Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Verovatno zato sto igra za klub za koji on navija. Sto se tice Markovica, njega ne na desni poluspic, Lazovica na levog poluspica.

4-3-2-1 je taktika koju bih ja probao. jedan centralni vezni, dva poluspica i dva krila. Zadnji vezni je pozicija koja nama ne treba u repki, jer ti igraci obicno nicemu ne sluze u toku igre. Sem sto usporavaju napad i vracaju loptu unazad.

Opet grobarsko preuvelicavanje igraca...

Ma sto imas kompleks da priznas da Partizan u ovom trenutku ima najveceg talenta i da su najbolji igraci navale koje Srbija sada poseduje iz partizanove skole?
U cemu je problem?
Pa i ja sam zvezdas,al to ne znaci da cu reci da je Milijas bolji od Ljajica ili da Zigic treba da igra pored Danka i Sulejmanija.....
Realno od zvezdinih igraca(i sami znamo kako nam radi skola u zadnjih 10 godina,jedini igrac koji je iz nje izasao je Bosko Jankovic) tu su Darko Lazovic,Basta i Ninkov kao jedini igraci koji mogu zaigrati......
Sto bi se lagali i izmisljali razne "reprezentativce" kad smo u nok daunu punih 5 godina........za tih 5 godina kroz nas klub je proslo 50 "stranaca" koji ***** ne vrede a na omladinsku skolu je stavljen dupli katanac........
partizan je imao par dobrih stranaca koji su stvorili razliku a u medjuvremenu izasli su Sulejmani,Danko,Ljaja i sada MArkovic iz omladinske skole te Tosic i Volkov kao igraci prvog tima
Pa vise reprezentativaca zasluzuju Vojvodina i OFK nego Zvezda

Ne bi izgubili 7:2. Izgubili bi sa 7:0 jer ovi ne bi dali gol da igraju nedelju dana.
Kolarov, Subotić,Ivanović, Sulejmani,Tadić OK, ostali iš.

Sta lupas covece,a koji bi onda dali gol a da su Srbi?
Ko je bolji golman u ovom trenutku?
Koji desni bek?
Jel mislis da imamo bolje centralne igrace od Kacara,Ninkovica i Ljajica?

Ne mogu da verujem ova izjava je izjava nekog ko je cuo da srbija ima dobru odbranu i da Sulejmani i Tadic igraju dobro......jel mislis da se moze igrati s 5 igraca?

Verovatno zato sto igra za klub za koji on navija. Sto se tice Markovica, njega ne na desni poluspic, Lazovica na levog poluspica.

4-3-2-1 je taktika koju bih ja probao. jedan centralni vezni, dva poluspica i dva krila. Zadnji vezni je pozicija koja nama ne treba u repki, jer ti igraci obicno nicemu ne sluze u toku igre. Sem sto usporavaju napad i vracaju loptu unazad.

to onda nije 4-3-2-1 nego 4-1-2-3 .......inace ovo 4-3-2-1 je upravo bunkerica,tzv "bozicna jelka" proizvod nase skole fudbalskih trenera,po sistemu ako povedemo 1:0 narednih 80 minuta lopta se izbija sto dalje u picku materinu a jedino centarfor sme da se vrti na krugu,ostali pozadi svi zajedno da igramo na rezultat pa onda nam ga zavuku u 94 minutu a onda igracu padnu na zemlju i kao su razocarani......

p.s. I ponavljam pitanje zasto mislite da je potrebno imati "klasicnog" centarfora?

to onda nije 4-3-2-1 nego 4-1-2-3 .......inace ovo 4-3-2-1 je upravo bunkerica,tzv "bozicna jelka" proizvod nase skole fudbalskih trenera,po sistemu ako povedemo 1:0 narednih 80 minuta lopta se izbija sto dalje u picku materinu a jedino centarfor sme da se vrti na krugu,ostali pozadi svi zajedno da igramo na rezultat pa onda nam ga zavuku u 94 minutu a onda igracu padnu na zemlju i kao su razocarani......

p.s. I ponavljam pitanje zasto mislite da je potrebno imati "klasicnog" centarfora?

Vidim da me nisi shvatio

GK
DR DC DC DL

MR MC ML

AMC AMC

FC

Ovo je daleko od bunkera. Da je bozicna jelka jesta ali asmo na papiru. Spoljni vezni bi morali da se ubacuju ili po bokovima ili da ulaze u sredinu. Ova formacija bez problema moze da se transformise i u 4-3-3 po potrebi ili 4-5-1 u zavisnosti od potreba.

Vidim da me nisi shvatio

GK
DR DC DC DL

MR MC ML

AMC AMC

FC

Ovo je daleko od bunkera. Da je bozicna jelka jesta ali asmo na papiru. Spoljni vezni bi morali da se ubacuju ili po bokovima ili da ulaze u sredinu. Ova formacija bez problema moze da se transformise i u 4-3-3 po potrebi ili 4-5-1 u zavisnosti od potreba.

Ma skontao sam te,samo nemoj da je krstis 4-3-2-1,dolazi do zabune.......

To se sve na isto svodi a s ovim u vezi evo tima:
GK-Brkic (Saranov,Aleksic)
DC-Ivanovic,Subotic (Rajkovic)
DR-Basta (Ninkov)
DL-Kolarov (Volkov)
MC-Kacar (Fejsa)
MR-Krasic (Darko Lazovic)
ML-Tadic (Tosic)
AMC-Ljajic,Ninkovic (Djuricic,Kuzmanovic)
FC-Sulejmani (Markovic,Danko Lazovic-ili Lane ako ovaj nece)

Ijao....Kakvo proseravanje...A po cemu je to Markovic bolji od Lazovica 10 puta,majke ti?

Po svemu, kretanje, dribling, brzina...

Lazovic je dobar igrac ali je igrac trenutka. Igra celu utakmicu osrednje i onda bljesne jednom ili dvaput i resi utakmicu. Dok Markovic celu utakmicu igra konstantno dobro, ima ga svuda, probija, asistira, daje golove...a mladji je 3 godine od Lazovica

Mozemo mi da pravimo sastave koliko god zelimo. Ne verujem da ce se ista promeniti dok se ne promene ljudi u savezu, a pre toga i sve u zemlji. Kakve igrace po imenima imamo trebalo je da se koljemo sa italijanima za prvo mesto. Imali smo mozda i najbolju odbranu na svetu. Dzabe je sve to bilo kada ne mozes da uguras makar jedan gol na vreme. Nisu krivi igrci vec drugi.

Moje misljenje je da je bolje pustiti i klince u reprezentaciju, makar nisu opijeni novcem i grizli bi i trcali mnogo vise nego ove nabedjene zvezde. Igramo fudbal iz perioda 1960-1980. Mislim da su igraci tada vise trcali.

Морали бисмо да знамо шта подразумеваш под "класичним" центарфором...

Бићу слободан да претпоставим да мислиш на тип играча који је обично мало снажније конституције који ситуације у шеснаестерцу решава шутем на гол из прве, и то и ногом и главом.

Када имаш таквог доброг играча то је незаменљива предност. Такви играчи чак и када ништа на утакмици не ураде су страшан притисак на одбрану. Али си ти у праву када сматраш да је данас таквих играча мало и да преовлађују нападачи који су спремни да приме лопту дубље у пољу и повуку је према голу.

Школски случај таквог играча и такве игре је била Србија са Жигићем, с тим да Жигић шутира пре свега главом. Примедбе су да је таква игра застарела и да ју је лако прочитати.

Што се застарелости тиче, тако се играло вероватно пре 100 година и чињеница да се игра тако и данас нешто говори. А да је лако прочитати, то јесте. Све се своди на то да ли имаш екипу способну да оствари доминацију на терену и да ли играш на победу. Ако да, онда је такав играч суво злато. Ако не, то је играч мање.

Poslednja izmena:
Po svemu, kretanje, dribling, brzina...

Lazovic je dobar igrac ali je igrac trenutka. Igra celu utakmicu osrednje i onda bljesne jednom ili dvaput i resi utakmicu.
Dok Markovic celu utakmicu igra konstantno dobro, ima ga svuda, probija, asistira, daje golove...a mladji je 3 godine od Lazovica

Moderna definicija velikog igrača ali ne kažem da je Lazović upravo to.Uloge Markovića i Lazovića su različite,svako po svojim sposobnostima - Marković je za svoje godine ekstra iskristalisan fudbaler i voli da ulazi fajterski na svaku loptu ali isto kao takav nema tempo za celu utakmicu jer ulažete sve u njegovu mladost i lucidnost koju raspolaže,dok je kod Lazovića uloga da u nedostatku ideja (nažalost,to je kod Zvezde postala svakodnevnica) individualnim potezima rešava situacije što dovodi i do naglog pada koncentracije i umora.Teško je opisati ko je od njih dvoje bolji jer ova naša liga nije pravo merilo za to...

Бићу слободан да претпоставим да мислиш на тип играча који је обично мало снажније конституције који ситуације у шеснаестерцу решава шутем на гол из прве, и то и ногом и главом.

Када имаш таквог доброг играча то је незаменљива предност. Али си ти у праву када сматраш да је данас таквих играча мало и да преовлађују нападачи који су спремни да приме лопту дубље у пољу и повуку је према голу. Такви играчи чак и када ништа на утакмици не ураде су страшан притисак на одбрану.
Da, upravo je najveći problem današnjeg fudbala (kad je igra u pitanju) to što je suviše napadača koji su relativno ograničeni u svojoj igri, te se klubovi mnogo više oslanjaju na svoja krila i isturene srednjake kad su golovi u pitanju, pa se onda i koncepcija igre menja. Mi imamo šansu da furamo takvu igru jer imamo Sulejmanija, Krasića, Jovanovića, Tadića, Tošića al nam se napad opet bazira na Panteliću i Žigiću i eventualnim prodorima krila po strani i slanjem lopte u šesnaesterac nekom od balvana, ko god nam je u postavi. Nama bi samo jedan Danko Lazović uradio mnogo više nego ovo drveće što nam je igralo u kvalifikacijama kad bi se igra malo lepše postavila.
Pogledam recimo Mančester i vidim napred Nanija, Hernandeza, Runija, Sunga i eventualno Berbatova koji doduše ne igra al ajde, nijedan nema karakteristike klasičnog centarfora, nemaju jaku konstituciju i ne rešavaju iz prve već grade napade (jedini koji možda odstupa od ovoga je Runi koji je stvarno masa od čoveka, ali njegova uloga u mančesteru mnogo više vuče na plejmejkersku nego na čisto centarforsku, agilan igrač dosta) i ne gube lopte uludo kao Krasić i Jovanović kad muljaju u mestu već je igra konstantno aktivna, Valensija i Park trče kao mećave stalno, jednostavno je prva ideja današnjeg fudbala brzina i mnogo više igre bez lopte, najbolji igrači su najbrži igrači. Pantelić niti je brz niti ima tehniku niti ima konstituciju, tako da on ne može da igra protiv današnjih odbrambenih igrača što se i videlo bezbroj puta. Žigić je prevaziđen tip igrača, čak i jedan Krauč koji je mnogo kvalitetniji od Žigića i u mnogo boljoj formi nije kandidat za reprezentaciju dok je kod nas on standardan na spisku.
smatram da nijedan naš reprezentativac nije fizički defektan pa da je dobio opradanje od doktora kad je trčanje u pitanju, jednostavno mora da se promeni pristup, prvenstveno pristup trenera koji sa ovim što ima mora da ostvari rezultat, mi imamo strašna imena kad se uporedimo sa dosta reprezentacija. Dansku, Estoniju, Crnu Goru, Irsku, Bosnu, Grčku, Češku bismo po imenima trebali da zgazimo, a gde su oni gde smo mi? Nama igraju igrači iz Čelzija, Junajteda (do skora), Sitija, Dortmunda, Intera (ne više hvala bogu), Juventusa, Dinamo Kijeva, Fiorentine, CSKA itd itd. a reprezentativno smo na nivou Belgije, koja bi nas usput rečeno zgazila verovatno koliko smo očajni.

Dok nam neki kvaziprofesionalci, kvaziautoriteti budu vodili reprezentaciju ni igrači neće davati sve od sebe. Loša atmosfera vodi do lošeg rezultata.
Tako da prvo treba reći ćao onom čije ime neću pominjati a koje je dosta puta rečeno.

Poslednja izmena:

izginuli su na terenu, ali nisu imali srece :hahaha:
ali najboli komentar mi je "nesrecno smo primili posle nase greske" :hahaha:

Морали бисмо да знамо шта подразумеваш под "класичним" центарфором...

Када имаш таквог доброг играча то је незаменљива предност. Али си ти у праву када сматраш да је данас таквих играча мало и да преовлађују нападачи који су спремни да приме лопту дубље у пољу и повуку је према голу. Такви играчи чак и када ништа на утакмици не ураде су страшан притисак на одбрану.

Школски случај таквог играча и такве игре је била Србија са Жигићем, с тим да Жигић шутира пре свега главом. Примедбе су да је таква игра застарела и да ју је лако прочитати.

Што се застарелости тиче, тако се играло вероватно пре 100 година и чињеница да се игра тако и данас нешто говори. А да је лако прочитати, то јесте. Све се своди на то да ли имаш екипу способну да оствари доминацију на терену и да ли играш на победу. Ако да, онда је такав играч суво злато. Ако не, то је играч мање.

Danas je sve manje gol igraca a ja na njih mislim......igraci profila Pipo Inzagi.....e sad fazon je sto taj Pipo ima neverovatan osecaj za ono sto radi i sa dobrom sredinom i krilima on moze uvaljati petardu na mecu ili bar uci u 5 stopostotnih sansi.....kod nas Pantelica i Zigica svrstavaju u kategoriju gol igraca,jer tehnike nemaju,brzine nemaju,fizicki su inferiorni,nemaju pas,pregled igre nista blago receno bukve koje uz to i nemaju osecaj za gol doveden do savrsenstva.....

Danas "centarfora" (ako to moze tako da se zove) igraju ,Benzema,Ernandez,Tores,,Ibrahimovic,Persi,Aguero,Dzeko sta ti ja znam ko,a vi sami procenite ko od njih ima karakter apsolutne bukve.....pa NIKO naravno svi umeju bar nesto s loptom da urade......

E kada si u situaciji da napadacku konkurenciju mogu da ti cine Pantelic,Zigic,Mrdja (za ovog lika sam do skora verovao da ima nesto u njemu),Despotovic onda ti nemas sta da trazis u takvom tipu "napadaca" vec se okreces onome sto imas a to je Sulejmani,a to je LAzar Markovic a to je Danko Lazovic i to je eventualno u slucaju da ohladi glavu i igra za tim Lane Jovanovic.......igraci koji su sastavni deo ekipe tj trebali bi da budu,igraci koji umeju da igraju s loptom i bez nje,igraci koji se ne boje da je prime koji je ne bacaju napred odma i koji umeju da stvore visak ali ne i potez vise,igraci koji ne treba da padaju u sesnaesterac i oko njega i tako prave rezultat (nazalost Jovanovic nije nista od ovoga,ali za razliku od gore pomenutih poeseudje lucidnost,brzinu,malo skromne tehnike i ima nesto u gacama).......

I zato ja kontam da je Sulejmani na tom CF mestu najbolje resenje

Ma sto imas kompleks da priznas da Partizan u ovom trenutku ima najveceg talenta i da su najbolji igraci navale koje Srbija sada poseduje iz partizanove skole?
U cemu je problem?
Pa i ja sam zvezdas,al to ne znaci da cu reci da je Milijas bolji od Ljajica ili da Zigic treba da igra pored Danka i Sulejmanija.....
Realno od zvezdinih igraca(i sami znamo kako nam radi skola u zadnjih 10 godina,jedini igrac koji je iz nje izasao je Bosko Jankovic) tu su Darko Lazovic,Basta i Ninkov kao jedini igraci koji mogu zaigrati......
Sto bi se lagali i izmisljali razne "reprezentativce" kad smo u nok daunu punih 5 godina........za tih 5 godina kroz nas klub je proslo 50 "stranaca" koji ***** ne vrede a na omladinsku skolu je stavljen dupli katanac........
partizan je imao par dobrih stranaca koji su stvorili razliku a u medjuvremenu izasli su Sulejmani,Danko,Ljaja i sada MArkovic iz omladinske skole te Tosic i Volkov kao igraci prvog tima
Pa vise reprezentativaca zasluzuju Vojvodina i OFK nego Zvezda

Uboli su jednog od 1000. U poslednjih 5,6 godina ili dovode camuge,ili uzimaju vec razvijene talente. Pa Savic,koji sad igra u Sitiju je delo BSK-a,Partizan ga ja samo kupio i preprodao za mnogo vece pare.
Za Markovica - u njegovim godinama je Runi debitovao za reprezentaciju. On je za Runija nula. Mozda ce da se razvije,al ne verujem. Verovatno ce ga prodati Celziju,Arsenalu,tamo nece opstati i zavrsice u nekom Tventeu,Bordu ili tako nesto,kao igrac B klase...

Uboli su jednog od 1000. U poslednjih 5,6 godina ili dovode camuge,ili uzimaju vec razvijene talente. Pa Savic,koji sad igra u Sitiju je delo BSK-a,Partizan ga ja samo kupio i preprodao za mnogo vece pare.
Za Markovica - u njegovim godinama je Runi debitovao za reprezentaciju. On je za Runija nula. Mozda ce da se razvije,al ne verujem. Verovatno ce ga prodati Celziju,Arsenalu,tamo nece opstati i zavrsice u nekom Tventeu,Bordu ili tako nesto,kao igrac B klase...

Za razliku od nas koji godinama obasipamo nase i evropsko trziste talentima i igracima vanserijske kategorije

Za razliku od nas koji godinama obasipamo nase i evropsko trziste talentima i igracima vanserijske kategorije

To je zato sto klubovi iz JSL nece da prodaju igrace vecitima ili prodaju samo Partizanu. Jednostavno Partizan kontrolise pola klubova,jedan deo zeli da se dokaze da moze da parira vecitima ( kao Vojvodina,OFK tu i tamo,od skoro i Radnicki),dok je Zvezdi svega ostao jedan,dva kluba. Realno ne mogu svi igraci da budu iz Zvezdinog pogona ( toga nije bilo ni u zlatno doba,Prosinecki je primer),a igraci iz uvoza su ocajnog kvaliteta. Zvezda ce pobediti Partizan tada kad preuzme kontrolu nad ostalim klubovima,a to nece biti skoro...

To je zato sto klubovi iz JSL nece da prodaju igrace vecitima ili prodaju samo Partizanu. Jednostavno Partizan kontrolise pola klubova,jedan deo zeli da se dokaze da moze da parira vecitima ( kao Vojvodina,OFK tu i tamo,od skoro i Radnicki),dok je Zvezdi svega ostao jedan,dva kluba. Realno ne mogu svi igraci da budu iz Zvezdinog pogona ( toga nije bilo ni u zlatno doba,Prosinecki je primer),a igraci iz uvoza su ocajnog kvaliteta. Zvezda ce pobediti Partizan tada kad preuzme kontrolu nad ostalim klubovima,a to nece biti skoro...

E gledam tvojih par zadnjih postova i moram da kazem da mnogo k3njas

Jednostavno prihvati cinjenicu da Partizan daleko bolje radi od Zvezde kad su u pitanju omladinska skola i skauting

Zoran Tosic
Stevan Jovetic
Stefan Savic
Miralem Sulejmani
Adem Ljajic
Lazar Markovic
Vladimir Volkov
Matija Nastasic

Jednostavno svi ovi nabrojani su izvanredni igraci, produkt ili Partizanove skole ili skautinga. U Partizanu su trenutno nosioci igre Tomic, Markovic, Vukic i Volkov - sve Srbi, a u Zvezdi Evandro, Kadu, Borha i Lazovic - dakle samo jedan Srbin

Od 4 nabrojanih Partizanovih igraca svi konkurisu za reprezentaciju osim Vukica. Dakle budi realan i nepristrasan i nemoj da pises nebuloze

Cak i da je tako, jel to problem da nasa skola stvori igrace?Jel PArtizan brani nasu skolu?Naravno da ne,nego je inhibira nas strucni kadar like a Kratko Ostanic.......
Koga je to partizan kupio iz nase lige? Volkova su nam preoteli iskljucivo zbog para tacnije zbog nesposobnog rukovodstva......Tosica i Savica su kupili mi Kaludjerovica i Ninkova nas je problem sto nemamo lovu da kupimo bolje igrace......ostali kvalitetni su svi iskljucivo proizvodi njihove omladinske skole koja je rame uz rame s Barsinom i Ajaxovom.....
Sto lazemo sami sebe?

E gledam tvojih par zadnjih postova i moram da kazem da mnogo k3njas

Jednostavno prihvati cinjenicu da Partizan daleko bolje radi od Zvezde kad su u pitanju omladinska skola i skauting

Zoran Tosic
Stevan Jovetic
Stefan Savic
Miralem Sulejmani
Adem Ljajic
Lazar Markovic
Vladimir Volkov
Matija Nastasic

Jednostavno svi ovi nabrojani su izvanredni igraci, produkt ili Partizanove skole ili skautinga. U Partizanu su trenutno nosioci igre Tomic, Markovic, Vukic i Volkov - sve Srbi, a u Zvezdi Evandro, Kadu, Borha i Lazovic - dakle samo jedan Srbin

Od 4 nabrojanih Partizanovih igraca svi konkurisu za reprezentaciju osim Vukica. Dakle budi realan i nepristrasan i nemoj da pises nebuloze

Ne citas postove moje bas dobro...
Upravo sam za Savica i pricao,on nije iz Partizanovog pogona vec je kao 16-godisnjak iz Crne Gore dosao u BSK,pa je tek onda,kao ponikao igrac presao u Partizan. Isto i taj Volkov,decko je ponikao u Radnickom iz Novog Beograda,onda isto igrao za BSK ,pa za Serif i tek onda sa svojih 24,25 godina dosao u Partizan. Tosic je ponikao u Zrenjaninu,pa je tek i on ,kao vec zreo igrac presao u Partizan. Sulejmani je bukvalno pobegao iz kluba,nit je igrao za Partizan kao senior,a za Nastasica stvarno svaka cast,prodati igraca 93. godiste stranom klubu gde greje klupu. Predvidjam da ce zavrsiti na pozajmici u Seriji B,pa onda u neku rasnu ligu kao sto je madjarska ili slovacka...
Jedino ste Jovetica uboli,mora jedan da se ubode...
A skauting,opet ono sto sam napisao gore,to nije skauting nego monopol...Velika razlika...

Ne citas postove moje bas dobro...
Upravo sam za Savica i pricao,on nije iz Partizanovog pogona vec je kao 16-godisnjak iz Crne Gore dosao u BSK,pa je tek onda,kao ponikao igrac presao u Partizan. Isto i taj Volkov,decko je ponikao u Radnickom iz Novog Beograda,onda isto igrao za BSK ,pa za Serif i tek onda sa svojih 24,25 godina dosao u Partizan. Tosic je ponikao u Zrenjaninu,pa je tek i on ,kao vec zreo igrac presao u Partizan. Sulejmani je bukvalno pobegao iz kluba,nit je igrao za Partizan kao senior,a za Nastasica stvarno svaka cast,prodati igraca 93. godiste stranom klubu gde greje klupu. Predvidjam da ce zavrsiti na pozajmici u Seriji B,pa onda u neku rasnu ligu kao sto je madjarska ili slovacka...
Jedino ste Jovetica uboli,mora jedan da se ubode...
A skauting,opet ono sto sam napisao gore,to nije skauting nego monopol...Velika razlika...

Skauting je doveo i Savica i Volkova i Tosica

Evo da uporedimo nas i vas skauting

Zvezda se dvoumila izmedju Savica i Li Adija i na kraju je dovela Li Adija. Hahahahahahahaha

Brate samo nastavi da pises nebuloze, svi ovi igraci su ili ponikli u Partizanu ili igrali za njega, a ti trazis dlaku u jajetu - dal su igrali jednu sezonu, dal je otisao rano, dal ovo, dal ono

Svi su povezani sa Partizanom i prihvati to

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back