REKLAMA O ZIVOTU...

Mislim da je bolje pitanje da li bi trebalo zabraniti reklamu?
Da li mozete da zamislite svet bez reklame?

Ja bih svakako zabranila "outdoor advertising" - sve bilborde, reklamiranje na autobuskim stanicama, u sredstvima javnog prevoza itd. jer je to stvarno agresija na prostoru koji pripada svima podjednako - a ne kozmetickim firmama, telekompanijama i bankama. Ja ne zelim da znam da oni postoje... a moram svakih par sekundi da (makar i nesvesno) saznam jos neki degutantan i nepotreban detalj... Ili, ako ce reklamiraju taj shit u busu - molim lepo, bus za dzabe - ne placate prevoz jer ste se, dragi sugradjani, podvrgli torturi, ne brinite o novcu, ta i ta banka placa, placa onaj brale koji reklamira sredstvo protiv tvrde stolice .... eto.

NEEEEE! Ne mogu da zamislim svet bez reklame!!! Ja bih umesto cveća polepila reklamne plakate :P U šta da gledam, u smog? :shock: Bilbordi su barem šareni i veseli :D Niko me ne tera da nešto kupim, to su samo predlozi....razdragani šareni maWi plakatići :P U sred zime je posebna čar gledati u njih...sivo nebo, sivi ljudi, sivi sneg u ostrvcima po Sivogradu...kad ono "skupljajte Podravka supe jer vam mogu doneti....(animiranog petla u RL, svejedno :lol: )"

a za muvalo ima onaj high tech device, bilo na Discovery-ju skoro, zakačiš ga na glavu i edituješ stvarnost - sve bilborde i gluposti koje ti smetaju :) Plus, TO pamti pa sledeći put samo odradi edit:edit.

Reklama je samo PREDLOG. Kako može da smeta predlog? :confused:

Ali ipak ima i lepih edukativnih reklama :p ali ne u zemlji Srbiji :sad:
Na ORFu se tako vrti jedna very zivotna reklama; kao mama, tata (oboje uredno vezani) i sltkis od jedno 4, 5 godina vozikaju se idilicno negde po Alpima, sve tako slatko i prelepo, sve do momenta naglog kocenja kada nevezana devojcica prolece kroz schoferschajbnu :arrow: Kada sam, kao slucajno, zaboravila da vezem moju petogodisnju cerku, bogami se zestoko pobunila, kaze- nemoj i ti kao ona dva idiota u reklami :lol: :lol:

e komika je reklama za crnogorsko primorje ovoga leta (bilbord): neka dva nadRkana musava deteta, ne razaznaje se baš pol nego prema obliku cvika za sunce (nekih groooznih :P ) vidiš da je bata onaj desno s normalnijim, a ova što ima ameboidna srca od cvidža - to je musava seka. Zayebana deca. A piše"slatko i slano" - pa reklama za CG more :? A ja ne znam koje je od njih SLATKO a KOJE slano??? A da su nadrks, jesu :lol: Sve se mršte! LjUTO :mrgreen:

Die Cinderella:
Ali ipak ima i lepih edukativnih reklama :p ali ne u zemlji Srbiji :sad:
Na ORFu se tako vrti jedna very zivotna reklama; kao mama, tata (oboje uredno vezani) i sltkis od jedno 4, 5 godina vozikaju se idilicno negde po Alpima, sve tako slatko i prelepo, sve do momenta naglog kocenja kada nevezana devojcica prolece kroz schoferschajbnu :arrow: Kada sam, kao slucajno, zaboravila da vezem moju petogodisnju cerku, bogami se zestoko pobunila, kaze- nemoj i ti kao ona dva idiota u reklami :lol: :lol:

A ona svedska, za ucenje stranih jezika? Ulazi porodica u auto, tata, mama i dvoje dece u skolskom uzrastu. Bas su onako sve po redu i zadovoljni sobom, ma, uzorna porodica. I pre nego sto su krenuli, tata pusti muziku na radiju a tekst pesme je "**** me inda ass" sto porodica peva uglas sa radiom, sve sa klimanjem glave, uzivancija jedna. I onda ide tekst : UCITE STRANE JEZIKE, NEBUDITE NEINFORMISANI.

Ima poneka koja je smesna, naravno. Ali drugo su reklame u casopisima ili na televiziji - njih sam, takoreci, dobrovoljno uzela u ruke kada sam upalila tv ili kupila casopis. A drugo je kada izadjem u setnju i zelim da razmisljam o uzvisenim temama :) a sa svih strana na bilbordima sise i dupeta, npr. (sa predlogom da ja operisem svoje). Mis'm stvarno nije ok.

OoOooOo....cico, moraćemo da se odvozamo jednom PUN krug dvojke razgovaramo o uzvišenim temama, da mi pokažeš koji je to život mimo advertajzinga, ja ne umem :D

Ja najčešće mislim o RL kad sam u RL....a maštam kad slušam muziku, kod kuće, ili kad putujem van grada...
A kad vidim sise, mislim na more i ljubav....a kad vidim more mislim na seks....
....i tako moj Outdoor Life pati od sve samih konkretluka :)
Kad vidim reklamu za Pireus Atlas.....:mrgreen: :arrow: Mislim na seks pod maslinama, ybg :lol:
A stvarno je najbolja reklama ever (!!!): kufer, u njemu bikini, šeMšir, cvidže, sve to na pesku a iza more - nude nam potr.kredite, moš misliti :)

pa KAKO, kako kako ti dođeš do Uzvišenog pored tako obilatih poticaja u RL za RL ? :D

Betty:
OoOooOo....cico, moraćemo da se odvozamo jednom PUN krug dvojke razgovaramo o uzvišenim temama, da mi pokažeš koji je to život mimo advertajzinga, ja ne umem :D

Ja najčešće mislim o RL kad sam u RL....a maštam kad slušam muziku, kod kuće, ili kad putujem van grada...
A kad vidim sise, mislim na more i ljubav....a kad vidim more mislim na seks....
....i tako moj Outdoor Life pati od sve samih konkretluka :)
Kad vidim reklamu za Pireus Atlas.....:mrgreen: :arrow: Mislim na seks pod maslinama, ybg :lol:
A stvarno je najbolja reklama ever (!!!): kufer, u njemu bikini, šeMšir, cvidže, sve to na pesku a iza more - nude nam potr.kredite, moš misliti :)

pa KAKO, kako kako ti dođeš do Uzvišenog pored tako obilatih poticaja u RL za RL ? :D

Eh, Betty :) Pa mene uglavnom RL uopce ne interesuje :) U stvari: interesuje me kad ga zivim, samo kada sam sa ljudima. Kada se setam, ili vozim busom, cim ostanem sama, ja sam fizicki prisutna a duhom daleko - i ne treba mi podsticaj sa bilborda:)

Jel moze pesaka taj krug dvojke ;)

Može :)
Razumem te ja za busOve i bilbOrde....tako sam i sama se isključivala dok nisam došla na Nbgd...tu je brate nekako sve ušminkano i lepo (OBOŽAVAM Bulevar Avnoja, Wallstreeet! :P ) da MORAM da gledam, radujem se tom imidžu :) OBOŽAVAM ulicu Kralja Petra takođe, i Kosančićev venac...dišem tamo punim plućima. I mislim kako bih ja tu snimila Spot Fall in Love in Belgrade :P
Ali čim mrdnem na neku bezveze stranu ....odlutaju mi misli.

Možemo na Savu? Tamo ima Homemade LjabudoFa....4 real ;)

Lepote Novog Beograda... zanimljivo!
Bas sam pre neki dan (ma, pre neki mesec) pricala sa drugarom kako u stvari malo ko od nas zaista zivi u sadasnjosti: ja i dalje zivim u staroj kuci, imam uglavnom stari namestaj... a novo, sUvremeni dizajn itd. gledam ali ne zivim u tome... da ne pricam o drugim novitetima naseg doba, npr. plasticoj hirurgiji... jbt. sadasnjost mi nekako izmice... tako da: mozda je vreme da i ja upoznam/skapiram o cemu se na Novom Beogradu radi i sta je tu, tacno, lepo...

O cemu li je ovaj moj post u stvari pojma nemam :)

Dadadada.....vodiću te :) Nećeš verovati - patke i guske međ' soliterima....jedan Vrli Novi Svet :idea: Tako paradoksalan i tako - naš :D

Ove dve ulice koje pomenuh su tipične bankarske zone. Kroz Bulevar je najlepše proći brzinom 100 km/h (ili sporije ako ti je prvi put :P) , a kroz ovu u starom bgd.. s noge na nogu: sve diše i miriše, a ima i mačaka....ima i drvo što pojelo železnu ogradu...ima ljudi koji prilaze i druže se, sasvim retro :) Ima ateljea, galerija, mahovine, puzavica, šešira i balkona...i mirisa greha i starih knjiga :)
Prošle nedelje imala sam akciju spasavanja mačeta s drveta na Kosančićevom...ja i neka baka - opuštale ga dok se nije smislilo da siđe :P

Bože kako sam pametan, pa sve kapiram.
a070.gif

Autobus 88:
a pripadnice lepseg pola nikad ili retko ispijaju pivo. da se u reklamama pojavljuju zene sa pivskim flajkama ( kao konzumenti a ne kao konobarice ) bilo bi vise zena koje bi ispijale pivo u realnom zivotu.

Autobus, moje drugarice izgleda ne prate reklame.
Sve do jedne vole i piju pivo.

Back