Religija i mitologija starih slovena

Бл:
то су измишљотине које су додали анти-хришћани, Православно Хришћанство нем ништа са паганским сатанизмом. Латинска јерес има, али они су посебна прича.

Slabo mi ti znas o religiji. Kod svakog naroda bio pravoslavan ili katolicki postoje sveci koji imaju gotovo identicne osobine sa paganskim bogovima.

Recimo kod nas Sv. Nikola je ekvivalent sa bogom Dagorom koji se doduse retko pominje. Bog Dagor je prikazivan od glave do pojasa isto kao Sv. Nikola- dakle sa belom bradom, mrkim pogledom i sl. Jedina razlika sto Sv. Nikola ima noge, a Dagor ima donji deo tela kao morska neman, sto je i logicno jer je Dagor kaoi Sv. Nikola zastitnik pomoraca i putnika.

Слабо ти знаш о Православљу, Сви Св. Православне ЦРКВЕ су били међу нама у једном временском периоду, прочитај житја Светих Православне цркве, па млати.

“Да вас нико не превари никаквим начином ...” (2. Сол. 2:3)

Немам ја мржње ни према никоме осим сатани и његовим слугама, а ЈА ВОЛИМ СВЕ ПРАВОСЛАВНО, а Србско је после ПРАВОСЛАВЉА.

"Јер без Исуса Христа и Његове Цркве, и животворних и душе-спасавајућих начела која нам дају, изгубљени смо, све је изгубљено."

Сви пагански народи су били слуге сатане јер су се молили паганским божанствима(демонима)
Пре Христа једино јеврејски народ и Јудеизма је био од Бога, можда су неки срби тадашњи били јудејци по религији тако да су били Божије слуге.

@Бл

Slave koje mi danas slavimo su inace PAGANSKI obicaj, koji nam je ostao u nasledje iz nase stare paganske religije.

To sto si se ti uhvatio za satanu je verovatno zbog toga sto je kod gotovo svih pagnskih naroda postojao simbol pentagram. Medjutim, pentagram u paganskim religijama nije simbolizovao satanu vec srecu, zenu, planetu Veneru, boginju. Tek je hriscanska crkva da bi se oslobodila paganstva satanizovala pentagram koji je bio jako ukorenjen simbol, pa on danas simbolizuje to sto simbolizuje.

Pentagram je jedan od najstarijih simbola i prvi poznati pronadjeni pentagram nadjen je negde u juznoj Mesopotamiji - Sumeru.

Da li ti to BL oces da kazes da je na zemlji hiljadama godina prije judeizma carova satana?:-) a zar taj isti judeizam prije hrista nije pao u paganizam,obozavanje idola.zar u samom hriscanstvu se ne klanjamo krstu i raspecu? a bozja zapovjest:ne pravi sebi idola niti kakva lika,nemoj im se klanjati niti im sluziti.da li mozda u bibliji stoji da bismo preko crkve trebali da se obracamo bogu?da li to stoji bilo dje ili je to od same crkve?zar ne bismo mozda trebali da u srcu podizemo crkvu a ne na kakvoj poljani?da volimo sve ljude kao sto kazu zapovjesti a ne kako crkva kaze?

Pa ucenje Hrista je cisti socijalizam.
Po meni je nasa stara vera dakle 'paganska' bila vise 'demokraticna' ako tako mogu da kazem(napisem).U Biblji ti kazu sta moras da radis,ne pravi idola,ja sam Bog tvoj i u mene samo veruj u fazonu da nema druge varijante.Dok si kod Starih Srba(Slovena) i ne samo kod nas vec i kod drugih naroda mogao da biras kom ces se Bogu moliti.E tu smo mi Srbi zajebali ostale pa zadrzali nase SLAVE.Nase stare Bogove smo preobukli u hriscanske svetce

Wilkołak:
@Kaa
Evo, javlja mi se da jedino sto ces ti njoj pruziti (i to vrlo uskoro) biti molba da ne budes banovan ;-) Uzgred, ako si za nabacivanje skoci do zenskog kutka.... Da li je na pomolu romansa?

Dobro bre Likantrope,nisam mislio nista lose,cisto sirenje vidika- sto bi bila toliko osvetoljubiva pa da me banuje? :confused:
Pusti nju da se izjasni.
Uzgred,te stvari ne biraju ni vreme ni mesto. :wink:

AKHENATON:
@Бл

Slave koje mi danas slavimo su inace PAGANSKI obicaj, koji nam je ostao u nasledje iz nase stare paganske religije.

To sto si se ti uhvatio za satanu je verovatno zbog toga sto je kod gotovo svih pagnskih naroda postojao simbol pentagram. Medjutim, pentagram u paganskim religijama nije simbolizovao satanu vec srecu, zenu, planetu Veneru, boginju. Tek je hriscanska crkva da bi se oslobodila paganstva satanizovala pentagram koji je bio jako ukorenjen simbol, pa on danas simbolizuje to sto simbolizuje.

Pentagram je jedan od najstarijih simbola i prvi poznati pronadjeni pentagram nadjen je negde u juznoj Mesopotamiji - Sumeru.

Славе нису пагански обичај, то је још једна лаж човекоубице.
Славе имају само Срби и то из разлога што су узимали Светитеље за заштитнике породице, а после за време турске окупације када је било забрањено окупљање славе су се почеле користити као окупљања за планирање буна, пре тога су се само узимали Светитељи заштитници.
Докле ће те бре да лажете народ
logo.gif

Rujevit:
Pa ucenje Hrista je cisti socijalizam.
Po meni je nasa stara vera dakle 'paganska' bila vise 'demokraticna' ako tako mogu da kazem(napisem).U Biblji ti kazu sta moras da radis,ne pravi idola,ja sam Bog tvoj i u mene samo veruj u fazonu da nema druge varijante.Dok si kod Starih Srba(Slovena) i ne samo kod nas vec i kod drugih naroda mogao da biras kom ces se Bogu moliti.E tu smo mi Srbi zajebali ostale pa zadrzali nase SLAVE.Nase stare Bogove smo preobukli u hriscanske svetce
Прво немој да богохулиш, и учење Христа нашег СПАСИТЕЉА се зове ПРАВОСЛАВЉЕ.
Друго пентаграм и свастика јесу пагански симболи(сатанистички)

Бл:
Друго пентаграм и свастика јесу пагански симболи(сатанистички)

Jesu paganski simboli, ali nemaju nikakve veze sa satanizmom. Negativna slika pentagrama potice od hriscanske crkve, koja je zelela da se oslobodi paganske religije, a negativna slika svastike, od kad je Hitler uzeo za simbol iz razloga sto je smatao da taj simbol koji je dosta rasprostranjen u Indiji simbolizuje Arijevce.

Бл:
Славе нису пагански обичај, то је још једна лаж човекоубице.
Славе имају само Срби и то из разлога што су узимали Светитеље за заштитнике породице, а после за време турске окупације када је било забрањено окупљање славе су се почеле користити као окупљања за планирање буна, пре тога су се само узимали Светитељи заштитници.
Докле ће те бре да лажете народ

Ufff, tesko je tebi objasniti neke stvari. Isuvise si zaslepljen pravoslavljem. Mislim da bi trebalo da se bacis na proucavanje paganskih religija, ali nepristrasno. Probaj da zauzmes ateisticki stav, ako je to kod tebe uopste moguce, pa ce ti se kasti samo.

Po mom misljenju (obratite paznju, u pitanju je misljenje) pre silaska Hrista, vecina naroda na ovoj nasoj planetici je otpala od Boga! Bog ih je stvorio, pa potopio i po Svetom Pismu rekao da je vise nikada nece pustiti dazd na Zemlju!

Hriscanin sam i verujem u Sveto Pismo i ono sto u njemu pise. Silazak Spasitelja sa neba je bio neophodan jer su narodi sveta ponovo poceli da srljaju u ZLO i GREH. Spasenje sveta i ljudi je bio Hristov zadatak. Smatram da su medju svim narodima i Sloveni(ili kako god da ih nazovete) posrnuli i da im je kao i svima drugima bio potreban spas! Ne znam da li su se u praslovenskom drustvu postovale Bozije zapovesti, ako jesu, onda bolje po nas. Ako nisu, onda je Hriscanstvo stiglo u pravi cas. Donekle se slazem saBL-om da su paganski Sloveni bili u neku ruku satanisti ili bar na dobrom putu da to postanu! Ipak bi bilo bolje reci da nisu znali za Boga.

Wilkołak:
Po mom misljenju (obratite paznju, u pitanju je misljenje) pre silaska Hrista, vecina naroda na ovoj nasoj planetici je otpala od Boga! Bog ih je stvorio, pa potopio i po Svetom Pismu rekao da je vise nikada nece pustiti dazd na Zemlju!

Hriscanin sam i verujem u Sveto Pismo i ono sto u njemu pise. Silazak Spasitelja sa neba je bio neophodan jer su narodi sveta ponovo poceli da srljaju u ZLO i GREH. Spasenje sveta i ljudi je bio Hristov zadatak. Smatram da su medju svim narodima i Sloveni(ili kako god da ih nazovete) posrnuli i da im je kao i svima drugima bio potreban spas! Ne znam da li su se u praslovenskom drustvu postovale Bozije zapovesti, ako jesu, onda bolje po nas. Ako nisu, onda je Hriscanstvo stiglo u pravi cas. Donekle se slazem saBL-om da su paganski Sloveni bili u neku ruku satanisti ili bar na dobrom putu da to postanu! Ipak bi bilo bolje reci da nisu znali za Boga.
Ne govori tako Likantrope,mozda nasi stari i jesu po danasnjim merilima bili pagani(izraz mi zvuci blago uvredljivo,ali posto ga vec svi koriste...-politeisti mi je nekako korektnije),ali koliko znam,a nadam se da mi faraon iz Pirot nece zameriti,nisu imali dodirne tacke sa satanizmom(koji je opet prilicno skora pojava te ne znam kako su mogli da srljaju u njega i pre pojave hriscanstva)Obozavali su prirodu,sume su im bili i hramovi etc...o detaljima zaistane znam puno,ali ljudske zrtve nisu prinosili,niti su jeli svoje neprijatelje.
Uzgred,obrati paznju- drugi naziv svetog pisma je "novi zavet"- zavet izmedju Stvoritelja i ljudi - a koji je on zapecatio svojim zivotom medj` ljudima i mukama na krstu,te vaskrsenjem.
P.S. za Bl - ides polako u fundamentalizam,prelest - nije u prirodi pravoslavlja da ima tako agresivne i iskljucive stavove.Mozda da probas sa islamom - oni su u tom fazonu.

@Bl,jesam ti rekao da si zabrazdio u fundamentalizam!!!Ako nisam evo sad ti pisem fundamentalisto!!!
I nemoj da lupetas da su pentragam i svastika satanisticki simboli molim te.
Ovakvu zadrtost kod pravoslavnih Srba jos nisam video.Zato nam se i desava sve ovo.Svi su oni veliki Srbi i pravoslavci a polovina ih nema pojma ni sta rec pravoslavlje znaci(Bl ne mislim na tebe,znam da znas sve to ali se preterao malo sa forsiranjem vere)

AKHENATON:
Jesu paganski simboli, ali nemaju nikakve veze sa satanizmom. Negativna slika pentagrama potice od hriscanske crkve, koja je zelela da se oslobodi paganske religije, a negativna slika svastike, od kad je Hitler uzeo za simbol iz razloga sto je smatao da taj simbol koji je dosta rasprostranjen u Indiji simbolizuje Arijevce.

Ufff, tesko je tebi objasniti neke stvari. Isuvise si zaslepljen pravoslavljem. Mislim da bi trebalo da se bacis na proucavanje paganskih religija, ali nepristrasno. Probaj da zauzmes ateisticki stav, ako je to kod tebe uopste moguce, pa ce ti se kasti samo.

Код вас "New Age"фанатика само понављате исто, као да сте са исте траке сишли. Пентаграм користе сатанисти у својим ритуалима, јер обрнут пентаграм изгледа као рогати. А за свастику нема потребе да ти објашњавам, знаш шта је урађено под њом. А за проучавање паганских религија си смешан, што ће ми лажна учења сатаниста, када имам ИСТИНУ ПРАВОСЛАВЉА.:shock:

Back