RAZVOD!!!!

Nije toj djeci lako, kad vidiš da ti majka švrlja ...
Obično se ljubavnice oca lakše tolerišu (rekoh ...obično)...ali ipak je ovo majka,osoba koja bi trebala da ti bude uzor, alfa omega,bla bla bla i onda...paf.
Što se tiče psovanja...u pič...:D ...pa to se desi u momentu ,obično se misli da je TA treća osoba u trouglu kriva za sve i onda samo rafal po toj osobi...

Što se tiče psovanja, nema opravdanja, ali tako su ih vaspitali roditelji, inače bi svoje nezadovoljstvo pokazale na drugi način. Ja se ne slažem sa dvostrukim aršinima, to je ono što smatram pogrešnim, i one su ženskog roda, olupaće im se takvo razmišljanje o glavu kad-tad.
Po načinu na koji je stvar nama predstavljena, "miriše" mi da bi, da je tata našao drugu, one krivile mamu da nije bila dobra žena, pa ga je oterala. Nadam se, iskreno, da grešim. Jeste, oštro sam se izrazila, inače volim da kažem popu pop, a bobu bob. Što jednom neko ne pokuša da kaže isto to samo u obrnutom značenju?
Kod nas (i ne samo kod nas), još uvek postoje dva aršina: kada žena napusti muža, kaže se: "hoće preko 'leba pogače", našla grugog, (u značenju nemoralna, pa čak i kada nije drugi čovek u pitanju), a kada muž napusti ženu, kaže se: Da je dobio kod kuće sve što mu treba, ne bi tražio van kuće, muško je, da je valjala ne bi je napustio... i tako u nedogled. E, TO je ono što mi smeta. A naročito smatram da deca nemaju prava da roditeljima kroje život. Ta ista deca će, kad odrastu, krojiti život svojoj deci, pa tako izgleda da one imaju najveće pravo u nizu generacija, što nije moguće. Svako u porodici ima svoja prava, koja idu uz obaveze, i svoje potrebe, koje ne mogu biti na štetu drugih. Deca imaju pravo na roditeljsku ljubav, ali roditelji se razvode jedan od drugog, a ne od dece.
Nije nam sve u detalje rečeno, (pa i ne mora baš sve da se iznese pred nas), ali mislim da roditelji nisu smeli da uvlače decu u razloge razvoda, i da je mama pogrešila (u slučaju da je stvar sveža, kao što izgleda) što je decu dovela u situaciju da se upoznaju sa drugim čovekom pre nego što su stigla da odboluju razvod. One imaju pravo da budu nesrćne zbog toga, roditelji imaju pravo da se razvedu, ali malo više takta i razumevanja potreba ostalih oko sebe im izgleda svima nedostaje.
Ja tim devojčicama želim da svoj život urede bolje nego njihovi roditelji, ali mi se čini da je loša atmosfera u toj porodici uobičajena stvar, i da one i ne znaju kako treba živeti sa ljubavlju i poštovanjem svojih bližnjih.

SEBICNOST!!!???:eek::eek::eek: sto su me koji djavo pravili ako me ne mogu podici kao ljudi??? ili sam ja neka njihova greska...:think: dobro im je samnom ali njihov zivot je ipak na mestu broj 1...(tako razmisljam ja i 90% dece razvedenih roditelja)... :rtfm:

Odakle ti zakljucak da ja necu imati vremena za njih? ili da ce biti sami? koliko su se oni zrtvovali za mene-ja cu duplo za njih... zivi bili pa videli...
sve u zivotu ide po zasluzi...

P.S. Ja zivim sa momkom vec skoro 3 godine i imamo perfektan odnos(da ne ureknem)... sve mogu biti ali ne tolerantna i puna ne razumevanja-NISAM.

Pa, vidi, po izveštajima socijalnih službi i gerontoloških centara, kao i humanitarnih organizacija, velika većina starih osoba je usamljena, i prepuštena sama sebi, i njihova već odrasla deca (koja obično imaju u to vreme 35-50 god.) imaju svoje karijere, svoju već poveliku decu, nemaju vremena za ostarele roditelje, jer im više nisu prioritet u životu. Rado verujem da ti spadaš u onu manjinu koja će naći vremena za svoje roditelje i kada budeš imala porodicu izvan roditeljske kuće, ali u slučaju ovih devojčica, mislim da nema baš ni malo tolerancije u celoj porodici.
Svojim postom sam samo htela da kažem da deca ne znaju šta život nosi i kakav brak može da bude, i pored lepih želja i dobrih namera, i da, zbog nedostatka životnog iskustva ne treba da traže od drugih ono što ne znaju kako izgleda. Tvoja porodica koju si opisala, je dobra porodica, ali da li bi stvarno volela da mama i tata glume srećan par kada si ti u blizini, a kada nisi, da se svađaju i mrze? Jer, do toga dolazi kada ljudi iz nekog razloga ostanu u braku i kada nestane ljubav, a često i poštovanje. I da li stvarno misliš da ti ne bi primetila napetost između njih, kada bi njihovi dobri odnosi bili lažni? Da li bi mogla da budeš srećna kada bi, na primer, tvoja mama svake noći plakala, kad misli da svi spavaju, jer je nesrećna u braku, a neće da se razvede zbog tebe? Ili tata, sve jedno je ko je u pitanju. Na žalost, život nije ni malo jednostavan, a stvari nisu crno - bele, previše je nijansi koje deca ne mogu razumeti, što je i normalno, jer su deca, i treba da to budu. To je roditeljska odgovornost, da omoguće deci da imaju detinjstvo primereno njihovom uzrastu, i da vole svoju decu, a ne da žive licemeran, dvostruki život, jer to deca uvek osete, i nisu srćna iako spolja sve izgleda normalno.

Nato, ne lupaj glavu, ne očajavaj, i gledaj da ti i sestra ostanete bliske. A mamu i tatu postavi pred sebe (može i odvojeno) i lepo im objasni šta tačno osećaš, i više nemoj na nepristojan način da iskazuješ svoje nezadovoljstvo, jer to daje tvojim roditeljima pravo da budu grubi prema tebi, i više možda nego što bi hteli. Oni su, oboje, povređeni i nesrećni, veruj mi, znam šta govorim. I nemoj im više dozvoliti da vas uvlače u svoj razvod. To nije vaša stvar, i ne treba vi ni da je rešavate. Ako ne podnosiš maminog momka (ili šta je već), prvo shvati da li ti je on odvratan, ili razvod, ili roditelji, pa ćeš znati i šta ti je činiti. A mami kaži da nisi još spremna za njenu novu ljubav, i da ga drži podalje od vas. Molim te nemoj razmišljati ko je kriv za razvod, dok ne budeš imala svoju decu. Ima razloga za to. Na sestru pazi da se ne počne družiti sa lošim društvom, jer deca na tom uzrastu često "rešavaju" svoje nezadovoljstvo bekstvom od kuće ne mislim stvarno, već stalno nalaze razloge da ne budu kod kuće, pa su često izložena lošim uticajima. Svemu tome će doći kraj mnogo brže nego što izgleda iz sadašnje perspektive, jer niste male, i ubrzo ćete završiti školovanje i imati svoj hleb, pa ćete moći da živite ne način kako vi smatrate da treba, a kada budete živele u svojim domovima, baš vam i neće biti bitno da li tata i mama žive zajedno, ili odvojeno.

Nije toj djeci lako, kad vidiš da ti majka švrlja ...
Obično se ljubavnice oca lakše tolerišu (rekoh ...obično)...ali ipak je ovo majka,osoba koja bi trebala da ti bude uzor, alfa omega,bla bla bla i onda...paf.
Što se tiče psovanja...u pič...:D ...pa to se desi u momentu ,obično se misli da je TA treća osoba u trouglu kriva za sve i onda samo rafal po toj osobi...

shvrlja majka ...:worth: samo zato shto ima drugog momka
kako li samo opstajesh sa takvim stavovima?

srca mala draga
ali zivot stvarno zna da iznenadi
samo nemojte previse da osudjujete
takve stvari se desavaju upravo zato sto smo svi ljudi
ali uvek morate znati da vas vasi roditelji vole
znas ja sam razvedena doduse ne jos zakonski i moja deca su jos mala da shvate koliko je strasno biti u braku gde je prestala ljubav
njihov otac je divan covek ali smo se nakako usput prestali voleti ali nasu decu volimo jako i cinimo sve da sto manje osete da nismo zajedno mada jos uvek delimo isti zivotni prostor
pokusavali smo da spasemo ljubav ali nam nije uspelo
i za mene to nije poraz
mora biti da na ovom celom svetu postoji ljubav koja ne prestaje
za sada znam da takva ljubav postoji prema deci
budite hrabre dobre i ja vam zelim puno srece

:klap:

ne postoji tu vishe ni b od braka a deli ih samo parche hartije
bar se nekrije godinama vec ga je predstavila

ali u pravu si...bar ga ne krije godinama.
koliko sam ja shvatila,majka je počela da ima aferu ,pa im je tek tada znatno propao brak.
-----------
ma šta mi ovdje lupetamo :dash:
nije važno ko je kriv
važno je pomoći nekim savjetčićem nati i njenoj sestri...

shvrlja majka ...:worth: samo zato shto ima drugog momka
kako li samo opstajesh sa takvim stavovima?

Da, valjda bi bilo lakše (?) deci da mama radi kao mnoge koje ostaju u braku "zbog dece" (čitaj: zbog materiljalnog statusa i "sveta"), a potajno menjaju "momke" kao haljine. Ova mama je iskrenija od mnogih, ali je totalno nevešta i mislim, naivna, kad nije prvo razmislila kako da izvede celu stvar tako da deca prođu što bezbolnije. To što se ona zaljubila, ne znači i da su se deca zaljubila, pa se to mora uzeti u obzir. A tata se ne spominje, osim što ispada da je jadan i pati, (prosto duša od čoveka) ali ipak se mora postaviti pitanje da li je bio samo nevešt (ili baksuzan) kada je birao ženu, ili je bio loš muž (što ne znači i otac), što deci ne mora biti poznato, pa su se sad našla u čudu, šta se dešava sa njihovim roditeljima i životom uopšte.

nije mi nista skrivio jednostavno sam po*******....pa sam se iskalila na njemu...moram da nadjem nacin da popricam sa kevom..a ako ni to ne upali pa videcu vec....naici ce neko resenje...

ti si hrabra i pametna devojka
nemoj dozvoliti sebi da upropastis i svoj i sestrin zivot ljutnjom na majku.
znam da ti je tesko,da ti je neshvatljivo da je ona mogla tako nesto da vam uradi(!) ,ali pokusaj da to prihvatis, a jednog dana ces mozda razumeti njene razloge.
Veruj mi godine cine cudo !
Sama cinjenica da ona ne zeli ni da cuje da vas PREPUSTI ocu na cuvanje meni govori mnogo. Pa da li stvarno mislis da njoj nije stalo do vas dve a tako grcevito pokusava da vas zadrzi.Da je TAKVA kako je opisujes, ona bi lako prepustila da zivite s ocem,a ona bi imala apsolutnu slobodu u svom zivotu.Veruj mi, ona vas dve mnogo voli i pokusaj da joj pomognes(ma kako ovo ludo zvucalo) Veruj mi i njoj je potrebna pomoc.
Cinjenica da njen novi dolazi kod vas takodje mnogo govori.Pruzi mu sansu, mozda nije tako los > Znam klince koji ne prolaze uopste lose , a imaju razvedene roditelje. Budi jaka!
Uspeces! sigurna sam!

evo stvari stoje ovako.....moji matorci se razvode,zato sto je moja keva nasla nekog tipa i odlucila je da sutne caleta...koji je sada naravno duboko razocaran....i sve u svemu imam jos i mladju sestricu koja sve to mora da gleda i znam da joj nije lako iako ne pokazuje nikakve emocije...sigurna sam da se u njoj nesto kuva i bojim se da bi uskoro mogla da pukne...i sta sad ja tu da radim.....kako da joj pomognem??????:dash:

. .

hvala svima na savetima pazljivo ih citam i veoma sam vam zahvalna.......divni ste....ali evo stvari se polako resavaju...pricala sam malo sa roditeljima sad cemo videti sta ce biti...drzite mi palceve

hvala svima na savetima pazljivo ih citam i veoma sam vam zahvalna.......divni ste....ali evo stvari se polako resavaju...pricala sam malo sa roditeljima sad cemo videti sta ce biti...drzite mi palceve

Navijamo za tebe i tvoju sestru, držite se, veruj mi, nije kraj sveta, nikom tako nešto nije ni lako ni drago. Samo ćete vas dve malo ranije sazreti, i to je to. Pvi šok je prošao, sad se polako borite za normalan život, a imaćete svoje porodice i manje će vam biti važno šta roditelji rade ili ne rade.:heart::ok::kiss:

pratim temu , al nikako nemam hrabrosti da iskazem svoj stav ili kritiku u vezi postupka roditelja ( da ne kakazem majke ili oca), sa savetima je tesko kad ne znas situaciju u celosti, devojke su u osetljivim godinama, uglavnom
draga devojko
ne preuzimaj odgovornost i buducnost svoje sestre na sebe ( to jasno stavi do znanja roditeljima stim da sestra ne cuje - naravno ti se ponasaj sasvim prirodno prema sestri i shodno svojim osecanjima)

ne sekiraj se mnogo oko braka stvojih roditelja - oni su verovatno dovoljno sazreli da znaju sta zele ili ne

tog novog prihvati sa rezervom i ponasaj se prema njemu kao prema nekom daljnjem rodjaku kog prvi put vidis ( sto bi rekli - mani se prisnosti - ako je ok lik - dobro; ako nije - vec imas hladan stav)

oni koji kazi da je nestalo ljubavi u braku
pa naravno
samo osobe sklone samoljublju mogu od braka da naprave rusevinu
ljubav nestane nakon par godina, a radja se navika i pomalo dosada, ali naravno
tu su deca da odrze brak

a ako mislite na sebe ( vi roditelji)
zakasnili ste
razvod braka je opravdan samo kod onih slucajeva gde je sud nadlezan
ovo ostalo je samo zelja za necim boljem samo za sebe, a o ostalima -bas me briga

pomalo surovo
ali zivot je tu nas dobro namuci

Poslednja izmena:

Držimo ti palčeve!
A kad ti bude teško, samo se seti da je sutra novi dan!

I kad te zbune svi silni savetodavci ovde na forumu koji ovde pišu zbog sebe, a ne zbog tebe, pročitaj dobro šta ti tetka Hellen piše, žena zna šta govori.

I moji su se roditelji razveli,ni meni ni sestri nije bilo lako,ali i tada smo znale da je mnogo bolje da se prekine farsa od braka,nego svaki dan trpeti svadje,prebacivanja,teske reci...Posle svega moji roditelji su ostali u relativno dobrim odnosima,zbog sestre i mene,a mi smo to prebrodile,nije razvod najgora stvar na svetu.Ne treba osudjivati roditelje,i oni su samo ljudska bica i svako ima pravo na svoj zivot.Najvaznije da oni vole tebe i sestru,u to nikada ne smes da sumnjas...glavu gore,zivot je takav!:bye:

a ako mislite na sebe ( vi roditelji)
zakasnili ste
razvod braka je opravdan samo kod onih slucajeva gde je sud nadlezan
ovo ostalo je samo zelja za necim boljem samo za sebe, a o ostalima -bas me briga

pomalo surovo
ali zivot je tu nas dobro namuci

Значи, ништа од развода док год неко од супружника не почини кривично дело?

Значи, ништа од развода док год неко од супружника не почини кривично дело?

Koješta! Pročitati temu razvod ili brak na ovom PDF-u.
Ako se živi u "braku" koji to nije, postoji mogućnost da se jedan (ili oba) supružnika zaljube u nekog, i onda ispadaju preljubnici, i kako im je važnije da oni budu srećni, a ne deca! To, prosto, nije istina! Deca sve primećuju, samo ne znaju kako drugi žive i šta je normalno, sve dok ne dolazi do nekog ekstremnog ponašanja.
Imaju li ljudi pravo da budu srećni u životu, i da li nesrećan roditelj može da bude uzor deci kako treba da žive kad odrastu?
Oni koji su po svaku cenu za očuvanje braka ili imaju dobar brak, pa "sit gladnom ne veruje", i sitne probleme smatraju neslaganjem u braku, ili nisu u braku, pa pričaju o nečem što ne poznaju. Ima i varijanta kada nemaju hrabrosti da se razvedu (šta će svet reći, šta porodica, treba preuzeti odgovornost za svoj život i za podizanje dece, nema više vađenja na lošeg partnera), pa celom svetu popuju kako brak treba očuvati po svaku cenu, a u stvari bi se rado razveli, ali da druga strana nekako ispadne kriva, pa da imaju na šta da se vade i za buduće neuspehe i greške u životu.
Naravno da se treba iz sve snage boriti da ljubav i poštovanje (glavni sastojci braka) opstanu, ali šta kada se pokaže da je to nemoguće? Treba li svoj život "baciti niz reku", samo zbog licemerja i farse?
Ovde je reč o takvom lošem braku, a ne o netolerantnim parovima kojima je mama vezivala pertle do venčanja, pa bi sada da "izbrišu" probleme koje donosi normalan život, i da se vrate u bezbrižno stanje, gde su samo primali, umesto da nešto i pruže, kao da je tako nešto moguće.

Poslednja izmena:

Back