Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Đukić: Ajmo Đoriću, ajmo Karadžiću...
Cetvrtak, 21. avgust 2008. 14:43

Miroslav Đukić oprostio se u četvrtak, 21. avgusta, od srpskog fudbala, simbolično, konferencijom u beogradskom Hotelu "Balkan". S obzirom na to kako i kada je smenjen, iznošenje prljavog veša sasvim je bilo očekivano.

Ali, ni u tome, Đuka nije prelazio granicu, čak je u nekoliko navrata nasmejao brojne novinare.

Ko ne zna, Miroslav Đukić nije više selektor A i olimpijske reprezentacije Srbije, zameniće ga Radomir Antić. Ugovor sa FSS, Đukić je potpisao u januaru ove godine i za nepunih osam meseci, koliko je radio sa reprezentativcima, zabeležio je skor 1-5-5.

Na pitanje "da li je smenjen zbog toga što je Stručni odbor FSS procenio da rezultati u prethodnom periodu nisu bili zadovoljavajući ili zbog ličnog sukoba sa predsednikom Saveza Tomislavom Karadžićem", Đukić je odgovorio:

"Ja sam i Partizan napustio zbog Tomislava Karadžića. Posle tri remija, video sam da je saradnja sa tim čovekom nemoguća. Za mene je bila velika tragedija kada sam video da će doći na čelo FSS, ali sam morao da nastavim da radim svoj posao. Ipak, znao sam tada, a tako je i bilo, da neće biti organizacije, već će se sve svoditi na čistu improvizaciju, jer on samo tako može da funkcioniše. On nikada neće stati iza vas kada dođe i do najmanjeg potresa", rekao je Đukić, čiji je višemesečni sukob sa Karadžićem eksplodirao u Pekingu, u trenutku kada je prvi čovek srpskog fudbala tražio od selektora da vrati Ljubomira Fejsu u Partizan, već posle prve utakmice i remija sa Australijom (1:1).

"I, kako ja posle da kažem igračima da izginu za grb države na terenu, kada im odozgo, direktno od predsednika stiže informacija da je klub preči od reprezentacije?!", pita Đukić.

Smenjeni selektor, koji nije doživeo da vodi seniorsku reprezentaciju ni na jednoj zvaničnoj takmičarskoj utakmici, objasnio je i zbog čega je Karadžić tražio povratak Fejse u Beograd.

"U srpskom fudbalu svako svakome duguje nešto, to su repovi koje naši čelnici vuku iz prošlosti. Sve se događa po ćoškovima... Da bi gosn Karadžić postao predsednik FSS, potrebno je da Zečević tu i tamo izlobira poneki glas. I to tako funkcioniše. Naravno, to dovodi predsednika u situaciju da posle svima duguje i šta čovek da radi kada ga pozovu i traže da im vrati uslugu? Onda tražite "rupe". Tako to funkcioniše, večito se traže "rupe" u zakonima, propisima..."

"Karadžić stalno traži rupe"

Đukić je naveo i primer.

"U tome je razlika između Karadžića i mene, što ja poštujem zakon, a on traži rupe. Po pitanju isplate mog ugovora, rekao je "tražićemo rupe u ugovoru". O tome vam pričam, to je njegov sistem rada. Isto je bilo i sa pozivanjem fudbalera. Meni zakon, odnosno propisi FSS daju mogućnost da pozovem svakog fudbalera kojeg želim i ja sam tu mogućnost iskoristio. On je kasnije tražio rupe, kako bi poslao Fejsu kući".

Kada je reč o Fejsi, priča ide ovako:

"Veče posle utakmice sa Australijom, imali smo sastanak na kojem su bili još Zoran Laković i Dušan Savić. I oni su rekli Karadžiću da nije dobro to što radi. Svako je ostao pri svome, a ja sam morao da izvršim njegovo naređenje, jer je iznad mene u hijerarhiji. Pozvao sam igrače i saopštio im to. Oni su ostali na sastanku i, posle samo pet minuta, došli su i rekli mi da mnogi, Rajković, Tošić, Kolarov, Kačar svakodnevno trpe pritisak od svojih klubova, koji traže da se vrate iz Pekinga. Rekli su mi da, kada bi se Fejsa vratio u Partizan, oni više ne bi imali argument kojim bi se suprotstavili klubovima. To bi dovelo do potpunog rasula. Doneli smo odluku da svi ostanemo zajedno i da završimo turnir, da se ne obrukamo i odbranimo čast", prepričao je Đukić.

"Igre smo završili, sačuvali integritet, a rezultat nije došao, jer za to nisu postojali uslovi".

To je Đukić rekao i pred Stručnim odborom FSS, na kojem mu je izglasano nepoverenje. Kako je izgledao taj sastanak?

"Pismeni izveštaj nisam im napisao, jer sam znao da nisu odgledali nijednu našu utakmicu, da nisu došli ni na trening, da vide kako radimo. Zašto bi im bilo šta pisao i gubio vreme? Namerno sam im rekao: "Gospodo, pitajte me šta želite?", kako bih im dokazao da nemaju pojma šta smo i kako radili. Šta sad, ja im napišem da smo igrali u formaciji 4-3-3, a onda me Čabrinović pita: "A, što nisi igrao 4-4-2?" Hteo sam da ispadnu smešni... Nisam dobio ni jedno jedino pitanje o struci! Sve se svodilo na pitanja gosn Simića, tipa "Zašto pomoćni trener Janković ima tri posla?", na šta sam mu ja odgovorio da pita Tomislava Karadžića zašto i on ima "sto" funkcija".

"Gospodo, zaštitite Antića"

Đukić je dodao da stav "struke" nije bio presudan za njegovu smenu, jer je Karadžić u medijima dan pre toga već izjavio da će Radomir Antić biti novi selektor.

"Ne valja Klemente, ne valja Đukić, sada neće valjati ni Radomir Antić. Ne znam kako će se taj čovek snaći za tako kratko vreme do početka kvalifikacija? Voleo bih da Karadžić sada kaže da li je spreman da preuzme odgovornost, jer se to ne može očekivati od čoveka kojeg su postavili nekoliko dana pred početak takmičenja. Čekam da vidim da li će večiti potpredsednik preuzeti odgovornost jednom u životu. Neka se i oni malo potroše... 'Ajmo Đoriću, 'ajmo Karadžiću, nikad niste plaćali cehove, već samo gurali druge u prvi plan", pozvao je Đukić rukovodstvo da "bar jednom stanu iza selektora i reprezentacije".

"Želim Karadžiću sav uspeh sveta, jer je to ujedno i uspeh srpskog fudbala. A, ja sam prošlost srpskog fudbala", poručio je Đukić da više ovde neće raditi.

"Pa, mi u Srbiji izvučemo drugog odozdo (slučaj Banat) i onda tražimo rupe kako to da objasnimo ljudima zašto Banat, a ne Smederevo. Sednemo nas trojica i smislimo da "grad ne stoji iza Smedereva". Voleo bih da vidim tu studiju, u kojoj je neko procenio da grad ne stoji iza kluba. To su, ljudi, ozbiljne stvari, ko će igrati u prvoj, a ko u drugoj ligi. I to je naša javnost progutala. Ovde u Srbiji, neko je od oka procenio da grad ne stoji iza kluba, to je strašno".

"Nema šanse da neko mlad uspe ovde", podvukao je Đukić, koji je poručio da je imao sjajnu saradnju sa igračima.

"Oni su jedina svetla tačka srpskog fudbala. Nemam potrebe da im se udvaram, ali tragedija je da oni budu u drugom planu. Odem u Niš i shvatim da ljudi tamo ne znaju igrače Partizana i Crvene zvezde, ali zato svi znaju za Toleta i Džombu".

"Igrači (ni)su sjajni"

Novinari se i nisu baš složili da su igrači toliko sjajni.

"Ne mogu ništa da im zamerim. Oni su protiv Argentine i Obale Slonovače dali 200 odsto mogućnosti. Jedino gde sam im zamerio je u prijateljskoj utakmici u Ukrajini. To je najgori meč bio. Hteo sam da ih zadavim. U svim ostalim mečevima dali su sve od sebe. Nismo više SFRJ, moramo da budemo svesni da još nije realno da pobedimo Nemačku, ali tome moramo da težimo. Gospodin Stepanović je naš najbolji trener, ali on je jedva ostao u ligi sa Čukaričkim. Zašto? Zato što je to realnost Čukaričkog", procenio je Đukić.

Kada mu je povučena paralela između neuspeha srpske reprezentacije i konstantnih uspeha Hrvatske, koja ima duplo manje stanovnika od Srbije i lošiju ligu, Đukić je opet imao odgovor.

"Ali, oni imaju kontinuitet. Bilić doživi neuspeh sa mladom reprezentacijom i to protiv Srbije! Ovde bi ga odmah proterali, a oni su mu dali šansu da vodi A reprezentaciju, jer su prepoznali njegov potencijal i to im se vratilo. Koja ekipa u Srbiji je završila ligu sa jednim trenerom? Ne postoji sistem, već samo improvizacija!"

"Pa, mene su smenjivali već posle prve prijateljske utakmice sa Makedonijom".

Da li je Đukić u pravu, pokazaće samo eventualni (ne)uspeh njegovog naslednika.

(MONDO)

Jeste, jeste. U pravu je Djukic i svaka mu cast na javnoj prici. Mislim da ne vredi da se vise prica sta je dobro, sta je bolje. Moramo neke stvari da svi zajedno progutamo i da idemo dalje. I ja sam kao smederevac progutao ispadanje iz lige. I meni se cini da je Antic blizak mafiji tj. Karadzicu i da je izabran kao "podesan" selektor a ne zbog kvaliteta. Slazem se sa @tabom da niko ziv ne zna koga je Antic trenirao posle onih velikih ekipa. Nadam se da nije zastareo u pogledu taktike. I zivo me interesuje da li ce nesto promeniti u igrackom kadru. Da li ce konacno najuriti Stankovica, Zigica.... Da pozove Kezmana itd. Ne znam za vas, ali mene hvata blaga uzbudjenost zbog toga (i pored svega) kao kad na menadzeru uzmete novi tim da vodite!

Antic saopstio tim, gde su komentari? Nece i nece niko da izbaci Stankovica! Konacno nema Nenada Kovacevica. Opet je tu nekorisni Zigic. Pozvao je Krstajica, mada ne znam zasto. Super sto je vratio Krasica, kao i sto je pozvao Milijasa i Obradovica. Ne slazem se za onog balvana Duska Tosica. Tu je i Ergic. Nije on los igrac, ali imamo vec na toj poziciji. I, naravno, nema Kezmana! Napadacki trio: Zigic, Lazovic, Pantelic!!! Posle se pitamo zasto ne mozemo da damo gol vise od protivnika.

Osvojite ulaznice za Srbija-Farska Ostrva
Povodom predstojećih kvalifikacija kolegijum urednika sajta Ultrazonfa.net pripremio je za sve navijače Srbije,malo iznenađenje.

Ovoga puta pred start jednih od najbitnijih kvalifikacija u poslednjih deceniju-dve ogranizujemo malu nagradnu igru.U nagradnoj igri mogu učestvovati svi zainteresovani posetioci našeg sajta,a sve što je potrebno jeste da zajedno sa ličnim podacima na naš mail pošaljete i odgovor na banalno nagradno pitanje:

Kako se zove novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije?

Srećni dobitnik dobiće dve karte za severnu tribinu i jedno malo iznenađenje.Nagradna igra traje do nedelje 31.avgusta.

Odgovore na pitanje možete slati preko opcije kontakt.

Bogami,moja poslednja nada da se dokopam ulaznice...:mrgreen::mrgreen:

Gledao sam na sosu total soker sa Anticem. Pricao je o svojim planovima, i svakog igraca je posebno opisao. Pocinjem da se uzdam u coveka! Jedini je koji je poceo (a nadam se da ce i do kraja sprovesti) pricu o povratku kulta reprezentacije. Rekao je i da reprezentaciju cini tim a ne igraci. Kao i da ce iz svakog igraca izvuci ono najbolje. Odusevio me je kada mu je novinar rekao da je jedina mana Nenada Milijasa to sto je spor, odgovorivsi da Milijas nema mane! Objasnio je to bas tom pricom da ce samo ono sto valja kod nekog igraca doci do izrazaja. Zbog toga ga posebno cenim. Vidi se da ima znanja. Ako nam on ne pomogne onda ne znam stvarno ko bi mogao!

Krkić: "Hvala, ali ja sam Španac"
Prvotimac Barselone Bojan Krkić Peres odbio je da igra za nacionalni tim Srbije, iako nije pozvan u špansku selekciju.

Selektor aktuelnog prvaka Evrope Visente del Boske izostavio je Krkića iz tima za predstojeće kvalifikacione utakmice za SP 2010. u Južnoj Africi, a Radomir Antić najavio je da će pokušati da ga ubedi da nastupa za Srbiju, ali Krkić je tu mogućnost odbacio. "Počastvovan sam pozivom Radomira Antića da zaigram za Srbiju, ali ja sam Španac i igraću samo za špansku selekciju", izjavio je Krkić.

Član Barselone, koji je u četvrtak napunio 18 godina, naglasio je da jedva čeka dan kada će zaigrati za selekciju Španije.

"Uveren sam da ću jednog dana debitovati u nacionalnom timu Španije". poručio je Krkić.

On je dodao da je za njega bila "privilegija" i kada je prošle sedmice na prijateljskoj utakmici protiv Danske sedeo na klupi "furije".

"Bio sam zadovoljan i kada sam sedeo na klupi..To je za mene bila velika čast. Živim u nadi da ću jednog dana zaigrati za reprezentaciju", rekao je Krkić.

Krkićev otac je nekadašnji srpski fudbaler, a njegova majka je Katalonka. Sâm Bojan Krkićž rođen je i odrastao u Španiji.

Terza u Savezu, Tole u Humskoj

Zvezdan Terzić i Tomislav Karadžić napravili dil da razmene funkcije čim se bivši predsednik FSS iz Crne Gore vrati u Srbiju

Zvezdan Terzić i Tomislav Karadžić, nekadašnji i sadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije, imaju dil da se Terza odmah po ukidanju poternice vrati na mesto prvog čoveka „srpske kuće fudbala“. Povratak nekadašnjeg direktora OFK Beograda u Srbiju praktično je gotova stvar, a Terzić veruje da će vrlo brzo uspeti da dokaže svoju nevinost, posle čega će se nesmetano vratiti na stari posao.

Prema tom scenariju, Tole bi se ekspresno vratio na mesto predsednika Partizana, što je glavni razlog zašto se ne žuri sa izborom novog čelnog čoveka kluba iz Humske.

U predizbornoj kampanji za mesto predsednika Srbije Tomislav Karadžić je izjavljivao da se svakodnevno čuje sa Zvezdanom Terzićem, što sada pokušava da negira. Prvi čovek srpskog fudbala naglašava da se s nekadašnjim saradnikom nije čuo nekoliko meseci i da scenario o njegovom povratku u Partizan i Terzinom preuzimanju Saveza nema veze sa istinom.

- Mesecima se nisam čuo s Terzićem, to su obične izmišljotine! Ne postoji nikakva mogućnost da nas dvojica imamo bilo kakav dil. Te priče su najobičnija laž i plod su nečije bujne mašte. Na mestu predsednika Saveza ostaću do kraja mandata, a to je u naredne četiri godine, i tu sigurno neće biti nikakvih promena - kaže Tomislav Karadžić.

Pokušaj prvog čoveka nacionalnog saveza da ubedi javnost da će na toj funkciji ostati do kraja mandata deluje prilično neubedljivo, ako se zna da je isto izjavljivao i dok je bio u Humskoj. Tom prilikom je čvrsto uveravao da nema nameru da odlazi u FSS i da sa crno-belima ima velike planove u Ligi šampiona. Međutim, samo nekoliko meseci kasnije Tole „nije mogao da odbije poziv iz Saveza“ i mesto predsednika Partizana je ustupio Draganu Đuriću. Vlasnik kompanije „Zekstra“ postao je vršilac dužnosti prvog čoveka aktuelnog šampiona, ali zbog dogovora s Karadžićem u Humskoj ne žure sa izborom novog predsednika, čekajući razvoj situacije.

BEZ ZAHTEVA ZA JEMSTVO

Za Zvezdanom Terzićem još je na snazi crvena Interpolova poternica koju je u julu srpska policija za njim raspisala po nalogu beogradskog okružnog suda. Istraga protiv Terzića pokrenuta je početkom aprila, jer Tužilaštvo smatra da je kao direktor OFK Beograd od transfera fudbalera Vanje Grubača protivpravno stekao 1,1 milion maraka.
U sudu tvrde da istraga teče svojim tokom, da bi tokom ovog meseca trebalo da budu saslušani i preostali svedoci, predstavnici nemačkog Hamburga, koji su sa Grubačem pregovarali o transferu. Terzićevi advokati do sada nisu podneli zvaničan zahtev za jemstvo kako bi se bivši predsednik FSS branio sa slobode. Međutim, kako nezvanično saznajemo, izvesni „Terzićevi izaslanici“ motali su se po sudu i raspitivali koja bi to suma mogla da kupi njegovu slobodu. Ipak, do danas zvaničan zahtev nije podnet.

dobro je Antic je skupio najbolji tim sto imamo u ovom momentu i dobro je sto je vratio par igraca.
Nego jedino po meni trebalo bi da proba da vrati Darka Kovacevica u reprezrentaciju ionako je pozvao samo 3 napadaca, mislim jes da Darko ima vec 35 godina, al covek odlicno igra, preporodio se od kako je presao u Olimpijakos.

4. septembar 2008. | Izvor: B92, Sport
"Sport": Terzić se vraća u Srbiju?
politika.co.yu
politika.co.yu
Bivši predsednik Fudbalskog saveza definitivno se vraća u Srbiju i braniće se sa slobode.

Protiv njega će se voditi suddski proces zbog sumnje da je prisvojio novac od transfera, prenosi "Sport", pozivajući se na svoje dobro obaveštene izvore.

Terzić se nalazi u višemesečnom "izbeglištvu" pošto je optužen da je prisvojio preko milion nemačkih maraka od transfera Vanje Grubača u nemački Hamburger.

Prema poverljivim informacijama do kojih je stigao beogradski dnevni sportski list, Terzić se dogovorio sa predstavnicima vlasti da se brani sa slobode. Nekadašnji prvi čovek OFK Beograda uveren je da će dokazati da nije kriv. Očekuje se da će Terzić doputovati u Beograd početkom oktobra.

Ja se pitam zasto nije zvao Smiljanica. Znam, znam...zato sto je bio blizak sa Djukicem al svejedno - bolji je od Milijasa.
Da, u pravu je crni, mladi igraju odlucujucu utakmicu protiv Madjarske, pa su im potrebni svi raspolozivi igraci...

Znaci Terza se vraca u rodnu Srbiju i brani se sa slobode... Ako, ako, mozda se i odbrani...

A Rajkovic se nece naigrati nesto narocito narednih godinu dana...
Rajkovicu godinu dana!

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back