Rehabilitovan Nikola Kalabić

Ima i ova stara četnička,lepa pesma
Sa Ovcara i Kablara

Са Овчара и Каблара
лепа Мара проговара:

Да сам тица ил' голубић
да одлетим до на Љубић

Да ја видим мога Мила
како с'војском парадира.

То је војска горског тића
Команданта Раковића.

Песма ори од Ужица
четничка је сва Јелица.

Нема борбе нема рата
без Раковић команданта.

Треба да ценимо четнике из Другог светског рата и уопште све четнике али не треба да заборавимо ни хероје из деведесетих посебно генерала Ратка Младића и доктора Радована Караџића !

Hajde daj mi informaciju gdje su partizani zaklali ijednog Srbina u Srbiji .
Četnici su poklali hiljade .

https://sh.wikipedia.org/wiki/Pokolj_u_Vraniću

А шта је са Србима ван Србије? То не рачунасш? Кажи само шта те занима: пасја гробља, Миљевина (јама у коју су комунисти бацали српску децу), да те не занима можда крваве међе по Босни?? Како вас бре није срамота? Ево мало о комунистичким злочинима:

Злочини партизана у Србији
https://sr.wikipedia.org/wiki/Злочини_партизана_у_Србији

Лијева скретања
https://sr.wikipedia.org/wiki/Лијева_скретања

Комунистички злочини:
https://www.google.rs/url?sa=t&rct=...nista/&usg=AFQjCNHb2RRbsWKMeDv_KdF2exJLzx6Bbw

Eksumacija_posmrtnih_ostataka.jpg

Извачење побијених жртава комунистичког терора.

Тајне гробнице у Србији:

grobnice-srbija.jpg

https://www.google.rs/url?sa=i&rct=...8PbrvCvzVxunUXjbKD_Sp3GA&ust=1495885254900012

И тако даље. Има тога још. Комунистичких злочина је било и превише, после усташа највише су Срба побили комунисти.

Треба да ценимо четнике из Другог светског рата и уопште све четнике али не треба да заборавимо ни хероје из деведесетих посебно генерала Ратка Младића и доктора Радована Караџића !

Naravno Grubane i sve one Srbe koji su na ovaj ili onaj način voleli Srbe i Srbiju

Još ponešto o " heroju " Kalabiću :

SPORAZUM OD 27. NOVEMBRA 1943. IZMEĐU PUKOVNIKA JEVREMA SIMIĆA I KAPETANA NIKOLE KALABIĆA SA NEMAČKIM PREDSTAVNIKOM O SARADNJI U BORBAMA PROTIV NOVJ1

P r e pi s

Telegram komandantu Jugoistoka (Komandi Grupe armija »F«) Ob. odel. broj 2364/43 str. pov. od 1. 12. 43.

Izvod iz sporazuma između četničkih vođa kapetana Nikole Kalabića i pukovnika Jevrema Sirnica (inspektor četnika Draže Mihailovića) od 27. 11. 1943.:

1. Primirje u srezovima Umka, Vračar, Grocka, podunavskom, kosmajskom, mladenovačkom, oplenačkom, aranđelovač-kom, lepeničkom, kragujevačkom, gružanskom, kačerskom, kolubarskom. Četnici se obavezuju da ne vrše sudsku vlast samovoljno prema Nemcima i pripadnicima nemačke narodne grupe. U ugovor su uključeni nemački Vermaht i

policija, bugarske oružane snage, Srpski dobrovoljački korpus, Srpska državna straža, Ruski zaštitni korpus, srpske vlasti i privredna preduzeća, a na četničkoj strani — četničke jedinice kapetana Kalabića i pukovnika Sirnica.

2. Primirje treba da stvori podlogu — pretpostavku za zajedničku borbu protiv komunista.

3. Potvrda Kalabića i Simića da se u potčinjenim jedinicama ne nalaze pripadnici sila koje su sa nemačkom u ratu. Obaveza Kalabića i Simića da spreče i prekinu obaveštajne puteve koji bi mogli da daju obaveštenja neprijateljima ve-likonemačkog Vermahta o nemačkim vojnim pokretima.

4. Uključivanje četničkih jedinica u nemačko borbeno vođstvo prilikom većih zajedničkih borbenih dejstava. Borbene zadatke četničkim jedinicama za ovo vreme određuje nemačko vođstvo.

5. Izmena štabova za vezu.

6. Liferovanje nemačke municije za izvođenje zajedničkih borbenih zadataka prema vojničkim potrebama.

7. Ugovor je oročen do 31. 12. 43. Produženje je stavljeno u izgled ako četnici budu isti lojalno sprovodili.2

8. Ugovor se ima držati u tajnosti.

1 Snimak dokumenta (pisanog na mašini) u Arhivu VII, NAV-T--77, r. 882, s. 5630907-8.

2 Vidi u ovom prilogu dok. br. 9.

Још о комунистичким злочинима над Србима:

Мрачна тајна Србије: Пасја гробља жртава комунизма!
http://jadovno.com/mracna-tajna-srbije-pasja-groblja-zrtava-komunizma/

Срамно је, лицемерно и нељудски да комунисти и даље негирају, релативизују или чак оправдавају комунистичке злочине, а истичу само четничке.

Još ponešto o " heroju " Kalabiću :

SPORAZUM OD 27. NOVEMBRA 1943. IZMEĐU PUKOVNIKA JEVREMA SIMIĆA I KAPETANA NIKOLE KALABIĆA SA NEMAČKIM PREDSTAVNIKOM O SARADNJI U BORBAMA PROTIV NOVJ1

.
Која си ти лажовчина од човека. Јеврем Симић је те споразуме склапао без знања Калабића и врховне команде и зато је био стрељан од стране самих четника. Ево нешто о томе:

Пуковник Јеврем Симић је од почетка 1944. самовољно склопио низ споразума са немачким командантима у Србији. Са немачким пуковником Фрикеом је направио споразум да ради за Гестапо и примио је од њега 500.000 динара да поткаже Дражу Михаиловића. Ово је открио четнички обавештајни центар у Београду и одмах алармирао команданта Првог Равногорског корпуса, мајора Предрага Раковића, на чијем се терену тада налазио пуковник Симић. Поред Раковића, послата је и депеша у Врховну Команду генералу Михаиловићу.

Дража Михаиловић шаље хитну депешу у којој тражи да се пуковник Симић пошаље код њега у Штаб и да ће његов случај испитати Врховна Команда. У околини Чачка, пуковника Симића је ухватила група из Првог Равногорског корпуса и спровела у штаб мајора Предрага Раковића.

Против пуковника Јевреме Симића организован је Преки војни суд који га је осудио на смрт и стрељао у мају 1944. године.

https://www.google.rs/url?sa=t&rct=...%D1%9B&usg=AFQjCNHS4lsBDKbJxkdlXvZwKA-KdS6kOw

Дакле, због сарадње са окупатором, четници су стрељали пуковника Јеврема Симовића. Е беде људске комунистичке, како вас више није срамота да лажете толико.

Хвала нека је Богу да се потврдила истиност коју су Срби знали, али су могли само у песму да је ставе и тако кажу.
Иде четник Никола, Никола
На глави му шубара, шубара
На шубари је кокарда , уоколо гарда четничка
Комуњаре лажу, лажу
Да си издо чича Дражу
Јаворе, Ниџо соколе

4aWPCxG.jpg

Која си ти лажовчина од човека. Јеврем Симић је те споразуме склапао без знања Калабића и врховне команде и зато је био стрељан од стране самих четника. Ево нешто о томе:

Пуковник Јеврем Симић је од почетка 1944. самовољно склопио низ споразума са немачким командантима у Србији. Са немачким пуковником Фрикеом је направио споразум да ради за Гестапо и примио је од њега 500.000 динара да поткаже Дражу Михаиловића. Ово је открио четнички обавештајни центар у Београду и одмах алармирао команданта Првог Равногорског корпуса, мајора Предрага Раковића, на чијем се терену тада налазио пуковник Симић. Поред Раковића, послата је и депеша у Врховну Команду генералу Михаиловићу.

Дража Михаиловић шаље хитну депешу у којој тражи да се пуковник Симић пошаље код њега у Штаб и да ће његов случај испитати Врховна Команда. У околини Чачка, пуковника Симића је ухватила група из Првог Равногорског корпуса и спровела у штаб мајора Предрага Раковића.

Против пуковника Јевреме Симића организован је Преки војни суд који га је осудио на смрт и стрељао у мају 1944. године.

https://www.google.rs/url?sa=t&rct=...%D1%9B&usg=AFQjCNHS4lsBDKbJxkdlXvZwKA-KdS6kOw

Дакле, због сарадње са окупатором, четници су стрељали пуковника Јеврема Симовића. Е беде људске комунистичке, како вас више није срамота да лажете толико.

Nije on ubijen zbog saradnje sa Nijemcima nego zbog toga što se razne četničke grupe nisu trpile .
Evo ti izjava Draže Mihailovića sa suđenja .

Михаиловић је приликом испитивања на суђењу другачије описао Симићеву смрт:
Викицитати „... Оптужени: Уколико сам био обавештен, наређивао сам увек да тако не сме да буде. Доцније сам сазнао да су они од мене крили. Убијен је мој сестрић од стране четника у Пашиној Равни. Убијен је Милутин Јанковић, кога сам венчао, иако сам слао депешу да не сме да буде. Убили су Јеврема Симића, који је био мој класни друг. Он је пролазио кроз Раковићеву територију и био је убијен. Чак је било узајамних борби и убијања... Од једног убијеног носио је Хајдуковић главу у торби....”

Moguce je da su ga mucili i da nije mogao da podnese. Steta sto je skocio kroz prozor. Nastavio bi mu ja mrcvariti i mrtvo tjelo, ne bi meni bio problem sto se ubio.

klasični komunistički satanista

A srpsko -srpski rat u Srbiji izazvao je jedan Hrvat,Josip Brroz dok su njegovi sunarodnici sprovodili genocid nad Srbima zapadno od Drine on je došao da izazove srpsko-srpski sukob u Srbiji.Kasnije mu je pošlo za rukom da taj srpsko-srpski sukob prenese i u druge krajeve.

tako je, pravda za Četnike

U borbama protiv partizanskog pokreta otpora, Kalabićevi četnici činili su surove zločine. 3. novembra 1943. jedan član Kalabićevog Štaba pisao je Draži Mihailoviću o zločinima Kalabićevih četnika na području Rudnika:
Wikiquote
„1. — Varošicu Stragare upalili su zato što su od prvog do poslednjeg bili svi pijani. To je bilo prvo delo Kalabića, čim je stupio na tlo svoje teritorije...
2. — Od celokupnog br. stanja koje su poklali 50% su nevine žrtve. Znam da podnose izveštaj da su poklani kao krivci.
3. — Narod kada čuje da četnici dolaze u selo, više se plaše nego kada dolaze Nemci, Bugari, Arnauti i svaka druga vera. Jer oni svi kada dolaze ako treba neko da se tera ili ubije oni oteraju ili ubiju, ali ovi prebiju da posle tri dana mora dotična osoba da umre. Navešću Vam samo jedan slučaj, a takvih slučajeva ima dosta. Kalabić lično prebio je u s. Ljubičevac tri čoveka i jednu devojku koji su posle četiri dana pomrli. Nisu bili u stvari krivi ništa. Znam da će Vam podneti izveštaj da su - ustvari krivi. Daklem to istorija čovečanstva nije zapamtila. Narod se čudi čija je to vojska i za koga Kalabić radi, kad su ti ljudi od pamtiveka nacionalisti.
5. — Kalabić, lično nijedan obrok ne jede bez pečenja.
6. — Vode borbu sa partizanima oni im se uvek izvuku, oni posle zađu po selima i pokolju onaj nevini narod, i podnose izveštaj kako su u borbi naneli gubitke partizanima...
Mogu samo Vam reći to da narod psuje majku Kralju, Vama — Draži i svima redom, kažu kad je ovakva Garda kakva je ta druga vojska. I podvlačim Vam da je narod jako ogorčen, i nemam izraza kako da se izrazim koliko narod vapije za pomoć. (...) Jer ovakav rad Kalabića, veća je propaganda za partizane, nego što je i oni sami imaju, treba da me razumete.[6]“
(―)

to, to... antifašisti na djelu...

Срамно је, лицемерно и нељудски да комунисти и даље негирају, релативизују или чак оправдавају комунистичке злочине, а истичу само четничке.

Ne izmišljaj . Niko ne brani nikakve zločine . Tema je rehabilitacija Nikole Kalabića kojeg neki veličaju kao heroja
pa iznosimo argumente o njegovom a i ukupnom četničkom " herojstvu "
Otvori temu o partizanskim zločinima pa možemo diskutovati i o tome .

Hajde daj mi informaciju gdje su partizani zaklali ijednog Srbina u Srbiji .
Četnici su poklali hiljade .

https://sh.wikipedia.org/wiki/Pokolj_u_Vraniću

Дођи у Лозницу,упознаћеш живе рођаке оних који су на разне бестијалне начине уморени од стране партизана...

Насупрот партизанским злочинима четничких је занемарљиво мало ако се сме уопште тако рећи јер злочин је злочин.

Poslednja izmena:
Nije on ubijen zbog saradnje sa Nijemcima nego zbog toga što se razne četničke grupe nisu trpile .
Evo ti izjava Draže Mihailovića sa suđenja .

Михаиловић је приликом испитивања на суђењу другачије описао Симићеву смрт:
Викицитати „... Оптужени: Уколико сам био обавештен, наређивао сам увек да тако не сме да буде. Доцније сам сазнао да су они од мене крили. Убијен је мој сестрић од стране четника у Пашиној Равни. Убијен је Милутин Јанковић, кога сам венчао, иако сам слао депешу да не сме да буде. Убили су Јеврема Симића, који је био мој класни друг. Он је пролазио кроз Раковићеву територију и био је убијен. Чак је било узајамних борби и убијања... Од једног убијеног носио је Хајдуковић главу у торби....”

Јеврем Симић је стрељан због сарадње са Немцима и због тога што је ковао план да убије Дражу, наравно по налогу Немаца. Зато је стрељан. Имаш то код Томашевића и свих осталих који су се озбиљно бавили четницима у Другом светском рату. А Дражина изјава са суђења није релевантна, то је било монтирано суђење, као прво, а као друго, Дража је био дрогиран на том суђењу, давао је често контрадикторне изјаве, био је сломњен од тортуре, итд.

Зато то није релевантна изјава.

Poslednja izmena:

Tema je o Kalabicu, a ne o komunistima.

Ne izmišljaj . Niko ne brani nikakve zločine . Tema je rehabilitacija Nikole Kalabića kojeg neki veličaju kao heroja
pa iznosimo argumente o njegovom a i ukupnom četničkom " herojstvu "
Otvori temu o partizanskim zločinima pa možemo diskutovati i o tome .

Твоји ,,аргументи" су поприлично лажљиви. Тако сам разбио твоје лагарије о Јеврему Симићу, кога си хтео да повежеш са Калабићем, иако је он то урадио без Калабићевог и Дражиног знања. Толико о томе, ако си склон лажљивим ,,аргументима", како онда да озбиљно схватимо твоја писанија?

- - - - - - - - - -

Tema je o Kalabicu, a ne o komunistima.

Не може се о Калабићу говорити, а да се не помену комунисти. Не прави се наиван, Длугомире.

Back