DarkMoon
Legenda
- Poruka
- 57.087
I honda mora da se servisira kao i svaki auto.Kupite hondu i zaboravite na kvarove![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I honda mora da se servisira kao i svaki auto.Kupite hondu i zaboravite na kvarove![]()
Naravno, ali servis je servis, a kvarovi su kvarovi.I honda mora da se servisira kao i svaki auto.
E sad da li je manja steta, to je znak pitanja cesto jedan los deo moze da povuce i druge kvarove.Zavisi ko je proizvodjač
Ako. npr u Mercedes, Pežo, Reno
ugradite tuski deo manja je šteta što će brzo da crkne
To i kažemE sad da li je manja steta, to je znak pitanja cesto jedan los deo moze da povuce i druge kvarove.
Sve zavisi, dobar je primer alternatora ili anlasera gde se više isplati raditi remont. Ono što realno ne bih nikada ja kao vozač remontovao jesu amortizeri i generalno delovi za trap.Remontujete li ili kupite polovan/nov deo?
U suštini sve može da se remontuje ali je upitnog kvaliteta. Kada su u pitanju alternator ili anlaser to je dosta dobra priča umesto kupovjne polovnog ili novog aftermarket ugl remontovanog.
Pre par meseci sam kod kineza remontovao alternator na ladi. Kod njega rade ugl taksisti i veći deo majstora donosi. Ja za njega znam preko 30 godina.
Alternator se rasklapa, čisti, pere, menjaju ležajevi, četkice, regler i po potrebi vikluje rotor. Cena 50 evra za osnovni servis ležajevi i četkice. Isto to radi i fabrika tj ovlašćeni servisi.
Sad alternator puni ko zmaj i blista kao dijamant
Pogledajte prilog 1741351
Isto kao i zubariU Srbiji ima vrhunskih majstora koji ni po čemu ne zaostaju za najboljim majstorima u svetu. A cena je često povoljnija nego na zapadu, recimo.
Što bi kupovao nov alternator nisi debil valjda, popravis šta imas i cao .... A uglavnom se moze popravljati sve na njemuRemontujete li ili kupite polovan/nov deo?
U suštini sve može da se remontuje ali je upitnog kvaliteta. Kada su u pitanju alternator ili anlaser to je dosta dobra priča umesto kupovjne polovnog ili novog aftermarket ugl remontovanog.
Pre par meseci sam kod kineza remontovao alternator na ladi. Kod njega rade ugl taksisti i veći deo majstora donosi. Ja za njega znam preko 30 godina.
Alternator se rasklapa, čisti, pere, menjaju ležajevi, četkice, regler i po potrebi vikluje rotor. Cena 50 evra za osnovni servis ležajevi i četkice. Isto to radi i fabrika tj ovlašćeni servisi.
Sad alternator puni ko zmaj i blista kao dijamant
Pogledajte prilog 1741351
zato sto nema ebay kao ja pa da kupi kineski alternator za dolara $85, i sam ga ubudzi? valeo je izasao napolje, a posao moze i pocetnik da odradi, za sat ili dva, samo gleda na youtubetu i radi istoAli vidim u zadnje vreme da ljudi kupuju remontovane pa sam postavio temu. Zašto bi neko davao 100-200 za new refurbished plus ugradnja kada za 50 evra sveukupno dobija isto.
pa, morao sam da dotezem, ako je cvileo i zapomagao, sad je super, ne cuje se cim sam ga dotegao, ali mi taj auto garavi, 1,6 litra kia, direktno ubrizgavanje, pa se stalno gusi, i jos se gasi u voznji, samo ga gorivo ugasi... sipam-nasprejam u usis neki rastvarac, pa jos i u rezervoar sipam neki aditiv, trebao je vise italijanskim stilom da se vozi, i to samo autoput umesto sto je radio u mestu, ali sada je kasno, poceo je duvka kada sam ga gazio, ali nije jos produvao dibidus... 5 godina se tako zezam, tetosim ga sa samo sintetickim uljem... mozes misliti kada se ugasi usred voznje, i sam opet upali, osetis kada trzne? ko ce sada da otvara motar, vadi i cisti ventile, da se prlja i zayebava sa tim?Početnik obavezno pretegne kaiš pa spali alternator, pumpu vode i servo![]()
ma, pusti karike, ne duva jos mnogo, evo imas slike ovde - ovo je nekada bio ventil u autu sa direktnim ubrizgavanjem GDI, a taj tvoj ford je imao PORT; sad tojota pravi kombinovane motore, a i drugi su se setili, ali 2012 nisu svi, sto je godiste moje kiice:Uglavnom su ti to neispravne prljave dizne ili karburator kome su se dezintegrisale membrane ili falš vakum. Ja sam na fordovom karbonu imao naprslinu u livu onih čepića koji su na rupama gde se bušilo prilikom izrade kanala. To ne vidiš ali ko zna pipka i reši.
Ako duvka onda su isprdele hilzne i karike pre svega
do you realize that the engine on the outside is clean, you can't see it leaking anywhere?You disperse, you work your head and God to see you![]()
i koliko je posle valjao, godinu dana?Znaju u kom grmu leži zec gdi je njesra i mora da se radi motor na 300 kkm jbg. Jeste najbolji sistem ubrizgavanja ali nema šta da pere zguru sa ventila. Gledao sam kako crnci peru običnom vodom koju ušpricavaju. Ja sam radio na koradu spojili ga na wins mašinu pa je pola sata čađavio.
znam i toDanas možeš inspekciju da radiš onom malom kamerom kroz otvor svećica.
sad smo se razumeliTojota je to rešila duplim sistemom
pa, ja licno sam joj i menjao ulje, 3.5 litre ili kvarta, uvek full synth. cak i cesce nego na 5hilj.km ili 3000 milja, to mini van teram do 10 hiljada milja ili 16 hiljada km, i on ne trosi nista ulja, a u kiu sam morao da predjem i najskuplje gorivo jer je imala predetonacaiju na uzbrdicama... stvar je da mora da se tera po autoputu, po gradu i na kratko joj ne prija, plus ako klima radi, plus onaj alternator je crkavao sigurno godinama, i opet nija crkao, a bio polu neispravan...Posle tog wins sistema je godinu dana mirisao na tu hemiju. Ja sam to radio onako bez potrebe 50€ platio. Inače je auto išao ko raketa 160ks
Tako frljajući hemiju može katalizator da oštetiš tj zapušiš.
Malo je to 160kkm
Menjaj često ulje i sipaj vrhunsko ne štedi jer se onda pravi zgura u motoru. Ne sme da troši ulje nikada. Čim krene na 10 kkm da polako troši odmah menjaj jer je ostarilo.