite.
Imaš potpuno, potpuno pogrešnu percepciju događaja s početka '90-ih. Ne mogu da ti ispravljam mozak, to je usađeno duboko, to je rezultat hrvatske državne propagande i to je nešto u šta ti želiš da veruješ. Ilustrovaću samo jednim primerom koliko si u zabludi. U uvodnom postu kažeš da Slovenija nije napdnuta zbog secesije, a Hrvatska jeste. U stvari je suprotno. Ti očito ne znaš da su se oklopne kolone po naređenju savezne vlade zaputile na severne granice Jugoslavije gde je došlo do sukoba sa Teritorijalnom odbranom Slovenije koja je bila praktično slovenačka vojska. Što je različito od Hrvatske, koja je provocirala sukobe sa JNA, ili se bar nije nimalo trudila da taj sukob izbegne, što je Tuđman lepo i rekao.

Kad već govorimo o "srpskom moru", pogledajte ovu reportažu SRT iz 1992. godine:

Reportaža pominje Novigrad kao deo Republike Srpske Krajine, ali prema popisu 1990. godine, u Novigradu je živeo samo jedan Srbin od ukupnog stanovništva 622 lica. Ako je bilo formiranje Srpske Krajine samo čin samoodbrane i nije bio deo formiranja neke nove države, kako su mesta sa zanemarljivim
srpskim stanovništvom završila u RSK?

Imaš potpuno, potpuno pogrešnu percepciju događaja s početka '90-ih. Ne mogu da ti ispravljam mozak, to je usađeno duboko, to je rezultat hrvatske državne propagande i to je nešto u šta ti želiš da veruješ. Ilustrovaću samo jednim primerom koliko si u zabludi. U uvodnom postu kažeš da Slovenija nije napdnuta zbog secesije, a Hrvatska jeste. U stvari je suprotno. Ti očito ne znaš da su se oklopne kolone po naređenju savezne vlade zaputile na severne granice Jugoslavije gde je došlo do sukoba sa Teritorijalnom odbranom Slovenije koja je bila praktično slovenačka vojska. Što je različito od Hrvatske, koja je provocirala sukobe sa JNA, ili se bar nije nimalo trudila da taj sukob izbegne, što je Tuđman lepo i rekao.
Bravo ...pa kako da to nisam znao. Eto ti si tu..hvala Bogu da me upoznaš sa istinom. Eto ja koji sam se igrom slučaja nalazio u koloni koja je krenula iz Maribora ka Dravogradu..u kojoj su bili vojnici na redovnom odsluženju vojnoga roka. Dakle ja koji sam bio na čelu topničke baterije PZO. Krenulo se iz kasarne Slava Klavora i Kadetnica.
Ja nemam pojma..eto da ti nisi progovorio ja bih ostatak života proveo u neznanju. Od srca ti zahvaljujem. Znadeš li što se je događalo kod Dravogradu ? Imaš jednog koji je tada bio kapetan(izviđač) a poslije gradonačelnik Niša. On će ti pojasniti.

Usput, ti si u to vrijeme bio ...gdje ? Možda kod Ormoža ? Kaži ??

Nemoj mi zamjeriti, moje neznanje ali pojasni malo ovo oko provociranja i što je to njoFra..lijepo rekao. Unaprijed zavaljujem. Lp

Ono što vidimo u klipu je kategorično odbijanje kompromisa sa vladom u Zagrebu („Nema tog specijalnog statusa“) i govora o nekakvom "srpskom moru" kao i o kontroli Zadra i Biograda, iako je u Zadru živelo samo 14% Srba a u Biogradu samo 7%. Ovo niko ne može tumačiti kao miroljubiv skup.
To je bilo 92 ratno vrijeme.Nisi očekivo da će pozvat Tuđmana na porodični ručak ?
Možda je govornik popio više vina iz bukare nego što je trebo,pa ga ponijele emocije,al ništa specijalno.

Kad već govorimo o "srpskom moru", pogledajte ovu reportažu SRT iz 1992. godine:

Reportaža pominje Novigrad kao deo Republike Srpske Krajine, ali prema popisu 1990. godine, u Novigradu je živeo samo jedan Srbin od ukupnog stanovništva 622 lica. Ako je bilo formiranje Srpske Krajine samo čin samoodbrane i nije bio deo formiranja neke nove države, kako su mesta sa zanemarljivim
srpskim stanovništvom završila u RSK?
Reportaža o perspektivi turizma u Krajini.
Ne znam šta ti tu vidiš strašno ?

Back