Реакција на неправду

Hajde ovo objasni......

Ако ти се десила неправда а ти си немоћан да даш било какву реакцију , једноставно није могуће да реагујеш ..или једноставно мораш да чутиш или просто немаш могућност да реагујеш , јако је тешко са тим да се човек носи

Često je dovoljno javno dati podrsku na prikazanu istinu, ne moraš biti junak ni svestan istine, ali ljudski je da osetis nepravdu i podrzis istinu...makar ćutanjem.
Ali sve ovo sto si napisao ne pije vodu , samo sluzi onima koji ne mrdaju dupetom da se usrece i veruju kao u deda mraza..
Prava borba protiv nepravde je totalno drugacija prica...realno resavanje je totalno drugacija prica...

Sveo su borbu protiv nepravde na apel....

Nagledao sam se apelovaca u praksi....kazem uvek cekaju da im neko drugi odradi posao...
Ne znaci da su suprotno od apela revolucionari, ali ovo je prica za malu decu...
Ti mozes realnije da hoces...nego malo radimo na PR ....sto mozda i treba....
Nije istina, ali je blisko verovanju u istinu....

Usput koristis pojam istina = javno mnjenje...to nije istina, ali je tako koristis...

Ако ти се десила неправда а ти си немоћан да даш било какву реакцију , једноставно није могуће да реагујеш ..или једноставно мораш да чутиш или просто немаш могућност да реагујеш , јако је тешко са тим да се човек носи
Sto?
Sto ti je tesko da shvatis sta se desava?

Ako ti kazem prodacu ti motor za 50e, idem da ga dovezem, i ti ostanes bez motora, osecaces nepravdu , a da li ces moci da je objasnis sebi?
A drugima?

Zato ja kazem prvo definisite pojam bice puno jasnije..

Одавно је појам дефинисан. Правда је стање ствари у ком свако добије оно што заслужује.

Није дефиниција оно што је проблематично, већ различити аксиоми различитих људи. Рецимо, често се у нашој постсоцијалистичкој земљи и дан-данас може чути како је неправда што Јанко има више од Марка. То је истина, али само ако полазиш од аксиома да су сви људи једнаки или да би барем требало да буду једнаки. Када си друкчијег мишљења, када сматраш да људи нису једнаки и да не би требало да буду једнаки, онда ти је такво становиште чиста будалаштина.

Одавно је појам дефинисан. Правда је стање ствари у ком свако добије оно што заслужује.

Није дефиниција оно што је проблематично, већ различити аксиоми различитих људи. Рецимо, често се у нашој постсоцијалистичкој земљи и дан-данас може чути како је неправда што Јанко има више од Марка. То је истина, али само ако полазиш од аксиома да су сви људи једнаки или да би барем требало да буду једнаки. Када си друкчијег мишљења, када сматраш да људи нису једнаки и да не би требало да буду једнаки, онда ти је такво становиште чиста будалаштина.
Za tebe samo pitanje da li uopste treba siriti pojam pravde i nepravde na vise od jedne osobe...ja tu ne vidim mogucnost doslednosti....niti determinizam, a ne znam kako svi ovi ljudi vide da to moze....boga pitaj, ali su ocigledno emotivno ubedjeni da je empatija cisti dokaz da je to moguce....

Ja im kazem idite na ulicu nedelju dana i gledajte kako cete deformisati svoje gledanje na pravdu jer cete empatisati narkomana, lopova, dilera, ovog onog....ko vam dodje u okruzenje..

ауторска тема

Када је човек жртва неке неправде , било које врсте , која је његова природна рекација на неправду ..нпр која би ваша рекација била , да је борите против неправде , да је игноришете и чекате неки природни процес који би довео до неке врсте правде ?

које се оруђе користи у борби против неправде ?
Ja sam uvek za, u prvom redu, samokontrolu i pažljivo posmatranje situacije.
A onda bih trezveno porazmislila o mehanizmima koji mi legitimno stoje na raspolaganju radi ispravljanja situacije.
Kada sam bila mlađa, trošila sam vreme na kuknjavu za prosutim mlekom, odavno to ne radim (ne donosi mi nikakav benefit, čak ni emocionalni).

ауторска тема

Када је човек жртва неке неправде , било које врсте , која је његова природна рекација на неправду ..нпр која би ваша рекација била , да је борите против неправде , да је игноришете и чекате неки природни процес који би довео до неке врсте правде ?

prepuštam se buri duše koju je izvesna "nepravda" probudila u meni....

ауторска тема

Svjesna sam da su pravda i nepravda socijalni konstrukti koji u prirodi u stvari ne postoje. Umjesto da razmišljam u takvim okvirima, razmišljam u okvirima mogućeg i nemogućeg, definisanja problema i pronalaženja rješenja. Niko mi ništa ne duguje, život nam ništa ne duguje.

Back