Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Треба прво да се зна чему служи млада репрезентација и шта се очекује. Да ли се припрема за неко такмичење (нпр. Олимпијаду) и да ли је можда реч о некој изузетно талентованој генерацији коју треба држати на окупу (као што је био случај са "чилеанцима")?

Ако ништа од тога није случај (а није), онда наравно да А тим има предност. И по мом мишљењу када играч пређе једном у А тим онда је прешао и више нема враћања. Такав играч више није довољно мотивисан да игра за младу репрезентацију.

Имамо лоше искуство с Антићем и Дујковићем где је Антић неке играче шетао од селекције до селекције и онда су ти играчи наступе за младу репрезентацију доживљавали малтене као казну.

Moja poenta je ipak savršeno jednostavna.
Vujošević (Partizanova legenda) je odveo Pekovića da igra za Crnu Goru. To što se ti osjetiš opareno, pa odmah počinješ sa kritikovanjem Crvene Zvezde, 'ebi ga, ne može uticati na činjenicu koju sam izrekao, a koje si i ti svjestan.
Partizan učestvuje u Jadranskoj ligi, i ima ogromnu korist od toga. Samim tim je tvoja kritika Zvezdinog učešća u istoj obično *****nje, da 'prostiš na izrazu.
pekovicu je rekao otac da ce ga se odreci ako bude igrao za srbiju, nema to veze sa vujosevicem koji je crnogorac nego licno sa pekovicem i o onome sto sam pricao prije.
on se osjeca kao srbin ali je isto njegova zemlja crna gora i naravno da ce prije da igra za nju nego za srbiju, sto ga ne cini manjim srbinom po meni.

Poslednja izmena:
Треба прво да се зна чему служи млада репрезентација и шта се очекује. Да ли се припрема за неко такмичење (нпр. Олимпијаду) и да ли је можда реч о некој изузетно талентованој генерацији коју треба држати на окупу (као што је био случај са "чилеанцима")?

Ако ништа од тога није случај (а није), онда наравно да А тим има предност. И по мом мишљењу када играч пређе једном у А тим онда је прешао и више нема враћања. Такав играч више није довољно мотивисан да игра за младу репрезентацију.

Имамо лоше искуство с Антићем и Дујковићем где је Антић неке играче шетао од селекције до селекције и онда су ти играчи наступе за младу репрезентацију доживљавали малтене као казну.

Jedan iz te generacije je vec u A timu (Ljajic) a zasluzuju i vec navedeni.......naravno da ne treba vracati igraca u U21 kad jednom debituje.....

Nego jel ima nagovestaja da se vrate Kacar i Danko?:think:

Na osnovu trenutne forme, najjaci sastav nam je definitivno ovaj

---------------- Lazar Markovic ------- Sulejmani -----------------

Tadic --------------------------- Djuricic --------------------Radovic

--------------------------------- Kuzmanovic ---------------------------

Kolarov -------- Subotic ---------------- Ivanovic -------- Basta

----------------------------------- Brkic ----------------------------------

Poslednja izmena:
Odakle vam ideja sa Bastom ? Ja ga postujem,iz mog je kraja (dodje mom ortaku burazer),al realno on jos nije uigran. Pitanje je dal ce se ikad vratiti. Po meni umesto Vidica treba da igra Rajkovic. Nije on los,da je los ne bi ga Celzi regrutovao. Basta kao zamena,ako se dokaze u prvi tim.
Lazar Markovic ima 17 godina,a jedino sto ima je brzina i tehnika. Za te godine je mali - nizak i mrsav,tako da snaga i skok otpadaju. Napadac treba da bude sila,probijac, a ne kao on mlitavac. Mada to mozda i moze da se promeni.
Iskreno bice zajebano bez Stankovica,Vidica...

solidan tim, samo se ne bi slozio sa tobom za bastu, bane mora da igra desnog beka. po meni trebalo bi ubaciti malog Lazara Markovica u vatru, kad ce da ga ubaci nego sad kad je u formi... Ako ga curcic ne pozove za ove dve prijateljske, sram ga bilo. Treba nam mlad i brz igrac u napadu!

Bane igra stopera u Celsiju i na tom mestu se bolje snalazi.....ne probija dovoljno kao bek,danas bek mora da igra bukvalno kao krilo......
Naravno da Lazara treba pozvati to niko ne spori,pisao sam vec sastav top 23,ali ovo je prva postava koja je naravno sklona promenama i treba svako od ovih igraca u svakom momentu da ima dostojnu zamenu koja ce bez problema igrati......zapravo ne zamena vec 2 kompetentna igraca za svaku poziciju

Ljajic ne igra

Ninkovic ne igra

Lazovic igra ali je Lazar Markovic 10 puta bolji od njega

Kacar umesto Kuzmanovica ? Au brate...

Ljajic ne igra tu je Djuricic,medjutim ne mozes se ti sada odreci Ljajica jer ne igra u klubu......
Lazar Markovic za mene srednjak i bice mi jako zao ako i njega upropastimo i forsiramo ga na krilo.......dobar je Darko ja njega i KRasica vidim u rotaciji za desno krilo,ko Tadica i Tosica za levo.......
Ninkovic ne igra,ali sta znam deluje mi konkretniji napred od Kuzmanovica,naravno njih dvojica u rotaciji.......
Da Kacar na mestu zadnjeg veznog,posto Kuzmanovic mora ofanzivnije malo da igra.......

p.s. ovu postavu sto ti kazes ne znam da li neko igra,ali u sustini to je manje vise to,e sad da li imao 1 igraca vise u napadu ili na sredini to je isto jer se radi o istom tipu igraca tzv. "drugom napadacu" ili trekvartisti

Odakle vam ideja sa Bastom ? Ja ga postujem,iz mog je kraja (dodje mom ortaku burazer),al realno on jos nije uigran. Pitanje je dal ce se ikad vratiti. Po meni umesto Vidica treba da igra Rajkovic. Nije on los,da je los ne bi ga Celzi regrutovao. Basta kao zamena,ako se dokaze u prvi tim.
Lazar Markovic ima 17 godina,a jedino sto ima je brzina i tehnika. Za te godine je mali - nizak i mrsav,tako da snaga i skok otpadaju. Napadac treba da bude sila,probijac, a ne kao on mlitavac. Mada to mozda i moze da se promeni.

Odatle sto je covek odlicno poceo sezonu i sto je kao mlad imao neverovatan potencijal.......ja njega i Ninkova vidim kao desne bekove,bez obzira sto je Rajkovic zvucnije ime od njih.....a zasto? pa zato sto su Rajkovic i Subotic malko zeleni da zajedno igraju stopere i sto su obojica igraci istog tipa nemaju brzinu i sluze za vazdusnu igru uglavnom,a kada imas Baneta kao stopera druga je prica jer je znatno brzi.......tako imas razlicite stopere u timu.......plus iskustvo IVanovica........a na beku opet Ivanovic ne pruza dovoljno napred i tu mora nesto da se menja........igramo asimetricno
Brzina i tehnika pa malo li je? fali mu snaga kazes,to vremenom dolazi....pogledaj Inijestu,Mesija,Pedra,Cavija,Vilju ne zna se ko je od njih sitniji pa im to ne predstavlja problem da prave umetnicka dela po terenu.......skok je rana naseg fudbala,to sto smo mi navikli da vecito resenje trazimo u dugim loptama i centarsutima i da igramo s bukvom napred koja ne ume nista s loptom nego da je zakove glavom,hebem ti takvu igru to vise nigde ne prolazi,danas svih 11 mora da ucestvuje u akciji.......alergican sam na klasicne spiceve,a sto ih je manje mi sve vise kukamo za njih.....sta fali trojci Sulejmani-Lazar-Danko (Lane ako Danko nece) kao konkurenciji za napadaca?

Zasto ce biti zajebano bez Stankovica i Vidica? Sta su oni pruzili nasem timu? Njihova velka imena nikada nisu odigrala nista posebno za nacionalni tim!Uvek je sve bilo nesto neodredjeno i mlitavo......ja nisam primetio da smo u mecevima bez njih bili losiji.......

Mene zanima da li su igrači o kojima nerjetko raspravljate, kad pokrećete te vječite teme ko je od ovih sa petokrakom više srpski klub i ko daje više reprezentativaca, dakle da li su igrali i u jednom drugom klubu u Srbiji, RS, CG, inostranstvu ili su oni cijeli život proveli u Partizanu i Zvezdi pa ih tako svojatate. Štaviše u vječitima se i najmanje zadržavaju ako su iz neke druge sredine a ne iz njihove škole...

Druga stvar, zanima me da li je moguće u Srbije kad se pojavi čudo od djeteta tipa Lazara Markovića (eto trenutno igra zna se za koga) da mu se odmah ne traži pandan kod onih drugih i da se njegovo pozivanje u reprezentaciju vezuje za pozivanje nekog iz drugog tabora?

Treća stvar koliko su te podjele besmisline, i za nekoga ko gleda sa strane smiješne, vidjelo se i na primjeru Klea. Momak je onomad igrama zaslužio poziv u reprezentaciju jer nam je upravo to falilo, rješavao evropske utakmice uveo Partizan u LŠ i umjesto da nam je čast što želi pasoš i igrati za naš tim, digla se sveopšta frka jer tobože nisu mu našli kopiju preko plota.

E sad što se trenutno namjestilo da su obojica ili većina ako govorimo globalno tih bisera igrala u Partizanu pa šta je to toliko teško priznati i prihvatiti da je Partizan organizovaniji klub trenutno, i da je to i logično a sve radi dobrobiti našeg državnog tima. A zvezdaši ili obrnuto kad bude, treba svoje nezadovoljstvo i negativnu energiju da usmjere u drugom pravcu tj. prema svojim čelnicima a ne na ova besmislena prepucavanja. Znači zbog tih gluposti i sujeta treba u reprezentaciju zvati i kurtu i murtu samo da bi se zadovoljile nečije sujete i uspostavio taj više nego besmisleni balans

Poslednja izmena:

a ostali pored sjajne tehnike i velike brzine se odlikuju i snagom u duelu, kao i skokom :think:
covek bi pomislio da za Srbiju igra bar neko kao Drogba

Upravo si opisao Mesija (osim 17 god)...

Mene zanima da li su igrači o kojima nerjetko raspravljate, kad pokrećete te vječite teme ko je od ovih sa petokrakom više srpski klub i ko daje više reprezentativaca, dakle da li su igrali i u jednom drugom klubu u Srbiji, RS, CG, inostranstvu ili su oni cijeli život proveli u Partizanu i Zvezdi pa ih tako svojatate. Štaviše u vječitima se i najmanje zadržavaju ako su iz neke druge sredine a ne iz njihove škole...

Druga stvar, zanima me da li je moguće u Srbije kad se pojavi čudo od djeteta tipa Lazara Markovića (eto trenutno igra zna se za koga) da mu se odmah ne traži pandan kod onih drugih i da se njegovo pozivanje u reprezentaciju vezuje za pozivanje nekog iz drugog tabora?

Treća stvar koliko su te podjele besmisline, i za nekoga ko gleda sa strane smiješne, vidjelo se i na primjeru Klea. Momak je onomad igrama zaslužio poziv u reprezentaciju jer nam je upravo to falilo, rješavao evropske utakmice uveo Partizan u LŠ i umjesto da nam je čast što želi pasoš i igrati za naš tim, digla se sveopšta frka jer tobože nisu mu našli kopiju preko plota.

E sad što se trenutno namjestilo da su obojica ili većina ako govorimo globalno tih bisera igrala u Partizanu pa šta je to toliko teško priznati i prihvatiti da je Partizan organizovaniji klub trenutno, i da je to i logično a sve radi dobrobiti našeg državnog tima. A zvezdaši ili obrnuto kad bude, treba svoje nezadovoljstvo i negativnu energiju da usmjere u drugom pravcu tj. prema svojim čelnicima a ne na ova besmislena prepucavanja. Znači zbog tih gluposti i sujeta treba u reprezentaciju zvati i kurtu i murtu samo da bi se zadovoljile nečije sujete i uspostavio taj više nego besmisleni balans

moras ih shvatiti, jako su osetljivi :lol:

Mesi sad ima snagu za duel igru, ima nisko teziste i dovoljno je nabijen pa moze da izdrzi i grmalja na ramenu

Stvar je u tome da nema veze da li je neko mrsav (a koji fudbaler je debeo?) i nizak ako ima dobru tehniku, brz je i zilav. Gluposti su pricati za nekoga ako ima 17 godina da nije dovoljno jak da izdrzi duele sa starijima. Pa taj Lazar Markovic igra fudbal ceo zivot i ako se nije do sada uzilavio nikad nece.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back