RAZVOD!!!!

Значи, ништа од развода док год неко од супружника не почини кривично дело?

taote je jednim delom odgovorio

nego
sta je brak, sta je zajednica , s kim zivite, s kim radite, kakav vam je poslodavac, kakva su vam deca, kakvi su vam roditelji,

sta sad,
vidi hellen

tvoj stav o braku je takav kakav je
ali podrzavati razvod je nekorektno s tvoje strane
to sto nisi, iz meni potpuno nebitnog razloga, ocuvala svoj brak meni ne znaci nista, samo nemoj svoje negativne stavove da predstavljas ljudima kao jedno od boljih resenja

ne krajeva, nisam je kriv sto neki iz svojih mladalackih snova o braku nikako da skontaju sta je brak
zaboga,
ni ratno stanje nije normalno stanje pa ljudi i zive i prezive na ovaj ili onaj nacin

svakako
u brak ne treba ulaziti ako mislite da ce sve biti ok
pa svoje roditelje smatrate - kako god- a oni su vam roditelji

zasto onda od supruznika ocekivati svemoguce

ne znam , ali sve je stvar odgoja i licnog shvatanje zivota, mogu samo reci da mi je zao situacija u kojima se ljudi nalaze nakon razvoda, ali uvek neko prodje bolje - uglavnom onaj koji je zeleo razvod.
da smo zivotinje tog ne bi bilo, ali ovako , kao ljudi, mi imamo mogucnost da planiramo i to je tako

taote je jednim delom odgovorio

nego
sta je brak, sta je zajednica , s kim zivite, s kim radite, kakav vam je poslodavac, kakva su vam deca, kakvi su vam roditelji,

sta sad,
vidi hellen

tvoj stav o braku je takav kakav je
ali podrzavati razvod je nekorektno s tvoje strane
to sto nisi, iz meni potpuno nebitnog razloga, ocuvala svoj brak meni ne znaci nista, samo nemoj svoje negativne stavove da predstavljas ljudima kao jedno od boljih resenja

ne krajeva, nisam je kriv sto neki iz svojih mladalackih snova o braku nikako da skontaju sta je brak
zaboga,
ni ratno stanje nije normalno stanje pa ljudi i zive i prezive na ovaj ili onaj nacin

svakako
u brak ne treba ulaziti ako mislite da ce sve biti ok
pa svoje roditelje smatrate - kako god- a oni su vam roditelji

zasto onda od supruznika ocekivati svemoguce

ne znam , ali sve je stvar odgoja i licnog shvatanje zivota, mogu samo reci da mi je zao situacija u kojima se ljudi nalaze nakon razvoda, ali uvek neko prodje bolje - uglavnom onaj koji je zeleo razvod.
da smo zivotinje tog ne bi bilo, ali ovako , kao ljudi, mi imamo mogucnost da planiramo i to je tako

ideš off topic
Ako ti je do prepucavanja idi na politiku ili istoriju.
Ako ti je do zezanja na LJ&S.

Ljudi, ako pogledate malo niže videćete još dve teme na kojima se piše o razvodu, pravnim i moralnim aspektima istog.
Ovo nije tema o tome.
Ako imaš nešto pametno da kažeš Nati, onda reci.

Вељко, ниси одговорио на моје питање.
Тврдиш да не одобраваш развод брака све док једно не заврши у ургентном, а друго у бајбоку???

Mislim da zajednicki zivot pre braka je najbolja stvar jer tada se upoznamo do kraja i vec posle 6 meseci znamo da li sa tom osobom mozemo provesti zivot ili ne...:cmok:

Ma 6 meseci..tako slusas price..e ako budemo u braku 5 godina to je to..odu u crkvu kao i tamo da zapecate..i evo sad se razvode posle 10god braka+10 zabavljanja:think:ja posle par dana vidim kakva je osoba a sve osalo su sitnice koje se kompromisom mogu tolerisati.

Ma 6 meseci..tako slusas price..e ako budemo u braku 5 godina to je to..odu u crkvu kao i tamo da zapecate..i evo sad se razvode posle 10god braka+10 zabavljanja:think:ja posle par dana vidim kakva je osoba a sve osalo su sitnice koje se kompromisom mogu tolerisati.

Vecina tih sto se zabavljaju 10 god nisu imali dana zajednickog zivota, cak ni more...
Koliko sam ja skontala manje je ljudi koji imaju tako duuge veze... a i iskreno ne vidim cemu toliko zabavljanje... sem ako su poceli sa 15...

Vecina tih sto se zabavljaju 10 god nisu imali dana zajednickog zivota, cak ni more...
Koliko sam ja skontala manje je ljudi koji imaju tako duuge veze... a i iskreno ne vidim cemu toliko zabavljanje... sem ako su poceli sa 15...

Pa bas iz tog razloga sto su mladi i zive kod roditelja..meni je besmisleno vencati se i ziveti kod necijih roditelja..koji bi se nonstop mesali u brak i bili zaprshka.
:Dma jesam zaboravio..setim se tako glupavih primera

Ljudi, nema garancije ni za šta u životu, pa ni za sam život, može, sad odmah, kad izađem na ulicu da nekom padne saksija sa terase, pa pravo meni na glavu, i kraj svih planova!
Nije garancija ni tolerantan odnos jedne strane, jer se baš takvima najčešće dešava da ih "smota" neki manipulator/ka, pa da tek kad dođu deca, shvate sa kim su ih rodili. Ima dosta takvih primera, da je neko fin i tolerantan do poriđaja, a onda se jednog dana probudite pored sasvim druge osobe, koja je vas procenila kao porodičnu i požrtvovanu osobu, kojoj je stalo do porodice i dece, pa sad misli da može da vam radi šta hoće, jer ima "garanciju" u vidu dece, da ćete vi sve trpeti.
Mnogo puta sam čula ovu rečenicu: "Ma, narokaj ti njoj 2-3 dece, pa ća sa ona smiriti!" I sličnu rečenicu koja se odnoci na obrnut slučaj, kada žena misli da može da rodi, i ništa više u životu ne mora da se trudi, jer se njen muž, po njenom mišljenju, neće razvesti od nje zbog dece.
Nije loš predhodni zajednički život, ako nije kompromis između strane koja bi u brak i strane koja ne bi.
Moja zaova se zabavljala sa momkom 5 godina (čekali su da diplomiraju), roditelji se već upoznali... i stvar pukla kad je on diplomirao, i počeo da je na razne perfidne načine ometa u učenju pred svaki ispit! Ona lepo shvati da on hoće da ona ne diplomira i da ostane domaćica kao njegova mama, (koja je još i tada davala svekrvi celu platu) i da tu nema ni t od tolerancije i podrške. Posle godinu dana, upozna na letovanju jednoga iz svog grada, i uda se za 4 meseca, eno 20 godina braka i dete, brak dobar, svi srećni. A onaj se oženio jednom mirnom, tihom devojkom, koju je zezao kako je hteo, i posle nekoliko godina oterao na najgrublji način, jer ne ostaje u drugom stanju, a nije ni kontrolisao da li je stvar do njega.
Svi bi trebalo da razmisle, i koji su za razvod i koji su protiv, o tome da ništa nije crno belo, i da ne možemo suditi o drugima po sebi, jer se ljudi razlikuju među sobom. Kad vam dođe da učinite ili ne učinite nešto sa svojim životom, razmislite kakav primer dajete svojoj deci. Da trpe da im neko uništava život, da se bore za sebe, brak i dacu, šta da rade kad izgube u toj borbi, da se predaju i čekaju da ih smrt oslobodi, ili da počnu život na novim osnovama sa novim iskustvom, koje, kao mladi, nisu imali? Ima tu mnogo pitanja i mnogo odgovora.
I treba razmisliti o braku dve razmažene osobe, kojima su roditelji pomagali i u najobičnijim situacijama, kako će sad oboje biti "cebtar sveta" i kome? Što reče jedna mama sinu i budućoj snaji: "a ko će vam čistiti cipele"? Pa mislimo na to kad vaspitavamo svoju decu, da bi umela dobro da izaberu u svoje vreme.

taote, tako je

Вељко, ниси одговорио на моје питање.
Тврдиш да не одобраваш развод брака све док једно не заврши у ургентном, а друго у бајбоку???

da li ti mislis da je razvod dobro resenje
da ili ne

razlog za razvod ne moze biti opravdan ( moje misljenje) ukoliko je jedan partner pomislio na drugu osobu i naravno usled nezadovoljstva brakom smuvao se sa tom doticnom osobom ...

boze moj, ako te neko maltretira itd, i nema sanse da se nikako dogovorite ( znaci oboje), ali to opet zavisi od partnera
uglavnom, ako nema dijaloga nema ni braka
ukoliko jedna strana misli da je brak los, mozes na trepavicu da se postavis, dzaba ti

@ggolub - ne siri spam

Poslednja izmena:
da ili ne

razlog za razvod ne moze biti opravdan ( moje misljenje) ukoliko je jedan partner pomislio na drugu osobu i naravno usled nezadovoljstva brakom smuvao se sa tom doticnom osobom ...

boze moj, ako te neko maltretira itd, i nema sanse da se nikako dogovorite ( znaci oboje), ali to opet zavisi od partnera
ukoliko jedna strana misli da je brak los, mozes na trepavicu da se postavis, dzaba ti

razvod ne najnormalnija moguca stvar na svetu ako se ljudi ne vole (varaju, biju, psihicki maltretiraju na razne nacine, upoznaju nekog drugog).. Nema nicega zdravijeg od toga. Veljko, ne tupi po svim pdf-ima, odgovaraj na temu, ako te mrzi da procitas ista osim naslova nemoj se ni truditi da kucas.

mislim da brak unistava vezu medju parovima....kad to sve ozvanice ljudi se skroz uspanice i stvari nekako odu nizbrdo....pa posle samo se trude da podnesu jedno drugo

Nato, nemoj molim te da mislis tako! I ja sam dete razvedenih roditelja, ali ipak verujem da dvoje ljudi mogu da zive zajedno zato sto tako zele i zato sto se vole i postuju, a ne zato sto se podnose! To sto nasi roditelji nisu imali tu srecu, ne znaci da mi necemo! Ako tako budemo razmisljali pri svakom susretu sa ljudima (sa nevericom da ce veza uspeti, bilo da su u pitanju prijateljstva ili nesto vise) bicemo uvek sami i nesrecni. Ljudima treba pruziti sansu. NAMA treba pruziti sansu. Razocaranja su uvek i na svakom koraku moguca. Ali, da li to znaci da ne treba ziveti? Nikako! To sto nas zivot od samog pocetka nije mazio, daje nam jednu posebnu mogucnost prepoznavanja pravih stvari (situacija i ljudi). Da bi ti se lepe stvari dogadjale u zivotu, moras biti otvorena za njih. Opreznost, zbog iskustava, je uvek prisutna. Ali, nisu svi ljudi losi i sve ljubavi nesrecne. A kakva ce biti tvoja, saznaces ukoliko joj dozvolis da se dogodi. Opet, mislim i na ljubav i na prijateljstva. Srodne duse se prepoznaju. Samo budi ono sto jesi. Oni koji ce te stvarno voleti, i koji ce stvarno pozeleti da te upoznaju, jednostavno ce te "osetiti', veruj mi. Verij mi, uvek sam se pitala kako su neki znali, pretpostavili da sam ja bas takva-kaklva sam i vredna njihove paznje a da me nisu bas dobro upoznali, jer nisam bas otvorena prema ljudima koje ne znam i treba mi mnooogo vremena da se oslobodim. A ti neki su me prosto osetili, i zeleli da im ja bas budem prijatelj (ili nesto vise) i bili strpljivi i cekali trenutak kada cu se ja osecati slobodno i kada cu im ja sa puno poverenja otvoriti srce. Nismo svi isti. Opet, kazem, neke stvari iz detinjstva nam se vracaju kao bumerang, ukoliko ne slusamo sami sebe.

Ono sto je najvaznije, u tvom slucaju, ako se tvoje roditelji razvedu, to ne znaci da ces ih izgubiti i da te ne vole. Ako su vec u tako losem odnosu da su se odlucili na tako nesto, niko to ne moze promeniti i niko im ne moze suditi. Mozda ce samo biti bolji roditelji i bolji ljudi zato sto ce biti srecni. Ako je to prava odluka. Nesrecni ljudi su frustrirani i unesrecuju sve oko sebe. U to sam se uverila. Znam da ti nije lako. I ja bih volela da sam odrasla u nekoj happy family, ali nisam. Ali to ne znaci da ja ne zelim i ne tragam za istom..... Budi hrabara. Zivot nije uvek lak......

Veljko, ne tupi po svim pdf-ima, odgovaraj na temu, ako te mrzi da procitas ista osim naslova nemoj se ni truditi da kucas.

eh, mirabel
ako vec iznesem svoje misljenje, to je to
da li neko misli da imam pozitivan stav o braku - imam - zivim u jednom, kakav je takav je, moj je, i u inat ga cuvam (:dash:)

ako pisem u temi , i ako ima par stranica i sveza je - procitam celu
ako je tema jako stara , citam od poslednje stranice
uglavnom, nikad ne pisem na prvu

ne znam sta je vise postalo bitno

mislim, aj realno
porodica pocinje sa 2 clana
ako neko zeli porodicu - taj ce da se i brine o istoj, pa makar i na svoju stetu ( ne bukvalno, al nije isto u braku i samacki)
zrtve moraju da se podnose
sad je samo bitno resenje - sta je stabilan i dobar brak

pa nema takvog, u svakom ima i prepucavanja i inata

sta se moze uraditi ako neko pozeli da izadje iz braka

nista

sebicnost je cudna osobina
tu se izbegava bilo kakav sukob izmedju morala i vlastitog interesa
e sad da li je to samo racionali egoizam u kom je sasvim normalno raditi sve samo u svoju korist, ili je to ipak sebicnost ...

zivot je cudo, jednom se zivi, ...

ne znam,
svom detetu ne znam sta i kako cu objasniti pocetne stavove i neke moralne norme po pitanju zivota,
tako da mogu ovde samo pokusati izneti neka svoja razmisljanja

da li se to nekom svidja ili ne, j-b-g, ne pozivam bar na nasilje
neko logicno razmisljanje i sistem vrednosti je gadno poremecen u nasem drustvu - vidi se po politici
meni je stvarno zao sto zivot nije fizika - pa da je lako objasniti i pojasniti

brak je deo zivota koje jedno veliko bure sa cudnim sadrzajem gde samo na vrhu ima meda

da li ce neko ziveti u braku (zajedno, nije bitan papir) ili sam - to je odluka svake individue

@ggolub,
svestan sam teme u kojoj ostavljam post, nema potrebe da me upozoravas ili preusmeravas,
samim tim sto quotas moj post i to govoris - u stvari spamujes :neutral:

@n-a-t-a

pa vidis ima tu i istine, ali

bitan je razlog ulaska u brak
ako neko zeli porodicu, suzivot sa partnerom, da radi po ceo dan, da se ubija od posla zarad male materijalne koristi po sebe, a za neki , uslovno receno, normalan zivot svoje porodice - ok

dakle
potrebno je dvoje, slicnih osobina, strucne spreme, drustvenih shvatanja ...
ne mogu da se sloze neki inzenjer i spremacica
ili doktorica i majstor
( mozda i mogu, al generalno - tesko, uglavnom ja ne znam takve parove)
finansijski momenat je na kraju - bitan faktor u svemu tome

a negde sam vec rakao za brak
pred zakonom
taj papir samo sluzi da bi dete dobilo ocevo prezime, sve ostalo je isto
znaci, ne treba ti vencanje

Taote, apsolutno si u pravu. Nista ti u zivotu nije garantovano i nista nije crno belo.

..., ne osudjujte druge, vi NE ZNATE pravu pricu….

Poslednja izmena:
taote, tako je

da ili ne

Види, развод је увек крајње решење!!! А кад дође до тога да је све друго покушано и да не иде - то значи да је развод тада и најбоље решење.
Какав пример би давао деци (а она све виде, осете и уче од нас) ако бисте живели у лошем браку, несрећни обоје (или макар само једно од вас - и то је довољно), и вечито били незадовољни и патили?
А да не кажем да остајеш у браку све док једно од вас двоје не заврши пред судом? Мсилиииим...:roll:
Чему то? У име чега?

@ggolub - ne siri spam

Прво кажеш да нема разлога за развод док неко не заврши на суду...а сад кажеш да је разлог да неко други ПОМИСЛИ на другу особу...:roll:
Уосталом, на питање које си ми поставио, сам си одговорио у својој полседњој реченици... Шта ти није јасно?

eve.best, valjda će sada nekima biti jasnije kako život stvarno izgleda.
Molim te, veruj u sreću, ona stvarno postoji, samo nije svako sposoban da je prepozna.
Ne znam koliko ti je godina, ali za sreću su potrebne druge osobine, koje nemaju veze sa uzrastom. Ja sam mislila da nikada neću moći da volim, ili da ću sresti osobu koja će mene voleti, pa ipak mi se to desilo kada se više nisam nadala da je to moguće, ali ne pre nego što sam našla mir u samoj sebi. Tek kad je čovek sam sa sobom u ravnoteži, ume da prepozna i prihvati pravu osobu. Daleko da između mene i mog muža nema nesuglasica, to je sve deo života, (i našeg temperamenta), ali oboje znamo da nema toga zbog čega bi se odlučili da se rastanemo, mada nemamo zajedničke dece.
Sva naša deca su nam draga i jednaka. I nikada, baš nikada, ne govorimo ništa loše o njihovim drugim roditeljima, čak i kada se deca žale na njih, mi nađemo neko opravdanje za njihovo loše ponašanje, pokušavajući da pomognemo deci da nađu zajednički jezik sa njima.
Svašta se pričalo o nama, kada smo se razvodili od naših bivših, (iako nije bilo u isto vreme i na istom mestu) pa je to sve prošlo, a naša deca i mi znamo šta je prava istina, i to je dovoljno. A saznali smo i ko su nam prijatelji.

hellen

to samo znaci da ne mislim crno belo

moje pitanje koje si citirala je u stvari retoricko pitanje kao odgovor na:
Значи, ништа од развода док год неко од супружника не почини кривично дело?

svesna si da se na ovo ne moze odgovoriti ( sud reaguje i na druge stvari, a ne samo na krivicna dela - postoje i prekrsaji - ako cemo u sitna crevca), kao i na to moje pitanje sa da ili ne

brak nije egzaktna nauka

Да, кад први пут премлатиш жену - одговараш само прекршајно... па тек четврти пут ваљда по службеној дужности покрећу кривичну пријаву...

Има деца да се науживају у лепом браку својих родитеља и свашта лепо да виде и науче...:roll:

Но, брак изнад свега!!! :mrgreen:

e pa posle prvog puta - razvod

al ne verujem da je to doslo samo od sebe, bilo je tu svega pre toga (al eto, ko vam kriv kad odabirete mangupe za muzeve - bolje birajte) - ne zelim da savetujem da se ponasate autodestruktivno - cak naprotiv
ne trpite nasilje

a ko veruje da ce se popraviti - gresi

Poslednja izmena:
sebi ne zelim razvod

na osnovu nekog zivotnog iskustva, okruzenja, prijatelja i poznanika

toplo preporucujem brak

naravno, brak je suzivot dvoje ljudi koji se
ili pronadju ili ne

ako smatrate da ste nezadovljni brakom, porazgovarajte sa partnerom, vidite o cemu se radi
koje su njegove( njene) ambicije, zelje..., ako stvarno nema dogovora
jednostavno se dogovorite
idemo dalje
kraj price.

eto
dogovorio sam se
:cross:

Poslednja izmena:

Back