Real Madrid

Jedino mi je malo nerealna pozicija R.V.Persija, i cinjenica da nema O.F.Martinsa :roll: Ronaldova pozicija mi je sasvim logicna...

Mesija nidje ni za lijeka :mrgreen:
Mesija je ubedljivo najbrži igrač sa loptom ... CR za razliku od njega gurne loptu nekih 5-10 metara i onda sprinta za njom, te tako deluje superiorno u odnosu na protivnika ... Mesi sa druge strane u punom sprintu uvek ima kontrolu nad loptom, i uvek je blizu njega, i zato je mnogo teže uzeti njemu loptu nego Kronaldu ... Retko kad sam viđao Mesija u punom sprintu kao Kronalda, jer uvek je imao stil da umrtvi protivnika, i onda ga ubrzanjem izbaci iz igre ...

CR i nije nešto pretrčao Pikea koliko i Pujola, Pike ga je lepo sačekao, jer da je išao punim sprintom, CR bi samo petom prebacio loptu i izbacio Pikea iz igre ...

Bilo bi zanimljivo videti njega i CR-a u punom sprintu, ne verujem da bi CR bio mnogo brži ...

Čudi me i da Etoa nema na listi, jer i on je jako brz igrač, verujem da je brži od Runija, dok je Anri već izgubio te brzinske sposobnosti ...

www-dot-abc-dot-net-dot-au.JPG

Ovo je bre brzina, a ne ovi invalidi danas :D ...

Evo da dodamo i odgovarajući video :worth:

I sa loptom, i bez lopte, i sa protivnica koji ga vuku, i bez protivnika, i na bilo koji mogući način, Fenomen je bio neuhvatljiv ... Jedino Bolt iz Pekinga i Berlina bi možda mogao da se meri sa njim, ostali jedu prašinu za njim ...

Kad već pominješ neka prošla vremena, Hento je bio užasno brz. Lato isto tako. Euzebio, takođe. Krojf, mada je kod njega fora bila pre svega neverovatno ubrzanje. Bican je navodno bio jedva malo sporiji od tadašnjeg svetskog rekorda, što mu je, pored neverovatno preciznog šuta, omogućilo da postane najbolji strelac u istoriji fudbala. Anri je pre par godina bio neverovatno brz, a tek o ubrzanju da ne govorim. Kod nas, verovatno najbrži je bio Miloš Milutinović. Nakon njega Zebec, Šurjak, Binić, i recimo Ilija Petković.

Mesija je ubedljivo najbrži igrač sa loptom ... CR za razliku od njega gurne loptu nekih 5-10 metara i onda sprinta za njom, te tako deluje superiorno u odnosu na protivnika ... Mesi sa druge strane u punom sprintu uvek ima kontrolu nad loptom, i uvek je blizu njega, i zato je mnogo teže uzeti njemu loptu nego Kronaldu ... Retko kad sam viđao Mesija u punom sprintu kao Kronalda, jer uvek je imao stil da umrtvi protivnika, i onda ga ubrzanjem izbaci iz igre ...

Mesi ima sitan korak i male noge, zbog toga se i cini da je brz, iako nije previse (u odnosu na ove sa liste, naravno, prvenstveno Ronalda).Zbog niskog tezista prebrzo mjenja pravac, i ima dobro ubrzanje, ali u punom sprintu nije uopste prebrz...

Brzi Kaka sa loptom nego Mesi bez nje :mrgreen:

Na ovom klipu se najbolje vidi kako se covjek lako zavara - Kaka i Anri (nekada), sa svojim dugim nogama ne izgledaju brze od Mesija, Lenona i slicnih igraca, a zapravo jesu - i pretrce teren ocas posla...

CR i nije nešto pretrčao Pikea koliko i Pujola, Pike ga je lepo sačekao, jer da je išao punim sprintom, CR bi samo petom prebacio loptu i izbacio Pikea iz igre ...

Pike i IDE punim sprintom, sve do pred kraj, kada usporava kad Ronaldo dolazi do lopte.Upravo tu se vidi koliko je Ronaldo brzi, samo pogledaj njegovu i Pikeovu startnu poziciju :worth:

Ovo je bre brzina, a ne ovi invalidi danas ...

Ja sam uvijek govorio da je Ronaldo (dobri stari Zuba) ubjedljivo najbrzi igrac, i sa najboljim ubrzanjem :worth:

Mesi ima sitan korak i male noge, zbog toga se i cini da je brz, iako nije previse (u odnosu na ove sa liste, naravno, prvenstveno Ronalda).Zbog niskog tezista prebrzo mjenja pravac, i ima dobro ubrzanje, ali u punom sprintu nije uopste prebrz...
Geldao sam ovo odavno, i to je jedna od retkih situacija gde sam video Mesija u punom sprintu ... Mada, čini mi se da ni on ni Kaka nisu ovde na 100% nego da na trenutke usporavaju, pa onda ubrzaju ...

Na ovom klipu se najbolje vidi kako se covjek lako zavara - Kaka i Anri (nekada), sa svojim dugim nogama ne izgledaju brze od Mesija, Lenona i slicnih igraca, a zapravo jesu - i pretrce teren ocas posla...
Na duge staze, i Kaka i CR i Anri su brži od Mesija, ali na male distance prednost dajem Mesiju zbog ubrzanja ... To ti je otprilike kao kad je bilo u Batajnici trka između motora i poršea čini mi se (avion neću računati) - motor ih oladi odmah na početku, ali kasnije ga porše prestigne kad se zauka ...

Pike i IDE punim sprintom, sve do pred kraj, kada usporava kad Ronaldo dolazi do lopte.Upravo tu se vidi koliko je Ronaldo brzi, samo pogledaj njegovu i Pikeovu startnu poziciju :worth:
Nesumnjivo je da je CR brži od Pikea (koji nije preterano brz igrač), nego kažem da ga nije pretrčao i stvorio neku prednost kao u slučaju sa Pujolom ... Pike ga je čekao jer je znao da nema šanse u trci sa njim, i morao je da bude par metara ispred njega da mu ovaj ne bi pobegao ...

Ja sam uvijek govorio da je Ronaldo (dobri stari Zuba) ubjedljivo najbrzi igrac, i sa najboljim ubrzanjem :worth:
Možda je samo Anri u skorije vreme imao brži prvi korak, ali posle par metara Ronaldu nema ravnog, i ne bi ga uhvatila ni tri Kronalda, Mesija ili Kake ...

Zidan: Ronaldo je bolji od mene

Nekada trostruki najbolji fudbaler sveta u izboru FIFA, Francuz Zinedin Zidan nahvalio je Kristijana Ronalda i klub u kojem je završio karijeru, Real Madrid. Real je pobedom nad Olimpikom u Marseju rezultatom 3:1 u poslednjem kolu gpupe C Lige šampiona osigurao plasman u osminu finala kao prvoplasirana ekipa u grupi, a Ronaldo je postigao dva gola, od kojih prvi iz slobodnog udarca sa nekih tridesetak metara.

- U poslednje vreme zaista uživam gledajući Real. Igrači su impresivni. Igraju sve više kao ekipa i to je jako važno, a još imaju tri ili četiri meseca da napreduju i odu do kraja - rekao je Zidan za "As".

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, koji je u karijeri osvojio sve što se može osvojiti, prokomentarisao je Ronaldovu igru.

- Kristijano nije samo dobar, on je fenomenalan. Neke stvari radi mnogo bolje nego što sam ih ja nekada radio.

Zidan: Ronaldo je bolji od mene

Nekada trostruki najbolji fudbaler sveta u izboru FIFA, Francuz Zinedin Zidan nahvalio je Kristijana Ronalda i klub u kojem je završio karijeru, Real Madrid. Real je pobedom nad Olimpikom u Marseju rezultatom 3:1 u poslednjem kolu gpupe C Lige šampiona osigurao plasman u osminu finala kao prvoplasirana ekipa u grupi, a Ronaldo je postigao dva gola, od kojih prvi iz slobodnog udarca sa nekih tridesetak metara.

- U poslednje vreme zaista uživam gledajući Real. Igrači su impresivni. Igraju sve više kao ekipa i to je jako važno, a još imaju tri ili četiri meseca da napreduju i odu do kraja - rekao je Zidan za "As".

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, koji je u karijeri osvojio sve što se može osvojiti, prokomentarisao je Ronaldovu igru.

- Kristijano nije samo dobar, on je fenomenalan. Neke stvari radi mnogo bolje nego što sam ih ja nekada radio.

Ronaldo sada znaci mnogo timu bez njega nisu nista.

Ronaldo sada znaci mnogo timu bez njega nisu nista.
Znači dosta, ali bez njega u timu ostali igrači dobiju više slobode (kao Runi u Manlesteru npr.), a pošto je Iguain igračina onda se to ne oseti preterano ... Da Kasiljas nije bio očajan danas, možda bi ubedljivije dobili Valensiju ...

Lepo sarađuju Benzema i Iguain, i još kad se Benzema potpuno privikne na novi klub i stil igre, biće to paklen tandem, a to znači da Rud i Raul mogu u penziju, osim ako ne žele da 80% utakmica sede na klupi ...

Znači dosta, ali bez njega u timu ostali igrači dobiju više slobode (kao Runi u Manlesteru npr.), a pošto je Iguain igračina onda se to ne oseti preterano ... Da Kasiljas nije bio očajan danas, možda bi ubedljivije dobili Valensiju ...

Lepo sarađuju Benzema i Iguain, i još kad se Benzema potpuno privikne na novi klub i stil igre, biće to paklen tandem, a to znači da Rud i Raul mogu u penziju, osim ako ne žele da 80% utakmica sede na klupi ...

Sve to stoji,ali moras priznati da Real igra mnogo bolje sa Ronaldom nego bez njega,ja ga nesto negotivim,ali mnogo znaci timu,mislim da je on sigurno najbolje pojacanje Reala ove sezone.
Upravu si da igraci dobijaju vise slobode npr. videlo se u utakmici sa Hetafeom gde je Iguain postigao 2 gola.
Videlo se da kada njega nije bilo u timu da Real negde baca bodove,npr protiv S.Hihona,on tu nije igrao i zavrseno je 0-0,Real je na svom terenu izgubio od Milana 2-3,ko zna sta bi bilo u toj utakmmici da je on igrao.
Ni Kaka' ne moze tako dobro da ga zameni, i njemu je potrebno da ga Ronaldo povuce napred.

Poslednja izmena:
Sve to stoji,ali moras priznati da Real igra mnogo bolje sa Ronaldom nego bez njega,ja ga nesto negotivim,ali mnogo znaci timu,mislim da je on sigurno najbolje pojacanje Reala ove sezone.
Nisam nikad ni tvrdio suprotno, tako da nema šta ni da priznajem :D ...

Videlo se da kada njega nije bilo u timu da Real negde baca bodove,npr protiv S.Hihona,on tu nije igrao i zavrseno je 0-0,Real je na svom terenu izgubio od Milana 2-3,ko zna sta bi bilo u toj utakmmici da je on igrao..
Pa i sa njim u timu će Real negde neočekivano baciti bodove, neće oni pobeđivati svaku sa Kronaldom ... I dobro si rekao ko zna šta bi bilo, jer moguće je da bi ih MIlan još više dobio, da bi Real dobio 5-1, i još mnogo kombinacija ... Kao i sa sportingom ... Da je npr falio protiv Barse i da su izgubili 1-0 kao što su izgubili, opet bi priča bila "Ko zna šta bi bilo da je Kronaldo igrao" ...

Ni Kaka' ne moze tako dobro da ga zameni, i njemu je potrebno da ga Ronaldo povuce napred.
Nemaju istu ulogu na terenu, te ne možemo pravilno izvagati odnos njihovog odsustva za ekipu...

Pepe ozbiljno povređen?

Fudbaler Real Madrida Pepe mogao bi duže da odsustvuje sa terena zbog povrede na meču sa Valensijom.

Štoper ’kraljevskog’ kluba izvrnuo je koleno pri padu , posle čega je odmah iznet sa terena. Prve dijagnoze pokazale su da su ligamenti povređeni, zbog čega bi odstuvovao oko tri meseca. Ipak, ukoliko se ispostaiv da je povređen meniskus, Pepe bi najverovatnije propustio ostatak sezone, čime bi umanjio svoje šanse da nastupa za Portugal na Svetskom Prvenstvu.

Madridski klub će zvanično saopštenje objaviti tek nakon dodatnih testova u nedelju.

Pepea je zamenio Ezekijel Garaj koji je kasnije postigao pobedonosni gol za Madriđane.

Pepe ozbiljno povređen?

Fudbaler Real Madrida Pepe mogao bi duže da odsustvuje sa terena zbog povrede na meču sa Valensijom.

Štoper ’kraljevskog’ kluba izvrnuo je koleno pri padu , posle čega je odmah iznet sa terena. Prve dijagnoze pokazale su da su ligamenti povređeni, zbog čega bi odstuvovao oko tri meseca. Ipak, ukoliko se ispostaiv da je povređen meniskus, Pepe bi najverovatnije propustio ostatak sezone, čime bi umanjio svoje šanse da nastupa za Portugal na Svetskom Prvenstvu.

Madridski klub će zvanično saopštenje objaviti tek nakon dodatnih testova u nedelju.

Pepea je zamenio Ezekijel Garaj koji je kasnije postigao pobedonosni gol za Madriđane.

Maloprije sam u novinama procitao da ga nema sest mjeseci :confused:

Neven Subotić od januara u Realu?

Fudbalski klub Real Madrid zainteresovan je za srpskog reprezentativca i prvotimca Borusije iz Dortmunda, Nevena Subotića, objavili su španski mediji.

Španski novinari tvrde da ’kraljevski klub’ još od prošle sezone prati igre 21-godišnjeg defanzivc. Čelnici madridskog kluba navodno žele da ga angažuju Subotića već u januarskom prelaznom roku, kao zamenu za povređenog portugalskog reprezentativca Pepea.

Borusija iz Dortmunda spremna je, kako se navodi, da dozvoli Subotiću da u januaru napusti klub, ali će tražiti obeštećenje od 11 miliona evra.

Sportski direktor Reala Horhe Valdano već je najavio da će taj klub u zimskom prelaznom roku sigurno angažovati igrača koji bi zauzeo mesto povređenog 26-godišnjeg defanzivca. Pepe je na utakmici sa Valensijom (3:2) pokidao je ukršteni ligament kolena i odsustvovaće sa terena oko šest meseci.

Pored srpskog reprezentativca potencijalna pojačanje Madriđana su fudbaler Velez Sarsfilda Nikolas Otamendi, veteran Dijego Lugano,koji igra za Fenerbahče i član Udinezea Kristijan Zapata.

A sta kad se Pepe vrati, onda ce biti hvala ti na svemu ali....

Back