Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nikako da vam dokažem da ta priča sa himnom nije baš tako nevažna kao što izgleda. Ne znam da li se neko od vas seća prvenstva u basketu kada je cela zemlja eksplodirala jer Jurij Zdovc nije pevao himnu a svih ostalih 11 reprezentativaca jeste. Prilike su tada bile takve da je to u tom trenutku bilo važno, a ni sada nije mnogo drugačije.

A što kažete da je Ljajić u formi, da, u formi je očito ali ekipa a pogotovu reprezentacija se ne sastavlja onako kako vi sastavljate timove na PES, FIFA ili kako se već zovu sve te igrice.

a zar ne rece ti pre koji dan da su glavni igraci uvek na sredini terena?
jeste naravno, ali ja govorim o čuvarima Remzija...

Nego Belami je jedan od najluđih igrača koje sam ja gledao... često je u karijeri pokazivao svoju prgavu narav a bogami i netrpeljivost prema Englezima... sinoć pred kraj utakmice ga Milivojević udari pri jednom startu i on stade i gleda ga prijeteći jedno 10 sekundi...

Nikako da vam dokažem da ta priča sa himnom nije baš tako nevažna kao što izgleda. Ne znam da li se neko od vas seća prvenstva u basketu kada je cela zemlja eksplodirala jer Jurij Zdovc nije pevao himnu a svih ostalih 11 reprezentativaca jeste. Prilike su tada bile takve da je to u tom trenutku bilo važno, a ni sada nije mnogo drugačije.
A što kažete da je Ljajić u formi, da, u formi je očito ali ekipa a pogotovu reprezentacija se ne sastavlja onako kako vi sastavljate timove na PES, FIFA ili kako se već zovu sve te igrice.

Наравно,сећам се баш добро...и слажем се са тобом.Чак бих сада рекао и да је важније...

pa ajde dokazi... zasto je vazno da svi pevaju Himnu? ja nikada nisam video da svi reprezentativci bilo koje reprezentacije pevaju Himnu... sad kad je Mihajlovic uveo to pravilo, to je bio prvi put

Mihajlovic je moroncina, nedokazani trener koji pokusava tim ugovorom, dogovorom ili sta vec, da nametne autoritet nad fudbalerima, kad vec trenerskim znanjem to nije u stanju

a Ljajic mu je legao ko budali samar... dobar, dokazani fudbaler sa reputacijom, ali nece da slusa trenerskog maga, pa ce onda naravno trenerski mag na njemu da dokazuje koliko je opasan i zaeban

nema tu nikakve veze PES i FIFA... decko je jednostavno u formi, rastura... tamo gde je stao u Fiorentini, nastavlja u Romi, a mi ga se olako odricemo

opet ponavljam: decko je prosao sve selekcije Srbije, nijedan selektor mu nije pravio problema oko Himne, a sada je njegovo nepevanje Himne problem svih problema

zasto ljude na silu terati da pevaju Himnu? ko hoce nek peva, ko nece ne mora

kakve koristi je imala reprezentacija od Pantelicevog pevanja i stalnog podizanja 3 prsta?

dobro care skontali smo - ti si ponosni Srbin, Srbenda, ajde sad daj koji gol... zato si tu valjda

Ljudi, dajte molim vas, necemo valjda sad da istrazujemo ko se pocesao po dupetu za vreme himne ili kinuo.

Himna treba da se ispostuje, pevajuci, stajaci mirno, nebitno. Slazem se.
Ali je mnogo vaznije da igraci pruze maksimum na terenu.
Pun mi je vise tuki vajnih patriota, koji nikad nista nisu uradili za svoju zemlju, svoje drustvo, svoj grad, svoju zajednicu.
Ali zato na sva zvona znaju da laju o tome ko je patriota i rodoljub, a ko izdajnik.

Tako i u fudbalu.
Sta mi imamo od Pantele koji se krsti petsto puta, peva himnu i mase sa tri prsta, a covek ne moze dupetom da ubode gol?
Sta smo mi dobili od tog pevanja himne, kada Subotic resava da odjebe repku i posveti se "klupskim obavezama"?
Je li to "kult reprezentacije" koji je Miha "sacinio"?

Za mene je patriota onaj koji gine na terenu, koji cini nesto za tu svoju zemlju, a ne neka jajara koja drzi govore i mase sa tri prsta, a na terenu ga nema nigde.

nemoj da izvlacis stvari iz konteksta i jos vise politizujes stvar nego sto treba

Gordic da ne zeli da igra za Bosnu, ne bi ni igrao... a on je bio glavni kreator prve pobede Bosne na EPu, protiv Crne Gore

a ja se nadam da cemo konacno dobiti normalnog selektora koji ce zvati samo najbolje igrace koje imamo, sto mu je i posao

Ono što je najgluplje od svega što neko njih mora da TERA da pevaju himnu, ja ne znam kakvo zadovoljenje možeš imati od toga
šta, usadio mu je patriotska osećanja što ga je natero da peva himnu?

ee too

ja da sam vrhunski fudbaler i da igram za reprezentaciju pevao bih Himnu

al kad bi karikatura poput Miajlovica to zahtevala, iz inata ne bi.. pa da vidim ko ce kome vise trebati

njegovo je da mi kaze kako, sta i gde cu da igram, al da mi zapoveda sta cu da radim pre i posle utakmice, a da to nema veze sa fudbalom - ne dolazi u obzir

i ono tapsanje za vreme intoniranja protivnicke Himne je podjednako debilno

Ljudi, dajte molim vas, necemo valjda sad da istrazujemo ko se pocesao po dupetu za vreme himne ili kinuo.

Himna treba da se ispostuje, pevajuci, stajaci mirno, nebitno. Slazem se.
Ali je mnogo vaznije da igraci pruze maksimum na terenu.
Pun mi je vise tuki vajnih patriota, koji nikad nista nisu uradili za svoju zemlju, svoje drustvo, svoj grad, svoju zajednicu.
Ali zato na sva zvona znaju da laju o tome ko je patriota i rodoljub, a ko izdajnik.

Tako i u fudbalu.
Sta mi imamo od Pantele koji se krsti petsto puta, peva himnu i mase sa tri prsta, a covek ne moze dupetom da ubode gol?
Sta smo mi dobili od tog pevanja himne, kada Subotic resava da odjebe repku i posveti se "klupskim obavezama"?
Je li to "kult reprezentacije" koji je Miha "sacinio"?

Za mene je patriota onaj koji gine na terenu, koji cini nesto za tu svoju zemlju, a ne neka jajara koja drzi govore i mase sa tri prsta, a na terenu ga nema nigde.

Svaka cast, to je to u sustini

Jedino sto treba to je da se ispostuje himna, mada naravno lepse je kad svi pevaju

Dosta nam je vise "patriota" koji nose krst od pola kile oko vrata, koji se krste 500 puta na terenu, koji se busaju u grudi, al kad zagusti onda ih nema nigde

Secam se da je igracimo prvo smetao naziv Jugoslavija, posle im je odgovarao naziv Srbija i Crna Gora al im smetala himna, i na kraju su rekli to je to, sad imamo i svoju drzavu i himnu

I sta je bilo ? Nista, brukanje na terenu se nastavilo...

Muka mi je vise od takvih, izadji brate na teren, odigraj muski, odigraj cvrsto, uklizavaj, postizi golove, POBEDJUJ

E tada ce te narod ceniti, narod voli pobednike a ne kvazi patriote

bravo! upravo o tome govorim

ti igraci koje selektor zove dolaze da igraju fudbal za svoju zemlju, a ne da pevaju

kukala nam majka ako nam je pevanje Himne prioritet ispred igre i rezultata

To naravno zvuči logično, i uglavnom tako i jeste. Ali dođe vreme kada kohezija mora da se pravi na malo siroviji način. Tačno je da reprezentacija nije vojna jedinica, ali neki red i poštovanje mora da se uvede. Ako se sećam, baš pre nego što je
Miha došao, kritika je glasila da je rperezentacija raspad i da ne može pristojno izgleda ni za vreme intoniranja himne, a da je igra samo izraz svega toga. A to da pevanje himne nije garancija dobrog rezultata, to je sigurno, kao što je sigurno da da ne bi bolje igrali ni da su ostavili Ljajića da ih sve zajebava. Uzgred, ne zaboravite da taj dečko ne samo da nije pevao himnu, nego je posle nešto još i lupetao.

A što se tiče toga da je posao selektroa da odabere najbolje igrače, to nije tačno i čudi me RickRoss da sa tvojom posvećenošću fudbalu veruješ u to. Posao je selektora da napravi tim, najbolji mogući, a najbolji tim ne moraju da čine najbolji igrači i obično ga i ne čine.

Ko je najuspešniji selektor Jugoslavije tokom njenog postojanja? Ivica Osim. Da li je igrao sa najboljim igračima?

Ne znam ko od vas može da se seti kakve je kritike pa i podsmehe prolazio Osim kod izbora igrača. A izmaklo mu je polufinale SP na penale, u utakmici koju je igrao sa 10 igrača protiv Argentine sa Maradonom.

Posao selektora je da selektuje najbolje igrače i da ih uklopi u tim na najbolji mogući način putem taktičkih zamisli koje odgovaraju strukturi tima.

Kad ne pozoveš najbolje igrače već neke leve indijance s opravdanjem "oni najbolje odgovaraju mojoj ideji igre" onda moraš i da zapravo ostvariš neke rezultate sa tim krševima koje si pozvao da bi ljudi rekli "aha, pa nema veze, nije igrao taj i taj ali smo se mi plasirali, tako da ni ne moraju da igraju, Miha zna šta radi", kao što smo govorili za vreme Antića koji je zapravo ZNAO kako da iskoristi jednu kršinu od igrača kao što je Milijaš i upotrebi ga korisno na terenu.

Pošto Mihajlović ovo nije uradio a izbahatio se preko krajnje mere, on najmanje zaslužuje momentalni otkaz + da ga svi redom išutiramo u dupe. Nažalost, klauzula u ugovoru koja kaže da Mihajlović dobija otkaz ako se ne plasira bez da mu se pare isplate do kraja očigledno ne postoji ili je Karadžić prosto bezobrazan.

Što se tiče himne, nije njegov posao da vodi računa o tome ko peva himnu a ko ne, zapravo da je odradio ono ZA ŠTA JE DOVEDEN I PLAĆEN mislim da se niko od nas ovde ne bi ni bunio zbog tog idiotskog pravila oko himne. Ovako imamo 11 pevača i bek vokale sa klupe a nemamo nikog ko zna da dobije utakmicu protiv Belgije ili Hrvatske (ili MAKEDONIJE).

...
A kako i da dobijemo utakmicu kada smo pola utakmica igrali sa maksimalno 9 krštenih igrača i obično 2 do 3 POTPUNA INDIJANCA, sa Šćepovićem talentom veka koji kako je krenuo mislio sam da će da skupi više utakmica nego Savo Milošević. Kada se prodao prestao je da dolazi, i šta onda ja da mislim, šta onda bilo ko da misli? Poligon za menadžerski biznis? Jel to treba da bude reprezentacija?

Naravno, i ovo malo bede fudbalske što nakrpimo i što nije potpuni duduk se na terenu ponaša svaku utakmicu kao da se vide prvi put jer se postava menja svaku utakmicu, formaciju je takođe menjao isprobavajući neke nebuloze, a nekih specifičnih taktičkih zamisli ni od korova - sredina terena ne postoji. Kod Antića se videlo da je "školovan" u smislu da je znao da primeti šta valja šta ne, šta može da se iskoristi, koje su najjače karike, napravio je od Jovanovića i Krasića haos, krilni napad je bio sinonim Antićeve Srbije. To samo hoću da istaknem da bismo uporedili Mihajlovića i Antića.
Pre neki dan sam valjda ovde kopirao statistiku oba trenera:

Mihajlović 5 3 8
Antić 17 3 8

Antić je inače otpušten zbog loših rezultata.

Poslednja izmena:
seelktorov posao je pre svega da pozove ajbolje moguce igrace, pa da onda vidi ko se najbolje od njih uklapa u sistem

ovaj nas tupan je izjavio da mu se Matic ne uklapa u sistem, al mu se zato uklapaju razne Fejse, Milivojevici, Stevanovici, Radovanovici, Scepovici...

pa smo videli kako je to islo... na kraju je selektor morao da pojede izmet

Sad mešamo teme, jedna je priča oko himne, druga oko toga kako se selektira tim, a treća je priča da li je Miha dobar trener.

Što se Antića tiče, sve podržavam. Čovek je oteran potpuno bezveze i to nema sumnje da je Karadžićevo maslo. Još ih je i dobio na sudu.

Činjneica je da Mihailoviću mogu da se stave mnoge zamerke, ali je i činjenica da je počeo od nule. Na kraju smo od te nule ipak odmakli. Neću da kažem da se pokazao mnogo dobro, ali nisam za to da se menja selektor ako ne postoji pripremljeno bolje rešenje. Ima li ga? Pa Miha je i došao jer bolje rešenje nismo mogli da nabavimo. I još smo bili srećni kada je pristao.

Samo da overim sve ovo sto je rekao kreptoman ,apsolutno tacno....
Antic je bez ugovora napravio tu atmosferu,koheziju,tim,rezultate sve.....a imao je slabije igrace od ovog sivonje,u to sam siguran i to svi znaju,to zna i Tole i svi koji pustaju price o podmladjivanju....koje bre podmladjivanje to samo kod nas postoji,reprezentacija ili ima ili nema rezultata.....smatramo podmladjivanjem ubacivanje Tadica,Matica i Sulejmanija koji su trebali da budu sveza krv u prethodnom ciklusu prema svojim igrama.....
KAko mozemo da kazemo podmladjivanje kada nam igraci igraju najjace lige u najjacim klubovima? Nebitno je da li Nastasic ima 20 ili 37 godina,on je prvi stoper Sitija i on je trenutno uz Subotica nas najbolji stoper,nije ubacen u reprezentaciju jer ima 20 godina nego zato sto je najbolji.....isto je i sa Markovicem i sa Mitrovicem i Djuricicem i sa svima kojima se dedeljuje epitet mladih igraca.....

Antic je imao jednako dobru odbranu kao i ovaj,pa cak i slabiju jer mu je igrao Lukovic, na sredini da ne govorim ajde Stankovic je jos i igrao nesto,ali Milijas.....uporedite sredinu Stankovic-Milijas-Ninkovic (Kacar,covek je krpio kako je znao,Kacar mu je bio najotvoreniji igrac na sredini,jer secate se koliko smo kuburili sa tim desetkama i konkretnim igracima), sa recimo Matic-Djuricic-Tadic.... covek je igrao sa 2 spica i sa ubitacnim napadom po boku.....na boku je imao Jovanovica i Krasica koji su tada uleteli u formu,a uporedite njih i recimo Markovica i Ljajica, ko je tehnicki podkovaniji,ko je brzi, ko je svestraniji igrac

Da se ne zajebavamo u ovom ciklusu nije uradjeno nista,igre nemamo, imamo fliper dodavanja i nasilnicki fudbal....a ako nam je merilo Vels onda stvarno.....i generalno grupa nam je bila laka u zadnja 2 ciklusa a oba puta smo bili bruka....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back