Real Madrid

Haha, nije valjda neko ozbiljno rekao da je Đoković bolji od Federera? :D
Ma ne moze Djokovic na osnovu dva-tri duela biti bolji od Federera, jedino trenutno, ali da bi bio bolji Federer mora da iznoji ceo dnevni izvoz one vode sto reklamira ... I Kanjas je jedno vreme bio bolji od Rodzera, pa ga nema nigde sada ...

Poslednja izmena:
@Walken
Ne moze Mesijev argument da bude ako jos nije ni osvojio...a ja ne zelim da pricam hipoteticki za nekog kojeg ne smatram dovoljno vrijednim...

Kristijano je rekao da ce transferi koje Perez pravi...najvjerovatnije dovesti do toga da Primera bude jaca od Premijer lige...
Nije nikada rekao da je Primera jaca...

Poenta je da je trenutno prema izboru najbolji igrac na svijetu Kristijano Ronaldo...
Mesi je u najboljoj formi...i tu se jos isticu Injesta, Kristijano, Cavi...i bice najveci favoriti u iducem izboru...

Izbor govori o cijeloj protekloj sezoni i vazi do iduceg izbora...a forma je trenutna i moze da bude okoncana...

Neko u jednom trenutku moze da bude u najboljoj formi...ali se zna ko je aktuelni prvak svijeta...

Primjer...
Zenit je u najboljoj formi jer je pobijedio 15 utakmica za redom...ali Mancester je osvojio Ligu sampiona i Svjetsko prvenstvo za klubove...Ko je bolji?
Najbolji klub na svijetu je Mancester...a klub sa najboljom formom je Zenit...

2. primjer...
Aktuelni sampion u boksu ove godine nije odradio nijedan mec...
Izaziva ga covjek koji je pobijedio 20 meceva za redom u ovoj godini...
Ko je najbolji bokser?
Onaj koji ima pojas...
A ko ima najbolju formu?
Bokser koji izaziva...

P.S. Nadam se da si sada shvatio sta pricam...
Ako nijesi...ne mogu ti nista...
Dosadilo mi je da dalje objasnjavam...

@Azathoth
Zaboravio si samo jednu stvar koju ipak necemo da podrazumijevamo nego da je kazemo...
To je da je Pele najuspjesniji jer je imao od svega izuzetnu kolicinu(misli se na kvalitete)...
Ista stvar je i sa Dzordanom...
I sa Sumaherom...
I sa Federerom...
I tako dalje...

P.S. Zasto smatram da Kristijano moze biti nesto posebno?...zato sto vidim da i on ima sve...
A zasto smatram da Mesi ne moze?...zato sto je u nekim stvarima limitiran...

@Azathoth
Zaboravio si samo jednu stvar koju ipak necemo da podrazumijevamo nego da je kazemo...
To je da je Pele najuspjesniji jer je imao od svega izuzetnu kolicinu(misli se na kvalitete)...
Ista stvar je i sa Dzordanom...
I sa Sumaherom...
I sa Federerom...
I tako dalje...

P.S. Zasto smatram da Kristijano moze biti nesto posebno?...zato sto vidim da i on ima sve...
A zasto smatram da Mesi ne moze?...zato sto je u nekim stvarima limitiran...

Pele je bio, čini mi se treći, na izboru za najboljeg fudbalera SP '58 u Švedskoj, a tad je imao jedva 17 godina. Završio je prvenstvo sa 6 golova i 2 asistencije na 4 utakmice. Sa 17 godina. Znaš li ti koliko je to teško ostvariti? Njega su Evropljani proglasili čudom čim su ga videli. On je jedini igrač u istoriji koji je osvojio tri titule prvaka sveta, a da je bilo malo više sreće osvojio bi i četvrtu. 1281 gol na 1363 utakmice, što je jedan od najboljih rezultata ikad. Više su dali jedino Jozef Bican, Artur Fridenrajh i Gerd Miler, uz mogući dodatak Kineza Li Huitanga. Prosto, kad se pogleda sve, njegova karijera je gotovo savršena. Čak i to da nije igrao u Evropi što mu se često prebacuje nije ozbiljna zamerka pošto je igrajući za Santos igrao često i protiv evropskih klubova, a i tad je pokazivao ko je tata.

Ronaldo realno nema od svega izuzetnu količinu. Npr. pas mu je sasvim prosečan, a nije ni blizu izdržljiv koliko Pele, koji je bio toliko dominantan da su protivnički igrači gotovo po pravilu startovali njemu u noge, sa željom da ga povrede. On je sve to trpeo, i furiozno hrlio ka tronu najvećeg ikad. Da ne govorim o često ogromnom broju utakmica koje je igrao po sezoni.

Kristijano ima dribling i brzinu, i to mu je otprilike to. Kad kažem da ima samo to dvoje mislim u poređenju sa pomenutim najvećim igračima, ne u poređenju sa Bambijem Tošićem.

Ja verujem da on može da ostane zapamćen kao veliki igrač, ali otprilike u najboljem slučaju u grupi od nekih 20 najboljih ikad. A i to čisto sumnjam. No, kažem, videćemo šta će biti sa Realom - kako će funkcionisati ovi novi Galaktikosi - a i šta će biti na SP u Južnoj Africi.

@Azathoth
Upravo to i ja mislim!:ok:

Znam mnogo o Peleu(ti si rekao neke lijepe stvari)...stvarno je tesko dostizan...i ne mislim da ce ga Kristijano stici...

Ali za ovo 20 najboljih ikada...mozda cak i 10...mislim da je dostizno...

Naravno...ovo je samo moja masta bazirana na onome sto sam do sada gledao...

GRIZZLY:
@Azathoth
Upravo to i ja mislim!

Znam mnogo o Peleu(ti si rekao neke lijepe stvari)...stvarno je tesko dostizan...i ne mislim da ce ga Kristijano stici...

Ali za ovo 20 najboljih ikada...mozda cak i 10...mislim da je dostizno...

Naravno...ovo je samo moja masta bazirana na onome sto sam do sada gledao...

Dobro, ne kažem ja da je nedostižno za njega da bude među 20 najboljih ikad, čak i među 15, ali mislim da će to zavisiti dosta od naredne sezone, odnosno kako će da ispadnu ti novi Galaktikosi, kao i kako će se on sam, a i njegova reprezentacija, pokazati na SP.

A iskreno, ukoliko u navedenom zakaže, zaista će mi biti teško zamisliti ga među 20 najboljih ikad, pošto ja njega stvarno ne vidim kao igrača koji bi mogao da eksplodira pod stare dane, ili tako nešto. Moguće, naravno, da se varam, ali čisto sumnjam.

Nazalost, nije tako...nego svaki drugi ili barem svaki treci...

U tome im se ogleda patriotizam...:roll:

Što kaže Bata Stojković u ''Balkanskom Špijunu'' : ''Ovo su neki čobani, budale.'' :D

@Walken
Ne moze Mesijev argument da bude ako jos nije ni osvojio...a ja ne zelim da pricam hipoteticki za nekog kojeg ne smatram dovoljno vrijednim...
I ja i ti znamo da će je osvojiti i da ju je zaslužio ... Ako ti Mesi nije vredan, onda ne znam stvarno dal se ti uopšte razumeš u fudbal ...

Kristijano je rekao da ce transferi koje Perez pravi...najvjerovatnije dovesti do toga da Primera bude jaca od Premijer lige...
Nije nikada rekao da je Primera jaca...
Ukratko rečeno, njemu je sada Primera bolja i jača od PL, znaš i sam da sam na to mislio, ne hvataj se na doslovnost, nije toliko dvosmisleno ...

http://sports.yahoo.com/sow/news?slug=goal_cristiano_ronaldo_la&prov=goal&type=lgns

Poenta je da je trenutno prema izboru najbolji igrac na svijetu Kristijano Ronaldo...
Mesi je u najboljoj formi...i tu se jos isticu Injesta, Kristijano, Cavi...i bice najveci favoriti u iducem izboru...
Pa to je ono što ja pokušavam da ti objasnim već neko vreme - CR je najbolji zvanično, na papiru, ali na terenu je to Mesi u ovom trenutku (a taj trenutak smatram period od 3-6 meseci) ...

Izbor govori o cijeloj protekloj sezoni i vazi do iduceg izbora...a forma je trenutna i moze da bude okoncana...
Taj izbor važi za sezonu 2007/2008 ... U sezoni 2009/2010 najbolji je bio Leo Mesi, ali to priznanje neće dobiti do decembra ... Onda nemoj više pričati da je Čelsi najbolji i najjači klub e Evropi jer je to Barselona, i tako će biti do maja 2010-te ... Ako Čelsi u međuvremenu pobedi Barsu, po tvojoj logici Barsa će biti bolja jer se zna ko je aktualni prvak Evrope ...

Neko u jednom trenutku moze da bude u najboljoj formi...ali se zna ko je aktuelni prvak svijeta....
Ti stvarno ne kontaš neke stvari a? I Italija je aktuelni prvak sveta pa šta im to znači sada? Hoće li oni automatski biti najbolji u svakoj tekmi do narednog prvenstva?

2. primjer...
Aktuelni sampion u boksu ove godine nije odradio nijedan mec...
Izaziva ga covjek koji je pobijedio 20 meceva za redom u ovoj godini...
Ko je najbolji bokser?
Onaj koji ima pojas...
A ko ima najbolju formu?
Bokser koji izaziva...
Jel ti možeš da shvatiš da aktuelnost, tj. aktuelni šampion je najbolji samo na papiru i da to ne znači da je on uvek najbolji posle tog priznanja ... Barem dok ne dokaže ... Ta stvar je i sa CR - on je najbolji zvanično, ali ta nagrada ne znači ništa na terenu pogotovu u narednoj sezoni ako je on ne dokazuje iznova ... Po tvojoj logici, Teri ili neko drugi nikako ne može biti najbolji igrač PL ni u jednom delu sledeće sezone, jer zna se ko je dobio priznanje da je najbolji u toj ligi (Vidić) ... Znači Nemanja će cele sledeće sezone biti najbolji, pa makar i ne bio u ovako dobroj formi ...

P.S. Nadam se da si sada shvatio sta pricam...
Ako nijesi...ne mogu ti nista...
Dosadilo mi je da dalje objasnjavam...
Ne želim da te shvatim, jer ako te shvatim znači da nešto ne valja kod mene ...

Pele je bio, čini mi se treći, na izboru za najboljeg fudbalera SP '58 u Švedskoj, a tad je imao jedva 17 godina. Završio je prvenstvo sa 6 golova i 2 asistencije na 4 utakmice. Sa 17 godina. Znaš li ti koliko je to teško ostvariti? Njega su Evropljani proglasili čudom čim su ga videli. On je jedini igrač u istoriji koji je osvojio tri titule prvaka sveta, a da je bilo malo više sreće osvojio bi i četvrtu.
Nije to sreća bila u pitanju, nego su sudije sjebbale to prvenstvo ... Puštali su da Pelea ubijaju protivnici, i nisu sankcionisali to, te je Pele u naponu snage morao da prekine prvenstvo ... Da je ostao fit, ne sumnjam da bi Brazil uzeo titulu, jer onda ni sva sreća ovoga sveta ne bi pomogla Englezima tada ...

Ronaldo realno nema od svega izuzetnu količinu. Npr. pas mu je sasvim prosečan, a nije ni blizu izdržljiv koliko Pele, koji je bio toliko dominantan da su protivnički igrači gotovo po pravilu startovali njemu u noge, sa željom da ga povrede. On je sve to trpeo, i furiozno hrlio ka tronu najvećeg ikad. Da ne govorim o često ogromnom broju utakmica koje je igrao po sezoni.
Ja kad gledam neke snimke, zapanjim se koliko je čovek bio u stanju da ostane na nogama, jer ono je stvarno bio masakr prema njemu ... Čovek je bio fantastičan atleta, spoj brzine, snage, tehnike, šuta, skoka, inteligencije, driblinga, harizme itd. i to sve na najvišen mogućem nivou ...

Ja verujem da on može da ostane zapamćen kao veliki igrač, ali otprilike u najboljem slučaju u grupi od nekih 20 najboljih ikad. A i to čisto sumnjam. No, kažem, videćemo šta će biti sa Realom - kako će funkcionisati ovi novi Galaktikosi - a i šta će biti na SP u Južnoj Africi.
Pitanje je dal će se Portugal kvalifikovati na SP, jer ne briljiraju u kvalifikacijama, a mnogi navijači označavaju CR-a kao glavnog krivca ...

Walken:
Nije to sreća bila u pitanju, nego su sudije sjebbale to prvenstvo ... Puštali su da Pelea ubijaju protivnici, i nisu sankcionisali to, te je Pele u naponu snage morao da prekine prvenstvo ... Da je ostao fit, ne sumnjam da bi Brazil uzeo titulu, jer onda ni sva sreća ovoga sveta ne bi pomogla Englezima tada ...

Takvo je suđenje bilo tad. On je kompletnu karijeru bio pod zaista surovim napadima protivničkih igrača. To je bre bilo kršenje Ženevske konvencije. E sad je stvar u tome da je nekad ''preživljavao'' užasno surove startove, a nekad, ali retko, jako retko, zadobijao ozbiljne povrede od njih. Nesreća je upravo u tome što je jedan od tih retkih slučajeva bilo to prvenstvo '66. Zapravo, i '62 je šteta. Ta dva prvenstva su bila baš njegov prajm, i u ta dva slučaja bi Brazil verovatno osvojio SP lakše nego iko ikad, a on zaista dokazao zašto ga Brazilci zovu ''O Rei'' - ''Kralj''. I da je, ponavljam - bilo više sreće - cele ove dileme - ''Pele ili Maradona'' - ne bi ni bilo.

Walken:
Pitanje je dal će se Portugal kvalifikovati na SP, jer ne briljiraju u kvalifikacijama, a mnogi navijači označavaju CR-a kao glavnog krivca ...

Dobro, znaš kako, on je kapiten i glavna zvezda tima. Začudilo bi me kad bi krivili nekog drugog.

Mada, mora se priznati da nisu te optužbe neosnovane. Nije Portugal neka Letonija, pa da on sam mora da ih nosi do SP, pa da se onda kaže kako je, eto, on samo čovek - ne može sve sam. Naprotiv, Portugal je jako ozbiljna selekcija, čiji igrački kadar uopšte nije za potcenjivanje.

има роналдо и шутину да се усереш
а уме и главом да да гол
мени је вако ко лик грозан
ал је фудбалер и по

Takvo je suđenje bilo tad. On je kompletnu karijeru bio pod zaista surovim napadima protivničkih igrača. To je bre bilo kršenje Ženevske konvencije.
Pa zato ja to i ne zovem manjkom sreće, nije se Pele slučajno povredio kao Ronaldo npr., nego su bekovi tada od sudija dobijali dozvolu za ubijanje, a sve u cilju da Engleska bude šampion ... Oni nisu mogli na tron sve dok ne ubiju legitimnog kralja ... I uspeli su u tome nažalost ...

Dobro, znaš kako, on je kapiten i glavna zvezda tima. Začudilo bi me kad bi krivili nekog drugog.
Obično selektor prvi strada i bude prvi u redu za pljuvačinu, ali u Portugalu je zavidan broj pošteno popljuvao CR-a, i ima ih dosta koji ga ne žele u repki ... Nešto kao Pantelić kod nas :D ...

Niko ovde ne spori da je fudbaler i po. U ovom trenutku jedan od najboljih na svetu.

Ali pričamo o poređenju sa Peleom i ostalim istinskim velikanima.

Ima jako dobar šut, ali realno, ni blizu Puškašu, Euzebiju, ili Peleu, pa ni Di Stefanu, Krojfu, ili Maradoni. Isto tako, jako dobro igla glavom, ali opet ni blizu Pelea.

Pritom se samo držim nekolicine najboljih, iako bih verovatno za sve što Ronaldo ima mogao da navedem barem 10 boljih igrača.

Opet, kažem, on u ovom trenutku jeste jedan od najboljih na svetu. Sam vrh. Ali prosto, nije jedan od najboljih ikad. Barem ne još. O tome se radi.

Walken:
Pa zato ja to i ne zovem manjkom sreće, nije se Pele slučajno povredio kao Ronaldo npr., nego su bekovi tada od sudija dobijali dozvolu za ubijanje, a sve u cilju da Engleska bude šampion ... Oni nisu mogli na tron sve dok ne ubiju legitimnog kralja ... I uspeli su u tome nažalost ...

Nisam ja ni rekao da je slučajno. Gledaj to ovako: Pedeset istih startova koje preživi nekako, a onda pedeset prvi ga sjebe. I ode sa prvenstva. Zbog toga pominjem sreću.

Ali dobro, svakako da je bilo guranja domaćina. Mislim, toga uvek ima. Ybš ti to SP kad Južna Koreja igra za bronzu. :D

Pogotovo kad su Englezi u pitanju. Oni su barem u to vreme bili poznati po svojim kompleksima glede SP.

Walken:
Obično selektor prvi strada i bude prvi u redu za pljuvačinu, ali u Portugalu je zavidan broj pošteno popljuvao CR-a, i ima ih dosta koji ga ne žele u repki ... Nešto kao Pantelić kod nas :D ...

Što kaže Stojković kad ga pitaše kad će Pantelić da da gol za repku : ''Panta? Ima vremena, mlad je on...'' :D

Normalno da su kivni na Ronalda kad on dobi titulu najboljeg na svetu, odvede Mančester do pehara LŠ, a reprezentaciju ne može da odvede ni na SP čak ni u ipak dosta slaboj grupi sa Dancima, Šveđanima, koji takođe ne blistaju, i Mađarima, kojima odavno nema ni Šlosera, ni Kubale, ni Puškaša, ni Alberta.

Nisam ja ni rekao da je slučajno. Gledaj to ovako: Pedeset istih startova koje preživi nekako, a onda pedeset prvi ga sjebe. I ode sa prvenstva. Zbog toga pominjem sreću.
Ma ja pričam o drugoj slučajnosti i sreći ... Nije mi slučajno da su baš Pelea ubijali i sakatili, nego se to radilo sa namerom, i zato kažem da to nije manjak sreće nego se namerno išlo na to ...

Ovo sa tvojim primerom jeste manjak sreće da nije izdržao još startova ...

Pogotovo kad su Englezi u pitanju. Oni su barem u to vreme bili poznati po svojim kompleksima glede SP.
Za njih SP nije bilo važno, oni su bili najbolji i bez toga i nisu morali da se dokazuju ... Šta ima oni da se zajjebavaju sa ostalima kad se zna da su oni najjači :D ...

Perez nije normalan... hoce da napravi neku sugavu Superligu u kojoj ce igrati samo ''veliki klubovi''.

REAL jeste veliki klub, naravno, ali to je glupo! Zasto Villarreal i Panataniakos ne bi imali sansu da igraju sa ''velikim klubovima'' ? Zasto ne bi Partizan?! Ne razumijem ovu logiku, zapravo razumijem,ali nije u redu...

Uostalom, Realu se nije posrecilo ovih godina u Ligi Sampiona...od odlaska Del Bosquea, nisu isli dalje od osmine finala...

Ronaldo...ne ...vrijedi...94 miliona eura. Ni jedan fudbaler, moje misljenje, ne moze da vrijedi iznad 50 miliona, max...TO sto su danas pomijesane zivotne vrijednosti i sto je ovaj idiot dao 94 miliona eura za Ronalda i 56 miliona za Kaku, to je vec druga stvar...sta bi neka nerazvijena Africka zemlja uradila sa tim novcem? Dajem patetican primjer,ali je tako...Koliko god voljeli fudbal, fudbal je najvaznija SPOREDNA stvar na svijetu...a za sporedne stvari se ne daje TOLIKI novac...

Uostalom...Zidane je doveden za 72 miliona...i to je previse...pitanje je da li ce Ronaldo da opravda ocekivanja ili ce da izlazi sa Paris Hilton i da lumpuje po Madridu...Zidane je opravdao ocekivanja...ali Zidaneov personality je bio drugaciji...vidjecemo, u Spaniji ima dosta driblera, pogotovu driblera u prazno...samo j e pitanje ,da li ce Kristina (ovo mi se mnogo svidja, nadam se da mi Grizzly nece zamjeriti sto koristim :D )biti samo ''jedan od'' ili ce biti jedan od najboljih fudbalera trenutno

Real Madrid počeo pripreme
Fudbalski klub Real Madrid odradio je u petak prvi trening pred početak naredne sezone, sa novim pojačanjima poput Kristijana Ronalda i Karima Benzeme.

Novi trener Reala Manuel Pelegrini izjavio je da na trenigu nisu bili Brazilac Kaka, Serhio Ramos, Raul Abidal, golman Iker Kasiljas i Danijel Pareho, koji će se priključiti ekipi 27. jula. Napadač Rud van Nistelroj i Mamadu Dijara trenirali su prvi put, pošto su zbog povreda propustili veći deo prošle sezone.

Predsednik Real Madida Florentino Perez potrošio je 209 miliona evra za pojačanja u letnjem prelaznom roku, pošto je klub sa 'Santijago Bernabeua' prošle sezone imao razočaravajuću sezonu u kojoj nije osvojio nijedan trofej. Sa druge strane, Realov najveći rival, Barselona osvojila je triplu krunu, prvenstvo, Kup Kralja i Ligu šampiona.

Fudbaleri Reala u ponedeljak putuju u Dablin na desetodnevnednevne pripreme, a zatim odlaze u Severnu Ameriku, gde će odigrati dve prijateljske utakmice. Primera startuje 29. avgusta.

Huntelar verovatno u Štutgartu
Beta
Beta
Holanđanin Klas-Jan Huntelar blizu je prelaska iz Real Madrida u Štutgart.

Bivši igrač Ajaksa je proteklih nedelja povezivan sa Mančester junajtedom, Milanom i Totenhemom, ali je bitku po svemu sudeći dobio Štutgart. Huntelar je prošle sezone za Real postigao osam golova u 22 nastupa.

On je u Madrid stigao u januaru i većinu nastupa je zabeležio ulazeću sa klupe. S obzirom da je u Real iz Liona stigao Karim Benzema, Madriđani su se odlučili da prodaju Huntelara, a najkonkretniju ponudu dao je Štutgart.

Prema nekim najavama Štutgart bi Realu platio oko 15 miliona funti za Huntelara koji bi bio idealna zamena za Marija Gomesa koji je prešao u Bajern za duplo veću cifru.

„Nije mi važno da li će novi napadač doći sutra iili za nedelju dana. Huntelar se savršeno uklapa u naš stil igre“, rekao je trener Štutgarta Markus Babel.

Kaka: "Vredimo plaćeni novac"
Nekoliko dana posle Kristijana Ronalda, i Brazilac Kaka oglasio se rečima da su Portugalac i on vredni 159 miliona evra koliko je Real platio za njih.

„Ako je Real odlučio da plati toliko novca za nas, to je zato što toliko vredimo, zar ne? To smo pokazali našim igrama prethodnih godina. Bavimo se sportom u kojem su takve brojke normalne i u toj sferi mi smo razumna investicija“, izjavio je Kaka.

’Kraljevski’ klub platio je Brazilca 65 miliona, a Ronalda 94 miliona evra.

„U slučaju Kristijana Ronalda, koji je najskuplji igrač, on je pokoazao da je ’broj 1’ i da je vredan tih para“, dodao je 27-godišnji Brazilac.

Kaki je Real treći klub u životu. Ponikao je u Sao Paolu, u kojem je bio od osme godine života, a 2003. je prešao u Milan za 8,5 miliona evra. Za reprezentaciju Brazila odigrao je 70 utakmica i postigao 26 golova.

Real sezonu počinje krajem avgusta, kada u prvom kolu španske Primere igra sa Deportivom.

Back