Mnogi ljudi koji se izjasnjavaju kao hriscani veruju u reinkarnaciju.Mogu li ova dva ucenja zajedno?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
itaka.s:Mnogi ljudi koji se izjasnjavaju kao hriscani veruju u reinkarnaciju.Mogu li ova dva ucenja zajedno?
...Brate pa zesce je u paklu,pa tamo je sve zabranjeno ok. pomisli samo sta sve tamo ima! :wink:Bojan7:itaka.s:Mnogi ljudi koji se izjasnjavaju kao hriscani veruju u reinkarnaciju.Mogu li ova dva ucenja zajedno?
Ma mogu zajedno. Evo ja. Srbin i chetvrt, a verujem u reinkarnaciju i paradise. Znas ja cu u sledecem zivotu da budem rajski macan. Oc majke mi. Tamo gore, u paradise, mora da je neko glavna faca onako zavaljen na jastuchicima, pa ga ko zna kakve koke lade i umilo mu shapucu, a ja cu da budem negde pored kao macan i cu da mislim da to one mene lade i vole. :wink:
itaka.s:Mnogi ljudi koji se izjasnjavaju kao hriscani veruju u reinkarnaciju.Mogu li ova dva ucenja zajedno?
Manje rezultat straha od smrti, a više rezultat zablude.Sizif:Reinkarnacija je još jedan mnogih "proizvoda" čovekovog iskonskog straha - straha od smrti...
zenzen:Nameće se jedan strahovit hendikep svih ljudi. Naime, oni se ne sjećaju svojih prošlih života. Kako će se na temelju prošlog života popraviti u budućem životu, ako se ne sjećaju niti jedne pojedinosti iz tog prošlog života. Čini li se to razumnim?
Ako je pak onaj princip da dobar prošli život biva nagradjen boljim budućim, i ako reinkarnacija dakle predstavlja instrument za dostizanje duhovog blagostanja, zašto je onda situacija u svijetu sve gora. Zašto je čovječanstvo na putu moralnog, duhovnog pa i fizičkog kolapsa. Gdje je kraj tom utapanju.
guitarrr_babe:Ako reinkarnacija zaista postoji, zasto ima sve vise ljudi na svetu? Mislim, ako ona postoji, ona bi trebalo da postoji "oduvek", pa samim tim i da "oduvek" postoji isti broj zivih bica, ali on se konstantno povecava. Ima li neko za to objasnjenje?
To je besmislena teorija jer broj živih bića na planeti kontinuirano raste.Bojan!:...Sad ima vise ljudi zbog ovog ili onog razloga, ali znas li ti koliko je manje krastavih zaba, glista, ljigavih shtapica...
Sizif:To je besmislena teorija jer broj živih bića na planeti kontinuirano raste.Bojan!:...Sad ima vise ljudi zbog ovog ili onog razloga, ali znas li ti koliko je manje krastavih zaba, glista, ljigavih shtapica...
I šta je to ljudsko u krastavcu, tj. kako razlikovati krastavac koji je u prošlom životu bio katolički pop od krastavca koji je nekad bio eukaliptus?
Reinkarnacija je, skoro bez konkurencije, jedna od najglupljih teorija čovečanstva, rekao bih da po idiotizmu prevazilazi Marijino "bezgrešno začeće".
Pa nije mi potrebno razumjevanje zašto ja svoje dijete volim. Ako ćemo porediti oca i djete onda da budsemo dosljedni tome. I Bog se u simboličnom smislu naziva ocem. Njemu dakako nikakva pojašnjenja nisu potrebna, dklae kao i meni u vezi ljubavi prema mom djetetu.MilicaN:ZA ZENZENA Pa,drago mi je da smo "pricali" i veoma je tesko na ove teme dati definitivna misljenja.
Nisam sigurna u mnogo toga ali bih te pitala podvodom " Bog zeli da razumemo zasto ga obozavamo..." da li ti zelis da razumes zasto nekog volis, recimo tvoje dete i da li je to potrebno?
Milice,MilicaN:A sto se reinkaranacije tice, bilo je polemika kako hriscanstvo gleda na to i nije bas sasvim jasno da li su neki stavovi " zataskani". Nije sigurno da se tvrdo odbacuje tema reinkarnacije u hriscanstvu.
Mene je svasta interesovalo,iskreno ,najvise mi "leze" tibetanci a posebno tek Lao Ce i Konfucije.
Sada mnogo citam hriscansku litereaturu i to od autora koji polemisu sa klasicnim filozofima, tj. njihovim stavovima i pokusavam da shvatim sto vise ali svi opominju - to se ne radi mozgom. Prolaz mozgom je pogresna stvar i vodi u intelektualnu prepotenciju i "glancanje i poliranje" ega.
Ali - moj prilog na temu: jednom sam imala meditaciju gde sam sebe dozivela kao muskarca na bojnom polju sa prosutom utrobom -potpun osecaj nekog zivota i svest o svim okolnostima koje su dovele do toga. Osecaj izdaje od nekoga ko je celu nasu ekipu prodao za neku sitnu korist ... da ne duzim. Rekli su mi da je to isecak bivseg zivota. Da li da verujem ili ne? Kad mi nesto nije jasno, gurnem ga u fijoku - mozda ali ja to ne razumem. Medjutim, sa spoznajom tog osecaja iz meditacije prepoznala sam osecaj bezrazlozne rezignacije u ovom zivotu koji je do tada bio "nekako slepljen" samnom i uspela da ga se oslobodim nalazeci mu mogucnost uzroka. Mozda jeste, mozda nije ali meni je pomoglo.
Milice, pitaj oca Tadeja, ako ga opet sretneš, zašto ne smeš da obučeš mantiju i propovedaš svoju religiju zato što si žena, zašto ne smeš ići u crkvu kada imaš mesečni ciklus i zašto te hrišćanstvo u tim danima naziva "nečistom", i zašto ne smeš da govoriš u crkvi samo zato što si žena...MilicaN:Odusevio me otac Tadej(s kim sam 3x pricala)...