Nije tačno. Republiku Srpsku Krajinu priznala je Republika Srpska.
Pa nije ni ona bila priznata

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nije tačno. Republiku Srpsku Krajinu priznala je Republika Srpska.
.... Tuđman, Agotić, Sveto Letica, Domazet Lošo, Vid Stipetić, Marinović, Ademi, Krstičević, Matijaš, Vrbanac itd...i....jaJNA su bili i Anton Tus i Bobetko i Spegelj i Cervenko i Stipetic
znači hrvatska je imala na čelu generale i maršale JNA.... Tuđman, Agotić, Sveto Letica, Domazet Lošo, Vid Stipetić, Marinović, Ademi, Krstičević, Matijaš, Vrbanac itd...i....ja![]()
Pitaš me zašto je čudno da neko laže o tome kako je zaklano 40 Srpske dice od strane Hrvata(ustaša)? Koji je vama vrag? S tim da je tih laži o zaklanoj dici bilo na bacanje i svako malo se to ponavljalo nevezano samo za ovaj slučaj.
Možeš li mi navest jedan sličan primjer s naše strane ovako gnjusne medijske propagande koja kad se razotkrije bude demantirana na onako oskudan i jedva primjetan način?
PS svjestan sam da je i kod nas radila ratna propaganda kako bi vas se ocrnilo, al na jedan ovako perfidan i odvratan način ne pamtim da smo ikad pisali ili izvještavali.
Toliko je bia nepošten odnos snaga da bi ti ili Leki imali više šansi u ringu protiv kakvog Tysona ili Emelianenka nego ZNG protiv JNA, vojske RSK i srpskih paravojnih postrojbi 1991.
znači hrvatska je imala na čelu generale i maršale JNA
Etnička skupina | % u JNA vrhu | % u SFRJ |
---|---|---|
Hrvati | 50% | 19,7% |
Srbi | 14,3% | 36,3% |
Slovenci | 14,3% | 7,9% |
Makedonci | 14,3% | 6,0% |
Muslimani | 7% | 8,9% |
Jugoslaveni | 7% | 5,5% |
Daj minutu na videu u kojoj me demantira jer ne mislim slušat njeno svjedočanstvo od dvi ure da bi se uspostavilo kako si nešto izvuka iz konteksta ili namjerno krivo protumačia.Ti, ono, sam sebi radiš o glavi, uvik zaboravin?
Zašto ne odgledaš šta je Vesna Bosanac rekla u ta dva sata?
Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju, Hag, Holandija, postupak IT-03-67, Tužilaštvo protiv prof. dr Vojislava Šešelja. Svedok Tužilaštva Vesna Bosanac (05.11.2008.) 2. dan
najmanje Jugoslovena u Jugoslovenskoj armiji1991. Hrvati su izrazito jako zastupljeni u vrhu JNA, daleko iznad svog udjela u ukupnoj populaciji SFRJ.
1991. Srbi su izrazito slabo zastupljeni u vrhu JNA, daleko ispod svog udjela u populaciji.
Etnička skupina % u JNA vrhu % u SFRJ Hrvati 50% 19,7% Srbi 14,3% 36,3% Slovenci 14,3% 7,9% Makedonci 14,3% 6,0% Muslimani 7% 8,9% Jugoslaveni 7% 5,5%
Srbi su imali 47.006 članova SKJ u JNA, a što isnosi 61,92% od ukupnih 75.915 članova SKJ u JNA 1967. godine. Nacionalna zastupljenost Srba u tadašnjoj Jugoslaviji bila je 42,08%.
Hrvati su imali 11.969 članova SKJ u JNA, a što isnosi 15,76% od ukupnih 75.915 članova SKJ u JNA 1967. godine. Nacionalna zastupljenost Hrvata u tadašnjoj Jugoslaviji bila je 23,15%.
Slovenci su imali 3.131 članova SKJ u JNA, a što isnosi 4,12% od ukupnih 75.915 članova SKJ u JNA 1967. Nacionalna zastupljenost Slovenaca u tadašnjoj Jugoslaviji bila je 8,57%.
Makedonci su imali 4.309 članova SKJ u JNA, a što isnosi 5,68% od ukupnih 75.915 članova SKJ u JNA 1967. Nacionalna zastupljenost Makedonaca u tadašnjoj Jugoslaviji bila je 5,64%.
Crnogorci su imali 5.555 članova SKJ u JNA, a što isnosi 7,39% od ukupnih 75.915 članova SKJ u JNA 1967. Nacionalna zastupljenost Crnogoraca u tadašnjoj Jugoslaviji bila je 2,77%.
Muslimani su imali samo 467 članova SKJ u JNA, a što isnosi 0,62% od ukupnih 75.915 članova SKJ u JNA 1967. Nacionalna zastupljenost Muslimana u tadašnjoj Jugoslaviji bila je 5,24%. I slijepom je jasna ova disproporcija između broja članova SKJ u JNA, i zastupljenosti Muslimana u stanovništvu tadašnje Jugoslavije.
Jugoslaveni (odnosno oni koji su se tako izjašnjavali) su imali 1.285 članova SKJ u JNA, a što isnosi 1,69% od ukupnih 75.915 članova SKJ u JNA 1967. Nacionalna zastupljenost Jugoslavena u tadašnjoj Jugoslaviji bila je samo 1,71%. (Ispada da je u Jugoslaviji bilo najmanje Jugoslavena!!! ).
Albancisu imali 1.036 članova SKJ u JNA, a što isnosi 1,36% od ukupnih 75.915 članova SKJ u JNA 1967. Nacionalna zastupljenost Albanaca u tadašnjoj Jugoslaviji bila je 4.93%.
Mađari su imali 432 člana SKJ u JNA, a što isnosi 0,57% od ukupnih 75.915 članova SKJ u JNA 1967. Nacionalna zastupljenost Mađara u tadašnjoj Jugoslaviji bila je 2,72%.
Takozvani "ostali" su imali 725 članova SKJ u JNA, a što isnosi skoro 1,00% od ukupnih 75.915 članova SKJ u JNA 1967. Nacionalna zastupljenost "ostalih" u tadašnjoj Jugoslaviji bila je 5,24%.
Navedena tabela, koja predstavlja autentični podataka SKJ, odnosno Centralnog komiteta SKJ u Beogradu, sasvim jasno pokazuje i dokazuje da se nacionalna struktura članova SKJ u starješinskom kadru JNA ni približno ne podudara za nacionalnom strukturom stanovništva SFRJ. I slijepcu bi bilo jasno da je već tada uspostavljena srpska dominacija i u ovoj izuzetno važnoj državnoj, odnosno društvenoj strukturi. Ruku pod
Види се да си правник па знаш.Ili šta smo ispod orgulj
Nije imala pravo.
То не постоји тада.Једина војска је ЈНА.Vlasnik je RH, a njena regularna vojska i policija je bila nezakonito spriječena da pruzme SVOJE oružje iz vojarni.
Како да не.Други покушај!?Ovaj video je namontiran i lažan.
Југословенски устав.1. navedi mi ozbiljan strani izvor ili literaturu koja Hrvate smatra teroristima u DR ili u osvajanju vojarni u RH i priloži to.
Овде се не верује википедијама посебно чланци приписивани са хрватске.2. objasni mi zašto engl. wikipedija kojoj se na ovom forumu viruje i čiji se članci smatraju relevantnim Srbske jedinice smatra paravojskom, a Hrvatske ne?
Зато што то кажу Хрвати којима се не може веровати с обзиром на улогу у рату.3. Zašto ta ista engl. wikipedija govori da su na Ovčari zaklani ne samo vojnici Hrvatske narodne garde već i civili od strane srpskih terorista i paravojnih formacija?
То ћеш морати да питаш Александра Васиљевића или ове осуђене од стране српских власти и у Хагу по том случају јер судови то нису утврдили.Припадници ТО су требали да чувају те заробљенике до размене, али је очекивано било да ће се осветити јер су им ти хрватски терористи побили породице.4. Po kojoj osnovi ili pravu je JNA prepustila ratne zabrobljenike i civile srpskim paravojnim jedinicama, teroristima i koljačima?
Да зато то и јесте ратни злочин, јер иако су били зликовци и усташе и починили бројне злочине требало им се прво судити.5. Zašto se ratni zaroboljenici pobijeni bez da im je suđeno prije toga kako bi se utvrdila njihova odgovornost i krivnja?
Zašto to sebi radiš? Ako si pročita članak jel stvarno i nakon njega misliš da je naša ratna mašinerija bila na jednak način degutantna i pokvarena poput vaše? Ili da se može isporedit modus operendi kod jednih i drugih? Pa i da su naši baš toliko lagali o nekim stvarima koje su podebljane u tekstu ili pretjerali u nečemu u rečenicama koje su podvučene? S tim da se ja ne slažem našima kad su otpustili radnike s htv-a, a još manje s ustoličenjem smrada Vrdoljaka kojeg osobno smatram ponajvećim ljigavcem koje je Hrvatska dala.
Znači engl wikipedija koja navodi CIA, New York Times i brojne strane novinare za svoje izvore ne dolazi u obzir jer njime se ne viruje, al zato bi mi tribali virovat nekim izmišljenim člancima s wikipedije koje ili nemaju referencu ili im ovo stoji ka izvor podatakaВиди се да си правник па знаш.
То не постоји тада.Једина војска је ЈНА.
Како да не.Други покушај!?
Југословенски устав.
Овде се не верује википедијама посебно чланци приписивани са хрватске.
Зато што то кажу Хрвати којима се не може веровати с обзиром на улогу у рату.
Pogledajte prilog 1767639
То ћеш морати да питаш Александра Васиљевића или ове осуђене од стране српских власти и у Хагу по том случају јер судови то нису утврдили.Припадници ТО су требали да чувају те заробљенике до размене, али је очекивано било да ће се осветити јер су им ти хрватски терористи побили породице.
Да зато то и јесте ратни злочин, јер иако су били зликовци и усташе и починили бројне злочине требало им се прво судити.
https://jadovno.com/tragedija-pocela-srpskim-zrtvama/comment-page-1/?lng=lat
https://sr.m.wikipedia.org/sr-ec/Убиства_Срба_у_Вуковару_1991.
https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Минирање_српских_локала_у_Вуковару
https://sr.m.wikipedia.org/w/index.php?title=Убиство_породице_Чечавац&wprov=rarw1
Јел осуђен неко за то?
Zašto ne bih? Nema tu šta da se krije i sakriva pod tepih. Odlično i nepristrasno napisan članak sa kojim se u potpunosti slažem.Zašto to sebi radiš?
I tebi su ova dva navedena načina medijske propagande usporedivi?Zašto ne bih? Nema tu šta da se krije i sakriva pod tepih. Odlično i nepristrasno napisan članak sa kojim se u potpunosti slažem.
Pa ako su oba medijska, onda jesu?I tebi su ova dva navedena načina medijske propagande usporedivi?
Da li je medijska propaganda kod Hrvata bila sačinjena od iste vrste laži, prevara i makinacija kao srpska medijska propaganda za vrime rata u RH? Da li su po tom pitanju usporedive i mogu li se dovest u istu ravan po pitanju samo količne i obujma tih laži na jednoj i na drugoj strani?Pa ako su oba medijska, onda jesu?
Eksplicitno je to navedeno u članku. Pažljivije pročitaj šta piše.Da li je medijska propaganda kod Hrvata bila sačinjena od iste vrste laži, prevara i makinacija kao srpska medijska propaganda za vrime rata u RH?
Ako obe imaju isti tip sadržaja (lažne informacije, cenzurisanja, indoktrinaciju) onda je normalno da su usporedive, tj. i identične.Da li su po tom pitanju usporedive i mogu li se dovest u istu ravan po pitanju samo količne i obujma tih laži na jednoj i na drugoj strani?
Al nije svaka cenzurirana ili krivo protumačena vijest jednaka ka šta nije svaki prometni prekršaj jednak iako su usporedivi zbog naziva.Eksplicitno je to navedeno u članku. Pažljivije pročitaj šta piše.
In its 1993 report, the OHCHR warned that most of the Croatian television media was under the government control and that the state of the media has a "prevailing climate of national and religious hatred which is often encouraged through misinformation, censorship and indoctrination".
Usporedive da, identične ni blizu.Ako obe imaju isti tip sadržaja (lažne informacije, cenzurisanja, indoktrinaciju) onda je normalno da su usporedive, tj. i identične.
Znam da ti ne vidiš, al ja virujen da ima pokoji čika Vlada među vama koji to vidi.Ne vidim ništa tu spektakularno. Svi o tome danas znaju. Ne znam zašto ti lično imaš problem sa time.
Ne znam ko je taj čika Vlada.Znam da ti ne vidiš, al ja virujen da ima pokoji čika Vlada među vama koji to vidi.
Al nije svaka cenzurirana ili krivo protumačena vijest jednaka ka šta nije svaki prometni prekršaj jednak iako su usporedivi zbog naziva.
Dobro jeste ako idemo u sitna crevca. Razlika je u prefiksu, srpski se zamjenjuje hrvatskim i obratno.Usporedive da, identične ni blizu.
Čovik sa stavom i kičmom, a čim nađem taj video s njegovim govorom stavit ću ga da vidite kako priča ponosni Srbin.Ne znam ko je taj čika Vlada.
Razlika je u tome šta vi jeste razrušili Vukovar i zaklali najmanje 200ak Hrvata mahom civila na Ovčari dok mi nismo rušili taj grad i nismo kolektivno masakrirali 200 Srba prije ili nakon bitke za VukovarDobro jeste ako idemo u sitna crevca. Razlika je u prefiksu, srpski se zamjenjuje hrvatskim i obratno.
Možda za vas negatore genocida i ratnih zločina. U te civilizacijske okvire ne ulazim.Razlika je u tome šta vi jeste razrušili Vukovar i zaklali najmanje 200ak Hrvata mahom civila na Ovčari dok mi nismo rušili taj grad i nismo kolektivno masakrirali 200 Srba prije ili nakon bitke za Vukovar![]()
I ne možeš kad si na još nižim civilizacijskim okvirima zajedno s ostalim pećinarima čijim se djelima ponosiš.Možda za vas negatore genocida i ratnih zločina. U te civilizacijske okvire ne ulazim.
https://en.wikipedia.org/wiki/1991_killings_of_Serbs_in_Vukovar
Ne znam na osnovu čega si to zaključio? Sa kojim pećinarima i čime se to ponosim? Apsolutno nemam ideju o čemu pričaš. Budi jasan i koncizan.I ne možeš kad si na još nižim civilizacijskim okvirima zajedno s ostalim pećinarima čijim se djelima ponosiš.