Rekonstrukcija centra grada

Započinje uređenje dela Karađorđeve

Uskoro se postavljaju skele od Brankovog mosta do Velikih stepenica. Rekonstrukcija osam fasada Grad košta 53,9 miliona dinara. U novembru počinje i obnova fasada zgrada na Kosančićevom vencu

SLEDEĆE nedelje počinje restauracija osam fasada u Karađorđevoj ulici. Za šminkanje zgrada koje se protežu od Brankovog mosta do Velikih stepenica, iz gradske kase biće izdvojeno 53,9 miliona dinara. Očekuje se da će obnova trajati dva meseca, odnosno da će radovi biti gotovi pre Nove godine.

- Završen je postupak javne nabavke, pa sada treba da potpišemo ugovor. Očekujemo da narednih dana budu postavljene građevinske skele na ovim objektima - za "Novosti" priča gradska sekretarka Nina Jandrić.
Zbog smanjenja troškova, građevinska operativa sinhronizovano će početi posao obnove fasada, a skele će biti postavljene u nizu. Prema najavama gradskih čelnika, ovaj stari deo prestonice novi, umiveni izgled dobiće do kraja decembra. Fasade bi trebalo da budu bež ili bele boje, uz dekorativno osvetljenje.
- Želimo da ovaj deo grada blesne. Da svako ko pogleda sa Brankovog mosta vidi jedan stari, ali uređeni deo grada, atraktivan za turiste - priča čelni funkcioner Sekretarijata za komunalne i stambene poslove.
Do kraja meseca obaviće se još jedna javna nabavka. Tokom novembra počinju radovi na obnovi 22 fasade u kvartu ispod Saborne crkve. U planu je uređenje zdanja koja se nalaze na Kosančićevom vencu, u Zadarskoj, Fruškogorskoj i Pop Lukinoj ulici.

- Na taj način će se zaokružiti posao na zaštiti objekata u prostorno-kulturno-istorijskoj celini "Kosančićev venac" - objašnjava Nina Jandrić.
Prema najavi gradske sekretarke sledeće godine sređivaće se fasade u Brankovoj ulici. Jandrić najavljuje i uređenje objekata u Karađorđevoj, na potezu od Brankovog mosta do autobuske stanice.

ISTORIJA
Karađorđeva ulica je od 1806. postala simbol za Srbe. Ustanici su kroz Sava-kapiju (na mestu Velikih stepenica) ušli u Beograd, koji su potom oslobodili. Zbog toga je po Đorđu Petroviću Karađorđu i dobila ime. Veoma brzo je postala jedan od najbitnijih delova Beograda zbog izgradnje đumrukane (carinarnice), a zatim su tu nicali i domovi uglednih jevrejskih trgovaca i gradske gospode. Prva pozorišna predstava u Beogradu odigrana je u Karađorđevoj ulici 1841. godine.

OBNAVLjA SE I KALDRMANa Kosančićevom vencu, osim fasada, obnavaljaju se kaldrma i prateće instalacije. Ovaj posao radi se u saradnji sa Direkcijom za izgradnju grada - objašnjava Nina Jandrić, gradska sekretarka za komunalne i stambene poslove.

Коначно :worth:

4xqktkqTURBXy9iY2ZkODFjZDVhMjMzY2E5YTRkMDAxYTljMjhjNmVmNC5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

http://www.blic.rs/vesti/beograd/po...zmesta-se-spomenik-dimitriju-tucovicu/26nlvlk

Pogledajte prilog 411967

http://www.kurir.rs/vesti/beograd/z...en-spomenik-dimitriju-tucovicu-clanak-2539129

potpuno mi je izaslo iz glave da od od kako su pre par dana ponovo pustili u promet posle renoviranja deo ruzveltove izmedju bulevara i 27.marta ide i 5ica pa jutros greskom udjoh u nju. setila sam se tek kad je skrenula kod vuka.
evo sveze renoviranog trotoara.
IMG_20171007_090614.jpg

IMG_20171007_090641.jpg

Prilozi

• IMG_20171007_090629.jpg
    IMG_20171007_090629.jpg
    89,7 KB · Pregleda: 6
Poslednja izmena:
Ovako će izgledati nova pasarela na Kalemegdanu (VIDEO)

SAOBRAĆAJNI institut CIP prestavio je 3d model, kako će izgledati saobraćajna pasarela koja će povezivati Donji grad i pristanište kod Kalemegdana. Projekat je vredan 1,8 miliona evra, a podeljen je u dva dela...

SAOBRAĆAJNI institut CIP prestavio je 3d model, kako će izgledati saobraćajna pasarela koja će povezivati Donji grad i pristanište kod Kalemegdana.

pasarela-1_620x0.jpg

Projekat je vredan 1,8 miliona evra, a podeljen je u dva dela. Radi se rampa sa liftovskom kulom i skulptura na vrhu. A zida se i pešački most koji prelazi iznad železničke i kolske saobraćajnice i završava se stepeništem koje vodi do Velikog stepenišnog Beogradske tvrđave.
Gradnja tobogana koji povezuje Kalemegdan i Savski kej počela je pre desetak dana, a završetak radova je planiran za kraj 2018. godine.

a sto su upetljali pasarelu da lici na tobogan umesto da su je pojednostavili ..misle da je tako zanimljivija..
i odmah da se izjasnim da mi se ne svidja i da nema potrebe da ljudi idu u krug umesto pravom linijom i
da u nasem gradu treba da arhitekte budu nasi ljudi a ne englezi..

Od svih renoviranja poslednjih godina - nijedno mi se ne dopada, cak mislim da je ovako 'novo' mnogo gore nego sto je bilo u starijem izdanju,
o kvalitetu radova da ne pricam, ali ni po izgledu mi se nista ne dopada.

Digne mi se kosa na glavi kad vidim planove za rekontrukciju ovog, onog, itd..:dash:

A ''cuvena'' fontana na Slaviji je tezak kich.

Ovako će izgledati nova pasarela na Kalemegdanu (VIDEO)

SAOBRAĆAJNI institut CIP prestavio je 3d model, kako će izgledati saobraćajna pasarela koja će povezivati Donji grad i pristanište kod Kalemegdana. Projekat je vredan 1,8 miliona evra, a podeljen je u dva dela...

SAOBRAĆAJNI institut CIP prestavio je 3d model, kako će izgledati saobraćajna pasarela koja će povezivati Donji grad i pristanište kod Kalemegdana.

pasarela-1_620x0.jpg

Projekat je vredan 1,8 miliona evra, a podeljen je u dva dela. Radi se rampa sa liftovskom kulom i skulptura na vrhu. A zida se i pešački most koji prelazi iznad železničke i kolske saobraćajnice i završava se stepeništem koje vodi do Velikog stepenišnog Beogradske tvrđave.
Gradnja tobogana koji povezuje Kalemegdan i Savski kej počela je pre desetak dana, a završetak radova je planiran za kraj 2018. godine.

..uzas, da li su oni normalni...to kao novi most na savi, sto nekih kruznih tokova koji kad zaledi zimi na minus xy, ne znas gde ce bus da zavrsi sa ovim nasim ludim vozacima
gsp-a...pritom ne vidim svrhu tih pasarela i mostova napravljenih kao da su u akva parkovima, a ne namenjene saobracaju...nemam kraja ocigleno izivljavanjima pojedinaca...

Aha... sasvim jasno...
To bi onda dalo i Travnicku kao dvosmernu - posto do Brace Krsmanovic svakako nece da se leti.

I sta uopste sa 'ostatkom' Karadjordjeve? Ako je dvosmerno u jednom kraku, kako ce da se regulise saobracaj u drugom? To mi lici na ne bas prijatno ukrstanje.

Back