Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo moj tim od ovih igrača:
Goša:Kahriman
desni bek: Basta
lijevi bek: Kolara
štoper 1: Subotić
štoper 2: Bane
centralni vezni, malo povučeniji: Ignjovski
centralni vezni, malo istureniji: Kuzma
desno krilo: Jankela
lijevo krilo: Tadić
polušpic 1: Sulejmani
polušpic 2: Lazar Marković

taktika 4-4-2

Uveo bih Nastasića na štopera i Kačara u sredinu, u drugom poluvremenu bih pokušao sa taktikom 4-3-3 gdje bi Đuričić bio prednji vezni, a uveo bih Laneta i Tošića u napad, (npr. Tošić lijevo, Sulejmani desno, a Lane centarfor i stalno da mijenjaju pozicije)...

Tosic,Ninkovic,Petrovic,Lekic OUT
Volkov,Matic,Darko Lazovic,Stefan Scepovic IN

I dalje sablonski spiskovi,Ninkovic kome se liga zavrsila novembra koji je zadnji put starter bio septembra ima prednost u odnosu na Matica kome je liga u toku,koji redovno igra po 90 minuta,koji igra LS........
Dusko Tosic cccc,otkad on vazi za reprezentativca........cime zasluzuje takav epitet?
Ako se vec odlucio za igrace kojima liga nije pocela (Z.Tosic,Ninkovic) onda je moralo biti mesta i za Radovica.........

Bice ovo bunkerica 4-5-1 s Lekicem spreda zivi bili pa videli.....

Inace pored formacija koje smo "razradili" a to su 4-4-2 i 4-3-3 PONAVLJAM 4-3-3 a ne 4-5-1 moze da postoji i treca varijanta 3-4-3 ovu koju igra napoli npr:
stoperi:ivanovic,subotic,bisevac
wing bekovi:basta,kolarov
na sredini: kuzmanovic ili ignjovski ili kacar, ispred njega djuricic ili jankovic
i napred: tadic,markovic,sulejmani a kao alternative tosic,jovanovic,scepovic,lazovic

Sve je to tačno, ali on je spor i protivnički igrači ga lako pretrčavaju, kao i Stankovića... a u pravu si i da nije on glavni problem Intera...

Čini ti se, baš sad protiv Marseja mi je najupečatljiviji momenat u celoj utakmici bio kad je on prosto proleteo po desnoj strani pored dvojice izneverovanih Francuza kako bi stigao loptu i centrirao samo da bi valjda onaj blentavi Zarate ili ko već usrao.

Inter mora da nađe boljeg trenera, da osveži tim, i da - može zvučati čudno - ali da proda Snajdera. Čujem da je u nekoj vrsti hladnog rata sa ostatkom tima, da ga preskaču, itd. To je verovatno posledica one priče o odlasku. Nešto slično ti je kod Lejkersa sa Gasolom.

Verovatno bi bolje bilo za sve da je otišao u Junajted. I bolje za njega, i bolje za Inter, i bolje za Junajted, i bolje za nas gledaoce jer bi sa njim Junajted valjda pružio nešto bolji otpor Barsi.

Čini ti se, baš sad protiv Marseja mi je najupečatljiviji momenat u celoj utakmici bio kad je on prosto proleteo po desnoj strani pored dvojice izneverovanih Francuza kako bi stigao loptu i centrirao samo da bi valjda onaj blentavi Zarate ili ko već usrao.

Inter mora da nađe boljeg trenera, da osveži tim, i da - može zvučati čudno - ali da proda Snajdera. Čujem da je u nekoj vrsti hladnog rata sa ostatkom tima, da ga preskaču, itd. To je verovatno posledica one priče o odlasku. Nešto slično ti je kod Lejkersa sa Gasolom.

Verovatno bi bolje bilo za sve da je otišao u Junajted. I bolje za njega, i bolje za Inter, i bolje za Junajted, i bolje za nas gledaoce jer bi sa njim Junajted valjda pružio nešto bolji otpor Barsi.

Inter i vecina italijanskih klubova (kao i nasa reprezentacija) mora da spusti loptu na zemlju i da pocne da igra fudbal,a vi vidite sta je za to potrebno :D

Nesto razmisljam,ima logike u ovim spiskovima,vec skoro 2 godine gledamo spiskove u kojima se pod kategorijom "NAPAD" pisu 2-3 imena,time se jasno stavlja do znanja i protivniku i gledaocima da igramo jedinu mogucu formaciju 4-5-1 te da ce sulejmani i te kako biti ono najcrnje krilo a mozda cak i markovic......

Čekajte, polako, prvo da utvrdimo najgoru moguću, i samim tim najrealniju, postavu, pa ćemo posle da proverimo ostale, manje realne, il' ne daj Bože dobre, kombinacije.

Znači, Stojković, Ninkov, Rajković, Karleuša, Petrović, Kuzmanović, Kačar, Ninković, Tošić, Jovanović, Lekić.

OK, ovo je tim koji će istrčati na teren. Formacija 3-6-1, sa četiri zadnja vezna. Hm, možda da ubacim Kahrimana umesto Lekića, da ne bude previše ofanzivno?

Čekajte, polako, prvo da utvrdimo najgoru moguću, i samim tim najrealniju, postavu, pa ćemo posle da proverimo ostale, manje realne, il' ne daj Bože dobre, kombinacije.

Znači, Stojković, Ninkov, Rajković, Karleuša, Petrović, Kuzmanović, Kačar, Ninković, Tošić, Jovanović, Lekić.

OK, ovo je tim koji će istrčati na teren. Formacija 3-6-1, sa četiri zadnja vezna. Hm, možda da ubacim Kahrimana umesto Lekića, da ne bude previše ofanzivno?

Šteta pa ne mogu 2 golmana da se uvedu, treba to bata Tole da predloži na nekoj sjednici UEFE...

Admiral1

Lipi,Donadoni,Van Gal i Erikson su mi prvi pali na pamet.Slazem se sa tobom za Donadonija,imao je onaj krah na EP 2008 sa tada aktuelnim svetskim sampionima.

Lipi,Van Gal i Erikson su velika trenerska imena.Njih sam pomenuo zbog autoriteta i znanja koje imaju,kod njih ne moze da igra neko kao sto su R.Petrovic,Milijas,Zigic i ostali "majstori" fudbala.Svi igraci bi morali da pruzaju maksimum,ne bi smeli da se vuku po terenu bez ikakve volje za igrom.

Ono sto je najvaznije je da na njih ne bi mogli da uticu ni menadzeri,ni Karadzic ni bilo koji predsednik kluba.Igrali bi samo standardni i dobri igraci.

Stoji da oni nisu imali velike uspehe sa reprezentacijama,ali bi sigurno bili bolji izbor od Jovanovica,Mihe i Curcica.

Oni su mi prvi pali na pamet,a i nije realno pominjati jaca imena poput Del Boskea,Kapela,Skolarija itd..Jer i ova prva trojica verovatno ne bi prihvatili a o ovim drugim i da ne pricam.

Svrha cele moje price je da je potrebno jako trenersko ime koje ce nametnuti disciplinu i na koga nece niko moci da utice.Znas sta se sve desavalo nasoj reprezentaciji zbog navedenih razloga.

Ali od svega toga nema nista.Selektor ce postati Curcic ili jos neki nas "jaci" strucnjak i sigurno ce biti jos veca sprdnja.

Poslednja izmena:
Eh...Jedno je KAN,a nesto drugo Mundijal..

Imao je doticni prilike i u Katru pa je pucao od Indije.....
na SP prvi mec sa nama je bio verovatno medju 3 najdosadnije tekme na sampionatu,vrlo malo poluprilika sve neka krljanja,mi smo igrali 4-4-2 s 2 klasicna balvana s 2 odsecena klasicna krila i s 2 dezorjentisana zadnja vezna,dakle 6 igraca koja su nabacana po terenu i nisu imala ni teoretske sanse da se povezu.......gana fizicki izrazito jaka,brza ekipa,mogu da trce 2 tekme.....dobili smo crveni karton,neki kazu prestrogo neki kazu zasluzeno,kako god.....medjutim ni sa igracem vise gana nije uspela da postigne gol iz igre,daju ga iz penala koji se desava igracu jednom u karijeri......
u sledecoj tekmi 1:1 sa australijom gde je austrailja bila dosta solidna za razliku od meca sa nama gde smo ih igrom pokidali,i opet gana gol iz penala......4 boda iz 2 penala......
Onda sledi bunkerica protiv nemacke i cuvena jelkica 4-3-2-1 a do tada je igrao 4-2-3-1......nasa skola nema sta.......samo sto mi nemamo zivotinja tipa Boteng,Gijan,Ajev da trce i ispunjavaju tu bljuvotinu od taktike......
zatim u 1/8 finala dobijen najlaksi moguci protivnik i one drame u produzecima......onda urugvaj pa dosta ih je htelo sa penalima........od igre nista nisu prikazali,igrao se bunker teske kategorije........
Inace kao trener je tek mozda malo bolji od Pizona,mada se tako nesto ne moze s sigurnoscu tvrditi sudeci po rezultatima.......uglavnom strucnjak za borac i nista vise.......
Pre mundijala nigde nakon mundijala takodje nigde......

Selektor ce postati Curcic ili jos neki nas "jaci" strucnjak i sigurno ce biti jos veca sprdnja.

Nazalost ovo je cini mi se jako realna opcija.......samo ne znam ko gura tog curcica i kako on postade strucnjak,covek ne vadi jezik iz glave,tmuran,bez dinamike,uz to apsolvirao srpske trenerske taktike.......

Moj glas ide Tumbakovicu (kad vec Pixi nece) barem ko ljudi da igramo sa svakim,draze ce mi biti da popijemo petardu od spanije nego da strepimo dal cemo sacuvati 1:0 s estonijom :Oo

Ne zanm kakvu će postavu izvesti , znam da on nije neko ko treba da vodi repku ....

ako moram da sastavim tim od igrača koje je pozvao , onda ovako

1 gk. - Damir Kahriman

2 rb. - Dušan Basta

3 lb. - Aleksandar Kolarov

4 cd. - Branislav Ivanović

5cd . - Neven Subotić

6. dm - Zdravko Kuzmanović

7. rm-rw. Boško Janković

8. cm. Miloš Ninković

9. st . Milan Jovanović

10. amc . Miralem Sulejmani

11. lw-lm . Zoran Tošić ....

Ponavljam ovakav sastav bih izveo ako bi morao da biram od igrača koje je okupio "veliki stručnjak" koji se proslavio u Ivanjičkom Javoru :)

Ako bih mogao sam da selektiram igrače i prvi tim bi izgledao drugačije ...

Toliki treneri se izmjenjaše u Interu, a on stalno igra... a i onaj Zaneti, ne znam koji će im i on sa 100 godina...

Druze do sada smo se slagali u stavovima,ali sada moram da ti uputim kritiku.z:((

Havijer Zaneti je igracina.On je sa svojih 38 i dalje jedan od najspremnijih igraca na svetu,kako psihicki tako i fizicki.Covek je neumoran,ima ga svuda po terenu,ima ogromno fudbalsko znanje.Moze da igra na mnogo pozicija,covek koji gine za ekipu.Velika zvezda koji tokom svoje karijere nije imao nijednu mrlju,ni na terenu ni van njega.Igrac koji vazi za velikog sportsmena,koji je uzor mnogih fudbalera a i veliki moj uzor.

Tako ja vidim pravog kapitena.Covek koji ima vanserijske fudbalske i ljudske kvalitete.On je vec 20 godina u Interu,odbijao je mnoge klubove samo zato sto voli Inter.To pokazuje da je verovatno jedini igrac na svetu kome je vaznija ljubav prema klubu od para.Ne pamti se neka njegova veca povreda,jedan od najstandardnijih igraca u velikoj istoriji Intera.

Kao sto rece trener Marko Nikolic,nasi igraci bi trebali da se ugledaju na Zanetija.Od njega treba da nauce kako se gine za ekipu i kakav odnos treba da imaju prema igri.Da imamo bar dva igraca kao sto je Zaneti,gde bi nam kraj bio.

Mogao bih ja da pisem beskrajno o Zanetiju,ali ZAPAMTI,ZANETI JE IGRACINA!!!!

Poslednja izmena:
A što se trenera tiče ...ja sam od početka za nekog dobrog stranog stručnjaka ...vidim i da neki ovde pominju imena poput donadonija , lipija, van gala, eriksona..... lično eriksonom i donadonijem nisam oduševljen ali VAN GAL I LIPI - svakako ...

ipak ako bi bilo po mojoj želji onda Gus Hidink ....APSOLUTNO! ...

E SAD , ZA SVE TO BI TREBALO PUNO LOVE.... ali ako ova zemlja kojoj ovaj sport toliko znači ne može da nađe novca da plaća jednog dobrog stručnjaka onda J B G!

Druze do sada smo se slagali u stavovima,ali sada moram da ti uputim kritiku.z:((

Havijer Zaneti je igracina.On je sa svojih 38 i dalje jedan od najspremnijih igraca na svetu,kako psihicki tako i fizicko.Covek je neumoran,ima ga svuda po terenu,ima ogromno fudbalsko znanje.Moze da igra na mnogo pozicija,covek koji gine za ekipu.Velika zvezda koji tokom svoje karijere nije imao nijednu mrlju,ni na terenu ni van njega.Igrac koji vazi za velikog sportsmena,koji je uzor mnogih fudbalera a i veliki moj uzor.

Tako ja vidim pravog kapitena.Covek koji ima vanserijske fudbalske i ljudske kvalitete.On je vec 20 godina u Interu,odbijao je mnoge klubove samo zato sto voli Inter.To pokazuje da je verovatno jedini igrac na svetu kome je vaznija ljubav prema klubu od para.Ne pamti se neka njegova veca povreda,jedan od najstandardijih igraca u velikoj istoriji Intera.

Kao sto rece trener Marko Nikolic,nasi igraci bi trebali da se ugledaju na Zanetija.Od njega treba da nauce kako se gine za ekipu i kakav odnos treba da imaju prema igri.Da imamo bar dva igraca kao sto je Zaneti,gde bi nam kraj bio.

Mogao bih ja da pisem beskrajno o Zanetiju,ali ZAPAMTI,ZANETI JE IGRACINA!!!!

Istina je da je Zaneti u godinama ali je istina i sledeće.....ZANETI ; MALDINI ; SEDORF ;GIGS ..... to su biseri fudbala za sva vremena ... možda nisu virtouzi poput mesija , ronalda , ronaldinja...ali to što oni rade za klub je neprocenjivo ....i bez takvih igrača veliki klub ne može ....

Nazalost ovo je cini mi se jako realna opcija.......samo ne znam ko gura tog curcica i kako on postade strucnjak,covek ne vadi jezik iz glave,tmuran,bez dinamike,uz to apsolvirao srpske trenerske taktike.......

Moj glas ide Tumbakovicu (kad vec Pixi nece) barem ko ljudi da igramo sa svakim,draze ce mi biti da popijemo petardu od spanije nego da strepimo dal cemo sacuvati 1:0 s estonijom :Oo

Ma 100% ce Curcic biti selektor.Mada ja ne vidim neki boljitak ni sa Jovanovicem.

To ce ti biti klasicna bunker formacija.Formacija koja se zove "ko da gol nek mu umre majka",samo krljanje i palijanje lopte do besvesti.

I ja bih voleo da od pomenutih bude izabran Tumbakovic,bar da igramo fudbal.Bolje izgubiti kada igras lep fudbal,nego igrati bunker pa ispusiti.

Ja ne znam sta svi imate protiv Rajevca, covek gde god je radio imao je rezultate

Vojvodina - finale kupa posle milion godina

Borac - igrali odlicno ne samo u prvenstvu nego i u Evropi gde ih je u poslednjem kolu kupa UEFA izbacio Ajax

Gana - 4. na svetu

Ako ovo nisu rezultati onda stvarno...pogotovu biti 4. na svetu sa Ganom

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back