Република Српска Крајина

Ja pišem o činjenicama, bez namjere i volje da ikome podilazim, bilo tebi ili srpskim forumašima. U tom pogledu svi ste mi vi isti. Mene zanimaju samo činjenice, a ne to hoće li se one nekome svidjeti. Čisto me zaboli za to.
Činjenica je da si ti kontradiktoran. Ne možeš se predstavljati kao netko tko brani hrvatske nacionalne interese a u isto vrime vriđati Tuđmana koji je nakon 1000 godina obnovio samostalnu hrvatsku državu i hvaliti Tita koji se borio protiv samostalne hrvatske države, ukinuo hrvatsku vojsku, zabranjivao šahovnicu i slično. To jest možeš ali onda se to zove kao što sam već rekao kontradiktornost, nelogičnost, ludost, bolest.

Samo di smo većina. Ma nemoj. Albanci su mnogo veća većina na Kosovu nego što su Srbi bili u "Krajini" 1991. godine. Pa što onda vičete da je Kosovo srce Srbije? Bošnjaci su većina u Sandžaku. Pa što onda Sanažak radi u Srbiji? Što se tiče pravne procedure i ustavnog poretka nisu ni Srbi to baš poštovali kada su stvarali Srbiju rušeći teritorijalni integritet i suverenitet Turske i Austrougarske oduzimajući im Šumadiju i Vojvodinu. Po tom principu prvi i drugi srpski ustanak su bili vojna agresija. U čemu je razlika kada se mi odcijepimo od Jugoslavije i kada se vi odcijepite od Turske i Austrougarske? Ili je i jedno i drugo legalno i legitimno ili smo i mi i vi separatisti i teroristi. Ista pravila moraju važiti za sve, bez licemjerja, bez dvostrukih aršina.
u braku se deli, samo ono sto je steceno zajednickom radom...sta su to Hrvati i Slovenci, uneli u SHS...

Makarska rivijera ima veze sa Srbima
Претерага с Јапанцима.
Tako što ti koji su se naselili (Srbi) nisu pitali za dozvolu smiju li dođi one kojima je ta zemlja pripadala i onima koji su na toj zemlji prvi živjeli i vladali sa svojim knezovima, kraljevima i banovima a to su (Hrvati). Jel tebi normalno da u Zvonimirovom gradu Kninu Srbi budu većina?
Чекај, кога да питају? Скачеш много кроз векове.

Устав СФРЈ, на десетине места. А нико, никада, нигде није рекао да је било.
Itekako je rečeno da se Hrvatska imala pravo odcijepiti (osloboditi) od Jugoslavije, to je čitav svit rekao uključujući Ameriku, Europu, Aziju, Afriku kada su nas primili u Ujedinjene nacije, to je uostalom rekla Badinterova komisija. Zar je ustav SFRJ sveto pismo pa da ga se mora pod svaku cijenu poštovati? Imala je i NDH ustav pa ga komunisti nisu poštovali kada su stvarali SFRJ. Imala je i Austrougarska ustav pa ga nisu poštovali oni koji su stvarali Kraljevinu Jugoslaviju. Imalo je i Osmansko carstvo ustav pa ga nisu poštovali oni koji su dignuli prvi i drugi srpski ustanak. Zašto bi samo ustav SFRJ bio važan a ustavi ostalih država koje sam nabrojao nebitni? Zar to nisu dvostruki aršini i licemjerje? Valjda ista pravila moraju važiti za sve.

Itekako je rečeno da se Hrvatska imala pravo odcijepiti (osloboditi) od Jugoslavije,
Није.
to je čitav svit rekao uključujući Ameriku, Europu, Aziju, Afriku kada su nas primili u Ujedinjene nacije,
Нису никада то рекли.
to je uostalom rekla Badinterova komisija.
Ни она није то рекла.

Zar je ustav SFRJ sveto pismo pa da ga se mora pod svaku cijenu poštovati?
ОК, онда можемо и да кажемо - зар је устав садашње Хрватске Свето писмо да га се мора поштовати?
Ако устави то нису, онда се и РСК може отцепити. Задовољан?

Није.

Нису никада то рекли.

Ни она није то рекла.

ОК, онда можемо и да кажемо - зар је устав садашње Хрватске Свето писмо да га се мора поштовати?
Ако устави то нису, онда се и РСК може отцепити. Задовољан?
Ako nisu to rekli kako onda objašnjavaš članstvo Hrvatske u svim bitnim međunarodnim organizacijama kao što su Ujedinjene nacije, UNESCO, Interpol, Europska unija, NATO...? RSK nema povijesnog temelja ni osnove niti da postoji a kamoli da se odcijepi zato jer su na toj zemlji Hrvati živjelo skoro 1000 godina prije Srba, zato jer smo mi prvi tamo vladali sa našim srednjovjekovnim knezovima, kraljevima, banovima, i zato jer to područje nikada nije bilo u sastavu Srbije.

Ako nisu to rekli kako onda objašnjavaš članstvo Hrvatske u svim bitnim međunarodnim organizacijama kao što su Ujedinjene nacije, UNESCO, Interpol, Europska unija, NATO...?
Нису рекли. Само су урадили. Како објашњавам? Насиљем.

RSK nema povijesnog temelja ni osnove niti da postoji a kamoli da se odcijepi zato jer su na toj zemlji Hrvati živjelo skoro 1000 godina prije Srba, zato jer smo mi prvi tamo vladali sa našim srednjovjekovnim knezovima, kraljevima, banovima, i zato jer to područje nikada nije bilo u sastavu Srbije.
Какве везе сад одједном има повјесно право? Живели су и Срби у скоро целој Источној Немачкој пре 15-ак векова. Ако кренеш са повјесним правом, а без двоструких аршина, онда Хрвати узимају РСК, а Срби Солун и Драч? Дај да се вратимо мало у модернија времена, а не у доба чаробњака Мерлина и краља Артура.

Какве везе сад одједном има повјесно право? Живели су и Срби у целој Источној Немачкој пре 15-ак векова.
И Пељешац ја не бих изоставио.

Какве везе сад одједном има повјесно право? Живели су и Срби у целој Источној Немачкој пре 15-ак векова.
Pravi si dokoni trol. Nisu rekli samo su uradili ili nije šija nego vrat. Povijesno pravo je najbitnije. Živjeti na nekoj zemlji nije dovoljno, da bi ona stvarno bila tvoja morao si njome i vladati u prošlosti, morala je biti u sastavu tvoje države i morao si na njoj biti mnogo prije naroda sa kojim trenutno na njoj živiš i sa kojim se sporiš kome će ona pripadati.

Какве везе сад одједном има повјесно право? Живели су и Срби у скоро целој Источној Немачкој пре 15-ак векова. Ако кренеш са повјесним правом, а без двоструких аршина, онда Хрвати узимају РСК, а Срби Солун и Драч? Дај да се вратимо мало у модернија времена, а не у доба чаробњака Мерлина и краља Артура.
Srbi su imali veze sa Solunom i Dračom jednako koliko Hrvati sa Londonom i Barcelonom.

Back