Religija i mitologija starih slovena

Rujevit:
@Bl,jesam ti rekao da si zabrazdio u fundamentalizam!!!Ako nisam evo sad ti pisem fundamentalisto!!!
I nemoj da lupetas da su pentragam i svastika satanisticki simboli molim te.
Ovakvu zadrtost kod pravoslavnih Srba jos nisam video.Zato nam se i desava sve ovo.Svi su oni veliki Srbi i pravoslavci a polovina ih nema pojma ni sta rec pravoslavlje znaci(Bl ne mislim na tebe,znam da znas sve to ali se preterao malo sa forsiranjem vere)

Нађи времена док проучаваш тај сатанизам па мало прочитај и коју Светоотачку Православну књигу, па сконтај шта значи пентаграм и сл глупости., а у Православљу нема претеривања или јеси или ниси.:-D

http://www.pravoslavni-odgovor.com/
http://www.svetosavlje.org/
http://www.verujem.org/
sava.jpg

Rujevit:
@Bl,jesam ti rekao da si zabrazdio u fundamentalizam!!!Ako nisam evo sad ti pisem fundamentalisto!!!
Ovakvu zadrtost kod pravoslavnih Srba jos nisam video.Zato nam se i desava sve ovo.Svi su oni veliki Srbi i pravoslavci a polovina ih nema pojma ni sta rec pravoslavlje znaci(Bl ne mislim na tebe,znam da znas sve to ali se preterao malo sa forsiranjem vere)
u potpunosti si u pravu.da dodjes u cg pa da malo poslusas popove(obije crkve) cini mi se da su svi vjeru izucavali kod marxa i engelsa.pola ih je neka priucena bagra koja jedva ceka kakvo krstenje da se napije i najede.a da su isposnici daleko bilo svaki gura stomacic ispred sebe.ima medju njima i ljudi od vjere koje cijenim bilo da su spc i cpc ali ovo ostalo je bruka za hriscanstvo i pravoslavlje.cesce su u kafani od konobarica

Ista prica i u mojim krajevima.Sve lopov do lopova.Ej bre popovi svercuju automobile!!!Njima je najvaznije da ih zakaci koja slava,krstenje i tsa vec jos pa da se napiju kao sto si rekao.Nemam sta da kazem o popovima kada javno govore da su radikali.Mislim da oni kao svestena lica ne bi trebali javno da se izjasnjavaju kojoj politickoj struji su naklonjeni,jer prost narod(koga ima na hiljade)isuvise veruje crkvi!

A ti Bl bolje malo vise prostudiraj svastiku i pentragam.Ti kao i vecina ne zna da je svastika bila simbol dobra,srece i svetlosti u Indiji.Hitler je promenio u poptunosti njen znacaj(cak joj je i krake okrenuo na desnu stranu)i pod njom pocinio najvece zlocine!To je uvrezeno misljenje koje mnogi uzimaju zdravo za gotovo.Nemam vremena da ti sad kucam o kukastom krstu ali mozda sutra uvece

Crkva(SPC)je definitivno zastranila i udaljila se od svog prvobitnog ucenja.Kao sto je vec Akhenaton rekao:'verujem u Boga ali ne i u crkvu'.To su dva razlicita pojma Bl!Zapamti to

Besomar:
u potpunosti si u pravu.da dodjes u cg pa da malo poslusas popove(obije crkve) cini mi se da su svi vjeru izucavali kod marxa i engelsa.pola ih je neka priucena bagra koja jedva ceka kakvo krstenje da se napije i najede.a da su isposnici daleko bilo svaki gura stomacic ispred sebe.ima medju njima i ljudi od vjere koje cijenim bilo da su spc i cpc ali ovo ostalo je bruka za hriscanstvo i pravoslavlje.cesce su u kafani od konobarica

Иш сотоно, какве небулозе збориш о Христовој цркби Православној
Видим да си секташ оне црногорске бљувотине. ИШ БРЕ

Род зли и прељубнички тражи знак и знак неће му се дати, осим знака Јоне пророка”.(Јеврејима)

Rujevit:
Ista prica i u mojim krajevima.Sve lopov do lopova.Ej bre popovi svercuju automobile!!!Njima je najvaznije da ih zakaci koja slava,krstenje i tsa vec jos pa da se napiju kao sto si rekao.Nemam sta da kazem o popovima kada javno govore da su radikali.Mislim da oni kao svestena lica ne bi trebali javno da se izjasnjavaju kojoj politickoj struji su naklonjeni,jer prost narod(koga ima na hiljade)isuvise veruje crkvi!

A ti Bl bolje malo vise prostudiraj svastiku i pentragam.Ti kao i vecina ne zna da je svastika bila simbol dobra,srece i svetlosti u Indiji.Hitler je promenio u poptunosti njen znacaj(cak joj je i krake okrenuo na desnu stranu)i pod njom pocinio najvece zlocine!To je uvrezeno misljenje koje mnogi uzimaju zdravo za gotovo.Nemam vremena da ti sad kucam o kukastom krstu ali mozda sutra uvece

Crkva(SPC)je definitivno zastranila i udaljila se od svog prvobitnog ucenja.Kao sto je vec Akhenaton rekao:'verujem u Boga ali ne i u crkvu'.To su dva razlicita pojma Bl!Zapamti to

Ја сам проучио, али ти ниси

tajne%20muzike%2038.jpg
tajne%20muzike%2039.jpg

Пентаграм, симбол црне магије, коришћен у церемонијама и у сатанским призивањима, када се окрене наопако, формира главу јарца, који је увек симболизовао Сатану.
tajne%20muzike%2042.jpg
tajne%20muzike%2060.jpg

Овде видимо, Антона Лавеја, оснивача сатанистичке цркве у Америци. Погледајте положај његове руке, која симболизује ђаволове рогове. Као и пентаграм, овај симбол је скоро свуда присутан у рок музици.

Бл:
Иш сотоно, какве небулозе збориш о Христовој цркби Православној
Видим да си секташ оне црногорске бљувотине. ИШ БРЕ

Род зли и прељубнички тражи знак и знак неће му се дати, осим знака Јоне пророка”.(Јеврејима)

Lesson 1
Sta je to hipokrata?
Hipokrata je osoba koja se predstavlja kao neko sa visokim vrlinama, moralnim i religioznim verovanjima i principima, koje ustvari ne poseduje uopste...jer se vidi da njegova dela govore mnogo drugacije od njegovih tvrdnji.....

Бл:
Пентаграм користе сатанисти у својим ритуалима, јер обрнут пентаграм изгледа као рогати. А за свастику нема потребе да ти објашњавам, знаш шта је урађено под њом.

Da, ali je svastika znacila nesto drugo pre nego da je Hitler uzme za simbol.

Evo ti primera: Krst simbolizuje hriscanstvo jel tako? Tako je. Mogu ja sutra da uvrtim sebi u glavu neke fix ideje, da formiram vojsku, da im prisijem za uniformu krst sa razapetim Isususom i pobijem recimo 5. 000 000 Jevreja. Oces li ti tada krst smatrati simbolom koji je ravan Hitlerovoj svastiki? Ne verujem da hoces, jer pre nego da ja to uradim, krst je simbolizovao nesto drugo, nesto u sta ti duboko verujes. Isto vazi i za pentagram i svastiku iako ti ne zelis da verujes u to.

Бл:
А за проучавање паганских религија си смешан, што ће ми лажна учења сатаниста, када имам ИСТИНУ ПРАВОСЛАВЉА.:shock:

Mislim, da treba da rascistis u tvojoj glavi da hriscanstvo ne postoji od kako postoji covek, vec tek od pre 2000 godina, a da religija maltene postoji od kako i covek. Te prve religije nisu bile ni hriscanstvo ni pravoslavlje. Verovalo se u nesto drugo, u neke druge simbole, a pored ostalog u svastiku i pentagram koji su imali sasvim drugo znacenje.

Jako si zagrizen pravpslavac, da ti je tesko da poverujes u to, ali svidelo se to tebi ili ne, tako je. Pomalo se i plasim tolike zagrizenosti za pravoslavlje. Oprosti, ali licis mi na nekog, kako da kazem "Pravoslavnog mudzahedina."

AKHENATON:
Da, ali je svastika znacila nesto drugo pre nego da je Hitler uzme za simbol.

Evo ti primera: Krst simbolizuje hriscanstvo jel tako? Tako je. Mogu ja sutra da uvrtim sebi u glavu neke fix ideje, da formiram vojsku, da im prisijem za uniformu krst sa razapetim Isususom i pobijem recimo 5. 000 000 Jevreja. Oces li ti tada krst smatrati simbolom koji je ravan Hitlerovoj svastiki? Ne verujem da hoces, jer pre nego da ja to uradim, krst je simbolizovao nesto drugo, nesto u sta ti duboko verujes. Isto vazi i za pentagram i svastiku iako ti ne zelis da verujes u to.

Кукасти крст је пре хитлера био пагански симбол, паганска божанства су ДЕМОНИ,кукасти крст стански симбол. Једноставније нисам у стању да ти обајсним.

AKHENATON:
Mislim, da treba da rascistis u tvojoj glavi da hriscanstvo ne postoji od kako postoji covek, vec tek od pre 2000 godina, a da religija maltene postoji od kako i covek. Te prve religije nisu bile ni hriscanstvo ni pravoslavlje. Verovalo se u nesto drugo, u neke druge simbole, a pored ostalog u svastiku i pentagram koji su imali sasvim drugo znacenje.

НИСУ БИЛЕ ПРАВОСЛАВНЕ АЛИ ЈЕ ПОСТОЈАЛА МОЈСИЈЕВА ВЕРА КОЈА ЈЕ БИЛА ОД БОГА.

AKHENATON:
Jako si zagrizen pravpslavac, da ti je tesko da poverujes u to, ali svidelo se to tebi ili ne, tako je. Pomalo se i plasim tolike zagrizenosti za pravoslavlje. Oprosti, ali licis mi na nekog, kako da kazem "Pravoslavnog mudzahedina."

Ма није могуће је бити загрижени или не, једноставно или ЈЕСИ ПРАВОСЛАВАЦ или ниси, у ИСТИНИ нема сивог, САМО ЦРНО ИЛИ БЕЛО. ИСТИНА ИЛИ ЛАЖ.
ПРАВОСЛАВЉЕ ИСТИНА, ОСТАЛО ЛАЖ.
ЈЕДНОСТВНО ЈЕ.

Бл:
Ја сам проучио, али ти ниси

tajne%20muzike%2038.jpg
tajne%20muzike%2039.jpg

Пентаграм, симбол црне магије, коришћен у церемонијама и у сатанским призивањима, када се окрене наопако, формира главу јарца, који је увек симболизовао Сатану.
tajne%20muzike%2042.jpg
tajne%20muzike%2060.jpg

Овде видимо, Антона Лавеја, оснивача сатанистичке цркве у Америци. Погледајте положај његове руке, која симболизује ђаволове рогове. Као и пентаграм, овај симбол је скоро свуда присутан у рок музици.

Prijatelju, ti o satanizmu znas malo vise nego sto je to normalno...da nisi ti neka verzija vuka u jagnjecoj kozi koja bi da vrbuje nas naivne :confused:

Kaa:
Prijatelju, ti o satanizmu znas malo vise nego sto je to normalno...da nisi ti neka verzija vuka u jagnjecoj kozi koja bi da vrbuje nas naivne :confused:

Јели ти схваташ, ступидност те своје изјаве.

Какв Вук, мада сам био за СПО некада:-D

http://www.pravoslavni-odgovor.com/

иди на сајт па ћеш наћи по неки одговор

BL,
aj ti iskopiram ja samo 2 recenice sa tog sajta koji si iskopirao i da ti dokazem da se ta pravoslavna istina koju pokusavas da propagiras ovde prvo zasniva na NEZNANJU onih koji koji pokusavaju da je dokazu vrlo neobrazovano i vrlo trapavo..

"Хиндуизам је настао око 1500. година пре Христа, након инвазије аријских племена из Централне Азије. Још од тада је претрпео многе степене еволуције и поделе. Аријски освајачи донели су са собом Ведизам, религију са ноштвом различитих богова, чији се број стално повећавао"

hinduizam nema mnogo bogova, to nije tacno...proucavala sam dovoljno i procitala dovoljno, jer me je zanimalo i naucila sam o cemu se radi, hinduizam veruje u jednog boga, a svih tih 300 miliona "bogova",ne znam tacno koliko ali nije ni bitno...
to su manifestacije odnosno razlicite forme tog jednog boga, odnosno personifikacije jednog boga u razlicitim formama, pojavnostima...
ako ti uopste znas sta to znaci....
toliko od mene o tvojoj pravoslavnoj istini...
dokazujes ovde nesto ljudima koji ocigledno o svemu tome znaju mnogo vise od tebe, a i od ovih episkopa koji su pisali ove tekstove i koji bi trebali da se malo vise obrazuju umesto sto ispiraju mozak jadnom neobrazovanom narodu pogresnim cinjenicama zasnovanim na sopstvenom neznanju...a sto je jos gore mozda su u pitanju i namerne lazi.
a proizvod svega toga su ovakvi kao sto si ti.....

BL, dobijas pogresne informacije......i samo da ti kazem jos nesto
da bi imao pravo da osudjujes bilo sta, paganske religije, satanizam ili sta znam sve jos, moras da znas nesto o tome sto osudjujes, bar neko osnovno znanje.....

ako te zanima jos nesto slobodno me pitaj....
pa pa

Da dodam jos nesto..
Isus u hriscanskoj religiji je takodje personifikacija boga. odnosno njegova manifestacija u fizickom obliku na zemlji.....znaci imamo oca (na nebu), sina ( na zemlji) i svetog duha...
tri manifestacije jednog boga....
mozemo takodje da kazemo da je hriscanstvo odnosno pravoslavlje paganska religija...
pa jos kad dodamo da ce se hris po verovanju javiti , odnosno pojaviti ponovo da spasi svet od zla i uspostavi raj na zemlji.....to je vec 4. manifestacija....

no further comment......

gledam koliko na ovom sajtu ima nekih izvrnutih i unakazenih "istina" naravno sve u cilju ispiranja mozga i osudjivanja svega ostalog kao laz...

budizam ne kaze da je izvor ljudske patnje zelja za zivotom...vec uopste ZELJA i vezanost odnosno zavisnost za ovozemaljsku realnost i u materijalnom i svakom drugom smislu....
al je ovo sve nafilovano i izvrnuto, sacuvaj boze....

budizam
"3. Према томе, да би био слободан од патњи, човек мора да у себи угуши и сломи сваку жељу"
ovo je citat sa pravoslavnog sajta

nije tacno, po budinom ucenju covek treba da dozivi prosvetljenje u svom umu i da se prirodnim putem oslobodi vezanosti za svoje zelje......ne treba da i gusi i lomi....

uh jeza me hvata od ovoga,...necu da citam vise

to je i Isus ucio takodje da se oslobodimo vezanosti za "carstvo zemaljsko" , pohlepnih zelja vezanih za materijalni svet, zelja za materijalnim i tako dalje i da se okrenemo "carstvu nebeskom" jer tu je nasa sreca..odnosno prosvetljenje i prociscenje nas samih, takodje i oslobodjenje od ovozemljaske patnje....
da ne trazim sad citate po novom zavetu...ali naci cu jednog dana, nemam vremena sad za to....

sto se bude i hrista tice , ja vidim 2 coveka koji su bili na potpuno istoj misiji da oslobode covecanstvo od patnje, sa potpunom istim idejama i slicnom postavkom, osim sto je terminologija i simbolika bila razlicita ali ima identicno znacenje...
u to mozemo slobodno da ukljucimo i krishnu....

sve ima smisla samo zajedno i u srzi svega toga je istina..nigde drugde....

Бебо торонто, џаба будалиш, очигледно немаш везе у чему си, зато ти топло препоручујем лекарски преглед(духовни), а аргументација НИЈЕ ТАЧНО је на нивоу детета од две године.

Aman bre okani te se corava posla.Coveku se ne moze dokazati, ne zeli da cuje i vidi bilo sta sto je postojalo pre hriscanstva.
Pa sta je molim te sa budistima,hindusima,muslimanima i ostalim religijama Afrike i Azije?Znaci ako nisu hriscani za njih nema spasa?Daj nemoj molim te vise Bl

Бл:
Бебо торонто, џаба будалиш, очигледно немаш везе у чему си, зато ти топло препоручујем лекарски преглед(духовни), а аргументација НИЈЕ ТАЧНО је на нивоу детета од две године.

zanimljivo, a meni se cini da su tvoje uvrede samo tvoja licna projekcija TEBE samog....
ja bar imam argumente da tvoje istine ukopam kad god hoces....
a ti nemas argumente vidim...samo uvrede.....
uvrede su poslednje ocajnicko oruzje neznalice koji se poslednjim snagama batrga u svojoj nesvesti i ne ume da se izbatrga

i prestani da pljujes i vredjas ljude u ime hrista sotono jedan :)))))))
sram te bre bilo:))) :lol: :lol: :lol:

beba_toronto:
zanimljivo, a meni se cini da su tvoje uvrede samo tvoja licna projekcija TEBE samog....
ja bar imam argumente da tvoje istine ukopam kad god hoces....
a ti nemas argumente vidim...samo uvrede.....
uvrede su poslednje ocajnicko oruzje neznalice koji se poslednjim snagama batrga u svojoj nesvesti i ne ume da se izbatrga

i prestani da pljujes i vredjas ljude u ime hrista sotono jedan :)))))))
sram te bre bilo:))) :lol: :lol: :lol:

Имаш аргументе које си смислила у причи са собом, а ја тебе нисам увредио, већ те исина увредила. размисли мало прочитај само своју задњу поруку, рогати ти неда мира :?:

Rujevit:

Slazem se potpuno sa tobom "svastika" i pentagram nisu satanisticki simboli...
BL sta cemo sa krstom? Satanisti takodje i krst koriste kao simbol ,necemo valjda po tvojoj logici i krst da nazovemo satanistickim simbolom???

Back