Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jesam ja jedini koji ovaj post nekonta?...Znas ti kolko je Drulovic cenjen u Portugalu...Pa upoznam decka Portugalca odmah kaze Drulovic najbolji centarsut ikad gadjo ih je u trepavicu...A i sam znas kolko su krila portugalci napravili...Nezna niko od nas jos kakav ce biti trener kolko moze ali ako cemo o tome ko je stvarno zasluzio sansu onda je to ovaj covek sigurno jedini covek koji je ustvari nesto osvojio sa reprezentacijom!
Ni po cemu ni Stanoje ni Piksi ni ostali nisu ovo vise od Drule zasluzili...

Jeste,Drulovic je bio sasvim dobro krilo.Imao je odlican centarsut,dribling i bio je ekstra brz.Pa?Da li to obavezno znaci da ce biti dobar trener?
I to "on zasluzuje sansu"?Pa zar tako da biramo selektora reprezentacije?Da mu damo sansu jer,eto,mozda bude dobar trener?Ne!Nama treba ime,autoritet,surovi takticar i motivator a ne neko kome samo treba pruziti sansu pa sta uradi.
Ljudi mi nismo svesni koliko jaku reprezentaciju imamo i ja smatram da je to sto ne idemo u Brazil prava katastrofa! I nemoze tu reprezentaciju da vodi bilo ko.

Druga stvar,uz ogromno postovanje ogromnog uspeha koje je Drulovic napravio sa mladom reprezentacijom,nas A tim ni u ludilu nemoze tako da igra!Neka odigra nasa reprezentacija tako kako je mladi tim igrao neku utakmicu protiv bilo kojeg jaceg Evropskog tima pa cemo da vidimo kako cemo proci.
Takvu bunkercinu kakvu forsira Drula vise ne igra niko u svetu i to vise ne prolazi.

I na kraju,naj iskrenije bih voleo da taj Drulovic uspe sa reprezentacijom i voleo bih da za jedno 2 godine kazem "da,pogresio sam".I sa zadovoljstvom cu to uraditi.

Ma da, cim ode Tole ruze ce da procvetaju :roll:

Je li tvoja životna aspiracija da pokušavaš da provociraš ili šta? Reprezentacija nam nikad nije bila ovoliko srozana, nemamo rezultate, Tole daje i povlači ostavke kad mu se ćefne, oterao Antića koji je vratio kult reprezentacije, dovodi trenere početnike da se praksiraju, šta još može gore od ovoga???

Tole je sposoban covek, pre svega.
Jeste mutljavina, ali covek je od FSS-a napravio jednu stabilnu organizaciju, pre svega finansijski, izgradio Kucu fudbala itd.

Naravno, to ne znaci da je bezgresan, ali ovde se covek apsotrofira kao babaroga, kao neko ko je glavni krivac za lose stanje u srpskom fudbalu i samo se ceka da on ode i sve ce da procveta.
Tole je najvece greske pravio kada je pristajao na kompromise i pokusavao da se uvuce u dupe ovima iz Zvezde, koji su i napravili negativnu kampanju protiv njega, kako bi prikrili svoju nesposobnost i nasli dezutrnog krivca.

Sta je Tole uradio?
Da li je narod trazio Antica?
Jeste. Tole ga je angazovao, on nas odveo na SP i onda poceo da ucenjuje. Naravno, kako ga sportska javnost ne bi ispljuvala, Tole je ponudio basnoslovnu sumu Anticu, a onda shvatio da je pojeo vnago, ali je bilo kasno.

Da je narod trazio Mihajlovica?
Jeste. Tole je i njemu pruzio sansu i posle bio kriv sto se ovaj ispostavio delimicnim promasajem.

Sta je poneta price? Poenta je da je Tole zahvaljujuci medijskoj kampanji postao dezurni krivac i da se sva sranja svaljuju na njega.
Sto se selektora tice, ljudi moraju da shvate da kod nas struka ne postoji, da mi nemamo vise trenerske velicine.
Ono sto imamo to su mladi treneri, cije vreme tek dolazi i to je to. Mozemo da se pruzimo sansu njima ili da idemo sa nekim od ovih fosila, koje je vreme pregazilo, sto se pokazalo u slucaju Pizon.

Zabole me iskreno i za finansije i za kuću fudbala, šta mi imamo od toga? Nama trebaju REZULTATI. Pitaš što je Tole kriv? Pa ko je postavljao sve te trenere, ja ili Tole? Postoji nešto što se zove preuzimanje odgovornosti za neuspeh, a on nije čuo za to očigledno.

Ma ko u ovoj zemlji preuzima odgovornost za bilo sta, nemoj da si smesan.
Svuda stradaju "mali ljudi", u ovom slucaju selektori ili treneri u klubovima.

Sto, ko je preuzeo odgovnost za onaj dug u Zvezdi ili cinjenicu da 6 godina ne mozete do titule?
Ko je u Partizanu preuzeo odgovornost za to sto su pare od prodaje igraca misteriozno nestale i sto umesto da smo u plusu, mi smo na pozitivnoj nuli?

To je borba za fotelju, klasicna stvar. Sjasi Kurta da uzjase Murta.
Mislis da bi sa Dzajom bilo bolje? Sa onim kriminalcem Terzicem, koji je silne pare dao onom Klimenteu?
Sa Savom, koji se okrece kako vetar duva?

Mnogo toga je trulo u srpskom fudbalu i to vuce korene odavno, jos od kad je pokojni Cica bio na celu Saveza.
A za bilo kakvu reformu, koju bi neko hteo da sprovede, a koja ne bi odgovarala pojedincima, taj reformator bi bio razapet.

Ako se secas, negde letos je Lakovic pomenuo da ce FSS probati da iskoreni vlasnistvo nad igracima od strane menadzera?
Da li se neki klub javio da mu pruzi podrsku?
Da li je neko od tih "postenih" sportskih radnika Dzajica, Kokeze, Djurica, rekao: "E, svaka cast majstore".
Nisu. A zasto? Zato sto im to ne odgovara.
Svako od njih ima svoje igrace, tale se sa odredjenim menadzerima, uzimaju proviziju, zabole ih.
A onda pricaju o boljitku srpskog fudbala.

Evo recimo, ovih dana je aktuelna prica oko ovih registracija fudbalera, od strane klubova koji imaju neizmirena dugovanja.
Iz godine u godinu FSS gleda kroz prste tim klubovima. Iz godine u godinu preti se sankcijama od strane FSS-a, a na kraju ne bude nista.
Zamisli sad da FSS zabrani Zvezdi ili Partizanu registraciju pojacanja?
Pa to bi izbila buna. Namazali bi FSS i Toleta samo tako.
A to sto nas UEFA vec godinama ceka na zicer, nikom nista.

Mi smo potrosili sav taj trenerski potencijal na klupi Srbije.
Bili su i Antic, i Pizon (sad deluje smesno, ali kad je dolazio nije bilo tako, obzirom na uspehe koje je imao sa mladom reprezentacijom svojevremeno; cak sam i ja ocekivao vise od njega), i Mihajlovic, ja ne znam koga vise da iscupamo, koga to Karadzic nije zvao da bude selektor, a ima reference za to?

Mi smo potrosili sav taj trenerski potencijal na klupi Srbije.
Bili su i Antic, i Pizon (sad deluje smesno, ali kad je dolazio nije bilo tako, obzirom na uspehe koje je imao sa mladom reprezentacijom svojevremeno; cak sam i ja ocekivao vise od njega), i Mihajlovic, ja ne znam koga vise da iscupamo, koga to Karadzic nije zvao da bude selektor, a ima reference za to?

Zavisi kakve su nam ambicije. Ako nam "nije smak sveta" što ne idemo na velika takmičenja, onda može bilo ko, neka se praksira na onakvom timu. Ako hoćemo nešto da uradimo, ili vratiti Antića ili dovesti kvalitetnog stranog trenera.

Tole je sposoban covek, pre svega.
Jeste mutljavina, ali covek je od FSS-a napravio jednu stabilnu organizaciju, pre svega finansijski, izgradio Kucu fudbala itd.

Naravno, to ne znaci da je bezgresan, ali ovde se covek apsotrofira kao babaroga, kao neko ko je glavni krivac za lose stanje u srpskom fudbalu i samo se ceka da on ode i sve ce da procveta.
Tole je najvece greske pravio kada je pristajao na kompromise i pokusavao da se uvuce u dupe ovima iz Zvezde, koji su i napravili negativnu kampanju protiv njega, kako bi prikrili svoju nesposobnost i nasli dezutrnog krivca.

Sta je Tole uradio?
Da li je narod trazio Antica?
Jeste. Tole ga je angazovao, on nas odveo na SP i onda poceo da ucenjuje. Naravno, kako ga sportska javnost ne bi ispljuvala, Tole je ponudio basnoslovnu sumu Anticu, a onda shvatio da je pojeo vnago, ali je bilo kasno.

Da je narod trazio Mihajlovica?
Jeste. Tole je i njemu pruzio sansu i posle bio kriv sto se ovaj ispostavio delimicnim promasajem.

Sta je poneta price? Poenta je da je Tole zahvaljujuci medijskoj kampanji postao dezurni krivac i da se sva sranja svaljuju na njega.
Sto se selektora tice, ljudi moraju da shvate da kod nas struka ne postoji, da mi nemamo vise trenerske velicine.
Ono sto imamo to su mladi treneri, cije vreme tek dolazi i to je to. Mozemo da se pruzimo sansu njima ili da idemo sa nekim od ovih fosila, koje je vreme pregazilo, sto se pokazalo u slucaju Pizon.

Alo, covek je predsednik FSS, naravno da je glavni krivac za sve. Ko je ako nije on? Pa i u obicnoj firmi ako ne ide dobro naravno da je direktor kriv, jer on postavlja ljude koji lose rade. Ako se u drzavi ne zivi dobro, zna se ko je kriv, predsednik vlade, jer on postavlja ministre. Sad najbolje da uzimas predsednicku platu ali da nisi kriv ako ide lose, samo da si zasluzan ako ide dobro. Izgradio je Kucu fudbala, svaka mu cast, ali kad uzmemo sta je bilo lose tokom mandata, onda nije on kriv. Mislis da je Mihjalovic na svoju ruku pozivao sve one menadzerske igrace u tim i uzimao sebi procenat, a da Tole nije imao pojma (sto je, na kraju krajeva, i glavni razlog za neuspeh reprezentacije u ovom ciklusu)? Sve to ide preko Toleta, i Miha je kriv naravno, mogao je da kaze "necu tako da radim", ali nije, ali ko je postavio Mihu nego Tole? Sto si blizi vrhu piramide veca je odgovornost, tu nema price.

Alo, covek je predsednik FSS, naravno da je glavni krivac za sve. Ko je ako nije on? Pa i u obicnoj firmi ako ne ide dobro naravno da je direktor kriv, jer on postavlja ljude koji lose rade. Ako se u drzavi ne zivi dobro, zna se ko je kriv, predsednik vlade, jer on postavlja ministre. Sad najbolje da uzimas predsednicku platu ali da nisi kriv ako ide lose, samo da si zasluzan ako ide dobro. Izgradio je Kucu fudbala, svaka mu cast, ali kad uzmemo sta je bilo lose tokom mandata, onda nije on kriv. Mislis da je Mihjalovic na svoju ruku pozivao sve one menadzerske igrace u tim i uzimao sebi procenat, a da Tole nije imao pojma (sto je, na kraju krajeva, i glavni razlog za neuspeh reprezentacije u ovom ciklusu)? Sve to ide preko Toleta, i Miha je kriv naravno, mogao je da kaze "necu tako da radim", ali nije, ali ko je postavio Mihu nego Tole? Sto si blizi vrhu piramide veca je odgovornost, tu nema price.

Ok, ajmo opet da pokusam plasticno da objasnim.

Da li smo mi kroz ovaj period isprobali sve moguce selektore koji iole vrede u nasem fudbalu i koji su bili voljni da preuzmu funkciju?
Jesmo.
I sta je rezultat? Otisli smo na SP, gde smo nesrecno ispali. Nismo se kvalifikovali na EP i SP, sto je takodje neuspeh.

Ja te sad pitam, da sutra dodje neko umesto Karadzica, koga bi on mogao da postavi na selektorsko mesto, ko bi garantovao uspeh?
Ili cemo onda svake godine da menjamo kompletno rukovodstvo Saveza i selektore, pa dok nam se ne posreci?

To se ne radi nigde u svetu.

Sto se menadzerisanja tice i te price, to je cista spekulacija. Mozda i jeste tacno, a mozda i nije.
Zar ti mislis da bi Lakovic, kao potpredsednik FSS-a, izasao i pricao o menadzerima u negativnom kontekstu, da ima FSS ima neki tal sa menadzerima?

Ok, ajmo opet da pokusam plasticno da objasnim.

Da li smo mi kroz ovaj period isprobali sve moguce selektore koji iole vrede u nasem fudbalu i koji su bili voljni da preuzmu funkciju?
Jesmo.
I sta je rezultat? Otisli smo na SP, gde smo nesrecno ispali. Nismo se kvalifikovali na EP i SP, sto je takodje neuspeh.

Ja te sad pitam, da sutra dodje neko umesto Karadzica, koga bi on mogao da postavi na selektorsko mesto, ko bi garantovao uspeh?
Ili cemo onda svake godine da menjamo kompletno rukovodstvo Saveza i selektore, pa dok nam se ne posreci?

To se ne radi nigde u svetu.

Sto se menadzerisanja tice i te price, to je cista spekulacija. Mozda i jeste tacno, a mozda i nije.
Zar ti mislis da bi Lakovic, kao potpredsednik FSS-a, izasao i pricao o menadzerima u negativnom kontekstu, da ima FSS ima neki tal sa menadzerima?

Nismo se kvaifikovali na Euro jer je postavio duduka za selektora i svako ko se imalo razume u fudbal znao je da Pizon blage veze nema otkud da prica da je javnost ikad bila za to to je kao da sad postavi Okuku...Naprimer coveku nije padalo napamet da pozove Tadica provg asistetna Evrope u tom trenutku a ladno je zvao Mirica, Trifunovica jos neke levate onog iz Poljske isto od 30leta...
A ovo za menadzerisanje nije spekulaciju nego je svakom slepcu jasno da bas zbog toga nismo na svetskom...
I za kraj Tole ti li si?

Nismo se kvaifikovali na Euro jer je postavio duduka za selektora i svako ko se imalo razume u fudbal znao je da Pizon blage veze nema otkud da prica da je javnost ikad bila za to to je kao da sad postavi Okuku...Naprimer coveku nije padalo napamet da pozove Tadica provg asistetna Evrope u tom trenutku a ladno je zvao Mirica, Trifunovica jos neke levate onog iz Poljske isto od 30leta...
A ovo za menadzerisanje nije spekulaciju nego je svakom slepcu jasno da bas zbog toga nismo na svetskom...
I za kraj Tole ti li si?

Pizon je osvojio drugo mesto sa mladom reprezentacijom, a i jako dobro je radio u Zvezdi.
Dakle, imao je neke reference za poziciju selektora. E sad, to sto nije napravio, to je druga prica.
Ali ovde je vec ustaljeno pravilo da su svi generali nakon bitke.

Cela poenta price jeste da je kod vas Zvezdasa, pogotovo onih najzagrizenijih, Tole postao persona non grata, jer su vas vasi "sposobni" rukovodioci ubedili da je on razlog za sve vase neuspehe u poslednjih sest godina, a vi ste to progutali.
I sta god da Tole uradi, vi cete da ga smatrate za glavnog krivca bukvalno za sve, od nezavisnosti Kosova, pa do cunamija u Americi.

Cela poenta tvoga posta je da ti lupis kontru zvezdasima bezobzira na sve pa ti se argumenti svode na "Zar ti mislis da bi Lakovic, kao potpredsednik FSS-a, izasao i pricao o menadzerima u negativnom kontekstu, da ima FSS ima neki tal sa menadzerima?" ovo ti ni kod klinaca od 12 godina nebi proslo...Zvezda i Partizan ce uvek imati svoje ljude koji ce lobirati jer su najveca imena u nasem fudbalu i stvarali su nas fudbal...Tako je i u Spaniji sa Barselonom i Realom i svugde uvek se velikanima pisne penal kad im zatreba, nije fer al je tako i Tole veze nema stim i posle Toleta ce to biti tako...Al da Tole puni dzepove preko reprezentacije, i da neradi u interesu Srpsko fudbala, svima je jasno svaki grobar na ovom forumu ce se sloziti(sem tebe i lomnice) kao i svaki navijac drugog kluba, samo ti se pravis da to nevidis...Prozivas najokorelije cigane koji tripuju 'Toletovu zaveru protiv Zvezde' a ti si sa druge strane okoreli grobar koji je za Toleta samo zato sto je vas bivsi presednik ...jadno brate

Jeste,Drulovic je bio sasvim dobro krilo.Imao je odlican centarsut,dribling i bio je ekstra brz.Pa?Da li to obavezno znaci da ce biti dobar trener?
I to "on zasluzuje sansu"?Pa zar tako da biramo selektora reprezentacije?Da mu damo sansu jer,eto,mozda bude dobar trener?Ne!Nama treba ime,autoritet,surovi takticar i motivator a ne neko kome samo treba pruziti sansu pa sta uradi.
Ljudi mi nismo svesni koliko jaku reprezentaciju imamo i ja smatram da je to sto ne idemo u Brazil prava katastrofa! I nemoze tu reprezentaciju da vodi bilo ko.

Druga stvar,uz ogromno postovanje ogromnog uspeha koje je Drulovic napravio sa mladom reprezentacijom,nas A tim ni u ludilu nemoze tako da igra!Neka odigra nasa reprezentacija tako kako je mladi tim igrao neku utakmicu protiv bilo kojeg jaceg Evropskog tima pa cemo da vidimo kako cemo proci.
Takvu bunkercinu kakvu forsira Drula vise ne igra niko u svetu i to vise ne prolazi.

I na kraju,naj iskrenije bih voleo da taj Drulovic uspe sa reprezentacijom i voleo bih da za jedno 2 godine kazem "da,pogresio sam".I sa zadovoljstvom cu to uraditi.

U redu i ja malo da spustim loptu, ruku na srce Druline klince sam gledo u Finalu samo i kontam da je covek hteo da uzme titulu i zato smo tako odigrali kod tih klinaca sam video htenje i zelju isto tako vazan je podotak da je nasa reprezentacija na tom prvenstvu najvise pretrcala i najmanje kartona dobila znaci disciplina...Mislim da su Bane i Kolarov najveci autoritet u repki i da ce oni Drulino ime postovati upravo zbog igracke karijere a ako Okuku dovedemo naprimer to mislim da ce videti kao neozbiljno resenje...Mislim ko je bolji od ovih nasih trenera bi radije video na nasoj klupi???...Sa ovim savezom misim da nema boljeg resenja sta je sa Laudrupom? Al kolko je realno da ce ga Tole dovesti...Svi mi svatamo da savez treba da ide al ocigledno je da se to nece desiti...

Cela poenta tvoga posta je da ti lupis kontru zvezdasima bezobzira na sve pa ti se argumenti svode na "Zar ti mislis da bi Lakovic, kao potpredsednik FSS-a, izasao i pricao o menadzerima u negativnom kontekstu, da ima FSS ima neki tal sa menadzerima?" ovo ti ni kod klinaca od 12 godina nebi proslo...Zvezda i Partizan ce uvek imati svoje ljude koji ce lobirati jer su najveca imena u nasem fudbalu i stvarali su nas fudbal...Tako je i u Spaniji sa Barselonom i Realom i svugde uvek se velikanima pisne penal kad im zatreba, nije fer al je tako i Tole veze nema stim i posle Toleta ce to biti tako...Al da Tole puni dzepove preko reprezentacije, i da neradi u interesu Srpsko fudbala, svima je jasno svaki grobar na ovom forumu ce se sloziti(sem tebe i lomnice) kao i svaki navijac drugog kluba, samo ti se pravis da to nevidis...Prozivas najokorelije cigane koji tripuju 'Toletovu zaveru protiv Zvezde' a ti si sa druge strane okoreli grobar koji je za Toleta samo zato sto je vas bivsi presednik ...jadno brate

A koje si ti relevantne argumente izneo?
Ako su "prica se" i "vidi se" tvoji argumenti, onda nemamo vise o cemu da diskutujemo.

Ja nisam za Toleta, vec samo kazem da je vrhunska utopija okriviti jednog coveka za sve lose u srpskom fudbalu i za sve lose rezultate reprezentacije i verovati da ce kad on ode poteci med i mleko.

I bas me to interesuje kako Tole puni svoje dzepove?
Na koji nacin?
Da li FSS ima dugovanja ili punu kasu?

A ti najokoreliji cigani su se pokazali koliko im je stalo do reprezentacije, kada zvizde prvom golmanu svoje reprezentacije, kada naprave sranje u Djenovi, a sa druge strane se licemerno predstavljaju kao borci za spas srpskog fudbala.

Poslednja izmena:
A sad nisi za Toleta jeli??? Ma da cigani su krivi sto je reprezentacije tu gde jeste! Oces argument kako puni dzepove Scepovic, Milivojevic, Fejsa, Radovanovic jesu slucajno ti igraci promenili klubove??? sad opet potegni onaj argument sa Lekovicem...jel slucajno Matica nije bilo u repki???Kad je Bastu pozvo?...pogledaj Pizonov spisak takodje samo nadji njegov spisak...verujem da ce uvek se vrtiti tu menadzeri i biti pritisaka sa strane ali ovo u zadnja dva ciklusa sto se desilo je katastrofa nikad nije bilo tako ocigledno a najjace je ono mazadnje ociju sa gotovo najjacom postavom protiv Hrvata u BGu kao sad je Miha konacno pronaso ekipu ****** mlada reprezentacija itd itd...Ja mislim da nije potreban inspektor da mi dokaze kako je bilo menadzerskih igraca u reprezentaciji dovoljno je samo malo da se razumes u fudbal i bice ti ocigledno(a i ti to znas samo bolje traziti krivce u ciganima? Pa mi smo krvi zato sto imamo titulu prvaka Evrope "Nismo mi bili evropski šampioni, nego smo mi evropski šampioni – zauvek! Mi, Real, Bajern, Milan. To je naše društvo!" jel ti sad jos krilje? ;) )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back