REFERENDUM O EU U MAJU?!

Protiv EU iz otpora onima koji su unistili vojsku, domacu proizvodnju, liberalizovali uvoz, za manje od 8 godina napravili dug od 17 milijardi evra, ogromni deficit....

Referendum jedva čekam...:heart:

Данас делује ко нестварно прича из 2001 - 2003 како се Милошевић много задужио, читавих 6 милијарди долара и како нам Ђелић управо испословао да нам отпишу 2-3 милијарде...сиц...да би се задужили 17 до 2008.
Јесте да је долар девалвирао, али баш толико...

Данас делује ко нестварно прича из 2001 - 2003 како се Милошевић много задужио, читавих 6 милијарди долара и како нам Ђелић управо испословао да нам отпишу 2-3 милијарде...сиц...да би се задужили 17 до 2008.
Јесте да је долар девалвирао, али баш толико...

dugovi su svuda realnost pa i Amerika je duzna ko Grcka,pa nikome ne smeta:?:

Извини молим те, али да су се сви народи (а богами и српски у прошлости) постављали тако да се ништа не може, јер забога неки велики су нешто решили, не бисмо имали ни оно што имамо од државе. Да су Вијетнамци рекли то и данас би им седели Амери у Сајгону.
Јесте да се већ скоро 20 година намерно шири тај дефетизам и детерминизам да је све решено и да не треба ни покушати да се супротставиш, али зар није мало сулудо такво размишљање?
Није суштина да ли ћемо да се боримо, него да ли смо свесни и спремни да платимо цену борбе?
А победник си кад одлучиш да победиш.
Проблем нас Срба је добро приказан још у филму Рајка Грлића "У раљама живота", када Бата **бач прети како ће Штефицу да *ара овако и онако, а онда се накрка и заспе. Ако претиш бар оствари претње. А нас су провалили да смо јаки на речима, а слаби на делима.
Ми смо ковачи наше судбине и можемо увек да окренемо точак у другом смеру, али то има своју цену, која може бити велика (а сигурно је велика, јер су се и они намерачили на нас), али ако ми нисмо спремни да платимо ту цену слободе, о чему онда да причамо?
Боље да им дамо на тацни, него да мрцваримо себе.
Зато никад не реци шта ми то можемо? Можемо свашта, само је питање да ли смо спремни то и да урадимо и да се носимо са последицама тога.

Извини молим те, али да су се сви народи (а богами и српски у прошлости) постављали тако да се ништа не може, јер забога неки велики су нешто решили, не бисмо имали ни оно што имамо од државе. Да су Вијетнамци рекли то и данас би им седели Амери у Сајгону.
Јесте да се већ скоро 20 година намерно шири тај дефетизам и детерминизам да је све решено и да не треба ни покушати да се супротставиш, али зар није мало сулудо такво размишљање?
Није суштина да ли ћемо да се боримо, него да ли смо свесни и спремни да платимо цену борбе?
А победник си кад одлучиш да победиш.
Проблем нас Срба је добро приказан још у филму Рајка Грлића "У раљама живота", када Бата **бач прети како ће Штефицу да *ара овако и онако, а онда се накрка и заспе. Ако претиш бар оствари претње. А нас су провалили да смо јаки на речима, а слаби на делима.
Ми смо ковачи наше судбине и можемо увек да окренемо точак у другом смеру, али то има своју цену, која може бити велика (а сигурно је велика, јер су се и они намерачили на нас), али ако ми нисмо спремни да платимо ту цену слободе, о чему онда да причамо?
Боље да им дамо на тацни, него да мрцваримо себе.
Зато никад не реци шта ми то можемо? Можемо свашта, само је питање да ли смо спремни то и да урадимо и да се носимо са последицама тога.

да не да бог да будем вијетнамац, што се тиче Бате Валтера из мојих постова можеш да закључиш шта мислим о томе:cool:

ово остало се своди на већ виђено ми јаки на речима а не на делима
у Србији ништа ново:rolleyes:

да не да бог да будем вијетнамац, што се тиче Бате Валтера из мојих постова можеш да закључиш шта мислим о томе:cool:

ово остало се своди на већ виђено ми јаки на речима а не на делима
у Србији ништа ново:rolleyes:

Само сам хтео да укажем да не постоје историјски нити политички детерминизми.

Оно што је интересантно код "ЕУ функционера" - нити један од њих није изричито рекао за Србију као у случају Грузије, да ЕУ безрезервно подржава територијални интегритет Грузије.
Чак нису ни рекли (са задршком) после ујдурме са Косметом подржавамо територијални интегритет осакаћене Србије. Самим тим се намеће питање које сам већ горе поставио, као право питање за то замазивањеочију од могућег референдума о могућем придруживању после потписивања споразума о могућој стабилизацији и отварању европске перспективе за Србију.

Хеботе, какав термин "европске перспективе".....

Можда је право питање:

Да ли сте безусловно ЗА, чак иако то значи нпр. Србија у границама "Београдског пашалука"?

Ja sam bezuslovno ZA EU. Beogradski pašaluk je teritorija iz XIX veka, bez Niša, Leskovca, Vranja, Pirota, Kruševca, Kraljeva, Čačka, Užica... Jado moj, kome misliš da daš sve te gradove? Sad je XXI vek. Na žalost, neki od nas još uvek žive u XIX veku.

Хм, да је 21 век по твојој логици не би било ни овог отимања Космета.
Београдски пашалук је фигуративно Србија без Војводине и Рашке - чиме нам је Цобел претио.
Код Немаца волим ту исреност, која долази из велике надмености и њиховог осећања "уберменшен" и да они све знају најбоље. (нажалост генерализација, али неки пут су и оне корисне). Бар знаш шта ти спремају.

Nemoj tako. Vijetnam je strahoviti Americki poraz. Uz samo 5 miliona gubitaka herojski (i slobodarski) narod Vijetnama je likvidirao 60,000 invazionih okupatorskih Americkih vojnika.

то је добра рачуница када ми платимо са 5 милиона неће да нас има ни за Београд, а за ово остало не мора да бринемо:arrow:

Back