Republika srpska Krajina

jeremijabg

Poznat
Poruka
9.920
Posto ujke na ovom forumu(kao i neci zesci pacenici medju nama) arlaucu da je JNA bila agresorska vojaska samo zato sto su oni proglasili "neovisnost",ovim trazimo osudu za(po njihovim arsinima) agresorsku akciju Oluja koja je napala Nezavisnu Republiku Krajinu i izvrsila brutalno etnicko ciscenje i genocid nad tamosnjim stanovnistvom...trazimo od naseg usranog predsednika(kod nas se ovakav predsednik pise malim slovom) da pod hitno preduzme sve potrebne akcije u cilju pomaganja nasem narodu koji je ziveo tamo do te zlocinacke akcije da se sto pre alarmira svetska javnost oko toga...ako izostane reakcija trazimo od istog da da ostavku na mesto predsednika jer ga ocigledno boli Q za sve nas a pogotovo za taj nesrecni narod odatle i da ustupi mesto nekom casnom Srbinu koji ce taj posao raditi kako mu je zapisano...

potpis: Ono malo nacionalno svesnog naroda sto je ostalo posle brutalnog medijskog ispiranja mozga...

Poslednja izmena:
Netacno, prvi metak je ispaljen od strane hrvata. Svi potezi Srba su bili samo reakcija na hrvatske. Ali JNA je bila legitimna vojska u hrvatskoj a napad na nju teroristicki cin. Vi ste bili u Jugoslaviji a ne nezavisna drzava.
RSK nije priznata ni od jedne drzave, cak ni Srbije.

Netacno, prvi metak je ispaljen od strane hrvata. Svi potezi Srba su bili samo reakcija na hrvatske. Ali JNA je bila legitimna vojska u hrvatskoj a napad na nju teroristicki cin. Vi ste bili u Jugoslaviji a ne nezavisna drzava.
RSK nije priznata ni od jedne drzave, cak ni Srbije.
molim te navedi di je to bilo i kada. prvi metak je ispaljen na krvavi uskrs u plitvicama a malo poslije toga u borovu su ubijeni policajci.

molim te navedi di je to bilo i kada. prvi metak je ispaljen na krvavi uskrs u plitvicama a malo poslije toga u borovu su ubijeni policajci.

Jos od pocetka 1991. se pucalo na srpske kuce po Slavoniji, a hdz nije sproveo poziv za demilitarizaciju. Zbog tih svedocenja je ubijen i Kir. A u Plitvicama su se poubijali hrvati medjusobom, svedoci tadasnji vas ministar unutrasnjih dela, Josip Boljkovac.
Cela vasa prica o pocetku rata je laz. Vasi vrhovnicari to priznaju.

hahahahahahahaha veću glupost nisam čuo. daj mi navedi događaj čime je započet rat

Naravno,
JOSIP BOLJKOVAC, BIVŠI MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA, O ATENTATU NA REIHL-KIRA, GLAVAŠU, ŠEKSU, TUĐMANU, TITU, BOSNI I SVOJIM MEMOARIMA

KIR JE UBIJEN ODLUKOM DRŽAVNOG VRHA

Josip Boljkovac, visoki hrvatski dužnosnik s početka devedesetih, umirovljeničke dane provodi u okolici Karlovca, u svojoj staroj vikendici, gdje priprema memoare. Kako njegovo političko sjećanje obuhvaća i Drugi svjetski rat i poratno razdoblje, Hrvatsko proljeće, te osamostaljenje Hrvatske, nema sumnje da će vrlo brzo postati intrigantno političko štivo. Naime, Boljkovac je imao značajnu rolu šezdesetih godina u političkih odnosa između Jugoslavije i Savezne Republike Njemačke, ali i u organizaciji policije nakon prvih višestranačkih izbora 1990. godine. Bio je ministar unutarnjih poslova u prvoj HDZ-ovoj Vladi koju je vodio Stipe Mesić, odradio je dio mandata i u drugoj, pod rukovodstvom Josipa Manolića, potom je imao istaknutu ulogu u UNS-u, tadašnjoj krovnoj špijunskoj organizaciji. No, aktualno izručenje Antuna Gudelja, ubojice Josipa Reihl-Kira, načelnika osječke policije, usmjerilo je početak razgovora u kojemu neke informacije prvi put javno izgovara.

- Danas sam siguran, Kir je ubijen odlukom vrha hrvatske države, a Branimir Glavaš i Vladimir Šeks proveli su tu odluku.
Šeksov udjel

- Šeks?

- Pa on je tamo bio glavni. Ali, da biste znali što se događalo treba se sjetiti 25. siječnja 1991. godine, kada je Predsjedništvo Jugoslavije, u prisustvu Franje Tuđmana i hrvatskog izaslanstva, odlučilo da se Armija stavi u prvi stupanj mirnodopskog stanja, a bila je u prvom stupnju pripravnosti i da se u Hrvatskoj razoruža rezervni sastav policije. I mislim da je 8. svibnja 1991. godine provedena demobilizacija, Hrvatska je to, dakle, službeno prihvatila i vratila dio oružja. No, u isto vrijeme, iz HDZ-a u Osijeku pozivaju Reihl-Kira i daju mu zadatak da mobilizira sav rezervni sastav, i da ga, naravno, naoruža, suprotno ovom zaključku. Takvu zapovijed potpisao je Ivan Cvitković, tadašnji predsjednik osječkog HDZ-a. Drugim riječima, oni su u Osijeku srušili dogovor Predsjedništva Jugoslavije i Hrvatske. A zna se da se tamo ništa nije događalo bez Šeksa i Glavaša. Gudelj je samo realizator.

- Kir Vam je to i osobno najavio?

- Imam dokument iz kojega je jasno što se od njega tražilo. Osim toga, Kir je u četvrtak 27. lipnja 1991. godine došao kod mene u Ministarstvo. Imali smo bezgranično povjerenje jedan u drugog, borili smo se za mir. Inače, zanimljivo je da sam tada Kira primio nakon što sam se vratio iz Bačke Palanke gdje sam razgovarao s Radmilom Bogdanovićem, Miloševićevim ministrom unutarnjih poslova i Mihaljom Kertesom, Miloševićevim pouzdanikom. Već tada Bogdanović je govorio da su se "šefovi dogovorili". Dakle, po povratku u Zagreb razgovarao sam s Kirom koji je već bio s mojim pomoćnikom Slavkom Degoricijom. Sjeo je kod mene i rekao mi "odluka je donesena, ja ću biti ubijen". Nisam mu vjerovao. Negdje pri kraju razgovora u sobu je uletio Degoricija i rekao mi "ministre, Kira hitno povlačimo u Zagreb, on je u opasnosti". Dogovorili smo se da najkasnije u nedjelju 30. lipnja bude u Zagrebu, no, tada su mu isforsirali te nesretne razgovore u Tenji na koje je išao kada mu je propucan automobil.

- Vjerojatno je rekao tko mu prijeti?

- Spominjao je Glavaša i Šeksa. Morate znati da je Kir bio krunski svjedok, bio je protiv rušenja srpskih kuća, pucanja po Borovu Selu i srpskim selima. Bio je protiv planova za ubijanje.

Nastavak sledi...

- Da, ali krvavi se Uskrs dogodio?

- U toj akciji na Plitvicama bio je nažalost jedan mrtav, Josip Jović, a i on je poginuo od singapurskog metka iz američke pumparice, dakle, iz puške koju su imali naši. I kad sam to rekao, protiv mene je pokrenuta hajka u Hrvatskoj. Jović je pogođen u magli i na mojemu stolu bio je izvještaj u kojemu je stalo da je analizom utvrđeno da je pogođen našim metkom. Plan je bio provesti akciju kojom bismo spriječili da nas pobunjenici presijeku popola. Nažalost, autobus u kojemu je bio Rojs se pokvario, dio snaga stigao je prekasno i u magli su se jednostavno pomiješali s pobunjenicima, nije se vidjelo tko na koga puca.

Izvor: Feral

koja je to država priznala RSK?

kakve veze ima koja je drzava priznala...ljudi su proglasili Republiku jer ih je Hrvatska proglasila za narodnost zato sto je po Ustavu SFRJ morala imati saglasnost sva tri konstitutivna naroda(plus odredjena saglasja Federacije) da bi proglasila nezavisnost..ona je to "resila" ad hok promenom svog ustava...a Srbi koji su ziveli u Krajini,buduci da nije proslo ni 45 godina od GENOCIDA koji je NDH pocinila nad njihovim bliznjima,nisu zeleli ostati u takvoj "drzavi" pa su proglasili nezavisnost od te nove Krvatske...pa posto je hrvatskoj tvrdi da je JNA bila "agresorska" formacija na njenom tlu ja istom tom logikom kazem da je danas Hrvatska OKUPIRALA Krajinu i ucinila GENOCID nad njenim stanovnistvom(sto je u svakom slucaju istina)...i jos taj cin slavi kao oslobodilacki rat...plus ako smatrate Krajinu svojom teritorijom onda je nezabelezeno u istoriji covecanstva da neko proterivanje i ubijanje sopstvenog stanovnista naziva oslobodilackim ratom...

Poslednja izmena od moderatora:
Ne znam sta je to "domovinski" rat?
A ako mislis na rat u hrvatskoj, onda je poceo jos 1967 i 1971,1967-Proglasom matice hrvatske a 1971-Maspok.
Jos 1989 u Saboru su se culi poslanici koji su trazili ukidanje prava Srbima iako je jos bio jednopartijiski sistem. O dolasku hdz na vlast, i slanju policije u Knin itd. mozemo isto pricati.

kakve veze ima koja je drzava priznala...ljudi su proglasili Republiku jer ih je Hrvatska proglasila za narodnost zato sto je po Ustavu SFRJ morala imati saglasnost sva tri konstitutivna naroda(plus odredjena saglasja Federacije) da bi proglasila nezavisnost..ona je to "resila" ad hok promenom svog ustava...a Srbi koji su ziveli u Krajini,buduci da nije proslo ni 45 godina od GENOCIDA koji je NDH pocinila nad njihovim bliznjima,nisu zeleli ostati u takvoj "drzavi" pa su proglasili nezavisnost od te nove Krvatske...pa posto je Krvatskoj tvrdi da je JNA bila "agresorska" formacija na njenom tlu ja istom tom logikom kazem da je danas Hrvatska OKUPIRALA Krajinu i ucinila GENOCID nad njenim stanovnistvom(sto je u svakom slucaju istina)...i jos taj cin slavi kao oslobodilacki rat...plus ako smatrate Krajinu svojom teritorijom onda je nezabelezeno u istoriji covecanstva da neko proterivanje i ubijanje sopstvenog stanovnista naziva oslobodilackim ratom...

nepriznate država po međunarodnom pravu su nelegalne, valjda to znaš sa kosovom.a koja tri naroda?? postojali su hrvati i srbi a suglasja federacije nije trebalo. sljedeće: srbi su tada imali u parlamentu svoje predstavnike.četnici u WW2 su također radili zločine u hrvatskoj. pazi dalje srbija je ratovala na u hrvatskoj ne obratno, dakle vi ste naše gradove napadali ne vi vaše. čak i taj ustav SFRJ na kog se pozivaš jasno definira granice hrvatske a vi ste to nelegalno htjeli oteti od hrvatske. vi ste započeli rat i prvi ispalili metak što sada objašnjavam tvom prijatelju i prvi ste napravili genocid (tadić se ispričao) a oluja je nastala kao rezultat svega toga

znaš li ti da su feral propale novine čak ih je jedan gospodin tužio u strassburgu i začudo dobio je spor protiv njih

Propale su jer ih je hdz vlast unistila zbog kritickog pisanja.
Ali svedocenje Boljkovca je tacno.
Boljkovac: Nisam dao intervju, ali su navodi tačni
Nikad nisam dao intervju za frankfurtske „Vesti”, rekao je Josip Boljkovac, piše juče sajtu www.24sata.hr.
„U tom intervjuu ima dosta istine, ali ja ga nikad nisam dao”, citira 24 sata.hr Boljkovca.
Glavni urednik „Vesti” Ratko Dmitrović tvrdi da Boljkovac jeste dao intervju dopisniku tog lista u Karlovcu i da pretpostavlja da Boljkovac možda nije razumeo o kojem je listu reč.

A ovako ti navodi pocinju,

Prećutana i zaboravljena svedočenja ministra
Tvrdnju Josipa Boljkovca da je rat 1991. počeo napadom na Srbe i Jugoslaviju, zvanični Zagreb juče ignorisao. – Bivši ministar policije većinu svojih gledišta o ratu u Hrvatskoj objavio još kad se razišao sa Tuđmanom i HDZ

Ne znam sta je to "domovinski" rat?
A ako mislis na rat u hrvatskoj, onda je poceo jos 1967 i 1971,1967-Proglasom matice hrvatske a 1971-Maspok.
Jos 1989 u Saboru su se culi poslanici koji su trazili ukidanje prava Srbima iako je jos bio jednopartijiski sistem. O dolasku hdz na vlast, i slanju policije u Knin itd. mozemo isto pricati.
znaš ti dobro što se misli pod domovinskim ratom (1991-1995) ajde daj mi neki izvor, link da su se srbi 89. diskriminirali. a da posjetim vi ste imali memorandum SANU

znaš ti dobro što se misli pod domovinskim ratom (1991-1995) ajde daj mi neki izvor, link da su se srbi 89. diskriminirali. a da posjetim vi ste imali memorandum SANU

Ne znam, jer to za Srbe nije nikakv "domovinski" rat vec etnicko ciscenje i proterivanje u najboljem slucaju gradjanski rat. Ti Srbi su se rodili u toj domovini te ne moze biti domovinski. Zato ja ne znam sta ti je to.
Memorandum SANU je nastao sredinom 80ih, daleko kasnije od vasih memoranduma i pokusaja rata 1971.
U Saboru 1989 su se culi glasovi poslanika da treba smanjiti prava Srbima. nadam se da umes da citas? A prava ukidanja su krenula od 5/6 meseca 1990.

Ne znam, jer to za Srbe nije nikakv "domovinski" rat vec etnicko ciscenje i proterivanje u najboljem slucaju gradjanski rat. Ti Srbi su se rodili u toj domovini te ne moze biti domovinski. Zato ja ne znam sta ti je to.
Memorandum SANU je nastao sredinom 80ih, daleko kasnije od vasih memoranduma i pokusaja rata 1971.
U Saboru 1989 su se culi glasovi poslanika da treba smanjiti prava Srbima. nadam se da umes da citas? A prava ukidanja su krenula od 5/6 meseca 1990.
ako su se rodili u domovini zašto su se pobunili? pokret iz 71. je bio studensttski, a glavni cilj je bio decentralizacija kao i praljško proljeće koje se održavalo 3 godine prije. do tada sav novac stečen u hrvatskoj je išao u beograd.
a za 89. daj mi neki izvora da li ti znaš pročitati rečenicu kada sam napisao da su srbi imali predstavnike u saboru i da su glasali na referendumu i na izborima sa parlament su bili

Bunili su se jer ste ih maltretirali, jer ste zelili etnicki cistu hrvatsku. Tudjman: Da nismo zeleli rat ne bi ga bilo.
Protest iz 1971 nije bio protest jer su se vodile i borbe po planinskim krajevima. A koliko je bio studensti govore i reci Slavke Dabcevic Kucar: Ono sto nismo uspeli 1971 uspeli smo 1991.
Srbi su bojkotovali referendum 1991. A imali su predstavnike koji su ukazivali na krsenja prava Srba, medju kojima i Pupovca koji je 1990 rekao da se srpska deca teraju na katolicku veronauku.

Back