Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cija bi po tebi bila krivica za lob sa 35 m?

Stojković stoji na 5 metara od linije. To je sasvim uobičajeno mesto za golmana u tim situacijama.

Obrati pažnju na ponašanje čak trojice naših igrača koji stoje ispred portugalskog igrača i samo jedan pokušava da ga blokira i ne uspeva. Ostala dvojica (jedan je Tošić), ništa, ama baš ništa ne rade sem što stoje. Igrač sa brojem 3 (ili 9) stoji na strani gde nema nijednog protivničkog igrača i gleda kao tele. A kada puštate protivnika da šutira odakle hoće, onda je golman loše postavljen gde god da stane.

Inače, krajnje neagresivna igra u odbrani je problem rprezentacije praktično već decenijama. Jednostavno se povlače pred protivnikom koji ima loptu i koji onda ima na raspolaganju koliko god hoće rešenja. Uključujući i da šutira na gol.

Osnovni problem kod Mustafe je što ne izlazi na lopte kod centar-šuteva, nesiguran je tada i nema od njega modernog golmana i kikser je brate... dobro brani penale i zicere kad ga krene...

Inače meni je naš najbolji golman u posljednjih x godina bio Jevrić, čovjek je branio sve što se može odbraniti i djelovao je sigurno, nemoguće situacije i penale nikada nije branio, ali je odbrana bila sigurna u njega i ja sam uvijek za takvog golmana...

I ne znam zašto odustajati od Jorgačevića poslije jedne (istina ogromne i kardinalne) greške... dečko brani dobro ove sezone za prvoplasirani tim u Belgiji...

I još jednom (iako smo pričali o tome), ja sam za Brkića iz Sijene i ne mislim da je kriv za onaj gol u Estoniji, ono nije bilo normalno vrijeme i normalan teren, sigurno neregularni uslovi...

Tako je..Sve se raspalo kada je na pripremama Kezman povredio Vidica,pa se Kumara umesao i doslo je do opste svadje..

Pa zar to nije njegova krivica? On je dozvolio haos u reprezentaciji.......on je narusio atmosferu svojim sinom jos dodatno......ajde neka neko stane u odbranu i te cinjenice i onda sve neka ide u k..........a ako vec nije mogao da spreci haos,sto nije sutnuo zvezdice iz reprezentacije,ili sto posle prvesntva jednostavno nije izneo prljav ves,nego 6 godina cuti i ocekuje da neko cita njegove misli,sto nije ko obradovic lepo objasnio neke stvari........
A o ziherasluku nije potrebno ni pricati,ali dobro.....

Tako je..Sve se raspalo kada je na pripremama Kezman povredio Vidica,pa se Kumara umesao i doslo je do opste svadje..

Puklo je kada je Šestko stavio svog sina anonimnog fudbalera u reprezentaciju. Kada su ga pitali što to radi odgovorio je u stilu "ima 20 fudbalera, valjda jedan može da bude moj sin".

A kada je počeo da lupeta ono sa vojvodom MIšićem bilo je jasno da je čovek opasan manijak.

Puklo je kada je Šestko stavio svog sina anonimnog fudbalera u reprezentaciju. Kada su ga pitali što to radi odgovorio je u stilu "ima 20 fudbalera, valjda jedan može da bude moj sin".

A kada je počeo da lupeta ono sa vojvodom MIšićem bilo je jasno da je čovek opasan manijak.

Inače je pričao da Knin ne bi zauzele ni Hitlerove pancer divizije... na našu žalost, manijaci nisu bili samo na čelu fudbalske reprezentacije...

Istina...I tu je veliku gresku napravio,ali je ovo sa Kezmanom i Vidicem je bila kap koja je prelila casu..

Istina...I tu je veliku gresku napravio,ali je ovo sa Kezmanom i Vidicem je bila kap koja je prelila casu..

Ali ljudi poziva sina koji nije odigrao nijednu utakmicu u tim kvalifikacijama,kome je tada bila poslednja sezona igracke karijere,koji je "igrao" u OFK,koji je bio stoper,a poziva ga umesto povredjenog vucinica napadaca......i sta se ocekuje da javnost aminuje tako nesto?
Na osnovu cega je njegov sin bio u prednosti u odnosu na Krasica,Ivanovica,Bastu,Jankovica,Lazovica bilo koga?
Pa po toj logici svako moze svog sina da infiltrira u tim.......zato i jesmo tu gde smo.......
i da famozna izjava kad mogu 20 moze i moj sin,da 20 ali kojih 20,i kad moze tvoj sin mogu i svi koji su ikada krocili na stadion.........i jos peni kako je imao lose igrace,kako ga nije htela sreca,i pazi igraci su krivi i za nezalaganje,i za atmosferu i za kvalitet,on je jedno nevinasce,kolateralna steta

Ma Šestko je na nivou Pižona,Tumbe i tako,Ljupka i te neke ekipe komedijaša,jedino su gori od njih,ne znam,Đora,Živa,AL-Kosan i tako ta neka ekipa extremnih idiota,al to već prelazi u parodiju,a možda je i Pižonu tu negde mesto sa njima,u tom slučaju njegovo mesto u komediji zauzima Santrač.:mrgreen:

FIFA: Srbija 26. na svetu

Fudbalska reprezentacija Srbije zabeležila je pad za jednu poziciju i na najnovijoj rang listi Svetske fudbalske federacije (FIFA) drži 26. poziciju.

‘Orlovi’ su u poslednjih mesec dana odigrali dve utakmice, na turniru u Kipru, gde su slavili protiv Jermenije i igrali bez golova sa selekcijom domaćina.

Na čelu liste i dalje se nalazi Španija sa 1.561 bodom, dok su Holandija i Nemačka zamenile pozicije i sada su aktuelni svetski vicešampioni drugi, sa 1.379 bodova.

Među prvih deset viđene su još neke promene, pa je Brazil skočio na petu poziciju, pretekavši Englesku i Portugal, dok je ispred ‘karioka’ još i Urugvaj. Skok je zabeležila i Argentina, sa 11. na osmo mesto, a prvih deset kompletiraju Italija i Hrvatskam posle pada za po jedno mesto.

FIFA rang lista za 7. mart:
1. (1) Španija 1.561
2. (3) Holandija 1.379
3. (2) Nemačka 1.332
4. (4) Urugvaj 1.289
5. (7) Brazil 1.157
6. (5) Engleska 1.121
7. (6) Portugal 1.106
8. (11) Argentina 1.102
9. (8) Italija 1.062
10. (9) Hrvatska 1.049

26. (25) Srbija 779

Ma Šestko je na nivou Pižona,Tumbe i tako,Ljupka i te neke ekipe komedijaša,jedino su gori od njih,ne znam,Đora,Živa,AL-Kosan i tako ta neka ekipa extremnih idiota,al to već prelazi u parodiju,a možda je i Pižonu tu negde mesto sa njima,u tom slučaju njegovo mesto u komediji zauzima Santrač.:mrgreen:

sve dobro,ali......
nije realno da poredis Tumbu i ostatak ekipe,ako ni zbog cega drugog,onda bar zbog stila igre koji neguju.....drugo tumba je u nasoj ligi bio gazda,takodje je sa grckim Aekom zauzeo 3.mesto i osvojio kup......za razliku od ostalih koji su na istok isli po pirinac on je nesto i osvajao tamo.......jos nesto,u autoritativnom pogledu je mister za ove sto si naveo pored njega.........
po meni trenutno mozda i najbolje resenje,barem cemo igrati fudbal,a rezultata ovde nece biti ni da Lipi dodje

Srbija protiv Španije u Sent Galenu

Fudbalska reprezentacija Srbije odigraće prijateljski meč protiv selekcije Španije 26. maja u švajcarskom Sent Galenu.

Prema pisanju španske "Marke", Španije će na tom meču nastupiti bez fudbalera Barselone i Atletika, dok će izabranici Visentea del Boskea 2. juna u Sevilji dočekati Kinu.

Srbija će nakon duela u Švajcarskoj odigrati dva prijateljska meča, 31. maja u Remsu protiv reprezentacije Francuske i 5. juna protiv Švedske na stadionu "Rasunda" u Stokholmu.

sve dobro,ali......
nije realno da poredis Tumbu i ostatak ekipe,ako ni zbog cega drugog,onda bar zbog stila igre koji neguju.....drugo tumba je u nasoj ligi bio gazda,takodje je sa grckim Aekom zauzeo 3.mesto i osvojio kup......za razliku od ostalih koji su na istok isli po pirinac on je nesto i osvajao tamo.......jos nesto,u autoritativnom pogledu je mister za ove sto si naveo pored njega.........
po meni trenutno mozda i najbolje resenje,barem cemo igrati fudbal,a rezultata ovde nece biti ni da Lipi dodje

Tumba je poznat po katastrofama u Evrokupovima,moćni rumunski Nacional je bio pretežak za Tumbu,trilogija petardi od Cro-Rapid-Slavija tria itd.Jedino što je uradio za 10 godina je što je izbacio Njukasl i što se "kidao"sa Laciom,i uprkos činjenici da smo baš u tom nekom periodu 98/99(za njegovo vreme)igrali najlepši fudbal,to je ipak slab učinak za toliki dug period,a"dominaciju"u domaćem prvenstvu uopšte ne računam kao ne znam kakav uspeh,kao ni grčki kup što je uzeo i čuda što je po Kini pravio...
Možda sam malo subjektivan po njegovom pitanju ali ja njega vidim kao trošadžiju vremena,tako nekako,opet kažem tako ga doživljavam,a jedino se mogu složiti da mu možda nije mesto sa ovima gore ,al opet...)))

Poslednja izmena:
Tumba je poznat po katastrofama u Evrokupovima,moćni rumunski Nacional je bio pretežak za Tumbu,trilogija petardi od Cro-Rapid-Sparta tria itd.Jedino što je uradio za 10 godina je što je izbacio Njukasl i što se "kidao"sa Laciom,i uprkos činjenici da smo baš u tom nekom periodu 98/99(za njegovo vreme)igrali najlepši fudbal,to je ipak slab učinak za toliki dug period,a"dominaciju"u domaćem prvenstvu uopšte ne računam kao ne znam kakav uspeh,kao ni grčki kup što je uzeo i čuda što je po Kini pravio...
Možda sam malo subjektivan po njegovom pitanju ali ja njega vidim kao trošadžiju vremena,tako nekako,opet kažem tako ga doživljavam,a jedino se mogu složiti da mu možda nije mesto sa ovima gore ,al opet...)))

ajde brate pa nije valjda da verujes da su petarde samo njegova zasluga.......primao je petarde jer nije hteo da se brani,jer je uvek zeleo da igra na vise iako nije imao igrace za tako nesto,a petarde su pucale u nasem fudbalu i kod ziherasa i kod formacija 10-0-0......
Aj uporedi igracki kadar tasevski,svetlicic,obradovic,trobok,stoisavljevic,svetlicic (za pola njih prosecan fudbalski gledalac i ne pamti,i to u Srbiji)
A naspram njih na golu Ladic koji je tada mogao da skine sta god,juric,simic,PROSINECKI,maric i VIDUKA.......pa nije moglo drugacije........
zaista je imao djubre od igraca,a igrali su sa svakim na gol vise i to je ono sto Tumbu cini mojim prvim pikom........
Liga je tada ipak bila jaca,i ne znam ako se Stanojevicu pripisuju nadljudske sposobnosti zbog 2 titule zasto se omalovazaju 6 tumbinih osvojenih u vreme kad je postojao makar 1 ozbiljan konkurent za titulu......

takodje pruzio je sansu mladim igracima,milosevic,ilic,ivic,curcic su dobili bitne uloge......to nama treba.......a ne neki "strucnjak" koji ce staviti duple bekove,4 stopera,i 3 zadnja vezna ........u nasoj reprezentaciji ima materijala da ostvari ono sto nije mogao u partizanu

Tumba je dobar trener i ja sam uzivao dok sam gledao Partizan pod njegovom trenerskom palicom...
Problem je sto mnogi kao referencu njegovog rada uzimaju one petarde u Evropi, ali kada se pogleda sa kojim je krsevima od igraca raspolagao, pre svega u odbrani, takvi neuspesi se mogu opravdati...
Jesu krševi,ali on je taj koji je odgovoran,on je stavljao jednog Obradovića da ogra iz nekih samo njemu znanih razloga...)))Pa posle i onaj Bjeković kada se setim...))Pa Taševski,Bolić,Svetličić itd itd...
100-ti derbi dobijenu utakmicu izgubi,3x5-arde za 5 godina nema za to opravdanja posebno ne za ono u Zagrebu gde mu kod rezultata 3:0 penal šutira Vukićević mrtvi,da smo smanjili a trebali smo ko zna šta bi bilo,al ne vredi kad ne zna imbecil da motiviše ekipu da ih digne,ne zna ništa...
Jedino te godine( 98) je uradio nešto al to je jako malo,Partizan ne sme da se zadovoljava time da će jednom u 10 godina da pobedi nekog bitnog napolju i da će u jednoj sezoni da igra kako treba,moderno,brzo,iz prve itd..

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back