Referendum...EU...

REFERENDUM

• ZA EU

glasova: 53 52,0%
  • PROTIV EU

glasova: 49 48,0%

• Ukupno glasova
    102
  • Anketa je zatvorena .
Zato sto "put u Eu" za mene ne znaci i bukvalno samo ulazak u uniju, za mene to znaci pre svega dostizanje odredjenih standarda. Jer da bi neka zemlja postala clanica EU mora da ispuni odredjene standarde o kojima ne bih sada, valjda ih svi znaju(ekonomski, socijalni). E sad, kad udje u EU, drzava dobija odredjenu zastitu, prvenstveno spoljnopoliticku a sto se tice socijalne zastite sirotinje niko ne moze poreci da je Evropa u odnosu na sav ostali svet po tom pitanju najnaprednija.

Zar vi mislite da bi se prema nama smeli i hteli ovako ponasati kada bi i mi bili deo te unije, zar mislite da bi im trebalo da potpaljuju rat i nestabilnost na delu SVOJE teritorije?!

Naravno da ne bi. Poenta je da se skinu granice, da ljudi ne razmisljaju o tome ko je koje nacionalnosti i ko ce koga da bije nego da razmisljaju o svom malom i JEDINOM zivotu.

Sigurno da ima i da ce biti socijalnih razlika ali zaboga to je kapitalizam i drugacije ne moze biti. Probali ste i komunizam, navodna pravda za sve, pa znamo sta je bilo.

I kada budemo u uniji necemo misliti o politici, o potencijalnim ratovima, o izolacijama, o uskracivanju prava koja svi civilizovani evropski ljudi uzivaju, mislim na vize, na platni promet itd.

A logicno je da kada se nadjemo s Kosovom u uniji bez granica, i kada uspeju da civilizuju i Siptare i nas, da cemo moci da zivimo i saradjujemo i sa njima "skoro" normalno kao i sa recimo Hrvatima.

Zato dosta vise gluposti, Srbi, opametite se!

Pa o cemu mi pricamo? Mislis da ce da im poboljsaju uslove rada i plate? Daj bre slavonija ne lupetaj. Balkanci njima trebaju kao jeftina radna snaga i tako ce da ostane zauvek! Ne zaboravi da je i RH na Balkanu. Bolje je da saradjujemo izmedju sebe i sami sebi stvaramo standard nego da se njima uvlacimo u d.upe zbog nekog "boljeg zivota". Ne mislim da je udovoljavanje mocnijem recept za "bolji zivot".

Upravo tako. Mislim to za plate sto si rekao.Pa zabole nekog iz EU ko ima recimo neku fabriku u Srbiji ili Hrvatskoj i daje plate ljudima od recimo 500 evra da im da 1000. Pa pre ce da zatvori tu fabriku i preseli u Aziju.

Zato sto "put u Eu" za mene ne znaci i bukvalno samo ulazak u uniju, za mene to znaci pre svega dostizanje odredjenih standarda. Jer da bi neka zemlja postala clanica EU mora da ispuni odredjene standarde o kojima ne bih sada, valjda ih svi znaju(ekonomski, socijalni).

Nemas ti pojma. Jel Bugarska ispunila te standarde??? Pa pre je Hrvatska trebala da udje nego Bugarska.Jel si bio ti sinko u Bugarskoj skoro? Pa oni su jadniji od nas a mislio sam da od nas jadnijih nema.Ona Sofija je uzas od grada.Mizerija.

Pa o cemu mi pricamo? Mislis da ce da im poboljsaju uslove rada i plate? Daj bre slavonija ne lupetaj. Balkanci njima trebaju kao jeftina radna snaga i tako ce da ostane zauvek! Ne zaboravi da je i RH na Balkanu. Bolje je da saradjujemo izmedju sebe i sami sebi stvaramo standard nego da se njima uvlacimo u d.upe zbog nekog "boljeg zivota". Ne mislim da je udovoljavanje mocnijem recept za "bolji zivot".

pa o tome mantram odkako sam na ovom forumu...
a s obzirom da to dosada ne funkcionira (jer ni mi ni vi nismo pravne demokratske drzave), smatram EU boljim rijesenjem...a oni ce uvijek biti mocniji od nas i mislim da je bolje s njima( jer uvjeti koje postavljaju su u konacnici bolje za nas) nego protiv njih...
nema nam druge, nego red, rad i disciplina...

Zato sto "put u Eu" za mene ne znaci i bukvalno samo ulazak u uniju, za mene to znaci pre svega dostizanje odredjenih standarda. Jer da bi neka zemlja postala clanica EU mora da ispuni odredjene standarde o kojima ne bih sada, valjda ih svi znaju(ekonomski, socijalni). E sad, kad udje u EU, drzava dobija odredjenu zastitu, prvenstveno spoljnopoliticku a sto se tice socijalne zastite sirotinje niko ne moze poreci da je Evropa u odnosu na sav ostali svet po tom pitanju najnaprednija.

Zar vi mislite da bi se prema nama smeli i hteli ovako ponasati kada bi i mi bili deo te unije, zar mislite da bi im trebalo da potpaljuju rat i nestabilnost na delu SVOJE teritorije?!

Naravno da ne bi. Poenta je da se skinu granice, da ljudi ne razmisljaju o tome ko je koje nacionalnosti i ko ce koga da bije nego da razmisljaju o svom malom i JEDINOM zivotu.

Sigurno da ima i da ce biti socijalnih razlika ali zaboga to je kapitalizam i drugacije ne moze biti. Probali ste i komunizam, navodna pravda za sve, pa znamo sta je bilo.

I kada budemo u uniji necemo misliti o politici, o potencijalnim ratovima, o izolacijama, o uskracivanju prava koja svi civilizovani evropski ljudi uzivaju, mislim na vize, na platni promet itd.

A logicno je da kada se nadjemo s Kosovom u uniji bez granica, i kada uspeju da civilizuju i Siptare i nas, da cemo moci da zivimo i saradjujemo i sa njima "skoro" normalno kao i sa recimo Hrvatima.

ovo je za potpisati...

ja sam u uvodnom postu zamolio da se uzme u obzir i stanje Bugarske i Rumunije danas koje jesu clanice te famozne EU kao i "cifra" koju gubimo zbog otimanja Kosova od strane te iste famozne EU ...ti si sve to zanemario i bacio se na praznu retoriku...

Nemas ti pojma. Jel Bugarska ispunila te standarde??? Pa pre je Hrvatska trebala da udje nego Bugarska.Jel si bio ti sinko u Bugarskoj skoro? Pa oni su jadniji od nas a mislio sam da od nas jadnijih nema.Ona Sofija je uzas od grada.Mizerija.

nije ni bugarska ni Rumunska...
to je bilo cisto politicka odluka odvajanja od ruskog utjecaja...
i prije nego sto se Putin sjeti, trk s njima u EU..
a jos uvijek su po svemu losiji i od RH i od RS

[/B]

u svim medijima u njemacke...
neznam kakve su cijene u Rumuniji ali njima se definitivno povecava zivotni standard, kao i ubrzava razvoj...mislim da glavni uzrok nezaposlenosti u EU nije ona kao takva, dapace ogromno trziste je ucinjeno, daleko vece nego nacionalih drzava, nego to je kao prvo razvoj tehnologije i inovacija (ono sto je npr. u proizvodnji auta do prije nekoliko godina radilo 1000 radnika, radi danas 100...drugi razlog je (cini mi se da radis/zivis u Njemackoj pa cu o njoj) socijalna pomoc, tako da se ljencinama vise isplati zivjeti od socijale i nece da rade u usluznim dijelatnostima za relativno mali novac, kao trece, ti nezaposleni su velikom vecinom nekvalificirana radna snaga, a potrebe za tom radnom snagom jednostavno vise nema......iz njemacke je masovan odlazak strucnjaka u Irsku npr., ili lijecnika u Englesku...vece plate a standars zivota isti...
moglo bi se jos toga nabrojiti, ali necu da pisem kilometarske postove

Po tebi svi treba da su neki strucnjaci da bi bili zaposleni. Budalastina. Sta podrazumevas pod "nekvalificiranom" radnom snagom?

pa o tome mantram odkako sam na ovom forumu...
a s obzirom da to dosada ne funkcionira (jer ni mi ni vi nismo pravne demokratske drzave), smatram EU boljim rijesenjem...a oni ce uvijek biti mocniji od nas i mislim da je bolje s njima( jer uvjeti koje postavljaju su u konacnici bolje za nas) nego protiv njih...
nema nam druge, nego red, rad i disciplina...

Drago mi je da smo se slozili u tome ali smatram da mozemo i bez ulaska u EU da sve to ostvarimo. Drugo, zasto mi ne bi primenili njihov model "pravne,demokratske" drzave? Koliko ja znam sve te drzave su bile demokratske i pre stvaranja EU i takodje ekonomski razvijene. Zar za tako nesto moramo da budemo clanica EU?

Cackajuci nos , patriJota je zastao na putu . U jednom smeru je stajao putokaz EU i papirna maramicu, a u drugom Majka Rusija i gomila balege pored . PatriJota je dosao do putokaza EU , pljunuo na njega ,
a zatim stao pored Majke Rusije i utrljao balegu u svoju kosu . Majka Rusija mu je ocistila ruke maramicom ali ne i kosu . PatriJota je krenuo za Majkom Rusijom , koja je daleko odmakla , a on nije
mogao da je stigne , a nije vise imao ni maramicu .

nije ni bugarska ni Rumunska...
to je bilo cisto politicka odluka odvajanja od ruskog utjecaja...
i prije nego sto se Putin sjeti, trk s njima u EU..
a jos uvijek su po svemu losiji i od RH i od RS

Pa to ti pricam.EU nema nikakve veze sa ekonomijom vec iskljucivo je to politicki savez kojim USA manipulise. Sama ta cinjenica pobija sve tvrdnje barbike Tadica,Dinkica i onog pacova Djelica i ostale bagre.
Sad kakva je situacija u Hrvatskoj u vezi toga ne znam ali oni koji su za ulazak u EU da su u situaciji kao Srbija sigurno bi pre postupili kao sto sada u Srbiji radi DSS nego kao sto radi DS. Na primer da vam se uzme Istra i kaze nema veze ima da udjete u EU.
Pa ni jedan politicar u Hrvatskoj to ne bi prihvatio. Ali ovde prodaju budalama pricu kako EU nema alternativu.
To ti je kao da krenes sa familijom u bioskop i na pola puta neki hoce da ti otmu sestru a ti kazes nema veze bioskop nema alternativu.Neka je uzmu bitno je da se mi uvalimo u bioskopska sedista i domognemo sake kokica.

Cackajuci nos , patriJota je zastao na putu . U jednom smeru je stajao putokaz EU i papirna maramicu, a u drugom Majka Rusija i gomila balege pored . PatriJota je dosao do putokaza EU , pljunuo na njega ,
a zatim stao pored Majke Rusije i utrljao balegu u svoju kosu . Majka Rusija mu je ocistila ruke maramicom ali ne i kosu . PatriJota je krenuo za Majkom Rusijom , koja je daleko odmakla , a on nije
mogao da je stigne , a nije vise imao ni maramicu .

Samo kad si ti duhovit...
Sve to sto si napisao je tacno, samo na mesto Rusije stavi EU. To je ipak realnost. A tebi ako je B92 isprao mozak, to je tvoj problem sa kojim ces kad tad morati da se suocis.
Vidim, ekspert si u kopanju nosa jer verujem da nista ne radis po ceo dan pa se "zanimas". Znas, u EU se radi, ne cacka se nos.

Upravo tako. Mislim to za plate sto si rekao.Pa zabole nekog iz EU ko ima recimo neku fabriku u Srbiji ili Hrvatskoj i daje plate ljudima od recimo 500 evra da im da 1000. Pa pre ce da zatvori tu fabriku i preseli u Aziju.

...jer ce ti u Aziji da rade za 50E mesecno i da jedni drugima kopaju oci ko ce prvi da dodje na listu za prekovremeni rad. Ta stoka i obara cenu radne snage u svetu.

Samo kad si ti duhovit...
Sve to sto si napisao je tacno, samo na mesto Rusije stavi EU. To je ipak realnost. A tebi ako je B92 isprao mozak, to je tvoj problem sa kojim ces kad tad morati da se suocis.
Vidim, ekspert si u kopanju nosa jer verujem da nista ne radis po ceo dan pa se "zanimas". Znas, u EU se radi, ne cacka se nos.

Alo covece , jel su tebe odgajili Stefan Grubac i Mira Adanja Polak ?

Aj napisi makar nesto smesno . Cheda je bljak , Chanka za premijera .

Aj nesto o putu ka Sibiru , ka mongolskoj pustinji Gobi , ka Severnoj Koreji ...

Jel to taj put kojim se redje ide ? Ali je bolji .

EU narodi i narodnosti ispranih 666 mozgova ne znaju sta valja , mi znamo .

Cim tebi Chanak odgovara kao premijer, sve mi je jasno. Ajde sad ti meni reci nesto realno za razliku od onog komicnog na sta me pozivas. Sta ti konkretno dobijas ulaskom u EU? Samo nemoj da mi balavis o nekim olaksicama sto se putovanja tice jer i za to putovanje je potreban novac. Znaci nesto realno.

Pa to ti pricam.EU nema nikakve veze sa ekonomijom vec iskljucivo je to politicki savez kojim USA manipulise. Sama ta cinjenica pobija sve tvrdnje barbike Tadica,Dinkica i onog pacova Djelica i ostale bagre.
Sad kakva je situacija u Hrvatskoj u vezi toga ne znam ali oni koji su za ulazak u EU da su u situaciji kao Srbija sigurno bi pre postupili kao sto sada u Srbiji radi DSS nego kao sto radi DS. Na primer da vam se uzme Istra i kaze nema veze ima da udjete u EU.
Pa ni jedan politicar u Hrvatskoj to ne bi prihvatio. Ali ovde prodaju budalama pricu kako EU nema alternativu.
To ti je kao da krenes sa familijom u bioskop i na pola puta neki hoce da ti otmu sestru a ti kazes nema veze bioskop nema alternativu.Neka je uzmu bitno je da se mi uvalimo u bioskopska sedista i domognemo sake kokica.

:D:D:Da ja lomim mozak kako da pojasnim onima koji ne mogu(ne zele) da shvate...ovo je savrseno poredjenje....:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Singapur, Japan i još neke neevropske zemlje su bogate, snažne i ekonomski jake, a nisu u EU.
Kina, Indija, Rusija beleže godišnji privredni rast od 7,5 do 10 % godišnje već duži niz godina.
Primera ima još, a za one koji su raspoloženi da čitaju, evo par linkova u kojima su ekonomski stručnjaci sve objasnili.
Dakle, ulazak u EU bez uslovljavanja ili svrstavanja u zemlje sa drugorazrednim pravima bi bio uspeh i pomogao bi nam u ekonomskom razvoju, ali u isto vreme neke zemlje nisu bilie članice EU sve donedavno (Irska, Norveška) a i bez toga su zabeležile ogroman privredni rast.
Švajcarska čak nije ni članica UN, a kamoli EU, pa im to ne smeta da bude jedna od najrazvijenijih zemalja na svetu...
Dakle... i bez EU se može napred i u prosperitet, a sam čin ulaska u EU bez promene ponašanja, bez truda, bez rada... neće sam po sebi doneti neki boljitak ni napredak što nam pokazuju i slučajevi Rumunije i Bugarske, Slovačke i Češke...

http://www.pregled.com/index.php?id_nastavak=14255&tmpl=info_aktuelno_nastavak_tmpl&tekuca_strana=7
http://www.ekof.bg.ac.yu/upload/1009BJELIC - Model Americke STPol.pdf

Cim tebi Chanak odgovara kao premijer, sve mi je jasno. Ajde sad ti meni reci nesto realno za razliku od onog komicnog na sta me pozivas. Sta ti konkretno dobijas ulaskom u EU? Samo nemoj da mi balavis o nekim olaksicama sto se putovanja tice jer i za to putovanje je potreban novac. Znaci nesto realno.

Dobijam sengen pasos .

Dobijam avio prevoz za 20-30 eura . Ebo te JAT i nihove takse .

Dobijam takvo zezanje da ti nisi svestan .

Hocete li molim vas da mi objasnite zasto smatrate(vi koji smatrate) da Srbija nema drugog puta sem onog ka EU?Molim vas da mi ne pricate prazne price o "boljem zivotu"(jer sam extremno netolerantan na gluposti) vec da mi pojasnite sta KONKRETNO Srbija a i mi dobijamo ulaskom....Takodje vas molim da u odgovorima uzmete u obzir da nam je ta ista EU uzela otimanjem Kosova oko 280milijardi E a amerika i nato 10ak milijardi bombardovanjem...a u prici o prosperitetu uzmite u obzir da su prosecne plate u Rumuniji i Bugarskoj 200E(neka bude i 300) a siguran sam da ovde nikom nije ideal da radi za te pare...Hocemo li se napokon prestati medjusobno ujedati i ugristi one koji nam sve vreme bacaju kosku za svadju pri tom nam radeci sve ovo sto nam rade...da li ste odgovorni pred sobom i svojom decom kada se tako tvrdoglavo zalazete za EU put Srbije da im stvarate dobru drzavu i perspektivnu buducnost...ajmo polako da probamo bar neki odgovor da nadjemo oko koga cemo se svi(ili bar dobra vecina) sloziti...
i ja sam extra netolerantan na glupost
shto tvoja obyervacija jeste
i to epska glupost
neopevljiva glupost
280 milijardi :D

a 300 jura plate je neshto o chemu 70% zaposlenih u srbiji sanja!
(naravno, teshko je DSS lajavim forumskim krelcima da to shvate, njihove plate su bar 3* toliko)

s kvo li vi rane...

elem...

za mene je evropa jedini put zato shto ona za mene predstavlja odredjeni civilizacijski nivo
koji smatram normalnim i kome tezim
u svemu.

Back