REALNE TUCE NA RAZLICITE NACINE

Рекао бих да ништа, чак ни ММА не може да се упореди са правом тучом. Када нема судије, нема правила, може да те удари где хоће, чиме хоће, да те угризе, нема мекане подлоге...
Овај горе видео је вероватно негде у Америци, а победник је Мексиканац, али није ни битно.

Najbolje je ono sto radi na treniranim ubicama, tesko ce ugriz da resi tucu , u MMA su ranije bili dozvoljeni udarci skoro u svaki deo tela ( ukljucujuci i genitalije ) pa je to retko resavalo meceve, ja sam video samo jednom.
Nije tacno da MMA ne moze da se poredi sa pravom tucom 1 na 1.

Рекао бих да ништа, чак ни ММА не може да се упореди са правом тучом. Када нема судије, нема правила, може да те удари где хоће, чиме хоће, да те угризе, нема мекане подлоге...
Овај горе видео је вероватно негде у Америци, а победник је Мексиканац, али није ни битно.

Najbolje je ono sto radi na treniranim ubicama, tesko ce ugriz da resi tucu , u MMA su ranije bili dozvoljeni udarci skoro u svaki deo tela ( ukljucujuci i genitalije ) pa je to retko resavalo meceve, ja sam video samo jednom.
Nije tacno da MMA ne moze da se poredi sa pravom tucom 1 na 1.

A šta je to što treniraju trenirane ubice i šta je to što radi na njima? Ako te ugrize za vrat ili genitalije može da te reši života a ne samo tuču. Nisu bili dozvoljeni šutevi u genitalije nego udarci i to ako ste obojica na zemlji i svi su zato nosili štitnike, imaš nekoliko mečeva gde su likovi slučajno dobijali šuteve u genitalije (u kasnijem periodu kada su bili i zabranjeni) pa su likovi padali na zemlju i tražili tajm aut.

A šta je to što treniraju trenirane ubice i šta je to što radi na njima? Ako te ugrize za vrat ili genitalije može da te reši života a ne samo tuču. Nisu bili dozvoljeni šutevi u genitalije nego udarci i to ako ste obojica na zemlji i svi su zato nosili štitnike, imaš nekoliko mečeva gde su likovi slučajno dobijali šuteve u genitalije (u kasnijem periodu kada su bili i zabranjeni) pa su likovi padali na zemlju i tražili tajm aut.

Moze ugriz u vrat da resi mec, ne znaci da je lako doci zubima do vrata treniranog lika a da ne popases par udaraca.
Udarci i sutevi u genitalije su bili dozvoljeni u ranom UFCu i u mnogim turnirima u to vreme.

Moze ugriz u vrat da resi mec, ne znaci da je lako doci zubima do vrata treniranog lika a da ne popases par udaraca.
Udarci i sutevi u genitalije su bili dozvoljeni u ranom UFCu i u mnogim turnirima u to vreme.

Svejedno, ako ti njega ne zaustaviš dok ti on ne dođe do vrata možeš život da izgubiš a ne samo meč, isto važi i za genitalije. Nisu bili dozvoljeni šutevi u genitalije. Čak su i udarci u genitalije često bili stvar dogovora kao i čupanje za kosu. Opet 90% njih je izbegavalo da šutira u genitalije ili su koristili udarce u genitalije samo na zemlji.

Svejedno, ako ti njega ne zaustaviš dok ti on ne dođe do vrata možeš život da izgubiš a ne samo meč, isto važi i za genitalije. Nisu bili dozvoljeni šutevi u genitalije. Čak su i udarci u genitalije često bili stvar dogovora kao i čupanje za kosu. Opet 90% njih je izbegavalo da šutira u genitalije ili su koristili udarce u genitalije samo na zemlji.

Kao sto sam napisao, sutevi u genitalije su bili dozvoljeni u mnogim mma turnirima u to vreme, retko kada je uticalo na ishod borbe.
Tuca 1 na 1 na ulici bez oruzja nije ista kao MMA mec, ali daleko je od istine da ne mogu da se porede.

Kao što sam rekao nisu bili dozvoljeni ili su bili stvar dogovora kao ovaj meč i mnogi drugi iz razloga što su organizatori hteli što "krvavije" mečeve pa ko pristane. Retko kada su rešavali ishod borbe jer 90% takmičara je izbegavalo da direktno napada genitalije zato što je to opasno kao što se u ostalom i vidi na snimku. A evo i drugi snimak gde likovi jedva stoje na nogama čak i kada nisu zahvaćeni udarcem iz sve snage, nisu mogli da nastave mečeve nego su morali da prekinu i traže tajmaut:

Zavisi sve od situacije do situacije.

Sam komentator spominje da su legalni bili na ovom turniru
Nikada ja nisam rekao da su ljudi trpeli suteve u genitalije, normalno da ce da padnu kada ih popiju :)
Video sam i mnoge tuce na ulici, ni jednom nisam video da je neko bio bolji zbog tehnika u genitalije ( ali naravno da se desava ) :)

Poenta je da je napisano da ne moze da se poredi uopste MMA i ulicna tuca 1 na 1, to ocigledno nije tacno.

Sam komentator spominje da su legalni bili na ovom turniru
Nikada ja nisam rekao da su ljudi trpeli suteve u genitalije, normalno da ce da padnu kada ih popiju :)
Video sam i mnoge tuce na ulici, ni jednom nisam video da je neko bio bolji zbog tehnika u genitalije ( ali naravno da se desava ) :)

Poenta je da je napisano da ne moze da se poredi uopste MMA i ulicna tuca 1 na 1, to ocigledno nije tacno.

Komentator je rekao "In this type of competition" dakle u tom vidu takmičenja mogu biti dozvoljena sve je stvar dogovora takmičara i organizatora. Normalno je da padnu isto kao što je normalno da su protivnici nastavili da ih napadaju da bi rešili meč a neki mečevi su tu već bili rešeni. Definitivno nisi gledao ulične tuče :lol: ili su likovi izbegavali da se udaraju u genitalije kao i sav normalan svet. Kao što sam rekao sve zavisi od tuča, neke ne mogu nikako da se porede, sa ili bez oružja, neke mogu jer se likovi biju kao da rade meč odnosno stanu jedan naspram drugog i ko je boji. To su inače radili oni naši kriminalci koji su isto trenirali rvanje, boks, kik boks, Đudo tako da realno i nije ništa novo.

Poslednja izmena:
Мени однос борилачких спортова и праве макљаже личи на однос неког ко је тренирани класични гитариста према електричној гитари и рок свирци. На неком основном нивоу он може да "провали" набрзака о чему се ту ради, уосталом, обје гитаре имају исти број жица, користе исте/сличне штимове, исти је распоред тонова. Ако треба у друштву одсвирати Бајагу, то ће вјероватно успјети брзо да сконта, ако има добар слух. Но, да би свирао концерте са групом, требао би му додатни, специфичан тренинг који би се бавио елементима потребним за рок свирку.

Nego gde ide? Hladna oružja se izučavaju u okviru borilačkih veština a pojedine veštine obrađuju korišćenje vatrenog oružja. U ovoj situaciji bi koristilo poznavanje nekoliko odbrana od napadača koji se zaleće da te udari letvom, pogotovo oduzimanje ovakvih oružja kao i kretnje.
Tako je, ja nisam neki strucnjak za karate, ali znam osnovno, i lomio sam letve debele 10x10 a duge od 1.5 do 2 na 2 dijela kada su me napadali, a tanje letve od 2 metra na 3 dijela... znaci prvo mu postavim blok i slomim na 2 pa on krene sa pola pa polomim i to, i aj zdravo onda on uzme da bjezi... Naravno, nisam osjecao bolove pri blokiranju, jer je sve bilo izvedeno od strane mene koji sam usavrsio te blokove i vjezbao u meditaciji podnosenje bola. Tako da se od motke stvarno ne bojim, veca mi je opasnost kad me neko napadne bez motke.

Back