РЕГИОНИ СУ ЗАКОН!!

Nemaš pojma. Te pekare drže Makedonci. Mi, beogradjani, kupujemo kroasane isključivo u pekarama Hleb & kifle.
Ovi iz Regiona, posebno iz Romske kneževine, svake godine nas oderu na paprici i paradajizu i drže ispod vage teg od 1kg. O stanju na kvantaškoj pijaci neću ni da pišem. Tek tu cveta saradnja Regiona i Romske kneževine na štetu nas, nemoćnih beogradjana.

nensi, jel ti to ketrin denev na avataru?
al burek, najbolji burek sam jeo na zvezdari, sto jes jes.
bilo mi cudno sto ga prodaju na grame a ne na cetvrtine. al bio dobar, puno bibera. bas me zanima dal jos postoje

Pekare Hleb i kifle i Skroz dobre pekare u Beogradu drži naš poznati biznismen gospodin Miroslav Mišković i tamo je najbolji burek. On je uspešan čovek koji je sve stekao marljivim radom, pošteno se obogatio i njegove pekarke jednako marljivo prave burek. Sa sirom, mesom čak i takozvani pizza burek. To su fantastične stvari daleko bolje od svih regionalnih pošto džukele seljačke koje ne žive u užem centru Beograda i eventualno poneko iz Novog Sada nemaju pojma o životu i ukusu. Njima samo daj masno i kilo hleba i oni su zadovoljni. Zato se za taj primitivan soj iz ostatka Srbije i izmislila ona "leba i igara" izreka.

Недавно сам био у експлоататорском и хегемонистчком Београду. Узео сам у пекари бурек да једем. Приметио сам да ти тамо рачунају тачно у грам. Ако ти фали за два динара, секу ти та два динара и израчунавају ти колико тачно бурека можеш да поједеш. Код нас у регионима није тако. Бурек се дели на четвртине (квотере). Ако ти например фали 5 динара за пола бурека, даће ти и рећи ће ти "донећеш други пут".

Jel si naručio sa mesom ili sa sirom?

Mada čujem da je u regionima popularan prazan?

I šta ti bi da jedeš burek u Beogradu?! Pa ko zna šta su ti dali, bez obzira dal je izraženo u gramima ili kvoterima.

Ali to su sve evropske vrednosti.

Ne prodaju oni tebe burek na tačnu meru da bi te zaebali već da bi ti tačno znao koliko si grama za iznos koji si odvojio za topli obrok bureka dobio!

TO TI JE MOJ SINKO EVROPA!

Nema kvotra, lakata i pedalja u Evropi!

Sve pod šiber i na vagu ide!

Mislim kvoteri!

Utanji ga za jednu koru, i stavi kašićicu sira na celu tapsiju i to za pola cola manju od prestoničke....

I šta ti onda vredi tradicionalni kvoter kad te odvale na gramaži.

Nećete vi iz regiona nikada usvojiti te evropske vrednosti!

У Београду је тако нешто научна фантастика. Зато Србија под хитно мора да се регионализује и конфедерализује, како би брже ишла ка Европи.

Kad odeš kod Trpkovića ne smeš da mnogo ističeš svoju regionalnost.

Te pekarke su tamo sve klerofašistkinje, tako su ih birali. Mrze regione.

I dan danas drže sliku patrijarha Pavla u svakom maloprodajnom objektu lanca pekara Trpković.

Jeste, ona :)

Nema hleba ni bureka dok ih Šiptar ne napravi :lol:

denev je klasicna rasna lepotica. interesantno sa njom je to sto se nikad nisam interesovao dal ima gornji ili donji trap kako treba, nije se premicivalo pored tog lica i karaktera :)

shiptari? pa i sladoled isto. ovde je sladoled masan i tezak ko puter, kod nas je uvek bio sa jakim okusom mleka i lagan.
valjda urin razlaze mas.. bemliga

Пази ти овог Косту које будалаштине прича. Шатро бурек најбољи у Хвару. Они можда знају сарделе на граделе да спреме, али за бурек су аматери.

Pa otkud znaš, možda tamo prave neki ekstra burek sa lignjama?

A uostalom na tim ostrvima imaš gomilu Goranaca, Makedonaca i šiftara koji tamo šire burek nutricionizam među turistima.

Pa otkud znaš, možda tamo prave neki ekstra burek sa lignjama?

A uostalom na tim ostrvima imaš gomilu Goranaca, Makedonaca i šiftara koji tamo šire burek nutricionizam među turistima.

Da vas poducim ako ne znate.........
Kad mladi Siptar(za vreme bivse SFRJ) zavrsi poslasticarski zanat, onda se skupe stariji Siptari, vec majstori sa svojim radnjama.......
Pitaju ga sasvim prosto:Gde zelis da radis?
On pokaze prstom na grad u bivsoj SFRJ.........Matori Siptari medju sobom skupe pare , kupe lokal za malog u tom gradu.....
Mali NEMA obavezu da vrati pare starijima, ali ima obavezu da sledeceg mladog na isti nacin pomogne.
Zato ih je bilo u svakom mestu u SFRJ, i to sa poslasticarnicama i burekdzinicama na najboljim mestima u gradu.

Pekare Hleb i kifle i Skroz dobre pekare u Beogradu drži naš poznati biznismen gospodin Miroslav Mišković i tamo je najbolji burek. On je uspešan čovek koji je sve stekao marljivim radom, pošteno se obogatio i njegove pekarke jednako marljivo prave burek. Sa sirom, mesom čak i takozvani pizza burek. To su fantastične stvari daleko bolje od svih regionalnih pošto džukele seljačke koje ne žive u užem centru Beograda i eventualno poneko iz Novog Sada nemaju pojma o životu i ukusu. Njima samo daj masno i kilo hleba i oni su zadovoljni. Zato se za taj primitivan soj iz ostatka Srbije i izmislila ona "leba i igara" izreka.

Kad je pazario Mišković od mladjanog Grujića? A Lilly drogerije?

Gospodin Mišković je ujak lideru Regiona?

Ovo ostalo si skroz sve dobro rekao. Mi, beogradjani, ove iz Regiona doživljavamo totalno egzotično. Evo, i ova tema vrca od kalorija, odiše nekim primitivizmom. Razumela bih da se piše o puter kiflama, kroasanima i drugim finim pecivima.

A, ovaj Evropenda ni reč da kaže o paprikama. Ja, naravno, i ne idem na pijac, ali sam dobro informisana o biznisu Regiona i Romske kneževine na kvantaškoj pijaci.

Нигде нисам видео да бурек рачунају у грамима, а био сам широм Србије, у свим њеним регионима. Једино у клерофашистичком Београду рачунају бурек у грам. То бре нема нигде. То је безобразлук. Због тога мора под хитно да добијемо конфедерални статус.

U mnogim drzavama i jaja se prodaju na kilo (gram).....

Da vas poducim ako ne znate.........
Kad mladi Siptar(za vreme bivse SFRJ) zavrsi poslasticarski zanat, onda se skupe stariji Siptari, vec majstori sa svojim radnjama.......
Pitaju ga sasvim prosto:Gde zelis da radis?
On pokaze prstom na grad u bivsoj SFRJ.........Matori Siptari medju sobom skupe pare , kupe lokal za malog u tom gradu.....
Mali NEMA obavezu da vrati pare starijima, ali ima obavezu da sledeceg mladog na isti nacin pomogne.
Zato ih je bilo u svakom mestu u SFRJ, i to sa poslasticarnicama i burekdzinicama na najboljim mestima u gradu.

To rade slicno mnoge nacije na svetu: Arapi, Kinezi, Italijani, Portugezi....

Nisi ti u zivotu ni prosao pored dobrog bureka.
Cim tako lupetas.
A ja sam ga jeo , pa mislim bas u sivm gradovima Srbije, a i u velikoj vecini gradova bivse SFRJ.....

A najbolji sam jeo...............
-Kod Mitketa u Vranju, pre skoro 20 godina, tamo 1993. nekoliko puta.
-Kod Siptara na zeleznickoj stanici (tacnije ispred zeleznicke stanice) u Zagrebu(citao sam da te radnje vise nema), pre 25 i vise godina.
-Pre 30 godina kod Curica blizu autobuske stanice u Loznici( ovo na linku je momak koji ga sprema prema tom receptu).
-U jednoj burekdzinici u Starigradu na Hvaru, godine 1989.........15 dana sam se ubijao jeduci uistinu sjajan burek.
Izuzev u poslednjem slucaju u Starigradu na Hvaru, na svakom od pomenutih mesta se burek prodaje na meru.......

Ako ga nisi jeo kod,sada već pokojnog Gvozdena,iza beogradskog "Depoa",
smatraj da si propustio vrh kvaliteta....

Nemoj tako druže.

U Evropi pod čvrstim vođstvom Rajha tako se kaže onaj svet.

To je isto jedna evropska finesa i takorekuć vrednost.

Знам ја врло добро како се каже. Зато сам те и опоменуо. Тако се и говорило у трећем рајху. Трећи и четврти рајх немају никаквих додирних тачака. Трећи рајх је био базиран на расизму и генетици, а четврти на економији, инвестицијама и технологијама. То су огромне разлике.

Ne znam samo sto se sprdate sa ovako ozbiljnom temom kao sto je regionalizacija. Srbiji je neophodno da izvrsi debeogradizaciju, ali kad se to pomene onda mnogi idu u drugu krajnost favorizujuci razvoj poljoprivrede i sela. A zapravo Srbija treba da razvije GRADOVE srednje velicine jer u Srbiji previse ljudi zivi u Beogradu(20%) ali i previse ljudi zivi po selima(40%), dakle ispada da u ostalim gradovima zivi svega 40% ljudi. Gradovi poput Sombora, Zrenjanina, Sabca, Kragujevca, Uzica, Krusevca, Zajecara, Pirota, Vranja su nosilac srpske industrije i dok oni ne budu oporavljeni, Srbiji nece biti bolje.

Back