Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro, kad smo krenuli o Krasiću, da raščistimo to.

Gde je on to toliko podbacio da bi ga sada osporavali? Jedina šansa da ova slepačka reprezentacija Srbije igra dobro je da Krasić igra dobro. Ako Krasić ne igra, ili ne igra dobro, ne postoji reprezentacija Srbije. Na to mislim kada kažem da ima kredit. Nema Krasića, nema igre. Jedini izuzetak je bio protiv Irske.

Bio je slab protiv Italije? Bio je u najgorem slučaju prosečan u slabom timu koji je celo drugo poluvreme imao prećutni dogovor sa protivnikom da se ide na nerešeno. Ko je ikada igrao bilo kakav fudbal zna koliko je teško igraču, pogotovu ako igra na takvom mestu, da bude dobar u timu koji je slab.

Čak i kada realno odigra ispod nivoa, Krasić ipak nešto pokrene, promeni tempo, poveže neku akciju, uđe u šansu... Tako je bilo i protiv Slovenije gde je ušao u igru u 58. minutu. A sebičan nije, mada ponekad napravi potez više.

Što se Tošića tiče, on je potpuno druga priča. On je sebičan igrač i ako to ne promeni ne treba da ima mesto u timu. Podsetimo se i da je vladala fama da njih dvojica ne mogu zajedno, pa skoro nikada nisu ni odigrali zajedno utakmicu do ovih kvalifikacija. Tek je Pižon počeo da ih uparuje i zaista i jeste pitanje da li je to dobra varijanta.

I ja mislim da je Krasić jedini igrao u ovom timu... nije igrao uvijek dobro, ali se trudio i jedini je koji može da prođe, da pokrene igru... to je pokazalo prvo poluvrijeme protiv Slovenije, nije ga bilo, niko i ne pokušava... ja da sam trener uvijek bi mi počinjao tekmu i mijenjao bih ga oko 70. minuta...

Iako će mnogi reći da Krasić, Tošić i Jovanović ne mogu igrati zajedno... oni su morali igrati zajedno protiv Slovenije...

Dobro, kad smo krenuli o Krasiću, da raščistimo to.

Gde je on to toliko podbacio da bi ga sada osporavali? Jedina šansa da ova slepačka reprezentacija Srbije igra dobro je da Krasić igra dobro. Ako Krasić ne igra, ili ne igra dobro, ne postoji reprezentacija Srbije. Na to mislim kada kažem da ima kredit. Nema Krasića, nema igre. Jedini izuzetak je bio protiv Irske.

Bio je slab protiv Italije? Bio je u najgorem slučaju prosečan u slabom timu koji je celo drugo poluvreme imao prećutni dogovor sa protivnikom da se ide na nerešeno. Ko je ikada igrao bilo kakav fudbal zna koliko je teško igraču, pogotovu ako igra na takvom mestu, da bude dobar u timu koji je slab.

Čak i kada realno odigra ispod nivoa, Krasić ipak nešto pokrene, promeni tempo, poveže neku akciju, uđe u šansu... Tako je bilo i protiv Slovenije gde je ušao u igru u 58. minutu. A sebičan nije, mada ponekad napravi potez više.

Što se Tošića tiče, on je potpuno druga priča. On je sebičan igrač i ako to ne promeni ne treba da ima mesto u timu. Podsetimo se i da je vladala fama da njih dvojica ne mogu zajedno, pa skoro nikada nisu ni odigrali zajedno utakmicu do ovih kvalifikacija. Tek je Pižon počeo da ih uparuje i zaista i jeste pitanje da li je to dobra varijanta.

ma koja igra protiv Irske, mi smo to slucajno pobedili

Hajde da sastavim tim Srbije, nisam odavno:

Golman: Brkić
lijevi bek: Kolarov
desni bek: Ivanović- kapiten
štoper: Subotić
štoper: Rajković
centralni vezni: Kuzmanović
centralni vezni: Ninković
lijevo krilo: Tošić
desno krilo: Krasić
prednji vezni (polušpic): Sulejmani
špic: Danko Lazović (pod uslovom da ga namolimo da igra)

U kombinaciji još:
- Kahriman

- Biševac
- Vilotić
- Mikić
- Volkov

- Raća Petrović (ako igra za Blekburn)
- Nemanja Matić (ako poboljša formu)
- Ignjovski (za budućnost)
- Ljajić (kad počne da igra)
- Đuričić (za budućnost)
- Tadić
- Nemanja Tomić
- Darko Lazović

- Lane Jovanović (ali isključivo na poziciji špica ili polušpica)
- Andrija kaluđerović (kad poboljša formu)
- Kleo (kad i ako stekne uslove da igra za nas)

nije bilo slučajno, nemoj zahebavat'... poenta je što su nam u tom slučaju šanse bile minimalne... igrali su opušteno... ali ipak S. Irska je tankosava ekipa...

ma slucajno brate
jedva da smo napravili 3 sanse protiv S Irske, a secas se Acine provale "momci, koliko je potrebo ovakvih prilika da se uozbiljite?" :lol:
jedino sto je onaj mucenik Kolarov igrao, ostalo tuga :neutral:

Od 3 mesta 1998 , nemate znacajnijih rezultata (ne sporim da ste uspesniji od nas )
samo pokusavam biti objektivan , ako sada ne odete na euro , upascete u problem .:)
Zadnjih par godina igrate lose , jos od onih engleskih 5-1.
Realno sada ste trebali biti prvi u grupi lagano , makar po kvalitetu .

Inace , sto se tice kosarke , mi smo bili pod sankcijama kad ste vi imali uspehe .
Ne kazem to radi poredjenja ili negiranja .

ne pokušavaš ti biti objektivan nimalo

nas je 4 milona samo i imamo dobrih prvih 11

čim se ozljedi modrić,kranjčar,ćorluka ,srna ili eduardo mi padamo 20-40%

mi smo realno iznad svojih mogućnosti

samo što regiju trese balkanski sindrom

ako ne dobiješ španjolsku,brazil i nizozemsku niko ni riječ hvale neće reći

švabe koji su velesila po trofejima i formi uvijek puše i od nas i od vas

ko to slavi na balkanu

svi kažu ma ***** švabe

dobijemo engleze 2 puta

izgubimo 2 puta

samo se o porazu priča godinama

pa kakvo je čudo da englezi nekome zabiju 5 komada kad se nabriju i kad ih sudac gotivi

pa tukli su švabe u berlinu 5-1

svi danas igraju nogomet i trče

mi balkanci ne priznamo nikoga osim prvaka

kad budemo svijetski prvaci u rukometu onda vele da to nije neki sport

u vaterpolu isto

svi bi pili 10 kava dnevno i gledali kako njihova država u finalu sp. tuče 4-0

da se guzicom štopa lopta i da se zabija iz kornera

glupi balkanci

što se tiče košarke svi mi znamo ko je igrao kad je juga bila prvak svita i europe

i svi znam da cibona i jugoplastika imaju 5 naslova evropskoga prvaka u 6-7 godina

od 1986-1991 mi smo razvaljivali u košarci

kad jedan Sale Đorđević nije imao mjesta u prvih 5 onda je sve jasno

Poslednja izmena:

ko to slavi na balkanu

svi kažu ma ***** švabe

dobijemo engleze 2 puta

izgubimo 2 puta

pa kakvo je čudo da englezi nekome zabiju 5 komada kad se nabriju i kad ih sudac gotivi

u vaterpolu isto

glupi balkanci

što se tiče košarke svi mi znamo ko je igrao kad je juga bila prvak svita i europe

i svi znam da cibona i jugoplastika imaju 5 naslova evropskoga prvaka u 6-7 godina

lepo receno svaka cast.

ko to slavi na balkanu

svi kažu ma ***** švabe

dobijemo engleze 2 puta

izgubimo 2 puta

u vaterpolu isto

glupi balkanci

Slazem se sa vecim delom posta , osim sto drugacije gledamo na fudbal , mi ex-yu smo talentovani , pa imamo i visoke ambicije , mozda ponekada prelazi i u preterivanje , ali takvi smo :mrgreen:
Sto se tice kosarke , najuspesniji igrac sa ovih prostora je Pedja Stojakovic (ako se drzimo formalnosti i statistike), da ne nabrajam sada sve njegove uspehe
Inace kako je krenulo , nas ce biti manje nego vas, ali nije ovo ni istorija , a ni politika. . . .;)
Inace, imali smo(ex-yu) u proslosti dosta dobrih kosarkasa , pa samo jedan Petrovic je bio pandan velikom Dzordanu , mislim da je to dovljno za reci .Od novijih Pedja ubedljivo najbolji i najuspsniji (mozda ikada )

Poslednja izmena:
Predsednik FK Jagodina predlaže da se oformi nova reprezentacija

Predsednik FK Jagodina obratio se predsedniku IO Zajednice klubova Jelen Super lige Srbije sa predlogom o formiranju reprezentacije Super lige Srbije. U svom saopšenju Goran Milanović je istakao da se već nekoliko godina A reprezentacija Srbije sastoji uglavnom od igrača koji igraju u inostranim klubovima. Pre nekoliko godina reprezentacija sastavljena od igrača iz Super lige Srbije odigrala je utakmicu sa reprezentacijom Japana i potez formiranja te reprezentacije pokazao se uspešnim.

Predsednik FK Jagodina naveo je da bi trebalo nastaviti sa tom praksom zbog višestruke koristi za srpski fudbal jer je po njegovom mišljenju to bi bio dobar marketinški potez za sve klubove u Zajednici, a igrači "manjih" klubova bi bili prisutniji na tržištu.

Osim utakmica sa inostranim prvotimcima smatra da bi trebalo organizovati i utakmicu reprezentacije Super lige sa reprezentacijom sastavljenom od igrača koji su najbolje ocenjeni od strane novinara koji prate Super ligu Srbije ili sa aktuelnim prvakom Srbije za prethodnu sezonu i to na kraju prvenstva.

http://www.sportal.rs/news.php?id=60996

Predsednik FK Jagodina predlaže da se oformi nova reprezentacija

Predsednik FK Jagodina obratio se predsedniku IO Zajednice klubova Jelen Super lige Srbije sa predlogom o formiranju reprezentacije Super lige Srbije. U svom saopšenju Goran Milanović je istakao da se već nekoliko godina A reprezentacija Srbije sastoji uglavnom od igrača koji igraju u inostranim klubovima. Pre nekoliko godina reprezentacija sastavljena od igrača iz Super lige Srbije odigrala je utakmicu sa reprezentacijom Japana i potez formiranja te reprezentacije pokazao se uspešnim.

Predsednik FK Jagodina naveo je da bi trebalo nastaviti sa tom praksom zbog višestruke koristi za srpski fudbal jer je po njegovom mišljenju to bi bio dobar marketinški potez za sve klubove u Zajednici, a igrači "manjih" klubova bi bili prisutniji na tržištu.

Osim utakmica sa inostranim prvotimcima smatra da bi trebalo organizovati i utakmicu reprezentacije Super lige sa reprezentacijom sastavljenom od igrača koji su najbolje ocenjeni od strane novinara koji prate Super ligu Srbije ili sa aktuelnim prvakom Srbije za prethodnu sezonu i to na kraju prvenstva.

http://www.sportal.rs/news.php?id=60996
Nije los predlog...Tako bi se moglo i buducem selektoru A selekcije olaksati selektovanje igraca za sastav..

U septembru 2012. naš FSRS slavi 20 god. od osnivanja, i tada će biti novi pokušaj restauracije reprezentacije RS.

Reprezentacija RS igrala je do 2002. prijateljske mečeve, zatim svoje pravo zagarantovano Statutom FSBiH nije koristila sve do 2009. kada je tražila odigravanje humanitarne utakmice sa mladom selekcijom Srbije, ali je zbog istovremenog zahtjeva Kosova i Abhazije zahtjev RS odbijen poredeći nešto što je neuporedivo. RS ima pravo zasnovano na Statutu i uz to je priloženo i odobrenje IO FSBiH a ovi sa Kosova traže mimo FSS i nemaju niukakvom aktu pravo na to. Nažalost i lobiranje iza kuloara iz Sarajeva je doprinijelo takvoj odluci ali slijedi novi pokušaj dogodine preko Ivice Osima i svi se nadamo uspjehu na tom polju. Navodno 2009. čelnici FSRS su bili razočarani i ponašanjem FSS koji ništa nije želio da preduzme kako bi do meča došlo i kako bi UEFI dodatno pojasnili da je zahtev legalan, letiman i neuporediv sa Kosovskim

Poslednja izmena:
Odlicna vest sto ce Volkov igrati za Srbiju, ali steta je forsirati ga na mesto levog krila jer bi onda zauzimao mesta Tosicu i Tadicu. Dakle Volkov na levom beku kao zamena za Kolarova

Najprirodnije bi bilo da bude levi bek i niko ga nije pomenuo kao krilo.......njegove i sposobnosti Kolarova na krilu treba koristiti u situacijama kada nam oba krila budu sprecena

P.S.I ako pozove Sulejmanija,Tadica,Volkova,Kacara i ubedi Danka bice dobro,ali cekacemo jos na Darka Lazovica,Djuricica,Markovica i Aleksica......

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back