Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eh kad se setim kad se CG osamostalila ( konacno ) bese to godina gospodnja 2003. Dosao Klemente ( doveo ga Terzic ) ,reprezentacija dobila nove boje dresova ,crvena vracena posle "100" godina ...pa onaj font sa novcanica domace valute ,pa sve bajno i sjajno ...tribinama se orilo Boze pravde a za slobodu i prosperitet srpskog fudbala pala je Belorusija ili ko vec ,Rumunija ,ne secam se dobro . Sve je izgledalo savrseno . Danas ,nekoliko godina kasnije ,srpski fudbal je eonima daleko od modernog fudbala ,ponovo se pokusava neka rekonstrukcija ali sa starim kadrovima to nece ici ! Kaze neko kako Pizon igra na 1:0 ,tako je igrao u Zvezdi ...pa koga jos to zanima ,zar nemamo nijednog "strucnjaka" ,gradi se kuca fudbala a pitam se ko ce tamo da se useli kad mi fudbal trenutno nemamo ...i ko zna koliko ce to jos trajati . Matematicki gledano ,sad zaostajemo 20-ak godina ,pa dok nas Pizon malo unazadi ,pa mozda posle njega jos neki takav expert ...pisi propalo ! Ali tu je Tomislav Karadzic da misli o tome ,njemu je valjda dobro ,pa sta se mi onda bunimo :confused: ?!

Eh kad se setim kad se CG osamostalila ( konacno ) bese to godina gospodnja 2003. Dosao Klemente ( doveo ga Terzic ) ,reprezentacija dobila nove boje dresova ,crvena vracena posle "100" godina ...pa onaj font sa novcanica domace valute ,pa sve bajno i sjajno ...tribinama se orilo Boze pravde a za slobodu i prosperitet srpskog fudbala pala je Belorusija ili ko vec ,Rumunija ,ne secam se dobro . Sve je izgledalo savrseno . Danas ,nekoliko godina kasnije ,srpski fudbal je eonima daleko od modernog fudbala ,ponovo se pokusava neka rekonstrukcija ali sa starim kadrovima to nece ici ! Kaze neko kako Pizon igra na 1:0 ,tako je igrao u Zvezdi ...pa koga jos to zanima ,zar nemamo nijednog "strucnjaka" ,gradi se kuca fudbala a pitam se ko ce tamo da se useli kad mi fudbal trenutno nemamo ...i ko zna koliko ce to jos trajati . Matematicki gledano ,sad zaostajemo 20-ak godina ,pa dok nas Pizon malo unazadi ,pa mozda posle njega jos neki takav expert ...pisi propalo ! Ali tu je Tomislav Karadzic da misli o tome ,njemu je valjda dobro ,pa sta se mi onda bunimo :confused: ?!

Prvo informacije su ti netacne,kontam smisao tvog posta dosta si u pravu,ali ajde da ispravimo informacione greske....bila je godina 2006. bio je avgust,tukli smo Cesku 3:1......toliko o tome.......e sad:
mnogo ti je verovatno da citas prethodnih 100 stranica da bi video sta mislim o Pizonu,zato cu ti ukratko reci frula trener,Antic je za njega bio Bog,lici na zemljoradnika sto je jos gore takav stav ima,ne ume 2 recenice da sastavi,brani se,kao pojava ne uliva poverenje sve u svemu NIKAKAV strucnjak.....ali sam ja to rekao posto mi kao obicni gradjani ne mozemo da biramo selektora na izborima,a ovog su izabrali i priordno je da cu ga podrzavati (iako je nistarija).....zar je ne tacno da je uvek igrao na 1:0?!ne kazem da je to dobro,ali kamo srece da do kraja kvalifikacija sve meceve ili bar 5 dobijemo sa 1:0 ja cu biti prezadovoljan.....Antic je pokusao da uvede moderan fudbal ali je Tole kontao da se za 2 godine postaje Nemacka......
Igrom nisam odusevljen zabrinut sam,ali opet kazem ne mozemo da ga biramo.....

@Spurs daleko je Veseli od Pirla,ali kazem ti bio je bolji od Petrovica i Milijasa ZAJEDNO

daleko je Veseli od Pirla,ali kazem ti bio je bolji od Petrovica i Milijasa ZAJEDNO
Potpisujem :ok: Prijatno iznenadjenje posto nisam toliko verovao u njega pogotovo zato sto nije imao neku minutazu kad je bio u Vosi (tada su u vezi igrali kapiten Popovic i Kacar)
Truman@
Videli smo igru bez Zige u prvom,odnosno sa njim u drugom delu meca...U prvom poluvremenu nismo znali loptu da prenesemo na protivnicku polovinu...medjutim kad je Ziga tu bez problema podignemo loptu koju je Ziga spusti....Covek vec 4 meca zaredom daje golove a opet kritike...

Kratko cu samo reci ,sta mozemo da zakljucimo iz ovog videa ...sa vremenske distance od 4 godine ,iz aviona se vidi da danas igramo 10 puta gore ,iako su i dalje isti igraci u opticaju ,mi konstantno nazadujemo . Sve probleme pokusavamo da resimo trazenjem nekih novih talenata .Stara narodna kaze "Riba se cisti od repa" ( a pocinje da smrdi od glave ) - tako je i u ovom slucaju ! Neophodna je potpuna reforma od samog vrha saveza ...igraci su najmanji problem ,ja sam sasvim siguran da i Milijas ( Petrovic ,Kolarov ,bilo ko od mnostva lose koristenih igraca ) moze da igra daleko bolje samo ako se neke stvari drugacije postave ...podjite samo od motiva koji su imali te 2006. i motiva ( koji uopste nemaju ) sada !!! Pizon je samo prelazno resenje ,kvalifikacije su za nas zavrsene ...ja sam cak jedno vreme ( iako nisam pristalica bilo kakvih teorija zavere ) verovao da je incident u Bolonji ,izazvan upravo od strane naseg saveza ,da bi se kasnije moglo reci kako smo dali sve od sebe na terenu ,ali smo u kvalifikacijama lose prosli ,zbog nekih sporednih stvari kao sto je taj incident ...smesno ! Mislim da je zanimanje javnosti za reprezentaciju u ovom momentu potpuno realno ...nema tu nista da se gleda !

Deuce@
pises gluposti....te 2006 su bili najcrnji dani naseg fudbala,predsednik nam je bio sada corkirani Terzic a selektor Klemente,na utakmici sa Poljacima u Beogradu jedva je doslo 20 nasih navijaca...
Tole Karadzic ne igra....on je postavio Pizona i na oba coveka je odgovornost...ako se ne kvalifikujemo oba lete iz repke...Tole je u proslom ciklusu najurio Djukica i doveo Antica...tu je Tole bio i pre Svetskog prvenstva pa niko nije uperio prst na njega....
Za nas nisu kvalifikacije zavrsene...Janezi su sad na prijateljskoj ispusili od Gruzijaca,ni njima ne cvetaju ruze....ako ih dobijemo u Ljubljani idemo u baraz(moze i bod da nas odvede,zavisi kako se situacija razvije)....
Ti izgleda nepratis desavanja a pises,kako ce to savez da namesti da navijaci traze njihovu smenu. :dontunderstand:

pa gledaj ovako....Janezi nam beze 3 boda a jos nijednom nisu igrali sa zabarima za razliku od nas...a kako su ispusili od Gruzijaca i S.Irske okliznuce se oni makar jos jednom pa da mu yyebem mater....Mi igramo sledece dve u Beogradu sa S.Irskom i gostujemo u Talinu protiv Estonije....ako te dve dobijemo preskacemo ih 100%... ;)

Spurs brate, ajde budi objektivan barem jednom za Zigica. Evo, ja sam rekao svaka cast za gol. Nije slucajan, nije nefudbalski... Odlican prijem, i rutinska zavrsnica. Ali, o kom spustanju lopte pricas? Svaka lopta na njega je unapred izgubljena. Odbija se od njega ko od stuba. Jos nesto, ako i se i dalje budu forsirali mladi ofanzivci Ljajic, Tosic, Sulejmani, zatim Krasic, pa kad se uigraju, imamo sansu da igramo do noge, po zemlji, brzo, nesto kao Spanci. U takvom timu, makar Jorgacevic igrao spica, Zigic ne treba da igra. Usporavace napade. Za poslednjih 15 minuta kada se juri rezultat, ili da pojaca skok kada vodimo. Ni za sta drugo.

Mene najvise nervira kad Zigic igra je sto onda forsiramo tzv. "bunar zelja" taktiku. Gadjas visoke lopte, preskaci sredinu i nadaj se da ces pogoditi svog u glavu. Izjavu o ovoj taktici cak je i Trivunovic dao ("Selektor mi je rekao da gadjam dubinske lopte :| "). Protiv Bugara nam se posrecilo da su ostavili dovoljno praznog prostora za odlican bunar pas Trivunovica ali protiv ozbiljnijih ekipa necemo imati takvog lufta. Nije Zigic toliko los i nemam ja nista protiv njega ali sa ovim trenerom i trenutnom taktikom on je jos i najbolji izbor. Kada bi imali trenera koji bi znao da napad ponekad moze da krene i od sredine, Mrdja, Lazovic i Lane bi konkurisali za mesto spica/poluspica.

Inace, igra protiv Bugarske je bila vrlo losa, nepostojeca sredina, pasovi u prazno niko ne trci napred, vecina tima u nasem napadu stoji iza protivnicke polovine.... dok npr. juce gledam Portugalija - Spanija, i ne mogu da verujem koliko ofanzivno igraju (posebno Portugalci), kratki i brzi pasevi, igraci se stalno krecu nikad nisu stacionarni, njihova krila uvek prodju igraca, dva, dodaju loptu i trce napred da pokusaju da daju gol ili ubace loptu. Onda se setim nas i tugujem sto nasa reprezentacija nikad nece imati takvu igru, uvek cemo sa Pizonima, Klementima i drugim nesretnicima juriti minimalnu pobedu sa maksimalnim bunkerom... :|

Poslednja izmena:
Svaka cast Portugalcima za juce. Ofanzivna cetvorka im je bila: levo Ronaldo, desno Nani, desetka Mutinjo i Postiga u spicu. E tako mi trebamo da igramo. Ljajic, Tosic, Sulejmani, Krasic, i mooozda Lane ako se vrati da konkurisu za 3 pozicije iza napadaca (mada bih ja probao i Tadica), i spic bilo ko, samo da je POKRETLJIV.

Pokusali smo bez bunarenja u prvom poluvremenu sa Mrdjom u spicu i nikako nismo uspevali da loptu prebacimo na drugu polovinu,sta vise Bugari su igrali viktoriju ispred naseg gola...Zigic kad je usao uspevali smo lako da prenosimo loptu preko dugih lopti na njega koji ju je spustao nasim igracima....Dao je 4 gola na 4 meca,zasto da ga menjamo....moze on da bude i corav,i gluv,copav,da neume loptu da primi....al' nek daje golove....A on osim sto daje golove dominantan je u skoku,moze nama napred da sedi i Eto,ali kad nas vezni red neume loptu da iznese mrka kapa,jedino je resenje sa dugim loptama preko Zige....A ako ste gledali sinoc Engleska-Francuska....Kapelo je dao sansu u napadu Kerolu i nekom kyrcu iz Kardifa koji je na 16 meca dao 15 gola u Cempionsipu....Pustio je u poslednjih 5 minuta Pitera Krauca,koji je visok,mlitav,spor,nespretan,koji loptu neume da primi....i covek je iz prvog kontakta dao gol....Ako covek daje golove a skor u reprezentaciji mu je inpresivan sto da trazimo drugog...

"Pokusali smo bez bunarenja u prvom poluvremenu sa Mrdjom u spicu i nikako nismo uspevali da loptu prebacimo na drugu polovinu,sta vise Bugari su igrali viktoriju ispred naseg gola...Zigic kad je usao uspevali smo lako da prenosimo loptu preko dugih lopti na njega koji ju je spustao nasim igracima....Dao je 4 gola na 4 meca,zasto da ga menjamo....moze on da bude i corav,i gluv,copav,da neume loptu da primi....al' nek daje golove...."

Zapitaj se zasto su Bugari igrali viktoriju ispred naseg gola?

Igrali su viktoriju zato sto smo im prepustili kontrolu sredine terena dok smo mi pokusavali da Mrdju pogodimo dugim loptama, a on nije takav igrac. Naravno, kada Zigic udje, covek od 2 m i 2cm udje, barem jedna duga lopta ce da prodje, ali sa Mrdjom ce takvi napadi retko prolaziti jer on nije takav tip igraca. Dok je bio Mrdja na terenu, Pizon je morao da da instrukcije da polako gradimo napad sa sredine ili preko bokova sto sam siguran da bi rezultovalo golom. Npr. najbolja akcija nam je bila na pocetku drugog poluvremena kada je Tosic probio po levom boku i zamalo dao gol. Da je tada bio Mrdja na terenu, mozda bi njemu dodao i on dao gol, pa bi pevali drugu pesmu, ali to je sad vec sve "sta bi bilo kad bi bilo".

Kao sto sam rekao u prethodnoj poruci, Zigic nije los (uglavnom zbog svoje visine i nadmoci u vazduhu), daje on golove, ali mi se igra sa njim na terenu ne svidja. Igramo negativan fudbal, koji daje slabe rezultate i jos slabiju igru. Radije bih da izgubimo ali da igramo punu ofanzivu nego da gledam kako smo bunkerisali 90 minuta pa u nadoknadi nas usere gol. Tako cemo pobedjivati samo male ekipe poput Bugarske.

Nije tu stvar u bunarenju da li igra Ziga,Mrdja,Pantelic ili Lekic...O tome treba da vode racuna Milijas,Petrovic,Stankovic ili Kuzmanovic...Moze nama u napadu da igraju Eto i Forlan ali sa onakvim vezim redom necemo moci da kratkim pasevima ni da prenesemo loptu na drugu polovinu....Sa tim veznim redom sto imamo najbolja varijanta je sa Zigom u napadu,jer tako izvlacimo maksimum iz svoje ekipe...Pitanje je da li bi mi bunarili da imamo Pirla,Inijestu ili Modrica....ovako bolje je da cutimo i uzivamo koliko toliko u Ziginim golovima..

Nije tu stvar u bunarenju da li igra Ziga,Mrdja,Pantelic ili Lekic...O tome treba da vode racuna Milijas,Petrovic,Stankovic ili Kuzmanovic...Moze nama u napadu da igraju Eto i Forlan ali sa onakvim vezim redom necemo moci da kratkim pasevima ni da prenesemo loptu na drugu polovinu....Sa tim veznim redom sto imamo najbolja varijanta je sa Zigom u napadu,jer tako izvlacimo maksimum iz svoje ekipe...Pitanje je da li bi mi bunarili da imamo Pirla,Inijestu ili Modrica....ovako bolje je da cutimo i uzivamo koliko toliko u Ziginim golovima..

Ne znam na osnovu cega ovo tvrdis. To nikako ne moze da bude tacno. Vec sam pisao da sa brzim igracima i dobrim tehnicarima, kao sto su Krasic, Ljajic, Tosic, Sulejmani... konacno imamo sansu da igramo brzo, lepo za oko, efikasno, atraktivno... Sa staticnim Zigicem je to nemoguce. E, ako ne tezimo ovome sto sam napisao, onda neka se vratimo na uzasnu Anticevu taktiku sa dva spora spica, neka vratimo Pantu, i neka se upari sa Zigicem.

Mi patimo od decijih boljki ...
Nesto tipa :Udario nas je brzi voz ( vise puta ) a mi se i dalje trkamo sa putnickim !!!
Dalje ...Kuzmanovicu uopste nije mesto u reprezentaciji ...sa takvima u timu ni Murinjo nam ne bi pomogao ! Samo sto takav igrac moze da igra samo kod "strucnjaka" kakav je Pizon !

I ja sam smatrao da Zigica treba skartirati iz repke,ali ispostavilo se da od J.Afrike navamo jedino on daje golove (ako ne racunamo f.o.)....on treba da bude medju 23,ne treba da bude bas prva opcija ali sto kaze dulebass kad god jurimo rezultat treba da ulazi jer ga samo preko njega mozemo stici izgleda....sredina je veliki problem,kada bi mi imali pokretljivu sredinu da vidis kako bi Mrdja i Lazovic cepali napred......na sredini imamo Stankovica,Kacara,Kuzmanovica-objektivno sva trojica su vise zadnji vezni,imamo Ninkovica koji bi mozda mogao dao odigra nesto brze i pokretljivije,i imamo Ljajica koji moze DOSTA,ali NE MOZE SAM.....Petrovica i Milijasa ne racunam u reprezentativce,nadam se da ce se Fejsa oporaviti do Eura,medjutim nama treba sada sredina koja ce izvuci zabrljano.....mislim mozda bi Kacar-Stankovic(Ninkovic)-Ljajic bila ta kombinacija,sa Tosicem i Krasicem na strani i Mrdjom napred,ali.....sve dok Milijas i slicni igraju srednjake nema drugog sem bunarenja ko Talijani nekada,s tim da ce to proci samo protiv ekipa bugarskog kalibra......

p.s. imamo sansu za plasman bez zezanja.....upravu je spurs sto prica,treba imati veru.....nisu Slovenci,Irci i Estonci neka klasa da se tek tako predajemo.....Sve vise sam ubedjen da ne bi pukli od estonije da je branio ma ko drugi,pa makar i Kahriman......
Ja verujem da reprezentacija moze do baraza,a videli smo Talijane kako su igrali 1:1 s Rumunijom i to izjednacili slucajno (autogol),znaci nisu oni reprezentativna klasa,mene uopste ne bi iznenadilo da ih dobijemo,a neresena se smatra kao aksiom.....cak se vise plasim Iraca,ostrvaljni su to......
Ponavljam ne treba gubiti nadu,nadajmo se prolazu pa cak i sa ovakvim selektroom....
steta ce biti da se ne plasiramo,jer bi to znacilo da ce Vidic,Krasic i ekipa kvalitetnih momaka ostati bez reprezentativnog uspeha
Naravno bice tesko ali ne i ne ostvarivo

@deuce :nebih se slozio s tobom,Kuzmanovic nije lose igrac samo gledajuci ga cini mi se vise kao zadnji vezni nego kao neki brzi fudbaler,ali zasluzuje da igra za reprezentaciju

Ne znam na osnovu cega ovo tvrdis. To nikako ne moze da bude tacno. Vec sam pisao da sa brzim igracima i dobrim tehnicarima, kao sto su Krasic, Ljajic, Tosic, Sulejmani... konacno imamo sansu da igramo brzo, lepo za oko, efikasno, atraktivno... Sa staticnim Zigicem je to nemoguce. E, ako ne tezimo ovome sto sam napisao, onda neka se vratimo na uzasnu Anticevu taktiku sa dva spora spica, neka vratimo Pantu, i neka se upari sa Zigicem.

To ti je brate moj pisanje uz vetar...Kako god da okrenemo mi nemozemo tako da igramo....ae da vidimo tako:Jovanovic i Mrdja u napadu a po boku Krasic i Tosic....pa muuda bi svoja izeli zato sto bi bili procitani i protivnicka odbranbena linija bi bila postavljena na 20 metra od gola a onda bi nam hvalio jedan sto moze da skoci....Protiv Estonije nebi mogli da probijemo jer bi im stoperi i bekovi bili bukvalno na 20 metra od gola,pa ajde da vidimo da li Jovanovic ili Tosic moze da ih pretrci na tolikom malom prostoru....tada bi plakali za nekim koji moze da skoci u 16...Moramo imati u timu spoj brzine i skoka da se nebi desilo ono sto sam rekao....Jer tada je trener u dilemi....ako stavi poslednju liniju na 40 metara od gola onda jedna lopta u prostor i Jovanovic istrci i gol...a ako stavi odbranu na 20 metara od gola imace problem Zigicem jer retko ko moze u skoku da mu parira,jedan dobar centarsut u sesnestercu i gol.....

To ti je brate moj pisanje uz vetar...Kako god da okrenemo mi nemozemo tako da igramo....ae da vidimo tako:Jovanovic i Mrdja u napadu a po boku Krasic i Tosic....pa muuda bi svoja izeli zato sto bi bili procitani i protivnicka odbranbena linija bi bila postavljena na 20 metra od gola a onda bi nam hvalio jedan sto moze da skoci....Protiv Estonije nebi mogli da probijemo jer bi im stoperi i bekovi bili bukvalno na 20 metra od gola,pa ajde da vidimo da li Jovanovic ili Tosic moze da ih pretrci na tolikom malom prostoru....tada bi plakali za nekim koji moze da skoci u 16...Moramo imati u timu spoj brzine i skoka da se nebi desilo ono sto sam rekao....Jer tada je trener u dilemi....ako stavi poslednju liniju na 40 metara od gola onda jedna lopta u prostor i Jovanovic istrci i gol...a ako stavi odbranu na 20 metara od gola imace problem Zigicem jer retko ko moze u skoku da mu parira,jedan dobar centarsut u sesnestercu i gol.....

Dobro kazes,ali opet SREDINA.....moramo imati trojicu na sredini,a Jovanovic,Tosic or Krasic da ulecu ko ti sto kazes,ali s boka.....a napred treba videti sa Mrdjonijem sta moze brza postavka,kratki pasovi i izbacivanje iz igre

Nasa skola je ocigledno zatajila....od mladjih kategorija,preko Dz lige pa sve do Jelen Super Lige uvek nam je bilo vaznije da ne primimo gol a u napad sta uradimo,to je i najveci razlog zasto nijednog normalnog napadaca nismo izbacili poslednjih godina,i plus sto su na tim pozicijama pre davali sanse Tadzikistancima,Palestincima i Etopljanima nego nasoj deci....To isto vazi i za vezni red,gde iz skole izlaze sve sami zadnji vezni koji nemaju nikakve ambicije napred da krenu...Zato imamo dobre odbranbene igrace a u napad smo kurci....

Nasa buduca reprezentativka. Lepa, pametna, voli Mucke i fudbal, igra za Milvol. :heart:
Od sada gledam samo utakmice zenske reprezentacije. :D

aria-v.jpg

Hoću da budem ženski Vidić!
Engleskinja Rija Popović, fudbalerka Milvola, buduća je reprezentativka Srbije
Hoću da budem ženski Vidić!
Subota - 20.11.2010
Srpski ženski reprezentativni fudbal dobija veliko pojačanje na poziciji centarhalfa. Rija Popović (18), prvotimka londonskog Milvola, uskoro će dobiti naše državljanstvo i zaigrati za omladinsku reprezentaciju (do 19 godina), a potom i za A tim.

Rija živi u Londonu i ćerka je nekadašnjeg srpskog fudbalera Nebojše Popovića, rođenog Kraljevčanina, koji već dugi niz godina radi u Engleskoj. Majka Dajen je zaposlena u staračkom domu kao medicinska sestra, brat Karl (21) radi u Barklis banci u Londonu, dok oca Nebojšu opisuje kao biznismena.
Iako nosi ime kao popularni reprezentativac gordog Albiona Rio Ferdinand i igra na istoj poziciji, naša Rija kaže da je odmalena imala želju da postane fudbalerka i da joj se ona konačno ispunila.
- Da, ja sam kao mala jurcala za loptom i tata je još tada tvrdio da sam njegov mali dečak. Oduvek me je samo fudbal interesovao, a u početku sam igrala sa dečacima u timu u osnovnoj školi - priča za „Alo!“ Rija Popović.

Simpatična devojčica iz Londona tvrdi da joj je životna želja da obuče dres srpske reprezentacije!
- Bilo bi fantastično da obučem crveni dres Srbije, to bi za mene bilo ispunjenje životnog sna. Obožavam domovinu mog oca, pratim tamošnji fudbal, gledala sam letos i reprezentaciju Srbije ovde u Londonu protiv Južne Koreje. Ne dolazim često tamo, ali se sećam kada sam se kao šestogodišnjakinja igrala u Kraljevu - priseća se Rija.
Mlada fudbalerka kaže da je pitanje dana kada će dobiti naše državljanstvo, ističući da sporo uči srpski jezik, ali i nacionalnu himnu.
- Imam problema sa govorom iako se tata svojski trudi da mi pomogne. Trebalo bi da narednih nedelja predam zahtev za državljanstvo u Ambasadu Srbije u Londonu i očekujem da će do zimskog kampa ženske reprezentacije, kada stižem na pripreme, sve to biti rešeno - nada se Rija.
Kada su u pitanju njeni fudbalski heroji, Rija nema dilemu - oni dolaze iz Srbije.
- Nemanja Vidić mi je broj jedan na svetu. Snažan, visok, pravi „razbijač“, obožavam da ga gledam. I Bane Ivanović mi je ljubimac, mislim da sjajno igra u Čelsiju, dok od Engleza volim samo Džona Terija - zaključuje Rija Popović, buduća reprezentativka Srbije.

Studira psihologiju, mrzi narodnjake!

- Šta studiraš?
- Psihologiju na Univerzitetu „Roempton“. Išla sam pre toga u srednju školu „Grinšou“.
- Za koga navijaš?
- Za Čelsi, ali ne idem na utakmice, jer su karte preskupe u današnje vreme. Ujak, brat i ja imamo sezonske karte za Milvol, pa često idemo na „Den“. To mi je drugi klub.
- Koju muziku slušaš?
- Uglavnom britanski pop. Probala sam da slušam srpsku nacionalnu muziku (folk), ali mi se nije svidela. Bljak!
- Omiljena TV serija?
- „Mućke“, naravno. Znam da je i u Srbiji jako popularna, a i Pekam nam je blizu.

Igrala za Čelsi, Vimbldon, Fulam...

Rija Popović je fudbalsku karijeru započela u dresu Vimbldona, a kada je ovaj tim prešao u Milton Kejns, odlučila je da ostane u Londonu. Sa 12 godina imala je na stolu pozive Fulama, Čelsija, Čarltona, kao i probu u Arsenalu, ali se odlučila za „plavce“. U timu sa „Stamford bridža“ ostala je do svoje 15. godine, da bi prešla u Fulam, gde se zadržala do prošle godine. Od letos igra za Milvol.

Gledala bih večiti derbi

Rija dobro poznaje fudbalske prilike u Srbiji i zna za rivalstvo Crvene zvezde i Partizana.
- Znam da Zvezda i Partizan imaju veliko rivalstvo, da su to najveći srpski klubovi. Tata je hteo da me odvede na poslednji derbi u Beogradu, ali smo morali da se vratimo kući sedam dana ranije - kaže Rija.

http://www.alo.rs/sport/33088/Hocu_da_budem_zenski_Vidic

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back