Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E bilo bi dobro da je trener kriv ili da su igraci krivi, to se lako zameni, krivi su ovi iznad njih... Koji su sebe obezbedili i sada glume fudbalske strucnjake, tu je problem ne u trenerima i igracima.... Ni grci nisu imala bozna kakve igrace pa uzese titulu, ni Murinjo nije imao strasan tim pa je uspeo.... Nema kod nas zdrave osnove, to je najveci problem

Slažem se da postoji problem u samom vrhu organizacije , da ne govorimo o klubovima . Samo puki interes mogao je da postavi Đukića kao trenera Partizana , pa reprezentacije .
Žalosno je što na vrh postavljamo ljude hazardere , od onog MIljanića , preko Stojkovića , Terzića pa ove crnogorske lopurde Karadžića .

U bem ti dzigericu, 2:0 i nije tako lose... Nisam gledao prvo poluvreme, tako da ne mogu da ga komentarisem...
A to sto nam sudi onaj iz Omana (brate mili, zar je moguce da i tamo imaju profesionalnu ligu?!), to je tek posebna prica... Stvarno me cudi da nije ponovio penal i reci put, mozda bi ga ovaj na kraju i uterao... Gospodine Omanac, vratite se u vasu zemlju, ostavite se sudjenja i uzmite prodajite cvece...

Moramo mi malo da budemo realniji, jer su pred Olimpijadu isle price tipa: dobijemo Australiju oni nemaju pojma, Obala Slonovace je jaca ali i njih mozemo nekako da pobedimo, a sa Argentinom nam je dosta i nereseno............... Da smo lepo rekli na pocetku: srecni smo sto smo uopste otisli u Peking, dacemo sve od sebe da postignemo dobar rezultat, ali lako moze da se desi i da ne prodjemo grupu.................

Moramo mi malo da budemo realniji, jer su pred Olimpijadu isle price tipa: dobijemo Australiju oni nemaju pojma, Obala Slonovace je jaca ali i njih mozemo nekako da pobedimo, a sa Argentinom nam je dosta i nereseno............... Da smo lepo rekli na pocetku: srecni smo sto smo uopste otisli u Peking, dacemo sve od sebe da postignemo dobar rezultat, ali lako moze da se desi i da ne prodjemo grupu.................

Treba biti iskren i pomenuti one koji su osvetlali obraz našoj reprezentaciji...zašto sve u isti koš?...zar taj Vladimir Stojković ne zaslužuje pohvale?...hej ljudi!!!...dečko odbrani 2 penala za 2 minuta...koji je to golman uspeo???

Đukiću otkaz i 220.000 evra!

DECEMBRU je kormilo fudbalske reprezentacije Srbije napustio Havijer Klemente, a njegovim stopama će verovatno krenuti narednih dana i Miroslav Đukić, koji je posle neuspaha u Kini, po svemu sudeći potpisao - otkaz! Rezultati kormilara “orlova” sa najboljom selekcijom i olimpijskim timom nisu opravdali očekivanja, a kada se podvuče crta na deset utakmica nije uspisana pobeda...
Objektivno, “krivica” nije samo na Miroslavu Đukiću, već i na članovima Stručnog i Izvršnog odbora FSS koji su ga i izabrali. Većina članova rukovodstva, koja je i sada na Terazijama, želi otkazom da pokrije svoj propust iz decembra, kada su u “Hajatu” glamurozno aplaudirali novom selektoru i najavljivali pohod na SP 2010. godine.
Odjednom je došlo do prekida na vezama između Tomislava Karadžića i Miroslava Đukića. Svako je vukao na svoju stranu, izbio je “rat” i sada niko neće da popusti, a kvalifikacije su na pragu. Predsednik ima moć i ljude sa kojima će “spakovati” Đukiću kofere, koji se “brani” ugovorom i veruje da je u pravu.
- Ne želim više da polemišem i sve što sam imao izneo sam na sto. Istina jeda me nisu podržavali i u to sam se uverio u potpunosti. Uvek sam radio u interesu reprezentacije od prvog dana. Ostavku neću da podnesem, pa mirno čekam naredne dane - jasan je Đukić.
Na Terazijama idu korak po korak, pa će se u utorak sastati novi Stručni odbor, a poslednju reč, u četvrtak ili petak imaće fudbalska “vlada”.
- Procedura mora da se ispoštuje i rezultati selektora Đukića biće pod lupom organa. Neću sam da donosim konačne odluke - istakao je predsednik Karadžić.
Razlaz je, svakako, neminovan, a po klazulama u ugovoru, uz otkaz će Miroslavu Đukiću pripasti i jednogodišnja plata od 220.000 evra...

ANTIĆ, PETKOVIĆ, MIHAJLOVIĆ...
DANIMA se u javnosti formira lista kandidata za novog selektora Srbije. U opticaju su, za sada nezvanično Radomir Antić, Ilija Petković, Siniša Mihajlović, Dragoslav Stepanović...
Možda se pojavi i neki inostrani trener, ali rešenje mora da se pronađe ekspresno pošto već 6. septembra u kvalifikacijama za SP Srbija igra u Beogradu protiv Farskih Ostrva, a četiri dana kasnije sledi gostovanje u Parizu protiv Francuske.

Ljudi moji, ovo je show... Pa mi mozemo da budemo zadovoljni ako eventualno uspemo da budemo treci u grupi u kvalifikacijama za SP...

Selektor Srbije Miroslav Đukić danas podnosi izveštaj Stručnom odboru FSS
Egzekucija ili možda blagoslov?

Stvorena je klima da je sada jedini momenat kada bi mogla da se izvrši smena na kormilu „orlova“, pošto već za dve nedelje kreću kvalifikacije za SP u Južnoj Africi 2010. godine

Stručni odbor FSS, telo većinski sastavljeno od fudbalskih trenera kojima je pridodat i novinar Nikola Simić (!?), danas bi trebalo da sasluša izveštaj selektora nacionalnog tima Miroslava Đukića o dosadašnjem radu, sa posebnim osvrtom na neuspeh na Olimpijskim igrama u Kini. Sama situacija u kojoj SO FSS raspravlja o poverenju aktuelnom selektoru krajnje je delikatna, jer našu reprezentaciju već za dve nedelje očekuje start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine.

Međutim, čini se da je ovo i jedini momenat kada bi mogla da se izvrši smena na kormilu „orlova“, jer bi bilo glupo menjati selektora kasnije, u toku kvalifikacionog ciklusa.

Sudeći po svemu što je predsednik SO FSS Ivan Čabrinović nedavno izjavio, između redova bi se moglo zaključiti da se aktuelnom srpskom selektoru ne piše dobro. Izjavom da je „trenerima najteže da menjaju kolegu, jer znaju kako je njima bilo“, Čabrinović je prvo pokušao da spusti loptu na zemlju, međutim, nije kasnije mogao a da ne ishvali predsednika FSS Tomislava Karadžića, glavnog zagovornika egzekucije Miroslava Đukića sa klupe „orlova“.

TRENER, SUDIJA, NOVINARI...

Po ugledu na čuvenu pesmu Riblje čorbe - „Pekar, lekar, apotekar“ i Stručni odbor FSS je slično konstituisan. U njemu su treneri, ali i bivše sudije, novinari... Osim predsednika Ivana Čabrinovića i potpredsednika Dragoslava Stepanovića, SO FSS čine još i Dragoljub Bekvalac, Velimir Đorđević, Stanislav Karasi, Mihajlo Ivanović, Nedeljko Kostić, Zoran Petrović, Nikola Simić.
:lol:

- Želim da Stručni odbor ima autoritet. Ako Izvršni odbor FSS vidi da ovaj posao radimo pošteno i pravilno, ne verujem da će poništiti ijednu našu odluku, a pogotovo ne verujem da će to učiniti Tomislav Karadžić, koji nije apsolutista! Naprotiv, on je čovek koji voli da sarađuje - tvrdi Čabrinović.

Predsednik SO FSS nije pristalica toga da selektor ne živi u Srbiji, i zalaže se protiv angažovanja stranca na kormilu reprezentacije. Čabrinović je najavio je da će SO izaći sa svojim kandidatom, u slučaju da Đukić bude smenjen. Zanimljivo, to bi mogao da bude jedan od članova ovog tela, Dragoslav Stepanović, koji slovi za kandidata za selektorsku fotelju.

Žurnal: Antić prihvatio, menja Đukića!
Ponedeljak, 18. avgust 2008. 08:24

Još nije doneta nikakva odluka o sudbini selektora fudbalske reprezentacije Srbije Miroslava Đukića (očekuje se danas ili narednih dana), a "Sportski žurnal" je objavio informaciju da je Radomir Antić "prihvatio ponudu da bude selektor"!

Antić je jedno od najčešće pominjanih imena u srpskim sportskim medijima kad god ima nekih turbulencija u fudbalskoj organizaciji, odnosno kada se pokrene tema - novi selektor.

"Dileme više nema: Radomir Antić naslediće na klupi 'orlova' Miroslava Đukića", piše "Sportski žurnal", ne navodeći pritom izjavu Antića.

Pozivajući se na izvore bliske FSS, "Žurnal" tvrdi da je Antić ovog puta prihvatio ponudu sa Terazija 35 i "već ove nedelje trebalo bi da počne pripreme za septembarske kvalifikacione mečeve za Svetsko prvenstvo 2010. godine".

Prema pisanju tog lista, Stručni odbor FSS će predložiti da na klupi reprezentacije bude neko od iskusnih trenera i "opredeliće se za dvojicu kandidata - Antića i Dragoslava Stepanovića".

Stručni odbor će u ponedeljak (danas u 18 časova) održati sednicu na kojoj bi trebalo da bude analiziran rad Đukića.

Ako Đukić bude smenjen biće to još jedan fudbalski kuriozitet i "specijalitet" u Srbiji, jer će se dogoditi da mladi trener ostane bez selektorskog mesta a da nije vodio A reprezentaciju ni u jednom takmičarskom meču!?

Naravno, Đukiću će se uzeti u obzir loši rezultati koje je napravio sa olimpijskom reprezentacijom u Kini.

Raskid ugovora sa Đukićem značio bi i da FSS mora da mu plati obećano - a to je 220.000 evra koliko je dogovorio. Ako se uzme u obzir da je Havijer Klemente za godinu dana dobio 360.000 evra dolazi se do cifre od 580.000 evra koji su potrošeni za...

Inače, učinak Đukića na mestu selektora je više nego loš. Kao selektor srpskih reprezentacija (A i olimpijskog tima) ima samo jednu pobedu i to protiv Šangaja na pripremema pred OI u Kini.

Đukić je zabeležio i tri remija, kao i četiri poraza.

Učinak:

Makedonija - Srbija 1:1
Republika Irska - Srbija 1:1
Rusija - Srbija 2:1
Nemačka - Srbija 2:1
Kina - Srbija 0:0
Šangaj - Srbija 0:6
Australija - Srbija 1:1
Obala Slonovače - Srbija 4:2
Argentina - Srbija 2:0

(MONDO)

Vidis ja bas suprotno mislim o Anticu.
Nikad ga nisam postovao kao trenera. Realno nista nije ni postigao. Dosao je do zvucnih timova i to samo zahvaljujuci uspehu sa Atletikom, ali nemojmo zaboraviti ko je tada sve igrao u tom Atletiku. I klinac bi sa njima postogao uspeh (kao sto se pokazalo u primeru Ljupka koji posle Zvezde nikakav uspeh nije postigao)
Posle Barse i Reala ja ni ne znam koje je sve timove vodio. Kad god cujem za njega vidim da je bez angazmana. Niko ga nece. Secam se da je dugo godina odbijao ponude za reprezentaciju i sad najednom prihvata. Garantovano istrosio stek od ranije pa da se ponovo napuni. :)

Mislim da opet necemo nista postoci ne samo sto mislim da Antic nije resenje, nego sto mislim da trener malo toga moze da uradi kad igraci nece da igraju.

Poslednja izmena:
Jako zanimljiv tekst

INTERVJU Miroslav Đukić, (odlazeći) selektor Srbije
Biologija spasava srpski fudbal
Moja obaveza je bila da izađem pred SO. Ni na šta drugo ne mogu da utičem, evidentno je da našim fudbalom, ne strukom, vladaju „učaureni“ ljudi, a sređivanju tog stanja mogu da doprinesu samo biologija i prirodna smrt :mrgreen:

Stručni odbor FSS je uskratio podršku selektoru Miroslavu Đukiću i predložio Izvršnom odboru da na današnjoj sednici uruči otkaz mladom stručnjaku posle samo osam meseci provedenih na kormilu Srbije. Iako IO može da odbaci predlog SO, malo je verovatno da će se tako nešto dogoditi, pogotovo što Đukića na kormilu Srbije više ne želi predsednik FSS Tomislav Karadžić, a poznato je da je ovaj organ uvek donosio odluke po direktivi prvog čoveka srpskog fudbala.

Dan posle sastanka Stručnog odbora, Đukić je smiren i kaže da ga ne pogađaju stvari na koje ne može da utiče.

- Moja obaveza je bila da izađem pred SO sa izveštajem o dosadašnjem učinku i to sam i uradio. Ni na šta drugo ne mogu da utičem, jer je evidentno da srpskim fudbalom, ne samo strukom, vladaju „učaureni“ ljudi, a sređivanju takvog stanja mogu da doprinesu samo biologija i prirodna smrt - napominje Đukić u intervjuu za Glas javnosti.

Kako se trenutno osećate? Kao bivši ili kao još uvek aktuelni selektor Srbije?

- Nebitno je kako se osećam. Ispunio sam svoju obavezu, suočio se sa SO i ostaje mi da sačekam konačnu odluku IO.

MIHA, JUGO, PAZITE SE!

Miroslav Đukić će najverovatnije biti smenjen sa kormila reprezentacije Srbije, a da nije predvodio nacionalni tim ni u jednoj takmičarskoj utakmici. Zanimljivo je čuti Đukićevo mišljenje o tome kakva je to poruka ostalim momcima iz njegove generacije, poput Siniše Mihajlovića ili Vladimira Jugovića, koji se stalno spominju kao kandidati za funkcije unutar FSS.
- Ne znam kakve su njihove lične ambicije, ali po svemu što sam do sada osetio na svojoj koži, mladom čoveku je vrlo teško da uspe u ovakvom okruženju. Barem, dok u FSS vladaju praistorijski kadrovi, koje samo biologija može da ukloni - jasan je Đukić.

Da li možda očekujete da IO FSS odbaci odluku SO i pruži vam podršku za nastavak selektorskog posla?

- Odluka je na njegovim članovima. Ne želim ništa da nagađam. Sačekaću konačan sud, ali sam svestan da su šanse za ostanak na klupi Srbije vrlo maleÖ

Čini se da vaš ugovor baš „svrbi“ funkcionere sa Terazija. Hoćete li potpuno naplatiti prevremeni raskid ugovora?

- Naravno da hoću! To su neke najobičnije stvari svuda u svetu i ne vidim zašto bih bio budala, pa se odrekao toga, kao što mi neki čelnici FSS predlažu!? Kada angažujete nekog na određeni period, morate dobro da odmerite i razmislite šta hoćete. Ja ih nisam prisilio da sklope jak ugovor sa mnom, nego su tada to hteli i sada će morati da ispoštuju.

Da li se kajete što ste napustili Partizan na polusezoni i seli na klupu Srbije?

- Teško je to reći, jer spadam u trenere koji uvek teže nekom novom, većem izazovu.

Mnogi su skloni da kažu da vaš sukob sa Karadžićem datira s kraja jesenje polusezone kada ste u poslednjem kolu protiv lučanske Mladosti uvrstili u tim Žuku i Zorana Tošića sa žutim kartonima, zbog čega su njih dvojica propustili derbi na „Marakani“ u prvom prolećnom kolu. Da li se slažete da je taj detalj postao seme razdora između vas i Karadžića?

- Ne želim da nagađam oko gluposti koje su proizašle posle tih događaja. Uvek sam se u poslu vodio isključivo fudbalskim motivima i uveren sam da je igranje Žuke i Tošića protiv Mladosti imalo rezona. Posle tog meča Partizan je imao šest bodova više od Zvezde i tri meseca da se spremi za „večiti“ derbi.

Da li posle ovakvog ishoda planirate da ostanete da radite u srpskom fudbalu?

- Srbin sam i bilo bi glupo da kažem da nikada više neću trenirati ni jedan naš klub. Sigurno je da više neću biti selektor, ali želim da radim u klupskom fudbalu, pa i u srpskom - poručuje Đukić.
Autor:
M. Zdravković

Jako zanimljiv tekst

INTERVJU Miroslav Đukić, (odlazeći) selektor Srbije
Biologija spasava srpski fudbal
Moja obaveza je bila da izađem pred SO. Ni na šta drugo ne mogu da utičem, evidentno je da našim fudbalom, ne strukom, vladaju „učaureni“ ljudi, a sređivanju tog stanja mogu da doprinesu samo biologija i prirodna smrt :mrgreen:

Stručni odbor FSS je uskratio podršku selektoru Miroslavu Đukiću i predložio Izvršnom odboru da na današnjoj sednici uruči otkaz mladom stručnjaku posle samo osam meseci provedenih na kormilu Srbije. Iako IO može da odbaci predlog SO, malo je verovatno da će se tako nešto dogoditi, pogotovo što Đukića na kormilu Srbije više ne želi predsednik FSS Tomislav Karadžić, a poznato je da je ovaj organ uvek donosio odluke po direktivi prvog čoveka srpskog fudbala.

Dan posle sastanka Stručnog odbora, Đukić je smiren i kaže da ga ne pogađaju stvari na koje ne može da utiče.

- Moja obaveza je bila da izađem pred SO sa izveštajem o dosadašnjem učinku i to sam i uradio. Ni na šta drugo ne mogu da utičem, jer je evidentno da srpskim fudbalom, ne samo strukom, vladaju „učaureni“ ljudi, a sređivanju takvog stanja mogu da doprinesu samo biologija i prirodna smrt - napominje Đukić u intervjuu za Glas javnosti.

Kako se trenutno osećate? Kao bivši ili kao još uvek aktuelni selektor Srbije?

- Nebitno je kako se osećam. Ispunio sam svoju obavezu, suočio se sa SO i ostaje mi da sačekam konačnu odluku IO.

MIHA, JUGO, PAZITE SE!

Miroslav Đukić će najverovatnije biti smenjen sa kormila reprezentacije Srbije, a da nije predvodio nacionalni tim ni u jednoj takmičarskoj utakmici. Zanimljivo je čuti Đukićevo mišljenje o tome kakva je to poruka ostalim momcima iz njegove generacije, poput Siniše Mihajlovića ili Vladimira Jugovića, koji se stalno spominju kao kandidati za funkcije unutar FSS.
- Ne znam kakve su njihove lične ambicije, ali po svemu što sam do sada osetio na svojoj koži, mladom čoveku je vrlo teško da uspe u ovakvom okruženju. Barem, dok u FSS vladaju praistorijski kadrovi, koje samo biologija može da ukloni - jasan je Đukić.

Da li možda očekujete da IO FSS odbaci odluku SO i pruži vam podršku za nastavak selektorskog posla?

- Odluka je na njegovim članovima. Ne želim ništa da nagađam. Sačekaću konačan sud, ali sam svestan da su šanse za ostanak na klupi Srbije vrlo maleÖ

Čini se da vaš ugovor baš „svrbi“ funkcionere sa Terazija. Hoćete li potpuno naplatiti prevremeni raskid ugovora?

- Naravno da hoću! To su neke najobičnije stvari svuda u svetu i ne vidim zašto bih bio budala, pa se odrekao toga, kao što mi neki čelnici FSS predlažu!? Kada angažujete nekog na određeni period, morate dobro da odmerite i razmislite šta hoćete. Ja ih nisam prisilio da sklope jak ugovor sa mnom, nego su tada to hteli i sada će morati da ispoštuju.

Da li se kajete što ste napustili Partizan na polusezoni i seli na klupu Srbije?

- Teško je to reći, jer spadam u trenere koji uvek teže nekom novom, većem izazovu.

Mnogi su skloni da kažu da vaš sukob sa Karadžićem datira s kraja jesenje polusezone kada ste u poslednjem kolu protiv lučanske Mladosti uvrstili u tim Žuku i Zorana Tošića sa žutim kartonima, zbog čega su njih dvojica propustili derbi na „Marakani“ u prvom prolećnom kolu. Da li se slažete da je taj detalj postao seme razdora između vas i Karadžića?

- Ne želim da nagađam oko gluposti koje su proizašle posle tih događaja. Uvek sam se u poslu vodio isključivo fudbalskim motivima i uveren sam da je igranje Žuke i Tošića protiv Mladosti imalo rezona. Posle tog meča Partizan je imao šest bodova više od Zvezde i tri meseca da se spremi za „večiti“ derbi.

Da li posle ovakvog ishoda planirate da ostanete da radite u srpskom fudbalu?

- Srbin sam i bilo bi glupo da kažem da nikada više neću trenirati ni jedan naš klub. Sigurno je da više neću biti selektor, ali želim da radim u klupskom fudbalu, pa i u srpskom - poručuje Đukić.
Autor:
M. Zdravković

Covek je potpuno u pravu, ljudi oni sa Anticem samo narodu mazu oci. A i taj isti Antic ih je do juce kritikovao kada god mu se za to ukazala prilika, a danas radi sa istom tom mafijom sto mi dosta govori o tome kakav je on covek, ima 60 godina i kada treba da mu bude cast iznad svega on dodje i pogazi rec, sada mi je jasno zasto je ostao anoniman kada su bili izbori za novu upravu FSS (nije hteo da da podrsku Petkovicu i struji koja je bila protiv djorica, karadzica i ostalih....). Ne osporavam njegovo isksutvo i strucnost ali kao covek me je razocarao i neznam kakav primer sve ovo daje fudbalerima. U kakvom je sra... nasa repezentacija, za potreban preokret na bolje treba nam neko ko je pre svega Veliki covek pa onda veliki profesionalac. Moral za pare...

DJukica cu zauvek ceniti za sve ovo sto je rekao javnosti, naravno nista to nije za nas novo svi mi to znamo ali je prvi covek koji se usudio da javno to kaze sto je svima cvrsti argument jer je on kao svedok , "covek iz prvog reda" to izjavio i neznam ko vise moze da sumnja u "dobronamernost" tih iz FSS! MAFIJA NAPOLJE!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back