2 titule pored raspale Zvezde, o nacinu na koji je izbacio Anderleht ne bih opet da razglabamo, ispao od Samroka, a sto se omladinaca tice sa njima je i Pizon uzeo srebrnu medalju.
Nije Prosinecki bas karikatura, jer je imao zapazene rezultate sa Kajzersporom u prvoj sezoni, i falila su mu 2-3 boda da izadje u Evropu.
Ne shvati me pogresno, ja hocu da imamo iskusnog selektora, a ni on ni Stanojevic to nisu, vec su apsolutno u rangu po tom pitanju. Samo ti ovog stavljas svetlosnu godinu iznad Prosineckog, bez nekog jakog pokrica.
Ovde su ti neki već odgovorili baš šta je potrebno, ali moram i ja da se nadovežem. Zaista ne mogu da verujem da ovakav post može napisati neko ko je mod i treba biti primer ostalim forumašima!? Toliko sujete u ovim rečima, prosto se daviš u njoj.
Ako bi mi gledali tako na fudbalske trenere u svetu, Ferguson bi bio jedna trenerska budala, koji je osvajao najviše u vreme kad su drugi bili najslabiji, Gvardiola bi bio jedan amater, koji je samo zahvaljujući tome što su u Barsi toliko jaki da mogu i bez trenera osvajao titule, itd...
Ono što je jasno, da je Stanoje trener koji igra uvek na rezultat, veliki je taktičar i opsednut istom, što ne znači da njegove ekipe igraju loš fudbal. Najbolji primer za to jesu mečevi u Genku i protiv CZ. Dakle, trener sa modernim stilom igre, a takvih trenera mi možemo kod nas nabrojati na prste jedne ruke, i upravo je i glavni razlog naših fijaska bio što smo ranijih godina, u zadnjih 15 tj. uvek birali neke trenere kojima smo davali kredit na osnovu igračkih uspeha, a pritom zapostavljali činjenicu da su ti isti treneri potpuno nesnađeni u današnjem modernom shvatanju igre, i zato mi nikada sa igrom iz 70-tih, 80-tih, 90-tih, nismo mogli otići dalje od grupe, a retko i to... Da nije tako, Žonpi, Đora, Savićević, Šestko, Tumba, bi trenirali iole ozbiljniji klub nakon repke...
Da, imao je, ali je onda u drugoj taj isti Kajzeri ostavio na ubedljivo poslednjem mestu. O uporedbi njih dvojice, iluzorno je i diskutovati, to se najbolje na derbijima videlo, kad je Stanoje čitao uvek istu taktiku Robija svaki put, i zato je ovaj mogao da pobedi samo kad bi ga ovaj pustio.
Što se tiče Robija kao selektora... Da li je moguće da postoje i takvi umovi?
A. ovo danas, pokazuje samo koliki je haos nastao u savezu, kada je neko odozgo očigledno stavio veto na očekivani izbor selektora. Oni očigledno znaju šta bi napravili kada bi ponovo pozvali nekog od ˘dokazanih˘ stručnjaka ponovo i koliki bi gnev nastao u javnosti, pa sada kako znaju pokušavaju da se izvuku nečim, a da opet na kraju isforsiraju svog favorita. Prilično je loše za Ljubinka što je prihvatio ovo, jer ko zna kako će tek njega poniziti sa platom, ako ga potpišu, očigledno im je bio prva rezerva na klupi, kada svi ostali odbiju... I time su pljunuli na sve što je dosad uradio, a sigurno je da zaslužuje više biti među kandidatima od jednog Okuke, Petkovića, Jankovića, šta su oni, pobogu, uradili za naš fudbal?!?
I ako za početak budu neki tanji rezultati, zahvaliće mu se i dovesti Okuku, Piksija ili sl. I tako će Ljubinka, budućnost našeg fudbala, potrošiti za repku, kao što su i Đukića.
Mi smo zaista retko glup narod, šta dozvoljavamo da nam rade.