Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Начи саће Пантела да напише текст у складу са одлазком једне велике легенде,Видаре,нашег Видаре...Видара је особа типа министар подтипа одбране..Начи пробаш да га заобиђеш зонфић бициклица,а Видара ти узме лопту и нагули је на суседни стадион...Да,да такав је Видара...Пошто је отишо у зонфићу бикам а леџнд сад је ред да Пантела напише јеан текст врсте едукативан,типа не-превише-дуг...Кацмо играли против континента врсте Аустралиа на такмичењу врсте СП подврсте Саут Африка..Нате оно шо је испевала Шакира,Пикеова бичарка..Начи улазимо ми на борилиште типа травнато,узмем комад биљке врсте трава подврсте хлорофила пуна (мора Пантела дузме да избаја,научио у Песежеу од ******)..Кадоно Жигара се бие са играчем типа противничким..А ја у фазону "Ало малиша,наш ти ко сам ја"..
Каже мени мали цовпа Аустралианац "Извини Пантела голгетеру расни,исказуем ти поштовање типа превелико"...Изкулиро Пантела...
Почиње меч типа резултацки битан...Пантела се креће као газела,растура противничке играче своим елегантним заузимањем простора..Шаљем једну лопту за Жигару да буде гуд хедер,али иде у ред врсте даблве..А ја у фазну "Извини Жигара љомберу,нисам нашо кординате типа одговарајуће."..
Меч се ломи методом убрзавања темпа..Аустралианац неки мали обара Жигару,учи мато зонфа,а ја оно као "Ало Аустралопитек есам ти реко да ми не дираш Жигару,немо да пустим Видару на тебе."
Кадоно мук!Нитсе јавља аустралианац,ни Жигара,ни Станкела...Нико неверуе...Поштовање типа максимално..Начи Видара матиро своим именом..

А Антара неверуе!

Pantela tipa golgeter i pisac rasni :worth: :worth: :worth:

`
Ipak bi bilo dobro da je ostao, jer je u najboljim godinama za stopera, ali sta je tu je. Sto se tice Stankovica, Pantelica, Zigica - tu je vreme za smenu. Jedino bi Zigica mozda trebalo zadrzati, ali kao rezervu a ne prvotimca.

Ma jok bre, on je svoje u reprezentaciji odradio. Individualni kvalitet nije sporan, ali čovek je destruktivan za ekipu, plus što je postao simbol za dve rezultatske katastrofe, one na SP i sad u kvalifikacijama. Čovek se nametnuo kao nekakav neviđeni autoritet u reprezentaciji, potpuno ludački i bez pokrića. Možda u MU ima pokriće za svoj autoritet, dali su mu da bude i kapiten, ali u reprezentaciji to nije ničim zaslužio. Čak naprotiv. Postavljao je ultimatume. Već tada je trebalo da dobije pedalu i nije trebalo da odigra 56 utakmica nego 30.

Ima neka priča da je u Zvezdi čak nekog istukao u svlačionici. Čime je taj čovek zaslužio da mu prolazi takvo ponašanje za mene će ostati večita tajna. Sada mu pišu zahvalnice što je igrao za reprezentaciju, "vrata su ti uvek otvorena". U fazonu treba da smo srećni što se žrtvovao da igra za Srbiju. Ma nosite se bre svi.

Jos kazu bice upamcen kao veliki sportista i covek koji se nije stedeo za zemlju,pa dajte ljudi sto ovako pricate?!
Cemu to? Kao ljudi ne pamte ruku,nadskok Kejhila,neigranja u ovim kvalifikacijama i za kraj penal? udar na normalan rezon
Nikada on nije pruzio ni 50% mogucnosti uvek se stedeo desavali su mu se kiksevi nezamislivi za standarde "tipa MU".....
Mozemo i te kako bez njega,cak mislim da bi odbrana s jednim balvanom i jednim malo pokretjlivijim stoperom (kakav je Bane) bila mnogo prihvatljivija......
Da samo napomenem,po kvalitetu verovatno jeste nas najbolji igrac u ovom trenutku,ali po onome sto je pokazao od tog kvaliteta za svoj narod i po opstem ponasanju bolje ce biti bez njega......
Bez obzira na to sto igra u velikom klubu i sto se po tome ravni s Savicevicem,Mijatom i sto je ispred mnogih drugih po onome sto je odigrao za repku moze se reci tek malo bolji od magova tipa Komljenovic,Dudic,Saveljic.......

"Bušitelji" polako napustaju reprezentaciju. Vidić je igro vise nego OK za repku do utakmice sa Rumunijom u BG posle je pocelo kurcenje. Da nesto nije sa njim u redu videlo se vec prtoiv Novog zelanda kad je bio direktni krivac za gol. Nastavljeno je na SP-u s utakmicom protiv Gane kad je majstorski "odradio" Lukovića da popije dva zuta kartona. Protiv Nemaca ga je "slucajno" lopta pogodila u ruku. Protiv kengura direktan krivac za prvi gol a i drugi gol mu ide na dusu. No to je tek pocetak njegovog "busenja". Jedan je od glavnih zajedno sa Stankelom za busenje Antića protiv Slovenaca u BG. Kad ga je izbusio je ubrzo video da se je zajebo pa je za uzvrat izbusio i Žonpija s dodavanjem penala Handanovicu:mrgreen:.

Sve u svemu nadam se da su ova povlačenja Stankovića i Vidića uvod u neka lepša vremena sto se nase reprezentacije tice i da je definitivno zavrseno sa starima i zasluznima koji moraju da igraju po svaku cenu.

Ipak bi bilo dobro da je ostao, jer je u najboljim godinama za stopera, ali sta je tu je. Sto se tice Stankovica, Pantelica, Zigica - tu je vreme za smenu. Jedino bi Zigica mozda trebalo zadrzati, ali kao rezervu a ne prvotimca.

Uz svo duzno postovanje, ali u danasnjem fudbalu je potrebno malo vise od skoka i igre glavom. Zigic je spor, ne ucestvuje u igri, ne otvara se, ne zna da kontrolise loptu...on je tu samo zbog igre glavom, znaci prakticno imamo igraca manje na terenu

Kako je krenuo Lazar Markovic ce biti najbolji strelac lige, a kakva nam je to reprezentacija ako u njoj nema najboljeg strelca domace lige ? Kakvi Zigici, Pantelici, Kezmani i ostali, oni su imali svoju sansu i nisu je iskoristili, hvala i zbogom

ja ne mogu da vjerujem da pljujete nemanju vidica i njega krivite za ovaj rezultat vase reprezentacije. pa mislim da niste svjesni koliko gubite sto nece da igra vise za vas. a koliko kapiram bas zbog takvih komentara po novinama i u jovnosti je to i odlucio. iskreno pametan covjek, u godinama sto bi rizikovao povredu, svoje slobodno vrijeme a ovamo ga pljuju.

Najbolji stoper na svetu, kapiten velikog Mancester Junajteda

A u reprezentaciji ga vozaju igraci Kazahstana, Azerbejdzana, Jermenije, Estonije, igra rukom u svom sesnestercu, bahato uzima da sutira penal...

Mislim da ipak niste svesni koliko je reprezentacija izgubila, od naših odbrambenih igrača najviše je pokazivao igrajući za reprezentaciju. Očekujem da ćemo u budućnosti primati više golova...

Ja bi se vise brinuo o tome ko ce davati golove kod nas.

ja ne mogu da vjerujem da pljujete nemanju vidica i njega krivite za ovaj rezultat vase reprezentacije. pa mislim da niste svjesni koliko gubite sto nece da igra vise za vas. a koliko kapiram bas zbog takvih komentara po novinama i u jovnosti je to i odlucio. iskreno pametan covjek, u godinama sto bi rizikovao povredu, svoje slobodno vrijeme a ovamo ga pljuju.

Nemanja je stoper svetske klase ali kao sto mnogi rekose ne trudi se ni upola od onoga koliko se trudi u Man U. Tamo dobija debelu lovu za ono sto radi i plus ulazi u istoriju kao kapiten Man U. i jedan od najboljih odbrambenih igraca danasnjice. Vidi se iz aviona da je jedva cekao da se desi ovako nesto pa da zbrise i posveti se njegovom milom klubu. Igraci koji su nezadovoljni nam ne trebaju. Njega niko nije isterao iz reprezentacije sam je otisao. Direktan je krivac za ispadanje sa SP i delimicno sada u kvalifikacijama za EP i to pre svega svojim bahatim ponasanjem. On se izgleda toliko primio sto je kapiten Man U. i sto je miljenik Fergusona da mu je igranje za Srbiju zezanje pa covek sam odlucuje o sutiranju penala, o tome ko ce igrati ili ne. Opet kazem da je on svetska klasa i kao nezadovoljan igrac opet moze da pruzi bolje partije od recimo Rajkovica jer je suv kvalitet ali takav covek nam u reprezentaciji ne treba iz drugih razloga!

Bez obzira na to sto igra u velikom klubu i sto se po tome ravni s Savicevicem,Mijatom i sto je ispred mnogih drugih po onome sto je odigrao za repku moze se reci tek malo bolji od magova tipa Komljenovic,Dudic,Saveljic.......

Ne znam da li znaš, ali Komljenović je u analima svetskih prvenstava kao jedini igrač koji je dao onoliko golova koliko puta je šutnuo na gol. Šutirao 2 puta i dao 2 gola, i to oba glavom. :)

citam po novina da je ferguson poludio sto je igrao za srbiju jer jos nije bio oporavljen, covjek rizikuje ostale nastupe da bi igrao. mada mi drug koji je bio u hotel sa reprezentacijom kaze razgovor izmedju direktora reprezentacije i jos nekog. ovako je tekao: jel se oporavio vidic? jeste. pa nece valjda igradi. izgleda da hoce, onaj ga je stavio u spisak. auu najebali smo.
covjek nije mogao da vjeruje da to pricaju., valjda ima i tu nesto. mada sve u svemu mislim da vam je losa hemija medju igrace, da je to najveci krivac za lose rezultate. bolje je i bez zvijezda sa dobrom atmosferom nego ovako.

Ni jedno ni drugo vec bezobrazluk,idiotski pristup,niskost licnosti ili nepostojanje iste,nedostatak savesti,ogranicenost,alavost na novac,neosecanje nicega dok igras za zemlju itd.......
Koji idiotski pristup,objasni nam?Koja niska ličnost i ostale gluposti što si naveo?Da,čiste gluposti!!!
"Nesaosećanje za državu"?!Čime,što ne peva himnu?
Mogao je Pižonu da kaže "nemoj da me zoveš jer sam dugo bio povređen"...šta misliš da li bi onda kod naroda to izazvalo neke burne reakcije?Ja mislim da bi!
Mogao je da podvije rep i da se okrene prebogatom Man.Junajtedu i da ga boli za repku.Ne treba mu dizati spomenik ali ako je neko toliko cenjen i tražen na svetskom fudbalskom tržištu,mislim da nijedna država ovoga sveta ga se ne bi tako lako odrekla!
Za Pantelića,Stankovića,Žigića,Milijaša i Radoslava Petrovića (za zadnju dvojicu - ne znam koji moj su ih uopšte i zvali) se slažem da im se doživotno treba zahvaliti.

:worth::worth::worth:
A da probamo da ga umolimo,da mu obecamo traku,igranje samo na takmicarskim mecevima,i da sutira penale i da ne trazimo od njega srce na terenu vec da dok igra razmislja o 22.kolu premijer lige i odlucujucem mecu za titulu jer mora da se koncentrise za taj istorijski mec?:think:

Taj istorijski meč nije ni igrao jer je Ferguson bio besan na Vidića što je igrao tamo neku beznačajnu utakmicu za svoju državu :rtfm:

Najbolji stoper na svetu, kapiten velikog Mancester Junajteda

A u reprezentaciji ga vozaju igraci Kazahstana, Azerbejdzana, Jermenije, Estonije, igra rukom u svom sesnestercu, bahato uzima da sutira penal...

Jeste da su ga vozali ali sigurno ne i svojom krivicom.Da nije možda trebao da stane i iza Jorgačevića da spreči eventualan gol???
Za penal mi je (kao i većini) bilo dosta sve sumnjivo...da li je bilo podela među igračima oko izvođača pa je Vidić presekao i preuzeo odgovornost ili nešto drugo,tek za tu situaciju sam Pižon snosi svu odgovornost!
Kod njega je ista situacija kao i sa Stankovićem koji se više troši u reprezentaciji nego u svojim klubovima jer tamo imaju vrhunske saigrače.
Nakon toga verovatno dolazi i pad psihe i nervoza se uvuče kod onih od kojih se očekuje da ponesu najveći teret.Neznam,to je neko moje razmišljanje.

Poslednja izmena:
citam po novina da je ferguson poludio sto je igrao za srbiju jer jos nije bio oporavljen, covjek rizikuje ostale nastupe da bi igrao. mada mi drug koji je bio u hotel sa reprezentacijom kaze razgovor izmedju direktora reprezentacije i jos nekog. ovako je tekao: jel se oporavio vidic? jeste. pa nece valjda igradi. izgleda da hoce, onaj ga je stavio u spisak. auu najebali smo.
covjek nije mogao da vjeruje da to pricaju., valjda ima i tu nesto. mada sve u svemu mislim da vam je losa hemija medju igrace, da je to najveci krivac za lose rezultate. bolje je i bez zvijezda sa dobrom atmosferom nego ovako.

Baš to.

Mitternachtsträumer

Pripadnici naroda koji za zvoju zemlju nisu ni približno dali kao on izdrkavaju po novinama i forumima na njegovo ime. I ja bih se povukao iz reprezentacije jedne tako nezahvalne nacije.

Ma da, dobar je Vidić nego je loša nacija.

Da je sreće da je to ranije uvideo pa se povukao pre pet godina.

Je l' shvatate vi da ta bangeja uzima loptu Stankoviću ispred nosa, kapitenu sa 100 utakmica u reprezentaciji, i puca penal? I niko ne sme reč da mu kaže, uključujući i Stankovića? Je l' bi je uzeo tako Gigsu?

Ma da, dobar je Vidić nego je loša nacija.

Da je sreće da je to ranije uvideo pa se povukao pre pet godina.

Je l' shvatate vi da ta bangeja uzima loptu Stankoviću ispred nosa, kapitenu sa 100 utakmica u reprezentaciji, i puca penal? I niko ne sme reč da mu kaže, uključujući i Stankovića? Je l' bi je uzeo tako Gigsu?
Vidić je prirodni vođa. Ako je uzeo loptu da puca onda je to bilo sa dobrim razlogom. Ali nebitno, mislim da je taj promašeni penal (iako bitan) premali u odnosu na to šta smo izgubili gubitkom Vidića. Kvalitet odbrane neće previše pasti, jer imamo sjajne odbrambene igrače, ali Srbija gubi na reputaciji time što je izgubila jednog od najboljih igrača sveta.

Ne kažem ni to da Srbija neće profitirati time što će određeni broj igrača napustiti reprezentaciju. Treba još da se promeni uprava i da se krene iz početka: novi trener, novi igrači i (najvažnije) umerenija očekivanja.

Ne kažem da nacija ne valja, već da je nezahvalna. I jeste. Reprezentacija nikad ne dobija bezrezervnu podršku, već samo kad dobija. Čim se počne gubiti odmah slede kritike, i to one najgore vrste: koliko ko zarađuje, kako se neko bori za državu, ko je kome šta rekao, kako je neko reagovao i slično...

Vidić je prirodni vođa. Ako je uzeo loptu da puca onda je to bilo sa dobrim razlogom. Ali nebitno, mislim da je taj promašeni penal (iako bitan) premali u odnosu na to šta smo izgubili gubitkom Vidića. Kvalitet odbrane neće previše pasti, jer imamo sjajne odbrambene igrače, ali Srbija gubi na reputaciji time što je izgubila jednog od najboljih igrača sveta.

Ne kažem ni to da Srbija neće profitirati time što će određeni broj igrača napustiti reprezentaciju. Treba još da se promeni uprava i da se krene iz početka: novi trener, novi igrači i (najvažnije) umerenija očekivanja.

Ne kažem da nacija ne valja, već da je nezahvalna. I jeste. Reprezentacija nikad ne dobija bezrezervnu podršku, već samo kad dobija. Čim se počne gubiti odmah slede kritike, i to one najgore vrste: koliko ko zarađuje, kako se neko bori za državu, ko je kome šta rekao, kako je neko reagovao i slično...

Slažem se da je Vidić uspeo da se nametne kao (prirodni ili neprirodni) vođa, samo što ja mislim da nam zato tako i ide što je taj uspeo da se nametne kao vođa. A dobar razlog da on puca penal smo videli koji je. Ali nije problem što je promašio, svako može da promaši, problem je što on, drvo javorovo za šutiranje, umišlja da on treba da bude čovek odluke i niko ne sme da mu se suprotstavi uključujući i kapitena. To je problem.

U takvoj klimi nema čemu da se nadamo, a Vidić generiše takav ambijent još od onda kada je isterao Kežmana iz reprezentacije svojim ultimatumom "ili on ili ja". A tako se, kažu, ponašao i u Zvezdi. I tako se se sigurno ne ponaša u Junajtedu.

Što se tiče reputacije sa i bez Vidića, šta će nam reputacija kada ne možemo da se kvalifikujemo ninakakvo takmičenje.

kao i onaj iz Domanoviceve satire :neutral:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back