RAZVOD!!!!

Да, кад први пут премлатиш жену - одговараш само прекршајно... па тек четврти пут ваљда по службеној дужности покрећу кривичну пријаву...

Има деца да се науживају у лепом браку својих родитеља и свашта лепо да виде и науче...:roll:

Но, брак изнад свега!!! :mrgreen:

Postoji i mentalno zlostavljanje i žene i dece, koje se jako teško dokazuje, a može da ostavi trajne posledice naročito na decu. Ima primera da im je toliko uteran strah u kosti, da bukvalno dobiju dijareju kad se "tata" vraća kući!:twisted:

sebi ne zelim razvod

na osnovu nekog zivotnog iskustva, okruzenja, prijatelja i poznanika

toplo preporucujem brak

naravno, brak je suzivot dvoje ljudi koji se
ili pronadju ili ne

ako smatrate da ste nezadovljni brakom, porazgovarajte sa partnerom, vidite o cemu se radi
koje su njegove( njene) ambicije, zelje..., ako stvarno nema dogovora
jednostavno se dogovorite
idemo dalje
kraj price.

eto
dogovorio sam se
:cross:

Hvala Bogu, Veljko!
Pa niko ti nije govorio da treba da se razvedes i niko ovde ne propagira razvod zbog razvoda. Govorimo o ekstremnim slucajevima kada se dvoje ljudi vise ne podnose i ne mogu zajedno, i prave pakao od zivota sebi i drugima. Zasto se ti prepoznajes u tome i osecas prozvanim, kada tvoja situacija nije takva?

Svasta, pa ko ne bi vole o da voli i bude voljen i postovan do kraja zivota! Niko se zeni & udaje da bi se razveo. Govorimo o specificnim okolnostima, a ne o brakovima koji funkcionisu i gde su obe strane zadovoljne i uspevaju da nadju kompromise i resavaju probleme razgovorima. Kamo srece da je vise takvih kao ti koji kazu "ne dam svoj brak, bas mi je dobro':P Zelim ti svu srecu! :cmok:

eve.best, valjda će sada nekima biti jasnije kako život stvarno izgleda.
Tek kad je čovek sam sa sobom u ravnoteži, ume da prepozna i prihvati pravu osobu.

Opet si apsolutno u pravu. Osecam se kao djak koji prepisuje na casu :lol:
Drago mi je sto si pronasla svoju srecu. I da, to se obicno dogadja kada se najmanje nadamo.
Pogotovu sto je situacija takva da je trebalo prihvatiti "tvoju" i "moju" decu. To ne moze svako. To meni govori koliko se volite i postujete! Zbog toga vam se jos vise divim! Ljub!

sebi ne zelim razvod

na osnovu nekog zivotnog iskustva, okruzenja, prijatelja i poznanika

toplo preporucujem brak

naravno, brak je suzivot dvoje ljudi koji se
ili pronadju ili ne

ako smatrate da ste nezadovljni brakom, porazgovarajte sa partnerom, vidite o cemu se radi
koje su njegove( njene) ambicije, zelje..., ako stvarno nema dogovora
jednostavno se dogovorite
idemo dalje
kraj price.

eto
dogovorio sam se
:cross:

Veljko, jesi ovo stvarno TI napisao? Kazem ja, on one gluposti pise samo da se mi pecamo!

evo stvari stoje ovako.....moji matorci se razvode,zato sto je moja keva nasla nekog tipa i odlucila je da sutne caleta...koji je sada naravno duboko razocaran....i sve u svemu imam jos i mladju sestricu koja sve to mora da gleda i znam da joj nije lako iako ne pokazuje nikakve emocije...sigurna sam da se u njoj nesto kuva i bojim se da bi uskoro mogla da pukne...i sta sad ja tu da radim.....kako da joj pomognem??????:dash:

kao prvo ne mesaj se u odnos izmedju keve i caleta...a za sestricu...slusaj je i placi zajedno sa njom..kad god imate priliku...veruj mi bice vam lakse...i najbitnije ostani jaka zbog nje...

Vecina tih sto se zabavljaju 10 god nisu imali dana zajednickog zivota, cak ni more...
Koliko sam ja skontala manje je ljudi koji imaju tako duuge veze... a i iskreno ne vidim cemu toliko zabavljanje... sem ako su poceli sa 15...

Znam jedan par koji se zabavljao 11 godina i uzeli se u 11. godini i zive u srecnom braku.
Zivjeli su 2 godine u zajednickog zivota, a svake godine u tih 11 isli zajedno na more.

evo stvari stoje ovako.....moji matorci se razvode,zato sto je moja keva nasla nekog tipa i odlucila je da sutne caleta...koji je sada naravno duboko razocaran....i sve u svemu imam jos i mladju sestricu koja sve to mora da gleda i znam da joj nije lako iako ne pokazuje nikakve emocije...sigurna sam da se u njoj nesto kuva i bojim se da bi uskoro mogla da pukne...i sta sad ja tu da radim.....kako da joj pomognem??????:dash:

Budite otvorene jedna prema drugoj i pustite bol da izadje.MORATE GA PREZIVETI SADA!
Svaka nedovrsena emocija(narocito losa)moze negativno uticati na kasniji zivot,narocito ako se radi o jako mladim ljudima ili deci.Pricajte o tome,nemojte okretati glavu.Znam da je tesko ali proci ce i na taj nacin cete izaci zdrave iz toga.Ti se nemoj toliko brinuti za sestru ona je mala(kako sam razumela)i lakse ce preboleti.GLEDAJTE TO SA VEDRIJE STRANE:razvod roditelja nije najgore sto se moze dogoditi.Oni ce i dalje biti blizu vas i nece vise biti nezadovoljni pa(jer se zbog toga valjda i razvode.To sto je tvoja majka nasla nekog drugog verovatno potice iz njihovog obostranog nezadovoljstva)samim tim i vas dve.

Veljkok

Da li se meni cini ili ti zivis u ne tako sjajnom braku, ali iz inata ostajes u njemu ???

he he he

dosao sam s posla oko 5, i sto bi rekli, sedam za komp da vidim sta ima
odem na tih par foruma na kojima dangubim ( vg, cbc)
i obraca mi se zena
gde cemo da pijemo kafu, ovde ili van ( imam dvoriste -prednosti kuce )
rekoh : ovde
al mala oce napolje
pa ajd
gasim komp i ------------( evo bas me zove kroz prozor, ja rucao a ona ostala sa malom..)

idemo napolje , pijemo tako kafu ( muceni nes, ja to volim a i njoj pase)
i pitam ja nju : kakav je nas brak
a stoo - kroz osmeh
ma reko, tamo na internetu se prepucavam sa gomilom zena oko braka, razvoda itd
a sto ces ti na zenskom forumu :cool:
ma nije zenski nego ... veliki forum pa ima deo o porodici itd...

i na kraju nisam ni saznao.
zekio sam dete da cu joj popiti mleko pa je ona ipak popila :p

sta ja znam, imam dobar brak, ima tu svega, al opet, videcemo kroz 10-tak godina na sta ce izaci

odoh sad
cujemo se kasnije:bye:

Хехе, 6 месеци заједничког живота - доживотна гаранција успешног брака?! :mrgreen:

Rekla sam NAJMANJE 6... procitaj malo bolje... a to sto neki nisu imali srece u ljubavi ili imali preveliki ego pa nista nisu mogli istrpeti... a pogotovo svoje greske... i grabili samo svoju srecu... to je njihov problem...

Ja imam, slobodno mogu reci savrsenog momka-za mene i dozivotnu garanciju uspesnog braka... zato sto ga poznajem, a i spremna sam na svaku zrtvu radi porodice... sto sam opet ponela iz svoje porodice... u kojoj se to naravno isplatilo...

P.S. Nemojte molim vas vise sa extremnim slucajevima kad muz pije ili zlostavljanja bilo koje vrste... ovde se ne radi o tome...

Види, развод је увек крајње решење!!! А кад дође до тога да је све друго покушано и да не иде - то значи да је развод тада и најбоље решење.
Какав пример би давао деци (а она све виде, осете и уче од нас) ако бисте живели у лошем браку, несрећни обоје (или макар само једно од вас - и то је довољно), и вечито били незадовољни и патили?
А да не кажем да остајеш у браку све док једно од вас двоје не заврши пред судом? Мсилиииим...:roll:
Чему то? У име чега?

Прво кажеш да нема разлога за развод док неко не заврши на суду...а сад кажеш да је разлог да неко други ПОМИСЛИ на другу особу...:roll:
Уосталом, на питање које си ми поставио, сам си одговорио у својој полседњој реченици... Шта ти није јасно?

Pa jel se razvode zbog dece-"da ne bi ziveli u nesrecnom braku":roll: ili zbog licnog "nezadovoljstva"?
Molim te, nemoj o tome koliko je razvod za primer deci...:eek:...:thumbdown:

Rekla sam NAJMANJE 6... procitaj malo bolje... a to sto neki nisu imali srece u ljubavi ili imali preveliki ego pa nista nisu mogli istrpeti... a pogotovo svoje greske... i grabili samo svoju srecu... to je njihov problem...

Ja imam, slobodno mogu reci savrsenog momka-za mene i dozivotnu garanciju uspesnog braka... zato sto ga poznajem, a i spremna sam na svaku zrtvu radi porodice... sto sam opet ponela iz svoje porodice... u kojoj se to naravno isplatilo...

P.S. Nemojte molim vas vise sa extremnim slucajevima kad muz pije ili zlostavljanja bilo koje vrste... ovde se ne radi o tome...
Bolje ti je da sto pre promenis misljenje.
Iste sam stavove imala.
I zbavljali se 9 godina i ziveli sami 1 godinu pre braka i u braku smo 8 godina. I mislila sam da ga poznajem potpuno, i da je ljubav nikad vidjena. I znale su se i porodice i sve je bilo ekstra. I sada sam u situaciji da vise ne znam sta se desilo. U braku sam i dalje, ali nisam sigurna da li i cu i ostati.
Sve se menja, i svi se menjamo i definitivno nemamo garanciju ni za sta. Bolje ti je da shvatis, ako mozes sada. Moj savet, iako znam da ga neces poslusati.

Bolje ti je da sto pre promenis misljenje.
Iste sam stavove imala.
I zbavljali se 9 godina i ziveli sami 1 godinu pre braka i u braku smo 8 godina. I mislila sam da ga poznajem potpuno, i da je ljubav nikad vidjena. I znale su se i porodice i sve je bilo ekstra. I sada sam u situaciji da vise ne znam sta se desilo. U braku sam i dalje, ali nisam sigurna da li i cu i ostati.
Sve se menja, i svi se menjamo i definitivno nemamo garanciju ni za sta. Bolje ti je da shvatis, ako mozes sada. Moj savet, iako znam da ga neces poslusati.

Koje misljenje, sta da shvatim?
Da on nije covek kojim se predstavlja-iako zivimo zajedno vec 3 god?-bila bi psihopata
Da ce se jednog dana okrenuti i postati totalno dr.osoba?
Ne razumem, ja sam napisala da sam spremna na sve i naravno da verujem u njega, jer cemu sve to... zasto bi bila sa njim ako mislim da cemo se rastati?

Na ovo sam mislila.
Naravno da ne mislim da nema srecnih brakova, naravno da ne kazem da se svako promeni, naravno da ne treba krenuti sa predznakom da ce se lose zavrsiti. Ali nemas ni garanciju da ce dozivotno biti tako kako je sada. Zivot donosi svasta i svi se menjamo.

Na ovo sam mislila.
Naravno da ne mislim da nema srecnih brakova, naravno da ne kazem da se svako promeni, naravno da ne treba krenuti sa predznakom da ce se lose zavrsiti. Ali nemas ni garanciju da ce dozivotno biti tako kako je sada. Zivot donosi svasta i svi se menjamo.

Znam sta mislis... ali tu sam bila iznervirana pa sam malo preterala...

Pa jel se razvode zbog dece-"da ne bi ziveli u nesrecnom braku":roll: ili zbog licnog "nezadovoljstva"?
Molim te, nemoj o tome koliko je razvod za primer deci...:eek:...:thumbdown:

Да, својим животом дајемо пример деци, а немој да мислиш да децу можеш фолирати годинама како ти је супер и како си срећна са њиховим оцем...а они виде да патиш, да венеш, да си нервозна, надрндана, незадовољна, да се не волите не слажете, да режите једно на друго испод глумљеног смешка...
Децу својим примером учимо да воле себе,да се не мире са несрећом, да имају права да буду срећни, задовољни, да не треба никад да буду ничије жртве и да пате због било кога (разна одрицања нам у животу не гину, али мислим на генералну улогу жртве-паћенице која се сасвим одриче свог живота зарад других)...у крајњем случају децу треба да научимо шта је самопоштовање!

И није реч овде, Марице, о теби и мени...причамо уопште о браку и разводу.

Никад ниси чула да се људи разведу и после 20-30 година брака?
Ако 30 година не могу бити гаранција, како ће бити 6 месеци? ;)

Прихвати да стање неће бити увек као првих година. Односи међу људима су жива ствар, они се развијају, имају своје успоне и падове...и то што је у прве 3 године све лепо - није гаранција да ће заувек бити. Мож' да бидне, ал не мора да значи. Недаће увек наиђу, негде мање, негде веће, зависи од много фактора који су и у нама, али и ван нас... Неки брак успе да исплива и да се избори, неки не...али мора да живи даље. И то управо због деце!

Да, својим животом дајемо пример деци, а немој да мислиш да децу можеш фолирати годинама како ти је супер и како си срећна са њиховим оцем...а они виде да патиш, да венеш, да си нервозна, надрндана, незадовољна, да се не волите не слажете, да режите једно на друго испод глумљеног смешка...
Децу својим примером учимо да воле себе,да се не мире са несрећом, да имају права да буду срећни, задовољни, да не треба никад да буду ничије жртве и да пате због било кога (разна одрицања нам у животу не гину, али мислим на генералну улогу жртве-паћенице која се сасвим одриче свог живота зарад других)...у крајњем случају децу треба да научимо шта је самопоштовање!

И није реч овде, Марице, о теби и мени...причамо уопште о браку и разводу.

Никад ниси чула да се људи разведу и после 20-30 година брака?
Ако 30 година не могу бити гаранција, како ће бити 6 месеци? ;)

Прихвати да стање неће бити увек као првих година. Односи међу људима су жива ствар, они се развијају, имају своје успоне и падове...и то што је у прве 3 године све лепо - није гаранција да ће заувек бити. Мож' да бидне, ал не мора да значи. Недаће увек наиђу, негде мање, негде веће, зависи од много фактора који су и у нама, али и ван нас... Неки брак успе да исплива и да се избори, неки не...али мора да живи даље. И то управо због деце!

:worth: :klap: :worth: :klap:
znam par...24 godine u braku, 6 godina zabavljanja...on nju varao i razveli se
godine nisu garancija

Back