Religija i Dinosaursi :)))))))))

та виша сила је божија или природна (од бога независна) катастрофа?

Višu silu doživljavam kao Božiju silu. Ako pitaš zašto Bog primenjuje silu nad onima koje voli, odgovor nije jednostavan, ali mislim da treba razmišljati u pravcu da priroda(Bog), na taj način, "čeliči" one koje je stvorila. Gvožđe se kuje dok ima vatre.
Možeš da se buniš i negoduješ koliko Ti je volja, ali to ne pomaže. Pomaže jedino da se stanje, koje jeste, prihvati kao takvo i da se sa time živi.

Poslednja izmena:
нису ми јасне 3 ствари.
прво није ми јасно како доживљаваш божију силу, као метафору или како је написано. односно, да ли су сва страдања описана у библији метафора за патњу или онако како је написано, тј. смрт. прво то да видим, па да те питам за остало.

нису ми јасне 3 ствари.
прво није ми јасно како доживљаваш божију силу, као метафору или како је написано. односно, да ли су сва страдања описана у библији метафора за патњу или онако како је написано, тј. смрт. прво то да видим, па да те питам за остало.

Božija(prirodna) sila je zemljotres, cunami, vulkan, asteroid...munje i gromovi ;)
Stradanja u Bibliji, po mom verovanju, jesu metafora za patnju, jer niko ne može da zna kolika je patnja onoga koji strada. Može samo da nasluti. Sit gladnom ne veruje.

Poslednja izmena:
pa šta sad..? Globalni potopi nisu nikakva novost ua nauku. Događali su se i događaće se. Kao što su se događala i ledena doba, tropske vrućine isl. Planeta Zemlja, kao i svaka druga planeta, ima svoje cikluse i preglupo je pripisivati ih bibliji..

Kao onaj vrač koji je žrtvovao stotine ljudi da "umiri boga koji proždire sunce", a u stvari je samo poznavao kretanje Zemlje i Meseca, pomračenja isl..

A ne, ne...evolucija ne objasnjava da su tako nastali fosili i kanjoni.....ma koliko pokusavali da omalovazite Bibliju (savrsenu Boziju rijec) to vam nikada nece poci za rukom, nikada!
Mislim, vi mozete sami sebe da lazete, i da sami sebe terate da veerujete u neke price bez utemeljenja, ali to je vasa stvar.

сервант оф год, важно да ти ниси прекључе линковао сајт са "доказима" да је библија чињеница.

то што има празнина у теорији еволуције, одмах мора да зачи да није тачна и одмах мора да указује на постојање бога. глупости. на крају крајева сви до сада откривени фосили се савршено уклапају у теорију еволуције, а не знам да ли си упућен да нисмо прекопали целу планету. то што неке прелазне форме нисмо нашли, не значи да не постоје. стрпи се. надам се да ће их наћи док смо живи да ти се изругам :tease: :hahaha:

Te evolucionisticke price za naivne mogu da poveruju osobe kao ti i tebi slicni....uzimas kao dokaz neke price koje su zasnovane na predpostavkama, ma koliko da je Zemlja velika, fosila ima koliko ti dusa zeli, i zamisli da se ne nadje ni jedan prelazni oplik, a vi se i dalje nadate :dash: ...neznam, zalosno...
Evo ja sam spreman i da ti dam mail ako nadju jedan prelazni oblik, pa da se vidimo da ti isplatim koliko trazis, pa makar i kuci prodavao.....:gace:

A ne, ne...evolucija ne objasnjava da su tako nastali fosili i kanjoni.....ma koliko pokusavali da omalovazite Bibliju (savrsenu Boziju rijec) to vam nikada nece poci za rukom, nikada!
Mislim, vi mozete sami sebe da lazete, i da sami sebe terate da veerujete u neke price bez utemeljenja, ali to je vasa stvar.

aj ne lupetaj..da je savršena, ne bi imala toliko verzija i tumačenja..

прво ситуација испитаног терена нису докази за потоп описаног у библији. заправо нема ни довољно доказа да се може рећи са сигурношћу да се уопште нека поплава глобалних размера десила.
Moze se reci i to sa 100% sigurnoscu!

вратимо се на библијски потпоп, изнесимо неке податке:

нојева барка: 137х13х22 метара.
(титаник: 268х53х28 метара.)
Dimenzije se ne mogu znati, ove predpostavke ateistickih naucnika ne mogu imati smisla, na osnovu Biblije mi znamo da su ljudi pre potopa bili mnogo veci od nas danas, za to imamo i naucne dokaze sa pronalaskom skeleta.
Ovo je bitno jer, ove tvoje dimenzije su izmerene na osnovu lakta danasnjeg coveka, jer je Bog Noju rekao koliko lakata duzine, sirine i td., rekao je Noju koji je bio mnogo veci od nas, i njegov lakat je veci od naseg, i mi dolazimo do druge povrsine broda.

путници нојеве барке: шестогодишњи старац и жена и синови + 17400 птица, 12000 рептила, 9000 сисара, 5000 амфибија и преко 2 милиона инсеката.
(путници титаника: 3574 људи)
стим, да су путници нојеве барке и жива бића која су живела на другим континентима за које нисмо ни знали да постоје, као што су кенгури, коале итд. а посебно је интересантно како је успео да оде на антартик по пингвине.
Prvo: u brod su usli samo osnovni tipovi zivotinja
Drugo: pre potopa je postojao jedan kontinent, klima je bila svuda jednaka, umerena, antartik nije postojao.
време проведено на води:
нојева барка: проведено 7 месеци
титаник: предвиђен до 5 дана

потребна храна само за неке од животиња:
слонове: 165000 кг
жирафе: 24886 кг
нилски коњи: 29863 кг
лавови: 7300 кг меса
Neznam da li si cuo za hibernaciju, zivetotinje su najverovatnije bile u pasivnom stanju....

монт еверест, висина: 8848м
на тој висини просечна температура је око -36 степени Ц, а лети се може попети на -19. животиње би се у тим условима смрзле на смрт, а оне које би преживеле би умрле од недостатка кисеоника.
Kada se voda pocela povlaciti, klima se melnjala, kontinenti su poceli da se izdizu, formirali su se planinski venci....

библијски потоп такође утиче и на водени екосистем, мењајући температуру, притисак, осветљеност сунца, филтрираност, мешање слане и слатке воде. све ово утиче да велики бр. живих бића воденог екосистема рикне.
Bog je vodio Potop tako da eventualno mesanje slane i slatke vode nije uticalo na ocuvanje ekosistema koji ce postojati nakon potopa.

поплава онаквих размера би уништила сву вегетацију. ем голубица не би могла да откине никакав па ни маслинов лист; ем животиње после потпа не би имале шта да једу. ни биљоједи, ни месождери.
Ne pricaj gluposti.

Bog je vodio Potop tako da eventualno mesanje slane i slatke vode nije uticalo na ocuvanje ekosistema koji ce postojati nakon potopa.

Audience%20Laughing-3.jpg

...da li ti ovo nazivas dokazom!? ...pa mogu ti i ja postaviti kreacionisticki sajt pa da ti sam trazis dokaze....ali time nista ne postizemo...
Koliko vidim u evolucionistickom sajtu nema nigde slika fosila koji ukazuju na prelazne oblike, vec je sve zasnovano na crtezima i kompjuterskim ilustracijama.
Dakle, nigde dokaza. :whistling:

Daj spasi me vise sa tim dokazima, da ne zivim vise u zabludi.:cry:

ево ти доказ:D

рецимо овако, у далекој будућности археолог пронађе скелете боксера валујева,глумца бред пита и гинисовца кагендра тапа магара, дакле шта ће закључити. да ли ту има прелазних форми
да би ти било јасније поставићу илустрацију

логичан след
valuev.jpg

Brad_Pitt.jpg

20091014_437-ItemID-148872-lrg.jpg

још један логичан след

Brad_Pitt.jpg

valuev.jpg

остале комбинације нису логичне

дакле закључујемо да је бред пит у сваком "случају" само прелазна форма
значи постоје докази о прелазној форми

п.с. а не заборави да су они данас савременици то сви знамо - доказано

ево ти доказ:D

рецимо овако, у далекој будућности археолог пронађе скелете боксера валујева,глумца бред пита и гинисовца кагендра тапа магара, дакле шта ће закључити. да ли ту има прелазних форми
да би ти било јасније поставићу илустрацију

логичан след
valuev.jpg

Brad_Pitt.jpg

још један логичан след

Brad_Pitt.jpg

valuev.jpg

остале комбинације нису логичне

дакле закључујемо да је бред пит у сваком "случају" само прелазна форма
значи постоје докази о прелазној форми

п.с. а не заборави да су они данас савременици то сви знамо - доказано

:D ...jos kad se ovi dokazi uporede sa nasim ''naucnicima'', mnogi bi pomisliti da smo stvarno nastali od majmuna...:lol:

Ali postoji tu jos jedan problem....kako izvesti da su ribe prohodale, kako objasniti ovoj stoki da je dinosaurus izlegao pticu ( :hahaha: ), moramo se malo potruditi da im pomognemo...;)

Te evolucionisticke price za naivne mogu da poveruju osobe kao ti i tebi slicni....uzimas kao dokaz neke price koje su zasnovane na predpostavkama, ma koliko da je Zemlja velika, fosila ima koliko ti dusa zeli, i zamisli da se ne nadje ni jedan prelazni oplik, a vi se i dalje nadate :dash: ...neznam, zalosno...
Evo ja sam spreman i da ti dam mail ako nadju jedan prelazni oblik, pa da se vidimo da ti isplatim koliko trazis, pa makar i kuci prodavao.....:gace:

па ти ниси упућен да еволуција није претпоставка него доказана чињеница, разумеш? јел ти нпр. знаш одакле све оне расе паса? што толико себе правиш будалом?

што се тиче прелазних форми за неке врсте су нађене за неке нису још увек, те за које нису не значи да не постоје и да је бог створио човека.

какав сам ја и особе мени сличне, а какав си ти и особе теби сличне да узимаш библију за коју се не зна ни ко је писао, ни кад је писао, ништа. све што знате о томе је пука претпоставка и веровање да је тако било.

Moze se reci i to sa 100% sigurnoscu!

не може.

Dimenzije se ne mogu znati, ove predpostavke ateistickih naucnika ne mogu imati smisla, na osnovu Biblije mi znamo da su ljudi pre potopa bili mnogo veci od nas danas, za to imamo i naucne dokaze sa pronalaskom skeleta.
Ovo je bitno jer, ove tvoje dimenzije su izmerene na osnovu lakta danasnjeg coveka, jer je Bog Noju rekao koliko lakata duzine, sirine i td., rekao je Noju koji je bio mnogo veci od nas, i njegov lakat je veci od naseg, i mi dolazimo do druge povrsine broda.

ја не знам да ли ти живиш у бурету, али одавно је доказано да су ти скелети подметнути фалсификат.

Prvo: u brod su usli samo osnovni tipovi zivotinja
Drugo: pre potopa je postojao jedan kontinent, klima je bila svuda jednaka, umerena, antartik nije postojao.

бог је рекао од свега што миче по земљи по двоје, није рекао само основни типови. друго, ако су само основни типови ушли, како су настале после потопа споредни типови животиња?

Neznam da li si cuo za hibernaciju, zivetotinje su najverovatnije bile u pasivnom stanju....

чуо сам за хибернацију и чуо сам које поједине животиње могу да уђу у хибернацију. рецимо лавови не могу да буду у хибернацији.

Kada se voda pocela povlaciti, klima se melnjala, kontinenti su poceli da se izdizu, formirali su se planinski venci....

синак, знање из географије у 5. разреду основне ти мањка само тако.

аха.

Ne pricaj gluposti.

нећу, ево препустићу теби да причаш као да ниси завршио ни основну школу.

Na muci se poznaju junaci. Strada i to mnogo. I nisu tu samo zbog patnje, imaju i drugi smisao. Kao što rekoh, gvožđe se kuje dok ima vatre.

не успевам да разумем јер за неке цитате из библије кажеш да људи нису страдали од бога, већ је то само метафора за патњу; а за неке кажеш да су страдали.

мада према данашњим догађајима, нпр. кад је онај цунами однео на хиљде живота у индонезији, би требало да закључиш да страдања тог типа нису метафора, него људи заиста и страдају.

:D ...jos kad se ovi dokazi uporede sa nasim ''naucnicima'', mnogi bi pomisliti da smo stvarno nastali od majmuna...:lol:

Ali postoji tu jos jedan problem....kako izvesti da su ribe prohodale, kako objasniti ovoj stoki da je dinosaurus izlegao pticu ( :hahaha: ), moramo se malo potruditi da im pomognemo...;)

па све и да не постоји Творац, ко може да поверује у доказивост теорије еволуције, само онај који не користи логику или онај кога то баш и не занима
уфиловане реченице, компјутерске анимације, разни фалсификати, подметачина нешто као доказ... претпоставке које се тобож требају још доказати дају на озбиљност.

нпр.
Teorija evolucije povezuje sav živi svet u jednu veliku celinu. Najpre pomoću uporedne biologije, zatim preko fosila, a danas posredstvom genetskih analiza, razvojne biologije, biogeografije, geohemije, i mnogih drugih grana - naučnici proučavaju nastanak naše vrste počev od jednoćelijskih organizama, istražujući grananje drveta života i tražeći mesta gde su se prapreci raznih vrsta rastali...

и када човек који нема намеру да се бави оваквим питањима и прочита ово рећи ће:
видиш како има смисла, ту су укључене многе науке, мора да је то истина.

прелазни фосили

доказ 1.
увод
Pokušajmo da, za početak, ovom pitanju priđemo sa neutralne tačke. Zamislimo dvojicu paleontologa koji vrše iskopavanja u nekom nalazištu bogatom fosilima. Jedan paleontolog veruje da je teorija evolucije tačna, drugi paleontolog je kreacionista i veruje u doslovno stvaranje za šest dana.

а ко мало боље размисли, шта једног "научника" заболе дупе шта креациониста прича - јер њега шестоднев уопште не занима, он се бави својом "науком".

доказ 2.
Počnu njih dvojica da kopaju, i u jednom dubokom sloju ubrzo nađu fosil koji ne liči ni na jednu danas postojeću vrstu. Po kostima se vidi da je životinja bila biljožder, srodna današnjim kopitarima. Na osnovu lobanje:
Eotitanops.jpg

ово више личи на илустровану дечију књижицу којом се успављују мала деца

доказ 3.
...naprave i rekonstrukciju kako je ova životinja verovatno izgledala. Slika potvrđuje da se radi o vrsti koja je znatno drugačija od svega što je danas poznato, mada u neku ruku liči na minijaturnog konja:
Eotitanops_reconstruction.jpg

и тако једног вероватно сунчаног или пак кишовитог ебем ли га дана сличица ПОТВРЂУЈЕ вероватноћу .

ово би се могло терати до бесвести, али нема смисла писати о нечем бесмисленом.

поента је да сваки еволуциониста жестоко брани своју теорију позивајући се на Библију - да ли је то смислено?

уосталом ако је већ тако озбиљно схватају, расправе око њихове квази теорије треба да се воде у њиховим "научним" круговима и међу одраслим људима, а не да потурају малолетној деци по школама.

па ти ниси упућен да еволуција није претпоставка него доказана чињеница, разумеш? јел ти нпр. знаш одакле све оне расе паса? што толико себе правиш будалом?
Pa kako dokazaana kad i sam kazes da im nisu slozene sve kockice...:lol:
A sto se tice pasa, pa naravno da su potekle iz jednog osnovnog tipa....mislim da i evolucija nesto slicno tvrdi za njihovo verovanje, jedino ako nije da su iz raznih zivotinja proizasli psi, kako koja vrsta...:lol:

што се тиче прелазних форми за неке врсте су нађене за неке нису још увек, те за које нису не значи да не постоје и да је бог створио човека.
Problem je sto oni nisu nasli ni jedan jedini, dokazi su im zasnovani na crtezima....a pritom nigde glavnog dokaza, kako je riba prohodala, kako je ptica nastala....muk!
Dakle sve u svemu prica za naivne.

какав сам ја и особе мени сличне, а какав си ти и особе теби сличне да узимаш библију за коју се не зна ни ко је писао, ни кад је писао, ништа. све што знате о томе је пука претпоставка и веровање да је тако било.
Znamo ko je pisac, sve znamo, sve nam je dato....i plus nas napominje da proverimo...mi proverimo...i dodjemo do zakljucka da nepostoji ama bas ni jedna greska! ...a pisana pre vise od 2000god. ...a vi evolucionisti i dalje ne mozete da se suocite sa Njom :lol:

ја не знам да ли ти живиш у бурету, али одавно је доказано да су ти скелети подметнути фалсификат.
Da se primetiti ko gde zivi i koliko vidi....jer si previse naivan, da ce te to na kraju skupo kostati...

бог је рекао од свега што миче по земљи по двоје, није рекао само основни типови. друго, ако су само основни типови ушли, како су настале после потопа споредни типови животиња?
Od osnovni tipovia koji su stvoreni u pocetku, posto oni u svom genomu sadrze celokupnu varijabilnost svih vrsta koje od njih nastaju.

чуо сам за хибернацију и чуо сам које поједине животиње могу да уђу у хибернацију. рецимо лавови не могу да буду у хибернацији.
E, pa Bog je ucinio da moze.

синак, знање из географије у 5. разреду основне ти мањка само тако.
A kojim se ucenjem sluzi skola!? ...da nije mozda evolucionisticko!? :rtfm:
Da li je profesor uopste svestan sta predava, da li ga zanima da li je to istina ili ga zanima plata. :think:

Back