Real Madrid

Ma nosite ga u Real ako oćete, kod nas je dosta pokazao :D ... Jedino protiv Đenove je igrao odlično ....

:mrgreen:

...ali na terenu neće biti, jer je potrebno vreme da se uhodaju kao Barsa ...

:amen:

Nešto mora hitno da se uradi, fudbal postaje sve veća industrija i sve više se vrti oko para, a ne zbog igara na terenu ...

Bice sve gore, vjeruj mi :roll:

Šta misliš kako će se Raul i Iker osećati kad vide da isto ljudi dođe da gleda Kronalda kako pimpla deset minuta, i njih dok se kolju po Primeri ...

Posmatraj to na ovaj nacin: da taj isti Raul ovog trena objavi odluku da zavrsava karijeru, na njegovom oprostaju bi se okupilo ne 85000 ljudi, vec dovoljno da napune Bernabeu 5 puta...K.Ronaldo je samo TRENUTNO veca zvijezda i "trendi" igrac - dok je Raul legenda za sva vremena, koja je usla u istoriju na vise nivoa...On to zna, i u tome je razlika. :cool:

A šta misliš šta bi uradili i kako bi se osećali Realovi navijači kad bi Raul prešao u Barsu? Ne mora Raul, nego neka druga ikona kluba i kapiten ... Ne verujem da bi ovacijama dočekali ...

Do takve situacije ne moze doci, cak ni u scenariju najgoreg trecerazrednog SF filma :dash: :hahaha:

Za Figa opravdavam onakve reakcije, i trebali su ga gađati

:eek: Nikako!!! Opravdavam zvizdanje, cak i psovke i prozivke - ali gadjanje svinjskom glavom NE - jer to nema nikakvih dodirnih tacaka sa civilizacijom, kulturom i moralom :roll:

To za bezbednost i mogu da razumem, ipak su najveći rivali ...

Ja ne mogu, jer ti isti navijaci Barselone sasvim nesmetano dolaze na gostovanja na Bernabeu :rtfm: To samo govori u prilog onom o cemu sam govorio u prethodnom postu - o krucijalnim civilizacijsko-moralno-kulturoloskim razlikama izmedju "Los Merenges-a" i "cules-a" :cool:

Bice sve gore, vjeruj mi :roll:
Ma ja se i dalje nadam da se fudbal neće vrteti oko para samo ...

Posmatraj to na ovaj nacin: da taj isti Raul ovog trena objavi odluku da zavrsava karijeru, na njegovom oprostaju bi se okupilo ne 85000 ljudi, vec dovoljno da napune Bernabeu 5 puta...K.Ronaldo je samo TRENUTNO veca zvijezda i "trendi" igrac - dok je Raul legenda za sva vremena, koja je usla u istoriju na vise nivoa...On to zna, i u tome je razlika. :cool:
Da, ali ne zna CR to :D ... Šta misliš koliko će porasti njegov ego kad vidi koliko ljudi je došlo da ga gleda kako pimpla loptu 10-ak puta ... Raul ove sezone neće ni igrati u Realu, i misliš li da to neće uticati na odnose u svlačionici?

Do takve situacije ne moze doci, cak ni u scenariju najgoreg trecerazrednog SF filma :dash: :hahaha:
Tako su govorili i za Figa, pa je došao Perez ... Nije to isto kao Ronaldo kad je došao, preko drugog kluba ... Figo im je bio kapiten i legenda kluba ...

No, znam i ja da je nemoguće, ali samo zamisli kako bi se osećali navijači Reala kad bi jedna legenda i kapiten poput Raula prešao u Barsu ... Ne bi ga sigurno dočekali aplauzom ...

:eek: Nikako!!! Opravdavam zvizdanje, cak i psovke i prozivke - ali gadjanje svinjskom glavom NE - jer to nema nikakvih dodirnih tacaka sa civilizacijom, kulturom i moralom :roll:
- vidiš njega su trebali da gađaju svinjskom glavom kao i Figa ... U fudbalu je kultura i moral da ne prelaziš u redove najljućeg rivala, tako da su Figo i LE svoje svinjske glave zaslužili ... Još Luis i provocira navijače ...

Vidiš da i Ovenu sad ne spremaju topao doček na Enfildu ...

Ja ne mogu, jer ti isti navijaci Barselone sasvim nesmetano dolaze na gostovanja na Bernabeu :rtfm: To samo govori u prilog onom o cemu sam govorio u prethodnom postu - o krucijalnim civilizacijsko-moralno-kulturoloskim razlikama izmedju "Los Merenges-a" i "cules-a" :cool:
Meni nije neshvatljivo da se navijači dva rivala mrze do koske ... Ovi Barsini su još i male bebe naspram Škotskih navijača, ili Argentinaca, ili Turaka, ili Grka ... Barsa je još mekana prema madridistima, kad vidim šta sve rade ovi ludaci :D ...

Ma ja se i dalje nadam da se fudbal neće vrteti oko para samo ...

Ne znam, sve tu vec odavno ide pogresnim tokom :sad2:

Da, ali ne zna CR to ... Šta misliš koliko će porasti njegov ego kad vidi koliko ljudi je došlo da ga gleda kako pimpla loptu 10-ak puta ...

Ego mu je vec na maksimalnom nivou :mrgreen: Ja bih prije tih 85000 ljudi shvatio kao OBAVEZU i ODGOVORNOST, nego kao razlog za "rast" ega ("ega"=jajeta :hahaha:)

Figo im je bio kapiten i legenda kluba ...

Jos jedan dokaz da nisu znali sta cine, kad ga za tako kratko vrijeme napravili "legendom" i dali mu kapitensku traku :roll:

Ne bi ga sigurno dočekali aplauzom ...

Ali ga ne bi ni gadjali SVINJSKOM glavom, u to sam siguran :roll:

Inace, jel znas kako bi reagovali ljudi na Bernabeu kad bi te vidjeli da drzis svinjsku glavu, i da namjeravas da gadjas nekog istom? :hahaha::zcepanje::klap::guza::hahaha1::udriglavu::vatromet:

Vidiš njega su trebali da gađaju svinjskom glavom kao i Figa ...

:ljutko:

U fudbalu je kultura i moral da ne prelaziš u redove najljućeg rivala, tako da su Figo i LE svoje svinjske glave zaslužili ... Još Luis i provocira navijače ...

Kada ce ljudi konacno shvatiti principe "PROFESIONALIZMA" u fudbalu?Profesionalac igra za klub koji mu ponudi najbolje uslove, i za koji on misli da mu daje najvise sansi za uspjeh i napredak :roll:

Vidiš da i Ovenu sad ne spremaju topao doček na Enfildu ...

Da se kladimo da nece biti svinjskih glava? :D

Meni nije neshvatljivo da se navijači dva rivala mrze do koske ... Ovi Barsini su još i male bebe naspram Škotskih navijača, ili Argentinaca, ili Turaka, ili Grka ...

Nisam govorio o tome, vec o razlikama izmedju te dvije grupe :roll:
Inace, meni su najludji Turci, ubjedljivo :mrgreen:

Jos jedan dokaz da nisu znali sta cine, kad ga za tako kratko vrijeme napravili "legendom" i dali mu kapitensku traku :roll:
Pa Figo je svojim igrama to zaslužio ... Meni se mnogo više sviđao dok je bio u Barsi nego u Realu ... Tada je igrao na talenat, a u Realu na iskustvo ...

Inace, jel znas kako bi reagovali ljudi na Bernabeu kad bi te vidjeli da drzis svinjsku glavu, i da namjeravas da gadjas nekog istom? :hahaha::zcepanje::klap::guza::hahaha1::udriglavu::vatromet:
Pa ako bi njom gađao Luisa Enrikea ili Raula u dresu Barse, verujem da bi još i jabuku turili u usta, da izgleda svečanije :D ...

Kada ce ljudi konacno shvatiti principe "PROFESIONALIZMA" u fudbalu?Profesionalac igra za klub koji mu ponudi najbolje uslove, i za koji on misli da mu daje najvise sansi za uspjeh i napredak :roll:
Zato i jeste fudbal u qrcu, zato što je profesionalizam ispred emocija ... Profesionalac igra za pare, a ne za napredak i zbog ljubavi ... A takvih je nažalost sve više i više ...

Da se kladimo da nece biti svinjskih glava? :D
To je zbog zakona u Britaniji ... Da nema tih drakonskih mera, najebbo bi Oven mnogo više od svinjske glave ...

Nisam govorio o tome, vec o razlikama izmedju te dvije grupe :roll:
Inace, meni su najludji Turci, ubjedljivo :mrgreen:
E jedino kod njih ne možeš očekivati svinjske glave kad su takvi prelasci igrača u pitanju :D ...

Pa Figo je svojim igrama to zaslužio ... Meni se mnogo više sviđao dok je bio u Barsi nego u Realu ... Tada je igrao na talenat, a u Realu na iskustvo ...

U Barsi je, po meni, bio mlad i luuud, dok je u Realu bio pravi old-fesn maestro :mrgreen:

Pa ako bi njom gađao Luisa Enrikea ili Raula u dresu Barse, verujem da bi još i jabuku turili u usta, da izgleda svečanije

Mozda, u losem SF filmu - kao sto prije rekoh :cool:

Zato i jeste fudbal u qrcu, zato što je profesionalizam ispred emocija ...

Prava stvar bi bila da nema iskljucivosti - vec objedinjenosti profesionalizma i ljubavi/strasti prema sportu/fudbalu :roll:

To je zbog zakona u Britaniji ... Da nema tih drakonskih mera, najebbo bi Oven mnogo više od svinjske glave ...

Meni su ti Engleski huligani jos veca stoka od ovih sa "svinjskim glavama" :evil:

E jedino kod njih ne možeš očekivati svinjske glave kad su takvi prelasci igrača u pitanju

Svinjske - sigurno ne :hahaha:

Ali zato razne vidove kama, jatagana, i raznoraznog arsenala hladnog oruzija - da :maramica:

Ronaldovi dresovi 'idu kao alva'
Beta/AP
Beta/AP
Više od dve hiljade dresova Kristijana Ronalda prodato je u prva dva sata rada zvanične prodavnice na stadionu madridskog Reala.

Veliku gužvu u prodavnici iskoristili su i lopovi koji su ukrali čak trista dresova sa rafova. Cena jednog dresa sa imenom Portugalca i brojem devet na leđima košta 85 evra.

Prema pisanju španskih medija, kolona redova ispred prodavnice formirala se odmah posle Ronaldove promocije na stadionu, a otvaranje butika stvorilo je neopisivu gužvu.

Iako je rečeno da će se u radnju puštati samo po 15 navijača odjednom, talasanje više hiljada navijača ni policija nije mogla da zaustavi pa su svi pohrlili unutra.

To su najbolje iskoristili lopovi koji su ukrali oko 300 Ronaldovih „devetki“ koje inače koštaju 85 evra.

Gubitak tih dresova neće bitnije uticati na prodaju jer se očekuje da Real jako brzo i tim putem počne da vraća uložen novac u najskupljeg fudbalera na planeti.

Real sutra predstavlja Benzemu
Real sutra predstavlja Benzemu

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

ŠPANJOLSKI nogometni gigant Real Madrid objavio je da će sutra u 21 sat i službeno predstaviti francuskog reprezentativnog napadača Karima Benzemu (21), koji je kupljen iz Lyona za cca 35 milijuna eura.

"Novi Realov napadač imat će priliku proživjeti nezaboravno iskustvo koje su njegovi ostali suigrači već imali prilike proživjeti", stoji u Realovom priopćenju.

Brazilski playmaker Kaka (27) bio je prvi od četiri Realova dosadašnja ovoljetna pojačanja koji je predstavljen na Santiago Bernabeuu. Njegovom je dočeku 30. lipnja nazočilo 55.000 gledatelja.

Dva dana kasnije predstavljen je španjolski reprezentativni branič Raul Albiol (23), kojeg je pozdravilo 8000 navijača, a 6. srpnja je predstavljen Cristiano Ronaldo (24), koji je oborio sve rekorde posjećenosti na službenim predstavljanjima ikad, budući da mu je aplaudiralo oko 80.000 navijača.

Realovi nogometaši u petak putuju na pripreme u irski glavni grad Dublin, a svi igrači osim četvorice (Iker Casillas, Sergio Ramos, Raul Albiol, Kaka) obvezni su pojaviti se na momčadskoj prozivci. Spomenuti su igrači dobili produljeni odmor radi nastupa na Kupu konfederacija.

Brate, izvini, ako ti je to pokazatelj ko je kakav igrac, onda stvarno......
To je se u ekonomiji zove marketing. Ali da ne duzim....

Normalno je da je to pokazatelj...
Nece doci 80 hiljada ljudi da gleda na promociji Ivicu Dragutinovica...dolaze da vide izvrsnog igraca koji moze da pomjeri granice u fudbalu...

To je veliki docek zbog velikih ocekivanja...to je jedini igrac koji moze da se nosi sa takvom odgovornoscu danas...

Do sada je rekord drzao Maradona...kada je dosao u Napoli...

Nije marketing zelja ljudi da dodju da vide nekoga...marketing je sto neko tu zelju iskoristi da zaradi novac...

Mene apsolutno ne interesuje da li ti mislis da je maneken...jos bolje onda...stize da bude najbolji u fudbalu...da puni naslovnice svih novina...i da bude maneken...definitivno momak koji zna da raspodijeli svoje vrijeme...za razliku od 90% momaka sirom svijeta...

Ja samo znam da mu je priroda podarila visinu i brzinu...a sve ostalo je on sam napravio...
Koliko god bio arogantan, veliki je radnik i najbolji igrac na svijetu...

Ako covjek sam sebi ne smije da dozvoli aroganciju u takvoj situaciji...ne znam kada smije...

Normalno je da je to pokazatelj...
Nece doci 80 hiljada ljudi da gleda na promociji Ivicu Dragutinovica...dolaze da vide izvrsnog igraca koji moze da pomjeri granice u fudbalu...

To je veliki docek zbog velikih ocekivanja...to je jedini igrac koji moze da se nosi sa takvom odgovornoscu danas...

Do sada je rekord drzao Maradona...kada je dosao u Napoli...

Nije marketing zelja ljudi da dodju da vide nekoga...marketing je sto neko tu zelju iskoristi da zaradi novac...

Mene apsolutno ne interesuje da li ti mislis da je maneken...jos bolje onda...stize da bude najbolji u fudbalu...da puni naslovnice svih novina...i da bude maneken...definitivno momak koji zna da raspodijeli svoje vrijeme...za razliku od 90% momaka sirom svijeta...

Ja samo znam da mu je priroda podarila visinu i brzinu...a sve ostalo je on sam napravio...
Koliko god bio arogantan, veliki je radnik i najbolji igrac na svijetu...

Ako covjek sam sebi ne smije da dozvoli aroganciju u takvoj situaciji...ne znam kada smije...

Neću da komentarišem ovo pre boldovanog dela,samo ću konstatovati da se nikako ne slažem i neka se završi na tome.

A sad za boldovani deo.Ko je po tebi zaslužio titulu najboljeg igrača za 2009. godinu?

@Nemanja
Ko je zvanicno najbolji igrac na svijetu...ko ima najvise aktivnih licnih priznanja?

Za 2009. godinu zasluzio je Andres Injesta...dobice je najvjerovatnije Mesi...

A opet ce u najuzem izboru biti Kristijano...

@Nemanja
Ko je zvanicno najbolji igrac na svijetu...ko ima najvise aktivnih licnih priznanja?
Ne budi birokrata Grizli, to sto je aktivan dobitnik nagrade, ne znaci da je i dalje najbolji na svetu ... On je tu nagradu dobio za sezonu 2007/2008, a sada uskoro krece 2009/2010 ... Ko da se te nagrade dele svaki mesec, pa da ti to bude glavni argument ...

@Walken
Ko je aktivni prvak Evrope? Barselona...
Ko je aktivni prvak svijeta? Mancester Junajted...

Aktivni najbolji igrac na svijetu po svim mjerilima je Kristijano Ronaldo...
Kada izbor bude rekao drugacije i ja cu reci drugacije...

Velik docek je zbog marketinga, sve i da je njegova majka bila jedina na tribinama on i dalje ima 94 miliona razloga da se dokaze ...

A sto mislis da je jedini? Na cemu zasnivas to misljenje osim licnim simpatijama i antipatijama?

@Walken
Ko je aktivni prvak Evrope? Barselona...
Ko je aktivni prvak svijeta? Mancester Junajted...
Pa jel to znaci da ce Barsa i u oktobru biti najbolji klub u Evropi, cak i ako rezultati budu govorili drugacije?

Aktivni najbolji igrac na svijetu po svim mjerilima je Kristijano Ronaldo...
Kada izbor bude rekao drugacije i ja cu reci drugacije...
PO kojim merilima? Jel dao najvise golova u Evropi? JEl vodio svoju ekipu do tripl krune kao Mesi i Iniesta? Daj mi jos nesto osim izbora za pretproslu sezonu ...

I Srbija je pred svestko u Japanu bila zvanicno najbolja repka na svetu u basketu, pa smo prosli kako smo prosli ...

Ako izbor u decembru kaze Mesi je najbolji (a reci ce), oce on za tebe i u 2010-oj godini u novembru biti najbolji, pa makar bio ocajan na terenu ili ne igrao uopste iz nekog razloga?

Pa jel to znaci da ce Barsa i u oktobru biti najbolji klub u Evropi, cak i ako rezultati budu govorili drugacije?

PO kojim merilima? Jel dao najvise golova u Evropi? JEl vodio svoju ekipu do tripl krune kao Mesi i Iniesta? Daj mi jos nesto osim izbora za pretproslu sezonu ...

I Srbija je pred svestko u Japanu bila zvanicno najbolja repka na svetu u basketu, pa smo prosli kako smo prosli ...

Ako izbor u decembru kaze Mesi je najbolji (a reci ce), oce on za tebe i u 2010-oj godini u novembru biti najbolji, pa makar bio ocajan na terenu ili ne igrao uopste iz nekog razloga?

Ovo boldovano - nazalost, da...

Mjerila su nagrade za najbolje igrace...
Osim toga koliko ja znam on je ove sezone bio najbolji strijelac u svom klubu...sampion Engleske tj. najjace lige na svijetu i vicesampion Evrope...a aktuelni je prvak svijeta...

Srbija je prosla tako jer se drzala starih zasluga umjesto da radi na napretku ili odrzavanju starih kvaliteta...

Mesi ce i da pogine do novembra biti zvanicno najbolji igrac na svijetu(ako ga izaberu prije toga)...sto ne znaci da ce biti najbolji igrac po formi...

Itekako ima, jer vidim da tebe i na tenisu pozivaju na objektivnost, tako da sam sada apsolutno siguran da ih ima ...

Sto me pozivaju na objektivnost?! Zato sto hoce da me ubijede da je Djokovic bolji teniser od Federera...?!
Ili sto nekulturan covjek hoce da zavodi red?!

Nece ici ni jedno, ni drugo...i ne ide...

Mjerila su nagrade za najbolje igrace...
Osim toga koliko ja znam on je ove sezone bio najbolji strijelac u svom klubu...sampion Engleske tj. najjace lige na svijetu i vicesampion Evrope...a aktuelni je prvak svijeta...
Kristina je rekla da je Primera najjaca liga na svetu ako cemo o jacini ... Mesi je ove sezone bio najbolji strelac Barse, osvajac Primere (najjace lige na svetu), osvajac Kupa Kralja, osvajac LS (gde je odlucio pobednika golom glavom, iako se ljudi sprdaju sa njegovom visinom) ... Ko je onda bolji?

Mesi ce i da pogine do novembra biti zvanicno najbolji igrac na svijetu(ako ga izaberu prije toga)...sto ne znaci da ce biti najbolji igrac po formi...
Kako ne znaci da ce biti najbolji po formi, kad ce izbor reci drugacije? NEmoj me zajebbavati Grizli, odlici se vise ... Ako izbor vazi kao CR-ov argument da je najbolji, onda nek bude i Mesijev ... Jer najbolju formu ima onaj ko je zvanicno najbolji na terenu, i kad izbor kaze drugacije onda cu i ja reci drugacije (glupa logika, ali vido sam je od tebe) ...

Što se tiče Kristijana Ronalda i poređenja sa najvećim ikad - problem je što njemu fali neka specijalnost. Nešto što Pele ili Maradona nemaju. Mislim, on jedino što specijalno ima u odnosu na njih je ego i to što možda ima više ljudi kojima se gadi nego što su ih imali Pele i Maradona. Mada je i to pod znakom pitanja, barem kad je Maradona u pitanju.

Već sam pisao o tome. Pele je nauspešniji. Maradona je najbolji tehničar. Bekenbauer je verovatno najinteligentniji i čovek koji je uneo revoluciju u poziciju libera. Krojf je uneo revoluciju u ceo fudbal time što je bio najpoznatiji eksponent i faktički vođa takve fudbalske filozofije kakva je Totalni Fudbal. Ta filozofija je i napravljena na njegovu inicijativu. Di Stefano je najkompletniji i imao je verovatno najjaču kondiciju u istoriji. Puškaš je bio najbolji šuter ikad. Garinča najbolji dribler. Jašin najbolji golman. Miler najbolji golgeter. Itd...

Uz sve to, svi ovi ljudi su bili praktično nezaustavljivi. Prosto, nerešive enigme. Osim, naravno, kad su ih stigle godine, mada su i tad neretko znali da zablistaju. Kristijano Ronaldo sa druge strane ni danas sa 24 nije baš nerešiva enigma.

Ronaldo takve specijalnosti nema, nema nešto po čemu će ostati zapamćen, neki trag koji će ostaviti u fudbalu, a lično, ni ne vidim neki potencijal u njemu za te stvari. Jedino što bi on mogao da uradi je da na jednom EP ili SP odvede praktično sam Portugal do titule. Ili barem da ostavi fenomenalan utisak, k'o Ziko, npr. I to je otprilike sve.

Naravno, gotovo sve ovo važi i za Mesija - da ne ispadne opet kako Portugalca spuštam, a Argentinca dižem u nebesa. :roll:

Mesijev trag u fudbalu će u mnogome zavisiti od predstojeće sezone, odnosno od toga kako će se Real suprotstaviti Barsi. Ukoliko Barsa, mada lično ne verujem da je to moguće, i sledeće sezone, pa i one tamo, a i one sledeće, nastavi sa ovako lepim fudbalom uz osvajanje svega i svačega, onda bi Mesi mogao ostati zapamćen kao glavna zvezda najbolje klupske selekcije ikad. Mada i tu ima konkurenciju u vidu pre svih Inijeste.

Isto to bih možda rekao za Ronalda, ali ne znam još ni kako će izgledati tim Reala, a kamoli kako će se on pokazati i kakvu će ulogu imati u tom timu.

Back